Fórum témák
» Több friss téma |
Sajnos a terven van egy hiba! A "TDA7294-v3" felirat, HIBÁSAN került fel, tükröznöm kellett volna.
Itt a javított változat. Remélem senkit nem kevert meg a fordított felirat!
Építsem vs. Ne építsem?
Sziaztok! Szeretném megkérdezni, hogy érdemes e megépíteni a címben levő Ic-s cuccot? Köszi!
Mi a cél?
Amúgy brutális IC. Jó dolgokat lehet kihozni belőle Építs!
Sziasztok!
Készítettem egy TD7294-es Ic-vel müködő végerősítőt, és ahhoz szeretném kérni a segítségeteket, hogy hozzá szimmetrikus tápegységet hogyan tudnék készíteni? Esetleg számítógép tápegységből lehetne?
Olcsó, jól bírja a strapát, jó hangja van és egyszerű.
Sok mindent építettem már 7294-ből. PA erősítőt, hifi erősítőt, gitár/bassgitár fejet/kombót és mindenhol hibátlanul helytáll, nem kell paráznom hogy bedöglik a buliban.
A legegyszerűbben és a legbiztonságosabban egy hozzá való trafóból tudnál tápot csinálni.
2x28V AC szekunder feszültségű és persze megfelelő terhelhetőségű trafót szerezz be.
Nekem fleta fórumtárs tekert egy 2x28 VAC / 1x14VAC 350VA toroid trafót.
Olcsóbb volt és jobb az eredmény mint sz.gép tápot átalakítani. Szóljatok, ha tévedek !!
Fleta korrekt. Én is meg vagyok vele elégedve.
Szerintem kérdezd meg Fletát privátban. KB 5-10 E között lehet, de csak Ö tud konkrét árat mondani.
Köszi. Nem a pontos ár érdekelt. Tudom az a paraméterek függvénye. A kb. 5-10 nekem elég támpont.
sziasztok azért irok h megszeretném tudni mekkora hűtés elég egy TDA 7294 re mert én vettem két darab hűtőbordát (124 mm hosszú 10 cm széles és a bordák 3,5 cm nagyok) mert én ugy gondolom egy TDA-ra elég egy 2x 100 w os erősítő készül belőle és ugy akarom hogy majd a dobozon kivűl lesz elhelyezve ventillátor nélkül
Másodszor pedig arra vagyok kiváncsi h egy 250VA 2x 24 V os toroid táplálásnak elég e lesz ??
A trafó teljesítményre kicsi lesz 2x100W-hoz.
Sziasztok!
A 22uf kondik helyett tehetek 47uf? Mert nincs az uzletbe s hogy ne keljek rendeljek.Valami baj lesz?
Ha mindent jól csinálsz, akkor éppen elegendő lesz a borda is és a trafó is. A borda méreténél fontosabb a jó hőátadás és a jó szellőzés.
Szia! Nyugodtan berakhatod. Nem lesz érzékelhető hatása.
hát szilikon pasztával lesz elszigetelve meg gondolom hogy az jó hőátadó is és ha nem kint lesz a borda hanem bent akkor 2 darb 8x8 ventilátor még plusz hozzá megy, de eddig ugy van hogy kívül lesz
és van a hűtés kiszámítására képlet úgy tudom csak maga képletet nem tudtam megszerezni, ha te tudsz valami hasonlót akkor jól jönne.
Ilyet ajánlottak hozzá annál az oldalnál ahol vettem, de szerintem meg fog felelni neki.
Én mértem ezt az erősítőt, és éppen egy 250W-os trafóval. Itt írtam róla.
el olvastam az írásod és szerintem is elég lesz rá haver is ilyet ajánlott kb 10 éves tapasztalattal rendelkezek elektrotechnika téren, és azt szeretném kérdezni h jól értelmeztem-e hogy neked a két IC-n egy darab 1000cm2 hűtésed volt rá?
Szia! Képlet.
Olvasd el a témában a hűtőtönkről írtakat. Használatát melegen ajánlom
Köszi a képletet és a javaslatot javítom magam nem én hanem a havernak van 10 éves tapasztalta
Köszönöm a javallatokat!
Így hát neki is állok.... Az építés fejleményeit megosztom Véletek!
Koszonom
Hello.Csinaltam ket mono erositot.
Az egyik nemindult bekapcsoltam semmi.A kimeneten 0-volt,es az icnek a bemeneti labain bemelyen a kellenedo feszultseg. A masikkal is ugyanez a helyzet.Szerintetek mit szurtam el?Korbe is onoztam a nyakot hatha vane szakadas.
Hello. lágy indítót szeretnék használni az erősítőbe már kerestem a fórumban de nem találtam ha valaki tudna ötletet adni hozzá az jó lenne.
Hello! Én csináltam egyet az enyémhez, nem éppen lágyindító, de a koppanást el lehet vele kerülni, 2 relé kell hozzá, tulajdonképpen egy tranzisztoros késleltető az egész, felteszem lay formátumba. Egy kis látványelem is van benne, mert mikor bekapcsolod az erősítőt, akkor a kétszínű led pirosan villog, majd a beállított idő letelte után a relé behúz, és magának adja a 12V-ot, így nem fog elengedni egészen kikapcsolásig, a led pedig zölden világít folyamatosan. A másik relé azért van, hogy el lehessen vele kerülni, hogy bekapcsoláskor a relé egyből meghúzzon. Ez a relé alapállásban rövidre zárja a kondit, így a késleltetés mindig ugyanakkora értékű. A kikapcsoláskori koppanást mechanikai úton védtem ki, mégpedig úgy, hogy amikor benyomom a kapcsolót, akkor az egy másik kapcsolót kapcsol be/ki, így kikapcsolásnál tulajdonképpen újrakezdi a számlálást. Gondolom ezért a megoldásért sokan megköveznének, de nekem tökéletesen működik. Ha érdekel, akkor szívesen segítek ezzel a megoldással kapcsolatban.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |