Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   244 / 564
(#) Hetope válasza VillTMK hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Vigyázat az irf9z24 ha jól tudom p rétegű
(#) Freedomocska válasza kondora hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Pedig hidd el hogy "tök" ugyanaz és egy gyárban is rakják össze a Kínából jött paneleket ( sőt még más néven is létezik persze más színű dobozban ) .
(#) kovacs.zotya válasza VillTMK hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

ha jól emlészem sg3525-ös a vezérlő ic.
Egyébként ez egy egész jól javítható és átlátható gép szerintem.Semmi smd varázslat.
(#) Ge Lee válasza kovacs.zotya hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Egy ilyen SG-s meghajtásra azért kíváncsi lennék, főleg a jelalakokra, hogy hogy szabályoznak ezzel csúcsáramot, mert ugye ez nem árammódú vezérlő. A 3524-ben ugyan az egyik hibajel erősítő "current limit" jelzővel van ellátva, de ránézésre nem nagyon különbözik a 494-től. A 3524-ben pedig csak 1db hibajel erősítő van + egy shutdown bemenet.

Csak azért foglalkoztat a kérdés mert még nem tettem le teljesen arról, hogy 494-el is építsek működő hegesztőt, de ehhez ugye az kellene, hogy a 494 hibajel erősítőjén mindig az áramváltó szekunderén pillanatnyilag lévő csúcsfeszültségnek megfelelő egyenfeszültség legyen, mert ekkor tudna a csúcsáramra szabályozni (javítsatok ki ha tévednék). Mert az, hogy a kimeneti DC-re teszünk egy söntöt az áram figyelésére, egy hegesztő esetén nem éppen járható út.
(#) kralikandras válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Ime egy UTP kimenete-beépített sönt,hogy mit szabályo nekérdezd nemvolt idő viszarajzolni
(#) mpisti válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Az Elektrosta csinált 200A-es gépet 494-el, tehát nem lehetetlen elkészíteni. Sőt, a kompakt masinában benne van a TIG üzemmódhoz szükséges szelep és nagyfesz gyújtás is.
(#) mpisti hozzászólása Nov 10, 2011 /

Minél fejlettebb lesz az oldal, annál használhatatlanabb. Hozzá akartam fűzni még egy mondatot a korábbi hozzászólásomhoz, elküldöm, és nem jelenik meg semmi az utólag leírt szövegből. No,de a lényeg: a 3524-3525 igen kedvelt PWM szabályzó a nagyoknál is. Amíg nem használtak mikrovezérlőt, TDA4718 és/vagy SG 352x volt a hegesztőgépekben a Froniusnál , a Miller a mai napig használja az olcsó egyfázisú gépeinél.
(#) kralikandras válasza mpisti hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Éljen-éljen a TDA 7414-et kihagytad véletlen-mind a négy fajta IC-vel van meghajó-csak idő nincs kirajzolni.
(#) Ge Lee válasza mpisti hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Nem is azt mondtam hogy lehetetlen, csak kíváncsi lennék rá hogy van-e annyira bonyolult számomra, hogy már ne érje meg foglalkozni vele. A kérdésem ugyanaz mint eddig, milyen megoldást alkalmaznak arra, hogy megvalósuljon a csúcsáramra történő szabályozás? Az UC/UCC ezért egyszerűbb, mert ott az IC ezt alapból "tudja", mindenféle külső segítség nélkül.

Keresek egy rajzot, és mindjárt felteszem.
(#) mpisti válasza kralikandras hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

A Fronius nem használta a 4714-et, ellenben az UTP hegesztőben pont ez a típus van.

Hirtelen ezt találtam, de van ennél sokkal profibb is, pdf formátumban, csak kissé nagy a mérete. Valamint sajnos szlovák vagy cseh nyelven van a leírás hozzá.
(#) mpisti hozzászólása Nov 10, 2011 /

A rajz értékelhetetlen, már látom én is. Régen volt olyan beállítási lehetőség,hogy "ne méretezz" most valahogy nem találom. Lehet hogy meghülyültem?!
(#) VillTMK hozzászólása Nov 10, 2011 /

Okos emberek segítségét kérem. ehhez : iWELD ZX7-160 II
Felvázoltam a kapcsolás azon részét, ami problémás. A kapcsolás működik és van szekunder feszültség is 61V. Ami a gond az a IRF540N és IRF954N mosfet-ek. Egy perc alatt úgy felhevülnek hogy még a cin is megolvad. Mosfet csere ellőt is ez lehetett a gond, mert lilák voltak a hűtőfülek és kettő zárlatos volt. A meghajtó tranzisztorok (s8550/s8050) mérés szerint jók, cserélni nem tudtam mert ilyenem nincs.
Szerintetek mi lehet a gond.

ZX7-160.JPG

(#) erbe válasza VillTMK hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Kicsit többet is iderajzolhatnál. Legalább a tápfesz értékeket írd be! Hol vannak ezek a FET-ek az áramkörben? Mert 57-100 V-os, 19-23 A-es FET-ek nem nagyon lehetnek az erősáramú körben.
(#) mpisti válasza VillTMK hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

A 200A-es verziót nem ismerem, de ez talán segít egy kicsit.
(#) mpisti válasza mpisti hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Bocsi, 160A-es verziót akartam írni.
(#) Phile80 válasza VillTMK hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Pár hónapja feltettem ide egy TIG200-as gép rajzát, ami szerintem ugyanez a gép, nagyfesz gyújtás nélkül. Egy ZX7-180HD géppel teljesen egyezik, ami egy MMA gép. Keress vissza, biztosan tudod használni ehhez a géphez. Ezeknek a kínai gépeknek a nagyrésze ugyanaz belülről, csak nevük más.
(#) KissAttila válasza VillTMK hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Ez valamennyire nem segítene?

KOLT___2.JPG

(#) kondora válasza Freedomocska hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Elhiszem. Ez jó mert akkor meg fogom javítani.
Egyenlőre nem sürgős, mert ZX7-160 -al tudok hegeszteni ha kell. Mindenesetre a könnyűsége nagyon kellemes. Csak az idétlenül vastag hálózati kábel kell lecserélni.
(#) kovacs.zotya válasza erbe hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

pár oldallal ezelőtt egy kolléga feltett egy tig-200H nevű gép rajzot,ami ugyan az mint az I-Weld zx7-II.

Volt dolgom több ilyen géppel is és a feteken mért jelalakok között gép és gép közt elég nagy a szórás.(hol szebb hol nem annyira szép.)
Volt olyan is ,ahol abszolút semmilyen túl lövés sem volt látható a jel felmenő ágában.
(#) kovacs.zotya válasza kovacs.zotya hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Phile80 volt az a kolléga aki feltette a rajzot.
(#) erbe válasza kovacs.zotya hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Kerestem, de még hasonlót se találtam. Sajnos, számomra elég gyengécske ez a kereső. Megmutatja, melyik témakörben van ilyen kifejezés, de nem megy oda sorban a kifejezést tartalmazó hozzászólásokhoz.
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Augusztus 2. (#1037606) Phile80. TIG-180 (csoda, hogy nem találok tig-200H-t?). A négy kisebb FET a soksok végfok FET meghajtótrafóját nyomja. Ha forrósodnak, annak oka lehet menetzárlat a trafóban, de lehet a szekunderkörben is valami zárlatos. Elsősorban a kondikat kellene átnézni.
(#) mpisti válasza erbe hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Itt van.Valamint ajánlanám Gee Lee fórumtársunknak. Ebben SG3525 van
(#) erbe válasza mpisti hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

A csomagodban van a bevizsgálandó "lényeg". A "...driving pc board" tartalmazza a korábban említett meghajtó trafót és a "körítést". Egy halom diódával és kondival, amik között lehet keresgélni a zárlatost.
(#) mpisti válasza erbe hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Bár a fájl 200-asként van elnevezve,de a gép valójában 160-as lehet. Erre utal a rajz adatmezőben a kínai szöveg közé szúrt" ARC160" felirat.
(#) Phile80 válasza mpisti hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

A TIG-200HD,upsied pc board.pdf -en vannak ellenállás értékek különböző max. áramokhoz a jobb alsó sarokban. Én lemértem... 200A-t ki lehet hozni belőle, de a 230HD-ból 220A-t is. Bár itt gondolom drasztikusan lecsökken a bekapcsolási idő.
(#) mpisti válasza Phile80 hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Köszönöm, még nem figyeltem fel rá.
(#) VillTMK válasza mpisti hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Ez lesz az.
Ez alapján már eltudok indulni.

Köszönöm a segítséget és a többieknek is.
Ha meglelem a hiba okát azt megírom.
Következő: »»   244 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem