Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangszóró tekercselés
Témaindító: robinson17, idő: Jún 23, 2006
Témakörök:
MOst már egyre jobb ötletek látnak itt napvilágot... szerzek két tönkretett nem kicsi mélysugárzót, és kipróbálom Remélem majd nem akar senki pénzt elkérni érte
Nekem is kellene egy 30cm-s nem tudnál szerezni? MNC eclipse 2 abból a 30cm-s ha tudsz szerezni érdekelne. :yes:
Még azt sem tudom, magamnak honnan szerzek De ha sikerül, beszámolok, honnan és hogyan Szerintem itt miskolcon nézek szét.
OK ha találsz akko értesíts vagy szerezz nekem is
Helló!
Hogyan lehet a porvédőt úgy eltávolítani a membránról, hogy egyiknek e essen baja? Celulóz alapú a porvédő és a membrán is!
Én kis csavarhúzóval szoktam... Nekem bevállt Nem nagyon lehet látni hogy én belepiszkáltam a hangszóróba...
Tényleg nem látni?
Hogyan lehet úgy leszedni hogy nem látszik feszegetésnyom?
Kis csavarhúzó meg egy kis kézügyesség Nem sokan monsták még nekem hogy nagyon lehet látni hogy belenyúltam a hangszóróba Amúgy lehet kapni kónuszt vagy más néven porvédőt és ha nagyon nem szép akko membránt is lehet kapni de minek ha jó a régi
Elkezdtem erősen gondolkozni........ igen tudok még azt is Van egy eclipse 1 30cm-s papírmembrános 250w-os mnc mélyem tudom-tudom a 250 kanyu de elég sokat bír Csak egy baj van vele hogy elég lágy a felfüggesztése és kissebb erősítők is bejáratják szinte teljesen mikor még a tekrcs bírna...... Hogy is néz ez ki?? Úgy hogy fullon jár a hangszóró ki és még a tekercs bírná mindig a hajtást de ha már fullon kijár akko többet nem nagyon fog tudni hangá alakítani :no: Ezért gondoltam hogy teszek rá textil szélt a gumperem helyett és még egy pillét... A két pillét egy videon láttam ami a discovery-n volt csak én a youtube-n talán ide linkeltem is.......... Na ha ezeket megcsinálnám hogy textil szél két pille tuti nem lenne olyan lágy és erősebben tudná kiadni nagyobb teljesítményen a mélyeket..... elvileg..... Ezt meglehetne oldani vagy hülyeség így ez ez egész?? Mert nekem buliba kell és ezért gondoltam...... Mit szóltok hozzá?? [quote] Felejtős??
Tényleg nem látszik!
És mint utólag kiderült nem is a forraszts engedett el hanem a membránnak a nagy mozgása miatt eltört az a kis fonott drót ami elmegy a membránig. Ennek a hangszórónak a membránvastagsága több mint 2mm (papír) Én vékonyabbnak hidtem! Ja és a hangszóró márka stb... MNC Big Bull 300 vagy 600wattos igazábol nem sikerült rájönnöm.
Nah akko sikerült Mondtam hogyha ügyes vagy akko nem fog látszani Amúgy neked mi a véleményed avval kapcsolatban amit fentebb leírtam
Elképzelésnek teljesen jó, de mivel hangszórókkal eddig nem foglalkoztam nem tudom megmondani, hogy milyen lessz a valóságban!
A sajátomat csak azért csináltam meg , mert vettem egy mélyládát (dobozt) és a srác adta vele a hangszórót hogy neki nem kell mert rossz és itthon nekiáltam megnézegelődni és szerencsére sikerült megcsinálni! Hol veszed az alkatrészeket a hangszóróhoz?
Itt Akko most jól jártál Amúgy ez a kivezetőszál szakadás meg ilyenek az mnc-re jellemző de amúgy elég jók főleg az árához képest
Hát ja olcsó hús híg.......
De szinte ingyé NAGYONJÓ! Ha mégegyszer elszakad az gáz lessz márpedig lessz tutira mert pillanatragasztót is alkalmaztam no meg hát a porvédőt is elég jó ragasztóval ragasztottam fel. Legközelebb veszek valahol minőségi fonott drótot meg egy jó porvédőt és azzal operálok majd! Személyesen veszed a dolgokat vagy postázzák?
Nem olvastam vissza mielött elküldtem volna....
szóval! Ha mégegyszer elszakad akkor gáz lessz szétszedésnél, mert pillanatragasztót is alkalmaztam no meg hát a porvédőt is elég jó ragasztóval ragasztottam fel. Na ezt akartam kihozni
Ha papír a membrán akko elég a porvédőt technokol-aá visszaragasztani Amúgy most konkrétan hol is szakakdt el?
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy miskolcon belül hol kapható: 1. SAL DT1 dóm javítókészlet (tekercs+membrán+műanyag hordozó) 2. MNC EclipseII Home 6"-os mélyközépre való porvédő Előre is köszi!
Ma megtekercseltem egy régi videoton szélessávú hangszórót Elég jól sikerült nem súról de nem gumi peremű ezért szétszedni nehéz volt csak a tekercset szedtem ki.... Amúgy 20cm átmérőjű kézzel tekertem de nem volt olyan húzós megcsinálni én húzósabra számítottam
figyi, ha egy 18" reflexnek elszakadt a kábele ami bemegy a tekercshez,nehézlehet javitani szted?
Attól függ hol szakadt el... leszeded a porvédőt akko elvileg ott lesz két ilyen fekete mit tom én mi Nah ott van összekötve a tekercs meg a kivezetőszál.... De ha csak kint szakadt el akko szerintem vegyél kivezető szálat és cseréld ki mind a kettőt Úgy lehet jobban tudnék segíteni ha mutatnál képet
Hát igazából képet nem tudok feltenni, de a povédőtől beljebb van a hiba, valójában egy haver akarja eladni mondván 70.000Ft-os hangszóró 10.000 Ft-os hibával, a párja jó, a kettő együtt 30.000Ft és dobozban van, szal ezért kérdezem a véleményed! Úgy próbáltuk elinditani hogy a szellőzőjén keresztül a lengőteki belsejéhez forrasztottuk a vezetéket, többkevesebb sikerrel
Szerintem ez nem valami jó ötlet Szóval azt csináltátok hogy egy kábelt kihúztatok a léghűtése?? Ahogy kiveszem a szavaidból.... Hát így elég nehéz megmondani hogy mi lehet vele.... Én azt csinálnám hogy szérszedném a tekercse meg a kivezető szálat és rámérnék a tekercsre multival ha néha van néha nincs ellenállása fogd össze jobban- Ha akkor azt csinálja akko beljeb van a hiba ha meg kevesebbet mutat mint ami rá van írva (itt nem század Ohm-okra gondolok ) akko menetzárv van a tekercsbe akko tuti újra kell tekercseltetni...... Azért írom hogy tekercsltetni mert ilyen hangszórót nem éri meg otthon tekercselni főleg nem kézzel.... Ahol én lakom ott 800-1000Ft-ért megtekercselik géppel...... Szóval ha tekercs jó akko cseréld ki mind a kettő kivezetőszálat és szerintem jó lesz.... Ha meg nem vetted meg akko szerintem vedd meg
na ez igy tiszta, okés, köszi a választ!!!
Üdvözlet mindenkinek!
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy hangszóró tekercseléskor milyen lakkot vagy gyantát kell használni? Mármint a csévetest egybetartásához, ami hőálló is egyben.
Hali. A legjobb a két komponensű műgyanta, (pl eporapid). Ez jól tapad az alu csévéhez is és a huzalt is tartja. Kb 24 órás kötési idő után lehúzhatod a csévéről, a kivezetések elkészítése után már ragaszthatod is a kosárba.
Hallottam olyat is hogy a gyanta után a tekercset ráköti állítható tápra hogy felmelegedjen és utána megköt a ragasztó hamarabb
Üdv mindenki !
Van pár leégett 30cm -es hangszóróm amiket szeretnék megcsinálni, de sajna a cséve testeket is cserélni kell. Kérdésem az lenne hogy milyen pozícióban kell a csévét a membránhoz ragasztani, úgyértem milyen mélyen legyen a mágnes légrésben ???? előre is köszi a segítséget..... |
Bejelentkezés
Hirdetés |