Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Továbbá olyan kérdésem lenne, hogy van elég sok AccelEDA-s kapcsrajzom és nyákom.
Úgy tudom, hogy közvetlen átkonvertálásra nincs mód, esetleg olyan lehetőséget ismertek e, hogy a gerber fájlt át lehet e konvertálni valamivel eagle-be?
Szia !
Kicsit bővebben le tudnád irni hogy hogyan ? Megnyitottam egy alkatrész lbr -t ot van az alkatrész, de nem tudom megváltoztatni pl a pad méretét. Hogyan kell alkatrészt szerkeszteni ? Üdv!
Szia !
Köszi, segített ![]() Azért halkan mondom, kicsit körülményes ez a program, de próbálgatom, hátha megtetszik. Üdv!
Ne félj, csak elsőre tűnik körülményesnek. Ha belejössz, irtó kényelmes tud lenni... (Talán kicsit túlságosan is: A múlkor azon kaptam magam, hogy egy sima, 5V-os táp kapcsolását autorouterrel akartam összevezetékelni...
![]() ![]() Amúgy rengeteg szolgáltatása van, egy csomót csak sejtek én is, pedig már elég régóta használom! (Pl. az ULP-k jórészéről fogalmam sincs, mire való... ![]()
Szia !
Próbálgatom, próbálgatom..... Apró kis idegesítő problémákba ütközöm, ez csak részben a program, és részben az én hibám. Sajnos egyre ma sem született megoldás. Helyzet: Szeretek saját adatbázist létrehozni, ahol minden alkatrész egykupacon van amit 99% -ban használok, és nem kell több 100 között turkálnom amire gyakorlatilag szinte sosincs szükség. Szeretem azt is, jól bevált, hogy az alkatrészek lábkiosztását magam mérem és rajzolom meg (nem tranzisztorokra és IC -re gondolok) hanem ellenállásokra kondenzátorokra...dioda....stb. Ehhez hozzátartozik, hogy a pad méretét is szeretem magam megválasztani. Nos a probléma mivel szembekerültem, elkezdtem próbaképpen egy ellenállást méretezni, megrajzolni, egy darabig ment is, csak amikor a schematikus ábráját készítettem, akkor a lábak lerakása után a >NAME -t oda teszi a láb után, amit én szeretnék elmozgatni, de nem tudok ![]() Kicsit hiányzik az az egyszerűség, hogy megfogom az egérrel és húzom, vagy jobbgombra felbukkan egy menű a kijelölt rész tulajdonságaival. Üdv!
Keresd meg a baloldali (persze alapból van baloldalon) ikonok között a Smash feliratút - R2 ellenállás alatt - kapcsold be és kattints azon az alkatrészen, amelyiknek a nevét vagy értékét arrébb akarod rakni. Kis keresztek jelzik, hogy bekapcsoltad. Ezután az egérrel csak megfogod és elhúzod oda, ahova akarod. Ez működik schematic-ban és board-ban is, és ha egyszer bekapcsoltad, úgy marad.
Ha nincs meg, töltsd le az Eagle leírását. Magyarul is meg van itt a HE-n vagy ebben, vagy az "Eagle Nyáktervező" topic-ban. De, ha nem találod: avr.tavir.hu ![]()
Hello!
Szerintem alaposan nézz meg egy már meg lévő alkatrészt, különösen az alkatrészlábakat, azon belül is (info ikon) a direction részt ![]() ![]() lásd melléklet:
Majd szépen belejön. Emlékszem, amikor a DXP-ről áttértem az Eagle-re, hihetetlen bonyolultnak tünt, a logikáját nem értettem elsőre...
![]()
Használat közben tanulja meg az ember , később már rutin lesz az ilyen apróság . Én már nem térnék át más progi használatára, sem időm sem türelmem az ilyen dolgok kiismeréséhez, maradok a jól megszokottnál. :yes:
Szia !
Nem az a problémám, hogy nem nézem ![]() Nézhetem ahol már odább van, attől még nem tudom hogyan kell áthelyezni. Tehát ott van a láb, mögötte a felirat >NAME Ezt a NAME feliratot csak a lábbal együtt tudom áthelyzezni, de az ugye nekem nem jó. Üdv! Amúgy alakul a dolog, mert elkezdtem a saját adatbázisom létrehozását sikeresen eddig.
Szia !
Elolvastam részben a manual.pdf -t. Autorout.. egy árva szóval sem említi a huzalvastagság beállítását, nem is tudom megváltoztatni, hogy ne cérnavékony vezetősávot húzzon automatikusan ![]() ![]() Üdv!
Akkor próbáld az auturouter ikonja alatti DRC ikont. A sizes fülön beállíthatod a minimum vonalvastagságot.
Ezt is nézd meg! Idézet: „(Pl. az ULP-k jórészéről fogalmam sincs, mire való... )” Ezzel sajnos én is így vagyok, de biztos, hogy sok jó, hasznos funkciót megvalósítottak itt már ügyes felhasználók és "gyári" ulp-k is vannak. Pl. nem régen találtam egyet. A NYÁK házi gyártásánál kellemetlen szokott lenni a forrszemek közepén lévő nagy furat. Ezen segít a drill-aid.ulp. Minden furat közepére centerDrill nevű layer-rel automatikusan, általunk meghatározott furatátmérővel egy "korongot" helyez. Ez nyomtatásnál fedi a nagyobb furatot. A layer ki is kapcsolható. ![]()
OK!
Köszi! Így jó lesz? ![]()
Baxus! Ha ezt előbb tudom...
Annyit szenvedtem már a túl nagy "furatméretek" miatt, hogy... Áh! ![]() Erre jössz itt a megmentő 5lettel! Million thanks! ![]() ![]() ![]()
Szia !
A POV-RAY programhoz van valami szerkesztő, saját képeket betenni az adatbázisba ? Kicsit szórakoztam vele, készítettem új képet..stb de az nem jelenik meg még akkor sem ha egy, már meglévő kép nevére nevezem. Második próba: Megírtam egy új kép mekróját akkor megjelent, de az árnyékban valami szöveget tesz a kész pov fájlra az alkatrészekhez. Üdv!
Szia !
Ezért szeretnék saját adatbázist az alkatrészekből, hogy az ilyen és hasonló problémákat elkerüljem. Nem túl barátságos a furat sem és a PAD méret sem Üdv!
Teljesen igazad van! Nem gondolkoztam még ezen a saját lib-en, de az ötlet tetszik! Lehet, neki is látok valami effélének magam is! Remek 5let!
![]()
Szia !
A magyarítást ki követte el ? Kicsit javítanék rajta mert elég ...... ![]() Az exe fájlban nem jelenik meg a menű..stb, hol lehet átírni a szövegeket ? Üdv!
Szia !
Én is csinálok egyet, ha te is megcsinálod akkor osztozhatnánk az adatbázisainkon ![]() Üdv!
Hello!
A vonalvastagságot a DRC ikon sizes fülön tudod beállítani huzalozás előtt, mm-ben is megadhatod. Pl.: ÍGY
Sziasztok
Version 4.09r2 for Windows- programban át lehet állítani mm-re a mértékegységet? Ha igen akkor hol?
Igen, át lehet. Ugyan úgy, mint a későbbi verziókban.
Szia !
Egy kérdés, mert nem találom a megoldást Kétoldalas PCB-nél a felső és alsó vonalátkötések PAD-jének méretét hogyan lehet megnövelni ? (kép) miről is lenne szó Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |