Fórum témák
» Több friss téma |
Szia, amin a kis hütőbordák vannak pont az a tőkéletesen müködő panel.ebből a tipusbol legalább 30párat épitettem és soha nem volt vele baj. Csak azért váltottam a másik tipusra mert kíváncsiságom hajtott, egy szebb hangzás és megbizhatóság felé.
Szia! Az erősítő bemenetét zárd le 470-680pF-dal R1-gyel párhuzamosan. Nálam más kapcsolás ugyan ilyen problémájánál bevált.
Ha sikerül megcsinálni,akkor szebben fog szólni az összes többinél,ezt garantálom,hallottam már ezt a típust. Engem nagyon megfogott!
Látom,egy rugóra jár az agyunk. De most,hogy így belegondolok,ez a megoldás mégsem lesz jó. Annak működnie KELL az nélkül is. Itt valami probléma van,amit nemárt megszüntetni. Ez a lezárás vághatja a magas tónusokat is,én nem szeretem.
A hiba leírása alapján a bemenetre zavaró jel jut a környezetből. Kimenettel nem gerjed, mert fázisfordító a végfok. Egy 1,5k/680pF szűrés még messze elkerüli a hallható hangok tartományát, 100kHz felett van a töréspontja.
A C22-vel lehetne még elindulni 4,7nF felé. Volt Quadom aminek az egyik csatornája ragaszkodott a 2,2nF-hoz.
Én is arra gondoltam. Illetve még a visszacsatolásokat és a hozzátartozó dolgokat is megnézném,nincs-e elültetve valami érték. Illetve lehet gyártás hibás alkatrész is,velem előfordult már az ilyesmi. /Na meg az,hogy néhány alkatrészből többet adtak,de az sosem gond. /
Szép napot! Megleltem a bibit egykis gondolkodás után és szivesen közre adom hogy, nejárjatok igy mint én.Csináltam a hangerő potinak egy kis nyákot hogy, szépen mutasson az új erősítőmben és a két csatornának nem közösítettem a földjét ezt most megoldottam egy nagyobb csepp onnal,és tökéleteslett, megszünt a gerjedés. Mindenkinek köszönöm a segitséget. Sziasztok.
Na! Akkor végül csak meglett a hiba! Hangra milyennek ítéled a többihez képest? (Írtad,hogy több is van neked.)
Olyan igazi Quados dögös,brutális,csilingelö, és mégsem kihivó. Most délután vezetékeltem be a testvérét holnap meg is halgatom. ?Ő?ebből a tipusból a 15.
Miért kell a potira a külön kis panel? Miben jobb ez, mintha közvetlenül a poti lábára forrasztod az árnyékolt vezetékeket?
Az ATP100 trafója, emlékeim szerint, 300VA-es. Ha maradéktalanul ki akarod használni ezt az erősítőt, akkor ehhez nagyobb trafó kellene, és talán kicsivel több puffer sem ártana.
Igen. A kilecvenes évek végén sok ilyen erősítőtől menekültek meg iskolákban és kolikban hang rendszer fel újításakor azt hitték, hogy az új jobb lessz!? Ekkor sikerült jó párat meg vennem igy nem kerültek ki a szemétre.
A munkahelyemen volt selejtezés onnan sikerült megmentenem 4 db.-ot.Építettem bele én is quad-ot,de már eladtam őket.
Azért használok kis panelt mert igy könnyebb potmétert cserélni, ha tönkremegy. A trafo az egy kicsit valóban gyöngécske de, a puffer 4x63V 10 000µF szerintem az elég. És méréseim szerint igy is +-55V táppal, 8 Ohmos terheléssel, simán leadja a 100W teljesítményt.
Szűken 35 V jön ki ennél a tápnál, kb.150 W.(zene)
APT100 trafó+graetz+2*10.000 mikrof. Üresjárati fesz. +/-55V.Urbán féle 200W-os quad ,saját panelon.
Kimeneten 8 Ohm-os müteher+szkóp és-vagy hangfrekis voltmérő. Erősítő bekapcs. tuc-tuc zene adj neki,mikor a szinusz teteje kiegyenesedik és a voltmérő nem lendül tovább, ott a clip,picit visszaveszem és leolvasom a műszereket.P=U2/R.
Majd elfelejtettem,ebben az esetben 34-35 V ami kb. 150 W.
Ez a verzió nekem is nagyon bejött. Alkotótól elkértem a szimpla tranyós quad dokumentumait,aztán elmentem Moszkvaihoz,és Ott hallgattam meg ugyan ezt,a dupla végtranzisztorosat. Akkor határoztam el,hogy akkor inkább ez,és nem a szimpla tranyós. Aztán idáig még semmi sincs az egészből,de majd csak bele kezdek egyszer abba is.
Kedves Alkotó tudom, hogy beszéltünk márt róla de tudnád pontosítani hogy végül is melyik alkatrészeket kell milyenre kicserélni hogy az APT 100 as +-55v trafójáról lehessen üzemeltetni a Quad-ot, több helyen
olvastam, hogy nem elég a vég tranyókat kicserélni. Ne haragudj hogy, ilyenekkel zavarlak, de én tipikusan az az ember vagyok aki a tényekre hagyatkozik, mivel nekem nincs műszerész végzettségem én csak utánaépíteni tudok, de amit eddig utánépítettem az eddig még mind üzemel, és mondhatom hogy utánépítettem már érdekes dolgokat. Még annyi hogy az eredeti Quad-ot már megépítettem kb 8 évvel ezelőtt, és úgy tudom még mindig üzemel. Köszönöm.
Nem tudjuk melyik Quad-ról van szó.
Semmit sem kell kicserélni, a +-55V-os tápláláshoz. Ez részben még bőven benne van az "értelmes" toleranciában, és ráadásul ez az üresjárati feszültséged. Mihelyt megterheled, azonnal csökkenni fog, de ismét mondom, ha nem csökken, akkor sincs semmi baj. A végtranzisztorok is csak akkor kritikusak, ha azok éppen 100V-os típusok, de a gyakorlatban (általában) ezek is kibírnak ekkora eltérést. Ha végképp finomítgatni akarod, akkor a zénerek előtéteit lehetne esetleg egy picivel nagyobbra cserélni, de én ezzel se vacakolnék.
Miért van az hogy az R35 ös ellenállás megfut?
Hogy mit csinál? :eek2:
Elkezd füstölni max. hangerőn.
Ha azt a rajzot nézem amit Te építettél,akkor akkor az a 0,091Ohmos ellenállás. Milyen átmérőjű huzalból tekerted azt az ellenállást? Biztos,hogy 0,091Ohm az? Nem több véletlenül? Mekkora impedanciával terheled a végfok kimenetét?
http://members.chello.hu/kmarci/pdf/quad405/urban/schematic%20diagram.jpg Amúgy 8 ohm-osakkal.
Az az ellenállás nagy hangerőn nekem is füstölt már. Nem tudom,hogy miért. Ez az Urbános rajz nekem nagyon nem jön be. Még az LT10XX IC-ket is kinyírja. Az Alkotósban meg érdekes módon tökéletesen működik.
Urbántól kérdezzem meg hogy mi a van? Amúgy érdekes csak egyik oldalt. Műhelyben szerintem megint beviszem és megkérdezem ott esetleg, de szerintem gyenge az az ellenállás oda. Már csak azért is mert nem 3 volt megy ott szerintem...
Szia! A BD249 bázis-emitter feszültsége elérheti a 3-4V-ot, de torzításba kell vezérelni a quad-ot, hogy ebből komolyabb hő legyen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |