Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Hello.
Az eltérítő ic közelében valószínűleg van egy vagy több hibás elko. Ha jól sejtem 22-100µF-os lehet cseréld ki és meg fog szünni a csíkozás. Már volt szerencsém ilyen hibához.
Húú még nem szedtem szét tv-t..úgy hogy szakember nélkül nem nyulok hozzá..elko az mi?Szervizben azt mondták képeltérítő hibás, és 5-10 ezer ftért megcsinálják..
ELektrolit KOndenzátor=elko, vagy kondi becézve.
Alkkor marad a szakember segítsége.
Üdv!
Egy Samsung-al kínlódom, ripityára szállt a táp primer oldala, már egy marék alkatrészt cseréltem, az a probléma, hogy nem mindig indul be. A rajzot csatoltam, ha a tápnál a hibrid ic 2. lábához érintem akár a multiméter pozitív vezetékét, vagy egy darab csavarhúzót, gond nélkül elindul és minden oké. Tud valaki infót erről az SDH209B-ről, blokkvázlat vagy akármi.
Jó lett végre, úgy néz ki érzékeny a tranzisztor helyettesítésre. Minden okés.
Üdv van egy tv ami bekapcsolás után sípol és különböző színek ad csak külsőleg minden rendben semmi nem éget vagy hibás
Nem lehet,hogy csak nagyon korán reggel kapcsoltad be,és ezt láttad?
Írj egy típusszámot,gyártót,esetleg tégy föl egy képet a hibáról.Elvileg nincs összefüggésben a két hibajelenség. István
A típust nem tudom mivel a tv nem az enyém de egy uj probléma is van miközben megpróbáltuk lefényképezni kikapcsolt és már be sem indul a típust jövő hétre kiderítem
Sziasztok!
Elnézést kérek előre is,mert tudom,hogy nem ide való a témám,(a távszabályzós topikok halottak sajnos)de ha lenne valakinek egy COM3039-es típusú távirányítója,és olcsón megválna tőle,kérem jelentkezzen.Köszönöm! További szép napot mindenkinek.
Szia! Szeretnék Zola 007 kérdéséhez csatlakozni.Az én készülékemnek ugyan ez a baja,csak ez egy DAEWU 100 herces készülék.Megtudnád mondani az eltéritö ic tipusát?Sajnos tv ben nagyon nem vagyok othon,de egy átkondizást megprobálnék.Elöre is köszönöm.
Legyetek szívesek segíteni. A probléma a fent említett készülékkel az, hogy 30percnyi üzem után, a képernyő bal alsó sarka felől el kezd sötétülni. Maxra állított fényerőnél és kontrasztnál sem lehet látni semmit, további 20 perc elteltével. A tápján mérhető feszültségek meg vannak. Ha a sötétedés kiindulási pontját hátulról ventilátorral hűtöm, akkor vissza áll a kép. Természetesen, mind addig amíg újból nem melegszik be. Elölről nem érezni a hő különbséget és a táp sem forr. Segítségeteket előre is köszi. üdv.Zoli
LE32R71B - 32 Legyetek szívesek segíteni. A probléma a fent említett készülékkel az, hogy 30percnyi üzem után, a képernyő bal alsó sarka felől el kezd sötétülni. Maxra állított fényerőnél és kontrasztnál sem lehet látni semmit, további 20 perc elteltével. A tápján mérhető feszültségek meg vannak. Ha a sötétedés kiindulási pontját hátulról ventilátorral hűtöm, akkor vissza áll a kép. Természetesen, mind addig amíg újból nem melegszik be. Elölről nem érezni a hő különbséget és a táp sem forr. Segítségeteket előre is köszi. üdv.Zoli
SZiasztok ,van egy samsung lk-20s20bt tv az,ptc szeretném ki cserélni,de nem tudom az értékét ,milyet tegyek helyette ,9 vagy 14ohm-ost?.
Szia!
Milyen típusú volt benne? De igazából mindkét féle ellenállású jó lesz bele.
Sziasztok!
Van egy Vestel 11AK30A14 sasszim, aminek nem indul a tápja. A hiba úgy kezdődött, hogy a tv ment hiba nélkül, aztán gondolt egyet és kikapcsolt, és kb. fél másodpercenként egy csipogó hangot adott ki. A tápban kiméregettem mindent, de minden hibátlannak tűnik, a kapacitásokat cserélgetve sem sikerült eredmény elérni, egyedül a kerámiakondik és a trafó, amit nem tudtam vizsgálni. A visszacsatolást módosítottam a a tápegység IC adatlapján található visszacsatolásra, ás külső tápegységből adtam neki áramot, hátha ott van a gond, és akkor beindul, de semmi, ugyanúgy csipogott tovább. Lehet, hogy a trafó lenne zárlatos? Hogy tudnám én azt kimérni? A trafóról már minden le van kötve, a tápot üresjáratú trafóval próbáltam meg beindítani.
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni. Egy orion T2120MTX tv-ről lenne szó. Bekapcsolást követően egy halvány,szines kör alakú folt kb.20cm átmérőjű jelent meg,majd ez átváltott egy FÜGGŐLEGES fényes fehér csíkra a képernyő közepén.Hang ok,reagál mindenre. PT90 alaplapos. Volt már dolgom hasonló fényes fehér csíkkal,de az vizszintes volt,és az eltérítő ic cseréje megoldotta a problémát. Itt is ezzel lehet a gond?? Vagy mi okozhatja ezt? Köszi előre is.
A sorvégfokozatban nézz szét,szakadt ellenállások,megégett lábú kondenzátorok után kutass.A függőleges fokozat megy,hiszen a csík függőleges volt.Így ne erőltesd,mert kitolhatsz a géppel.
István
Bocs, hogy megkérdezem, de a sorvég jó?
Nem az fogja, mert az AK30 leggyakoribb hibája ez.
Vagy meg kell fordítani a TV-t és mindjárt vízszintes lesz a csík. Mitől van vízszintes eltérítés?
Na az a nem jó.
Megoldódott a probléma !!!
Az alaplap,és az eltérítőtekercs közötti 4 kábelből 1 szakadt volt.Valami oknál fogva elengedte a forrasztás a tekercsnél,de ránézésre épnek tűnt.Műszerrel mérve pedig szakadás volt.Átforrasztottam és MŰXIK !!!
Nem vágom mire gondolsz...azt tudom én is hogy elvileg nem lehetne nagyfesz.
SZia , kösz a választ eredetileg 9 ohm-mos volt,csak akkor hirtelen ,nem kaptam meg ,a cuccok közott és azért irtam hogy ,lehetne egy kicsit nagyobbat tenni de meg kaptam ,amilyen jár most már ok.
A sorvéget kivettem belőle, nehogy elinduljon, és megüssön a nagyfesz. Amúgy minden diódát és ellenállást kikötöttem, ami terhelést jelentene a tápnak, így kilőve a sorvég is.
A legutóbbi tapasztalat amúgy az volt, hogy a gyári helyzetet visszaállítva és a D803-at kikötve sikerült működésre bírni a tápot, de nem voltak elég stabilak a feszültségek, és nem is a papír szerinti értékeket mértem, meg sípolt is. Ez gondolom utalna a visszacsatolás hibájára, de ott minden hibátlan, vagy a tv processzor zavarna be valamit?
üdv! van egy grundig t 55-830/4 text tipusú tévé és kis segítségre lenne szükségem. a hibajelenség a következő: hang van, kép nincs de nagyfeszültség igen, és némi álligatás után megjelenik középen egy piros csík mi lehet ez vmi függőleges eltérítési hiba?
Gratulálok a hatalmas tudásodhoz!
És ha mindent kikötöttél, akkor mi a fracra fog szabályozni a táp? Jó esteben fut mint állat és meghal.
Vagy próba ,cseresznye alapon égesd le a zárlatot,vagyis próbáld regenerálni..
Sziasztok. Van egy LG tévém kb. 5 éves, és ujabban nem igazán van hang.(se kábel,se DVD lejátszó se semmi.)De, valamikor vissza jön,majd ismét elmegy,vagy halkul,és ismét visszajön.Vetettem pillantásokat a belsejére,nem igazán találtam semmit a poron kivül.Forrasztások rendben tünnek,nem pupósak azok az izék sem. Nem vagyok nagy géniusz elektronika terén,bár van multiméterem,(nem is igazán tudom használi,csak 220 V bemérésére használtam eddig). Hja és tapasztaltam már egy két "szekrényhezvágó áramütést mikor tv-hez nyultam. Tudom akkor vigyem szervizbe,de szeretnék kicsit több "tudást" elektronikábol. Tanácsok?
Igazad van, ezt eltoltam, a táp valóban megfutott, de nem ment tönkre, és szekunderen sem tudott kárt okozni, miután minden le volt róla kötve. A hiba oka az R831 szakadása volt, e miatt nem indult a táp.
A táp most már indul, viszont valóban a sorvégnél is gond van. Zárlatos a sormeghajtó tranzisztor. |
Bejelentkezés
Hirdetés |