Fórum témák
» Több friss téma |
helló!
megpörköltem a hegesztőtrafóm, javítani szeretném a szigetelést az alumínium szálon,de nem tudom mivel van betekerve(szigetelve). Tudna valaki infóval segíteni? előre is kösz!
helló szabi 83!
Kimondhatatlan nevű német gyártmány, alu tekercses, elvileg 220A van ráírva(csak ráírva) 380V-ról. De 3 évig jól szuperált
Ha szövetszerű, akkor Köper-szalag+ impregnálás szigetelő lakkal. Ha barna, akkor szigetelő lakk( ez a gyakoribb). Köper-szalag elvileg beszerezhető tekercselő műhelyekben.
Üdv: McG
Papír-szerű, eltépve -lehet hogy hülyeség- de olyan mintha üvegszálas lenne.
kicsit hasonlít a papír festőszallagra
amúgy nekem is azzal van betekerve 230/400 voltról üzemel a heggesztőm 160A de ez aztan oda is porköl bárminek!!!nincs mit!hogy pörkölted meg tarfót???mit tettél???
van egy saját készítésű kandallóm és kicseréltem a kicsinek bizonyult füstcsövet. vagyis átm.150mm nyílás égetése 8mm vastag kazánlemezre, majd rögtön utánna körbe is varrtam az új füstcsövet. az utóbbinál szaga és füstje lett.
köszönöm a segítséget!
esetleg Impregnálás-szigetelő lakk lefordítva egy lakatos nyelvére?
bár kezdő vagyok itt,de a masina azt írta 50 pont a jutalmad. elárulnád mire jó a pont?
technikai lakkal is megoldható a dolog de az amr nem az igazi mert ha megmelegszik a lakk leolvadjat róla vagy ha hosszú üzemidő akkor is leolvadhat!maradj a szalagnál!vagy használj valami hőálló és szigetelő anaygot!mindkettő létfontosságú!
-hőálló,mert nagy teljesíménynél melkegszik! -szigetelő,mert ne hogy átüssön a tekercs!
a pont arra jó hogy bizonyitottam abban a témekörben itt a kép a heggesztőmről!kösz a pontot
Szia !
Egyszer volt hasonló problémám. Megfelelő megoldásnak a teflonszalag vált be,amit a vizvezetékszerelők használnak.Jó villamos szigetelő,és hőálló is.Szinte mindenhol beszerezhető. Üdv ! Luki
Hello!
Elképzelhető,hogy warnisch szalaggal volt betekerve. A Pallax kft forgalmaz ilyen anyagokat. Honlapjuk: www.warnischcso.hu Most látom,hogy "Luki" hozzászólására kattintottam,nem így akartam,csak általánosságban írtam le hogy a trafókat többek között mivel szokták szigetelni. Az hogy a teflon szalag jó-e erre a célra,arról nem tudok nyilatkozni! Elnézést a rossz kattintásért!
Sziasztok,
egyszer faterom (10éve) autókábeleknél is használatos szövet szigetelőszalaggal (Tesa) tekerte újra az ezer éves heggtrafóját, azóta is működik. Ócskás piacokon rmég néha lehet kapni olcsón... TaTa
warnisch szallaggal és két komponenses csónaklakkal orvosoltam a problémát, mindeddig úgy tűnik sikerrel!
mindenkinek kösz a segítséget
Nekünk van egy ősrégi trafónk cirka 30 éves éskb 40-50 kiló ami leégett.
Ha hiszitek ha nem cementes zsák szigetelés volt rajta A cement gyártási pecsétjét is megtaláltuk rajta 1976 Na szóval ha kibirt ennyi időt akkor hajrá szigeteljük ujra. több rétegben tekercseltük fel a 2 cm széles papírcsikokat átfedéssel.papír szalaggal leragasztva időnként. Kicsit pepecs de olcsó megoldás. A régi dolgok nem biztos hogy rosszak csak vannak már korszerübb anyagok.
Nagyapám is csinált konzervesdomozokból meg kerítésdrótból trafót a háború után pedig akkor még McGiver sehol sem volt. Kíváncsi volnék milyen érintésvédelmi osztályba sorolnák. :shocking:
Nagyapád Bantu- néger volt?( nehogy le raszistázz)
Dehogy! Csak ő is a low-end szekta tagja volt, és az Ezermester volt a bibliája. :worship:
Azt azért tegyük hozzá hogy ez nem a "nagypapi" féle trafó, hanem egy, a neten régóta keringő videóból kivágott kép...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |