Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
igy van a CASTONE is magyar mégpedig kistarcsán csinálják személyesen is voltam náluk
Helló!
Amit djloui tett fel 400W -os erősítőnek a NYÁK rajzában talátam egy pár apróságot 1. A C2 kondi (IN -től egy picivel jobbra) az sehova nincs bekötve :felkialtas: Na most akkor ez hogy van?? 2. Az IN fölött lévő +- -ra kell kötni a bemenetet?? 3. A fenti tranyóknak az egyik lábából kijön egy csatlakozási pont, de minek?? Üdv
Szerintem a c2 kondi az úgy van hogy a két pont elött és után ott a helye az a kivezetések a fenti fetek-nél pedig ellenállás megy oda néz meg vele lefele ott a a párja. Na ha valamit elnéztem akko bocs
SOUND.MAN jól mondja, a C2 azért van ugy ott mert nem volt nagyobb kondi amit beilleszthettem volna, és azt is jol látta hogy oda a kisértékü 0,22Ohm-ok mennek, ahol csatlakozási pontok jönnek ki "de minek". A bemenet pedig szimetrikus azért van külön a földtől de asszimetrikusan is használható. Lehet hogy még csak IC-s végfokot építettél és azért nem tudttad de elöbb megnézhetted volne a kapcsolást is mielött leszolod.
ő bocsánat ha félre értettük egymás én nem szóltam le! Sőt örülök hogy elmagyaráztátok!
Amúgy azok a kisértékű ellenállatok(0,22) 5W??
De ez csak mono? hogyhogy? (csak kiváncsiságbol kérdezem hogy mire kell )
Franko, jo megoldás ha jol látom ez egy videó doboza. Én is csináltam már videódobozba végfokot. Sokkal jobb mintha az ember neki állna lemezt hajtogatni asztal szélén, mert ugysem lesz tökéletes.
Hali!!
Igen ez egy régi FUNAI videó doboza!! (a képen látható, hogy hogy nézett ki régen). Azért mono mert a trafó csak 150W-os (ezt a trafót kaptam), és szerintem ez a tarfó nem bír el 2db Quad-405-öt. Pont volt egy haverom akinek volt egy Quad-405-ös panelja, és 1-2 alkatrésze hozzá, többit ami hiányzott megvettem, és összeraktam. Azóta üzemel szépen. Amúgy csak 1 hangfalam van, úgyhogy annyira még nem zavar, hogy mono.
Nah akkor nemmélynek kell csak gondoltam mert akkor csak aktívba raktad volna... Amúgy nekem is van egy mono egy db hanfalam méghozzá kinti zenehalgatásra de azt tda 7294 hajtaja.
Nekem is van egy TDA7294-es IC-vel ellátott erősítőm. De én azt házibuliba szoktam használni, másra nem nagyon. Azt kb 1 éve csináltam. Nagyon meg vagyok a hangzásával elégedve, szerintem nagyon szépen szól. :yes:
Nekem annyira nemteccik a hangaj de egy "kültéri" hangfalnak megfelel amibe 25centis mély van szal egy-két házzal arréb még halják a zenét
Hát igen, énis használtam már kültéren, és azt kell hogy mondjam hogy meglepően szépen szólt. én is egy 25cm-es (SAL) mély hangszórót hajtottam vele. Az én erősítőmbe van előfok is, szóval lehet azért szól szépen.
JA nekem csakúgy összevan dobva ilyen "ütni-vágni" való cucc kintre Trafó az volt itthon (kb 1000VA szal a helye fix a földön a sarokban ) van benne a tda 7294 + egy csöves rádióbol kiszerelt jó nagy poti ! Elég durván néz ki. A hangfalhoz meg ajtókból lett kivágva a fa szal szép fehér De mivel a sarkait lefestettem nem is láccódik. A mély hangszórót is kaptam (kölcsönbe de kb 2éve nállam van) szal az egész cucc nemvolt 5000Huf
Jaaaa!! Királyul nézhet ki! nekem is csak ilyen "ütni-vágni" -ra készítettem. Az enyém kb 3000Ft-ba került. Minden volt hozzá csak az egyenírányítás, a végfok összerakása, és az előfok került pénzbe.
Hello mindenki!
Kaptam javítani egy BEAG APT100-as erősítőt. A végfok kapcsolási rajza kéne nekem mert egy ellenállás(r105) hiányzik belőle. A panelon láccik hogy házilag lett csinálva. Razokat mellékelek, és amint látható az alján van két átkötés. Az egyiknek nemtalálom a helyét de vmeik tranyótól jöhet mert a két kábel között a diódaméró 0.187-et mutat. És a Vcc/ki/be-menetek se teljesen tiszták Ha valaki tud, annak megköszönném a segítségét
Egy ilyen oldalt találtam, és már csak azt nemtom hogy melyikek a ki, be menetek Van két fájl, ha letöltöm .php formátumú. Lehet hgy abban lenne leírva, de mivel nyissam meg?
Nah senki nemtudja hogy ezen meik számhoz mi megy?
Hello! Itt a rajza itt bevan jelölve azis,hogy mien számhoz mi megy, az R105 nekem is hiányzik róla (én téptem még le anno), egy forumozo azt mondta az ő APT-jében az 143 ohmos szobahőmérsékleten, az ugyanis egy PTC, vagy NTC.
Ja én voltam az a forumozó.Leforasztotam és 143ohmot mértem.
Igen Köszi szépen mégegyszer a segítséget! még nem probáltam ki mert anno kiszedtem belőle két zenert is azt még potolnom kell csak nincs itthon pont akkora.
Beag szerette a végfok bemenetén lévő jelet korlátozni, ha megemelkedett a hő.
NAh helló
Nagy nehezen megtaláltam meik kábel hova megy mert minden a helyén volt csak a végfok volt kiszedve és még arra is rájöttem hogy ez mono vagyis csak egy hangfalhoz van . De a hangszóró kimenete tulajdonképpen meik lenne?? Az ameiket az APT100 2.gif képen bekarikáztam?? (pirossal pozitív feketével negatív azaz test)
Ennek az erősítőnek a hátulján csak vonali 100V-os kimenete van, ami a képeden a két legalsó tüske, a két bal felső tüske fejhallgatókimenet, amit meg bekarikáztál az fogalmam sincs mi, de valami egészen más. A lejjebbi tüske az föld ha jól nézem, de a pirossal karikázott az minden csak nem kimenet. Ha sima 4/8 ohmos hangfalhoz akarod használni, akkor szedd ki belőle az illesztő trafót (képen Tr2) és ennek a primerje helyett kösd a hangszórót.
Üdv!
Hát énis furcsáltam hogy nincs normális hangfalkimenet, de bocs az értetlenkedésért de ilyen erősítővel még nemtalálkoztam
Akkor ha nemtévedek a végfoknak a 7-es a hangszórókimente, ugye?
Igen, itt a 7es.
Ezen a rajzon nagyot néztem miért vannak a tranyók emitteréről jövő vezetőcsíkok így megtekergetve.. Még csak felülről láttam APT100 panelt Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |