Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   57 / 574
(#) igrice válasza frázis hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
Egy 300 forintos ellenállást kell kicserélni.
10 évig nincs gondod rá.
Ami elvégzett a szerelő neked, az évente kötelező karbantartás.
(#) toro válasza realpopek hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
Tegyél fel pár képet s ontjuk (többen a tanácsokat).
A kazán belső felületéről.
(#) wattafilling hozzászólása Nov 10, 2011 /
 
Jó estét, Urak!
Lehet - sőt biztosan - én vagyok a vaksibéna, de nem találom, hol tudnám az Isotwin belsejében a fűtési vízkört légteleníteni. Szelepet csak a szivattyú házán látok. Viszont olyan hangot ad a szakramentum, mintha sok-sok buborék szaladgálna benne.
(#) realpopek válasza toro hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
Van pár kép:
(#) toro válasza realpopek hozzászólására (») Nov 11, 2011 /
 
Van két mikrókapcsoló. Az első - piros vezetékkel - a melegvizé. Amikor megnyítod a csapot a rudazatnak ki kel jönnie a házból 0,8-1 cm-t.
A hátsó (zöld vezetékkel) csak a szivattyú működése során van zárva - áramláskapcsolóként funkcionál.
(#) toro válasza wattafilling hozzászólására (») Nov 11, 2011 /
 
A bal oldali szivattyú a fűtési keringető. Azon vagy egy automata légtelenítő szelep. Lazítsd meg a kupakot kicsit. Ha nem jön levegő - eldugult a kis nyílás.
(#) wattafilling válasza toro hozzászólására (») Nov 11, 2011 /
 
Igen, a fekete szivattyún lévő az megvan, és hétfőn, a leeresztésnél és feltöltésnél fungált is rendesen.
Mégis olyan a hang, mintha buborékok keringenének. Lehet, hogy elszabadult némi lerakódott, megkövült trutymák valahonnan, és az csilingel a kazánban?
(#) oldman válasza steve76 hozzászólására (») Nov 11, 2011 /
 
"Oldalbaveréses javíthatóság " kontakthibára utal.

Ha nem indul, ellenőrizd hogy kap-e indítójelet a gyújtásvezérlő (gyv) ? (230V) Ezt egy relé kapcsolja a uP-s vezérlő panelen. (A másik a szivattyút indítja.)

Az F1 hibát a gyv küldi a uP-s kacatnak.

Eredetileg egy hibajelző glimm lámpát kapcsol (1mA! max.) de itt egy optocsatolón keresztül vezérli a uP-s förmedvényt. Visszafele a gyújtásvezérlő resetelése ugyanígy van megoldva.(Nyomógombb helyett a uP ad jelet egy optós áramkörnek ami reseteli a gyv egységet. Csak az egyszerűség kedvéért

Nézz körül a csatlakozóknál és esetleg próbálj meg feszültséget mérni a gyv hiba kimenetén illetve a reset bemeneten. (Mindkét pont elérhető a uP-s panelen is) Vigyázz 230 V!!
A gyv bekötése és alkalmazása megtalálható a Honeywell honlapján.

A gyv egység elvileg nem javítható, mivel ez végzi az összes biztonsági funkciót, -de nincs kiöntve.
(#) toro válasza wattafilling hozzászólására (») Nov 11, 2011 /
 
Ha olvastad beírásainkat (többektől), írtuk már, hogy a fűtésrendszer vas alkotó részei víz alatt is oxidálódnak. Egy idő után lerakódnak a hőcserélőkben, kisebb-nagyobb zajokat gerjesztve.
Átmosással-savazással tisztítható. Beépített iszap csapdával csökkenthető és konzerválással megszüntethető.
(#) toro válasza oldman hozzászólására (») Nov 11, 2011 /
 
Mily szép tájszólásban becézgeted az elmúlt rendszer gázkazán szerelvényeit!
(#) wattafilling válasza toro hozzászólására (») Nov 11, 2011 /
 
Olvasgatom, perszehogy! Az elmúlt hétben kb. háromszor ürítettem le a teljes rendszert (van benne némi tervezési hiba - pl. iszapot sem gyűjt, ezt is pótolnom kell).
A konzerválás mit jelent? Milyen kulcsszóval keressem a világban?
(#) steve76 válasza oldman hozzászólására (») Nov 11, 2011 /
 
Nagyon köszönöm! Közben beugrott valami, sőt ez elvileg stimmel a gyári szervizPDF-el is. Az áramláskapcsoló. VAlószínű hátul van, eléggé szét kell kapni középfelé a dolgokat hogy el lehessen érni. MEgnézem majd a csatlakozását, de lehet, hogy szét is kell szedni. Ugyanis mindig akkor áll le, ha átkapcsolás van. Ha elindult egy funció akkor nagyon ritkán, persze ezt sem kéne.
A Honeywell-t megnézem, csak nem tom még hogy fogom megtalálni ezt a cuccot.. Oldman, Te ezt konkrétan erre a kazánra írtad(mármint ilyen részletességgel), vagy általánosan?
(#) gazszeres válasza wattafilling hozzászólására (») Nov 12, 2011 /
 
Szia!
Szó használatoddal élve, ez a vacak begyűjtött némi vízkövet. Ezt csak abból gondolom, mivel ez a nyavaja eddig ezt nem produkálta, nyilvánvaló, hogy az ok itt található.
Savazz csöppet, ha úgy érzed neked ez nem megy,keres szakit megoldódik a probléma. A tréfát félre téve, az ilyen jelenségek dugult hőcserélőnél érzékelhetők.
Jó munkát!
(#) toro válasza wattafilling hozzászólására (») Nov 12, 2011 /
 
Én a Fernox F3 cleanert használom tisztításra és az F1 protectort konzerválásra. Van több fajta gyártmány is, de nekem ez jött be.
Fernox.hu oldalon keresd.
A viszatérő vezetékbe mindenképpen ajánlatos iszapfogót beépíteni. Ennek költsége kb. 13-14 eFt. A szakszerű savazás (tájegységtől és szerelői korrektség függően) legalább ennyi.
(#) toro válasza steve76 hozzászólására (») Nov 12, 2011 /
 
Azért az ion áramot mérd meg.
Melegvíz készítésnél azonnal nagy lángon indít, míg fűtésnél lassan "húz fel".
(#) realpopek válasza toro hozzászólására (») Nov 12, 2011 /
 
Nálam most úgy funkcionál hogy:ha megnyitom a meleg vizet kijön a rudazat és megnyomja a kapcsolót.Viszont nem ad meleg vizet.De ha bekapcsolom a fűtést a hátsó zöld vezetékes kapcsoló alatt szintén kijön egy rudazat ami bekapcsolja a kapcsolót.Fűteni nem fűt csak áramlik a víz,ilyenkor ha megnyitom a meleg vizet na akkor van meleg víz.És ha lekapcsolom a termosztáttal a fűtést a keringető megy tovább egészen addig míg nem áramtalanítom a kazánt.
(#) toro válasza realpopek hozzászólására (») Nov 12, 2011 /
 
Úgy próbáld meg, hogy a piros vezetékest csavarhúzóval benyomod. A kazánnak be kell indulnia, mivel melegvíz készítést improvizálsz. A hátsó zöld vezetékes kapcsoló szintén zár, mivel van áramlás = forog a szivattyú.
A fűtőköri vezetéknek melegednie kell!
Ha igen, akkor a váltó szeleped nem vált át melegvíz készítésnél!
(#) toro válasza realpopek hozzászólására (») Nov 12, 2011 /
 
Ha az előbbi válaszomra, megcsináltad a kapcsoló nyomást s nem indul = rossz a piros vezetékes kapcsolód! Csere, rossz kuka.
(#) realpopek válasza toro hozzászólására (») Nov 12, 2011 / 1
 
Meg volt cserélve a két mikrokapcsoló.Hátra kell a piros előre a zöld.Csak hogy én hülye(ökör,barom...)összecseréltem a nagy szerelésemben.Rossz helyre csavaroztam vissza őket.Most már minden rendben van,köszönöm a segítséget.Ez egy rendes emberekből álló fórum.
(#) toro válasza realpopek hozzászólására (») Nov 12, 2011 /
 
Ne szabadkozz, mással is megesik. Csak az hibázik, aki csinál valamit.
További szép napot és jó melegvíz fürdőt!
(#) toro válasza realpopek hozzászólására (») Nov 12, 2011 / 1
 
Ja, és köszönet a többi kolléga nevében is - ismeretlenül az Ő hozzászólásaikért-, segítségükért!
(#) realpopek válasza toro hozzászólására (») Nov 12, 2011 /
 
A lényeg hogy a mindent kiváltó gond(meleg víz engedésekor zúgott zörgött a kazán)megszünt.Pedig csak átmostam a hőcserélőt.
Üdv J.
(#) gyoret hozzászólása Nov 12, 2011 /
 
Kedves Szakértők!

Egy hete csak a netet bújom, fűtés szinte nincs, a szerelő csak találgat...el vagyunk keseredve. A szimptóma a következő: adott egy Junkers Euroline ZW23-as kombi cirkó, amely (vagy a rendszer) nem működik megfelelően. A lakást a nyáron vettük és most jött elő a hiba. Váltószelepet tisztított rajta egy szerelő, utána én is, akkor vettem észre, hogy a membránja el van szakadva. Fűtésnél bekapcsol, felmelegíti a vizet x fokra, de utána lekapcsol, keringtet, majd újra bekapcsol. Ez megy folyamatosan, miközben a radiátorokig nem is nagyon jut el a melegvíz. A szerelő leengedte, majd újra feltöltötte (szerinte ez az átmosás) a rendszert, de ez sem segített. Most szerinte a radiátor szelepeket kell kicserélni, mert 50%-osak!
Kérlek Benneteket, adjatok valami használható infót, mi lehet a baj!
(#) toro válasza realpopek hozzászólására (») Nov 12, 2011 /
 
Ok, ismét - további szép napot!
(#) toro válasza gyoret hozzászólására (») Nov 12, 2011 /
 
Kedves Tamás!
Az Euroline kazánnál természetes, hogy a beállított értékig fűt, majd lekapcsolja a lángot, a szivattyú lehűti a kazán hőcselélőt majd ismét fűt. Sajnos ez még így működik.
A rendszer tisztítása viszont azért fontos, mivel a lerakodott vasiszap mindenhová "odaér" és csökkenti a keresztmetszeteket.
Javaslom a rendszer átmosását ezzel az anyaggal.
(#) toro válasza toro hozzászólására (») Nov 12, 2011 /
 
A membránt viszont cserélni kell!
(#) gyoret válasza toro hozzászólására (») Nov 12, 2011 /
 
Kedves István!
Köszönöm a gyors választ! Időközben (most) én is ráengedtem a rendszerre a feltöltőcsapot nagy nyomáson, miközben a leeresztő a visszatérő ágban nyitva volt. Jött is ki elég fekete szemcsés víz! Feleségem közben hallgatta, a legtávolabbi radiátorban is csobogott a víz, mely nem volt még meleg! Ezután feltöltöttem a rendszert és újra bekapcsoltam: ugyanúgy gyorsan felfűt és kikapcsol, de mivel a víz teljesen hideg volt, így ki tudtam tapintani, hogy a meleg víz alig halad előre, szinte pang! A szerelő szerint a szivattyú ok, bár azt én is hallom, hogy bekapcsol, viszont (szerintem) nem nyom eléggé! Ez mondjuk megmagyarázna mindent!
Hozzáteszem nem vagyok szakértő, csak megpróbálok logikusan gondolkodni!
(#) toro válasza gyoret hozzászólására (») Nov 12, 2011 /
 
Általában, minden fali gázkazánt un. 50-es szivattyúval szerelnek. Ennek a szivattyúnak a víz szállítása megfelel 6-8 radiátorhoz. Nagyobb rendszereknél alkalmazzák a hidraulikus váltót, melynek szekunder oldalán akár 2x ekkora szivattyú is dolgozhat.
A rendszeretek előre és vissza térő ágán lévő szelepeket nyissátok ki teljesen. Majd amikor elkezd melegedni a rendszer, fokozatosan csökkentsétek a kazán közeliek átfolyását.
(#) gyoret válasza toro hozzászólására (») Nov 12, 2011 /
 
Kedves István!
Jött egy újabb szimptóma: már a meleg vizet se nyomja tovább, sőt a visszatérő ág is kezd melegedni rögtön a kazán alatt anélkül, hogy a víz körbement volna! Tehát kijelenthetjük, hogy kipurcant?
(#) gyoret válasza toro hozzászólására (») Nov 12, 2011 /
 
Köszönöm, de mivel a rendszert mi még sosem láttuk teljesen melegnek, ezért ezek a lehetőségek most nem jöhetnek számításba! A legtávolabbi radiátor sosem volt meleg, még egy kicsit sem!
Következő: »»   57 / 574
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem