Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   112 / 376
(#) gulasoft válasza Rasiel hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Árat tudsz mondani?
(#) Rasiel válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Csak ők tudnak mondani, árajánlat függő. Írj nekik.

Ahogy látom az előző postom sikeresen rossz helyre került, valaki aki operátor legyen olyan kedves törölje ki !!! köszönöm!
(#) kameleon2 hozzászólása Nov 9, 2011 /

Sziasztok!
Úgy hozta a sors, hogy szükségem van asztali A4 méretű CNC-maróra. Főként műanyag előlapokhoz és panelekhez szeretném használni - egy-egy prototípus készítéséhez. Nagyon kacérkodtam a saját építéssel, de az általam felépített mechanika csak egy gyenge kezdés, akkor még motorok kellenek, kottyanásmentesítés, kuplungok, meghajtó panel, szoftverek. Ez a kisebbik baj, a nagyobbik, hogy mivel eddig nem csináltam, túl sok az ismeretlen - így drága és időigényes lenne a saját megoldás. A gocnc.de oldalon találtam egy nagyon jó kis kitet -ez nekem elég is lenne 499 Euro és tudja ami nekem kell. Mivel azonban magyar vagyok és a magyar ipart támogatnám, ezúton kérdeznék mindenkit aki ilyesmivel foglalkozik: Hasonló CNC-t tudtok esetleg saját gyártásút? Olyan kell ami megbízható és később is találok hozzá alkatrészt. Képek is érdekelnek, valamint árak. Ha csak össze kell szerelni az nem baj - de stabil legyen. Fa anyagú és bútorlapos megoldás nem érdekel. Tehát vennék ilyen gépet - ha van valakinek eladó a megjelölt 499 Euró-ig. Természetesen olyan kellene, amihez szoftvert is találok - vagy van hozzá - főként XP-s.
(#) gulasoft válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Ennyiért max. építeni tudsz ilyet. Az ilyen kialakítású 350.000-nél kezdődik a vatereán is.
70.000 forintért vettem 4db 70centis sínt 8 kocsival, és 70*30*1cm-es alut. És ez a legolcsóbb hely.
Neked kisebb is elég, de még akkor nincs benne a vezérlő (10.000ft) a marómotor (egy jobb az 35.000-nél kezdődik) a motorok (ha nem bontott (márpedig neked olyan kell amit ha kell cserélni lehet) akkor 8.000/darab) a kuplungok (ha nem házi akkor 3000-5000Ft/darab), a tengelyek (a legolcsóbb trapéz vagy menetesszáras az anyával cirka 2000/tengely, ha meg kolyósorsó+anaya, akkor 20.000/tengely.
Számold össze.
Úgyhogy az a 155.000 forint ha mindent tartalmaz ingyen van.
(#) qvasz2 válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Ide kellene regelned, és erősen érdeklődnöd az eladó dolgok iránt. De ez az 500 euro szerintem is kevéske.
Bővebben: Link
(#) kameleon2 válasza qvasz2 hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat. Éppen ez nyerte el a tetszésemet a német gépnél - olcsó.
Nekem max 1,5mm-es panel marására, fúrására kell, és kb 3mm vastag műanyaghoz - DIN sínes dobozok előlapjainak marásához. Azért keresgélek, mert láttam házi építésű CNC-kből olyat ami "sorozatban" készült. Már meglévő CNC segítségével. Így lehet olcsóbb - másként nem. A német változat is ilyennek tűnik. 1db készítése mindig drága. Tudom, hogy minden pénzbe kerül. De a magyar változatok - amiket találtam túl sok anyagot tartalmaznak: alumínium, méretes vasak - itt nincs akkora igénybevétel, hogy ez indokolt lenne. Múltkor találtam ipari ragasztóadagolót és feliratozógépet, ami marni is tudott. Hasonló is jó lehet.
(#) hotib válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Tudom, hogy jóval több a tapasztalatod, de most én jegyezném meg, hogy szerintem a legóccóbb vezérlőt (M-type) sem veszed meg 10 ezerért. Én nem voltam eléggé körültekintő, drágán vettem, annál tényleg lehet olcsóbban venni.
Kuplung viszont van 2 ezer alatt, sőt. A mellékelt képen a 6,35x12-es egy drágább darab, de ez is max. 1.500,- Ft-ért házhoz jön. Ennél van olcsóbb is, direkt ezt választottam ebből a store-ból.
Abban igazad van, hogy egy 800-as Kress 35 ezer körül van, de ha a linkelt 499,- EUR gépet megnézed, azon sem az a kategória van. Nyák fúráshoz egy 14 ezer körül beszerezhető Dremel 300-as is jó. Igaz, kis pénz, kis foci...
Ez nem replikázás akar lenni, most inkább valós segítség. Engem is foglalkoztat a kérdés.
(#) gulasoft válasza hotib hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Kínai vezérlőt ebay-ről 10.000 körül lehetett venni, persze azóta megszaladt a dollár, nagyságrendeket írtam csak.
(#) hotib válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Valóban, mai (~227) árfolyam mellett is 11 ezer alatt lehet venni. Nagyságrendileg passzol.
Bár ezt olvasgatva nem biztos, hogy a kéket venném. Igaz, működik az is.

Sikerült megoldást találnod arra a nagyon derékszögre? (bocs, nekem tényleg az jutott kapásból eszembe, sz*r poénnak jó volt)
(#) Rasiel hozzászólása Nov 9, 2011 /

Skacok valaki tud esztergályozni óccón nekem Budapest közelében ?
(#) kameleon2 válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Sziasztok!
Van kínai olcsóbban is. találtam 550$ körül. Tehát maga a gép nem drága. Azonban 1db-nál a szállítás nem éri meg mert az önmagában kb 450$! Ha lenne 4-5 ember akinek kell - már megérné, de nincsenek illúzióim - általában ennyi pénz sem áll a spájzban mindenkinek - hiszen nem magunk próbálkoznánk az építgetéssel. A kínai verzió azért tetszett, mert full benne volt minden. A vezérlőtől a motorokig. kínai cnc

cnc3020.jpg

(#) gulasoft válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Kicsit el teccik lenni tévedve. A kínaiból egy darab szállítása 480 dollár, 5 darab már 2000 dollár. És ez csak aprópénz ahhoz képest amit a vámosok lehúznának rólad, mert ez már erősen vámköteles!
Az Eu-n belül nincs vám, ezért jó a dajcse gép.
(#) kameleon2 válasza (») Nov 10, 2011 /

Szia Zoli!
Megkövetlek, mert te moderálsz és én kérdeztem, tehát én vagyok a felbujtó. De ha mindennek topikot nyitunk ami a témával kapcsolatos, akkor egyrészt nem győzitek szerverrel, másrészt egy "a" betűnek is önálló fóruma lesz, ez pedig ellentmond a józan észnek. Azonban én is szeretnélek megkérni, hogy olvasd el figyelmesen a leírtakat, mert én eredetileg fórumtárstól vártam építési segédletet alternatívaként - csak olcsóbb volt sajnos a kész gép, mint az épített magyar verziók. Gyakorlatilag a mechanika kerülne itthon annyiba motorok és vezérlés, valamint szoftverek nélkül - házilag kivitelezve, mint a német vagy kínai termék sorozatgyártva - kompletten. A tényleges segítségeket köszönöm. Maradok a német változatnál. Bocsánat köbzoli! A magam részéről lezártam a kérdéssort.
(#) Rasiel hozzászólása Nov 10, 2011 /

Srácok lányok, zárjuk rövidre a vitát.

Aki adni venni akar annak ott a sárga cnc fórum, ott úgy is csak témába vágóan kereskednek az emberek. Értekezésre meg jó ez. -Szerintem-
(#) Rasiel válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Mi bajod az egyszerű de nagyszerű vezérlőkkel? Én most épp egy olyan projecten dolgozom, amihez nem kell semmiféle egzotikus dolog, sem 1/999 század lépés sem chopper. Maximum 1/2 lépés , de ha így is van még mindig megvagyok egy 200Ft os AVR + 4 ellenállás + 5 Dióda + 5 FET konfigból
(#) gulasoft válasza Rasiel hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Spec. vezérlő, spec programmal, amit neked kell megírni. Ez nagyon olcsó, ha nem számítjuk az időt amit a program megírásába fogsz fecccölni, de olcsónak lehet hogy olcsó, kíváncsi leszek mennyi belefeccölt idő és energia után fogsz kínai vezérlőt venni. Én is csináltam , soros portról lehetett parancsokat küldeni, amit az első komolyabb kanyarba belefutottam, hagytam a fenébe az egészet, vettem egy kínai vezérlőt, felraktam egy pc-re és a mach3 vidáman elvezérli.
Persze az avr-hez kell programozó is, és még nincs kész.
Várjuk a megoldást.

step/dires ez a vezérlő is bármilyen mocsokra rákötheted ami ezt a két jelet tudja küldeni

Csinálsz egy minibee--t nagyban?

Megosztod a kapcsolást?

Valami olyasmi. csak nem tud 1/2 nél nagyobb felbontást.
(#) Sanyessz hozzászólása Nov 11, 2011 /

Nekem van egy ilyesmi kapcsolásom, 1db pic 16f84 (semmi specip mikrovezérlő), 1 db ADC 0804 (8bites A/D konverter),egyik panelon.
Másikon meg a meghajtó része optocsató +fetek.
Ebben a felállásban psp joystickal irányitom, de ha az A/D converter bemenetét optocsatolóval (2bit jel pc-vel) le illetve felhuzom (lehet variálható ellenállásal igy a több féle sebeség is kapható), máris vezérelhető PC-ről is.
Nem egy profi vezérlő, de 2féle képen is vezérelhető.
(#) kriszo hozzászólása Nov 14, 2011 /

Sziasztok,miskolc környékén keresnék egy segítőkész fórumtársat,aki cnc témában tudna segiteni. (pm)
(#) Rasiel hozzászólása Nov 22, 2011 /

látom lehalt a téma megint na akkor borzolom a kedélyeket: elkezdtem dolgozni egy motorvezérlőn, igazi magyar pénztárcához optimalizált alkotás lesz
1 optó, 1 AVR, 4 FET. 40V 120A , egész és fél lépés, PWM, tartóáram csökkentés.

Remélem találok valakit aki majd segít a programozásban, mert van pár dolog amit nem biztos hogy egyedül megtudok csinálni.
(#) Sir-Nyeteg válasza Rasiel hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

A "chopper táp"-ot ne felejtsd el!
Bár ez a téma inkább léptető motor vezérléshez tartozik.
(#) Rasiel válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

az meg milyen?
(#) Sir-Nyeteg válasza Rasiel hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Lényegében áramgenerátoros meghajtás.
(Áram vezérelt PWM szabályozás.)
(#) Villanypasteur hozzászólása Dec 2, 2011 /

Üdvözlet!

Keresem a világ legegyszerűbb kapcsolását léptetőmotor (lehetőleg bipoláris) vezérlésére. A tápfeszültség 2 db. góliát elem. A legjobb lenne MCS51 alapú mikrokontrollerrel (+ szoftver), így lenne talán legalacsonyabb az alkatrész szám: 1 db kvarc, 2 kvarckondi, 4 meghajtó tranzisztor, 4 védődióda. Van valakinek ilyen megvalósítása? Esetleg PIC-cel... Egy mechanikus órához kellene, 18 másodpercenként egy léptető impulzus, (mivel 200 lépésesek a motorok) természetesen csak egy irányba.
Kösz a segítséget és üdv!
(#) patexati hozzászólása Dec 5, 2011 /

Sziasztok! Leírom hátha valakit érdekel.. A Lidl-ben vettem ma 700Ft körül egy 5 részes fúrószár végű kukoricamarót titánium bevonattal.. 3,4,5,7,8mm.. Szerintem nem pénz érte bár nem tudom mit bír..
(#) gulasoft válasza patexati hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Ja, olyan van nekem is. Nekem nem sokat ért.
(#) S.Roland hozzászólása Dec 5, 2011 /

Sziasztok,
Hátha tudtok nekem segíteni a problémám a következő, nem kimondottan CNC de hozzá tartozik.
AutoCAD programba megrajzolom a marni kívánt formát. Ezt LazyCamba átrakom G kóddá alakítom majd Mach3 exportálom. A gond itt kezdődik , hogy a marni kívánt formát nem a gép Home pontjára teszi hanem valamelyik sarkába. Sikerült már 20 próbálkozásból 2x a Home pontra rakatni LazyCam-el de nem tudom , hogy sikerült hátha tud ebben nekem valaki segíteni.
Következő: »»   112 / 376
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem