Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem ez a verzió van letöltve: IAR C/C++ complier for MSP430 5.30.3 {Kickstart} 5.30.3.30305
Megnéztem, és nálam is az van fent és működik az összes program ami a cikkekben van. Sajnos a hibaszámokat nem tudom mit jelentenek (bár jó lenne előkeresni őket), de ha mindent úgy csinálsz ahogy a cikkben le van írva, és ahogy icseny úr írta, akkor mennie kell.
Egy számomra bonyolultabb kérdésem lenne.
Hogy tudok megvalósítani, C-ben arányos számítást? Tehát: Ha X= 500-1000-ig akkor Y növekedjen 0-1000-ig, X-el arányosan. Azért, hogy nem modják azt, hogy nem MSP430-as kérdés: Ha A/D 500-1000 között van (valahol) akkor a PWM kitöltési tényező arányoan növekedjen A/D-vel, de 0-1000-ig. Remélem érthető.
Köszönöm.Úgylátom a matek könyvet is elő kell vegyem .
Szia a lábkiosztást hogy kössem? Mármint pontosan melyik lábat hová? Köszi.
Valahogy másképp kell megoldjam, mert ha 0-500 közötti értéket ad az A/D, akkor ugye arányosan csökkenteni kéne. A csökkentést meg nem tudtam megoldani anélkül, hogy ne menne mínusza az érték.
Megoldódott, csak egy kis gondolkodás kellett. Arányossan tudom csökkenteni és növelni az adott értéket.
Mégegyszer köszi!
Sziasztok!
Valamelyikőtök kér tmár termékmintát? ha igen, akkor az Other-höz mit kell érni mert addig nem enged, de nem birok rájönni oda mit akar, és mennyi idő alatt jött meg?
Idézet: Nézd meg a 3310.h elejét! Az összes többi kiderül ebből a hozzászólásból. „melyik lábat hová?”
3310 LCD: SCLK a P2.0, SDA a P2.1, D/C a P2.2, CS a P2.3, és RESET a P2.4 -re.
DS18B20: P1.0 Nyomogómbok: Menü a P1.3, és Next a P1.4. Hangszoró: P1.5 itt ajánlatos egy tranzisztort használni. Én egy NPN BC337 -t használtam. A P2.6 és P2.7 -re tegyél egy 32768 Hz óra kvarcot 2 db 10 pF körüli kondenzátorral (nekem 12 pF volt itthon) Idézet: „P2.6 és P2.7 -re tegyél egy 32768 Hz óra kvarcot 2 db 10 pF körüli kondenzátorral” A beépített kapacitás miért nem jó? Pl. így.
XCAP_1: 6 pF XCAP_2: 10 pF; XCAP_3: 12,5 pF
Tökéletesen jó csak, a programba nem aktiváltam a beépített kapacitást, mert egyrészt hamarabb kész lett a nyák mint program, másrészt nem néztem át rendesen az adatlapot mikor a nyákot csináltam és akkor nem tudtam, hogy van beépített kapacítás.
Csináltam gyorsan egy rajzot is remélem nem tévedtem.
Egy kicsit kusza de majd finomítok rajta.
Sziasztok.
Ha 3 analóg bemenetet szeretnék használni, ill. 3 A/D átalakítást szeretnék három külön bemeneten elvégezni, akkor háromszor kell inicializálni az A/D konvertert? Illetve meghívhatom háromszor az AD megszakítást egymás után?
Igen, én is úgy csináltam, csak annyi külömbséggel, hogy a belső hőmérőt és egy A/D bemenetet használtam. És működik azóta is rendesen.
Köszi. Még egy, a két konverzió között kell várni, vagy elég annyi idő amíg inicializálom a következő konverziót. Néztem az adatlapot, de találtam erre vonatkozó adatot.
Már rendeltem mintát, kb egy hét alatt megérkezett.
Nem tudom, hol van ez az "Other", de azt jelenti: egyéb, más. Pl írd be, hogy tanuló, vagy hobbista vagy.
Én nem várok a két konverzió között semmit, rendesen működik, elméletileg nem ártana várni egy kicsit.
Én 128 mintát veszek egymásután sorba rendezem és az 50 legnagyobbat és az 50 legkissebbet kidobom és a maradék 28 átlaga lesz a jó minta. Igy ezzel a módszerrel elég pontos a kijelzés még a század Volt sem ugrál.
Egyenlőre nem kell ilyen pontosan nekem. Egy MMA6270-el kisérletezem.Beolvasom az X tengely analóg jelét, és annak függvényében állítom a PWM kitöltését a LED1-nek. Később egy komolyabb szerkezetben lesz benne, ha minden jól megy.
Eddig nem tűnt fel, hogy van benne beépített kapacitás. Hasznos infó, köszönöm!
Viszont akkor a launchpad kapcsolási rajzában miért szerepel a két 12pF-os kondi? Néztem magát a launchpad-et, ott nincs beforrasztva semmi... Esetleg arra gondoltak, hogy valami más kvarc használata esetén (amihez nem jó a beépített kapacitások egyike sem) meglegyen a kapacitások helye a nyákon? Mondjuk nem volna túl egyszerű oda kézzel bármit is beforrasztani...
y=(500-x)*2. De nem teljesen jó egyik egyenlet sem, mert a középérték nem 500. Most póbálok egy olyan egyenletet kidolgozni a pontosítja az értékeket.Csakhát rég voltam matekórán.
Köszi.
Idézet: Minden bizonnyal. „Esetleg arra gondoltak, hogy valami más kvarc használata esetén (amihez nem jó a beépített kapacitások egyike sem) meglegyen a kapacitások helye a nyákon?”
lakhelynél mikor átállítod amerikáról magyarorságra kkor jelenik meg az other...szoval az én tippem hogy country helyet van... vagy nem?
State helyett van az other mert ugye amerikában vannak texas stb...
Az ADC áttekintéséhez szerencsétlenkedtem össze ezt az ábrát. Erősen leegyszerűsítve mutatja be, hogy mi mit állít. A további részletekért a MSP430x2xx Family User's Guide-ot (slau144h.pdf) kell fellapozni.
Profi rajz, jobban átláthatóbb mint az adatlapban, köszönjük.
Egy nem túl jó videót felraktam ide ,az első gyorsulásmérő MSP430g2231 kísérletem. Igaz még csak az egyik tengely megy, de dolgozom gőzerővel, hogy egy egyensúlyozó robotot csináljak.
Szóval akkor megyét írjak?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |