Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   63 / 276
(#) kissadam válasza trabi007 hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

Megosztod a kapcsolást és a nyáktervet a triakos szabályzóról? Én is kísérletezgetek most a primeroldali szabályzással. Nemrég építettem egy szabályzót, csak kicsi a triak hozzá (BTA25-600) és még nem próbáltam ki hegesztővel.
(#) kralikandras válasza mpisti hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

Szia István!Megjött a nagy trafó-csillagba van a szekunder -még nem raktam ösze 3x42V
(#) trabi007 válasza kissadam hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

Heló! Én is ezzel a triakkal építettem meg és eddig úgy néz ki hogy jól működik . A paneltervet a sprint layout nyáktervezővel tudod negnézni.
(#) nyekk hozzászólása Nov 17, 2011 /

Helló.
Egy kis segítséget kérnék,Tirisztoros Ívhegesztő rajzát keresem,azt hiszem a RTÉK-ból származott a rajz.Sajnos odaadtam valakinek,és nyoma veszett.Ha jól emlékszem Mednyánszky László írása volt,de nem vagyok benne biztos.
kösz.
(#) trabi007 válasza nyekk hozzászólására (») Nov 18, 2011 /

Heló! Itt egy topic szerintem ezt keresed tirisztoros ívhegesztő . A képek közt van a beszkennelt leírás .
(#) robert0322 hozzászólása Nov 18, 2011 /

Szeretném meg kérdezni.Hogy a co hegesztőben mi a funkciója a relé kapcsolónak?előre is köszönöm.
(#) nyekk válasza trabi007 hozzászólására (») Nov 18, 2011 /

Örök hálám,ezt kerestem.
(#) kralikandras válasza nyekk hozzászólására (») Nov 18, 2011 /

Szia nyekk!Kipróbálta ezt a kapcsolást már valaki?Van referencia róla-megoszthatnád - köszi.
(#) dobo válasza robert0322 hozzászólására (») Nov 18, 2011 /

Ha a relére vagy mágneskapcsolóra gondolsz akkor
annak a szerepe a következő:
Ki -be kapcsolja a főtrafó primer körét így nincs a munkakábelen és huzalon állandóan a feszültség.
Kapcsolja továbbá a mágnesszelepet hogy ne folyon a gáz feleslegesen.
Kapcsolja az előtoló motort hogy csak akkor toljon ha megnyomod a pisztolyon a gombot.
(#) robert0322 hozzászólása Nov 19, 2011 /

Üdv.szerintetek ez milyen célt szolgált volt rajt 6 db dióda.Előre is kösz.
(#) erbe válasza robert0322 hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Hegesztő vagy nagyteljesítményű akkutöltő lehetett. A pici tekercs áramrelé. Ennek létéből ítélve inkább akkutöltő lehetett, áramkorlátozással. Az elmenő viszonylag vékony vezeték(csonk) is inkább erre utal.

kérdésem lenne hogy mit tudnék alkalmazni,diódavédelem szempontjából c o 2 géphez ? valami olcsóbb de stabil megoldást ha lehetséges . köszönöm szépen.

véleményetek szerint, milyen típusú drótból tudnám megtekercselni a fojtót ha elfogyott a szekunder tekercsel azonos huzalom:ami7szál szálanként 2 mm e s sodrott vezeték. Viszont van itthon szigetelt 3 mm e s vagy szigetelt 2 mm e s huzal.várom precíz válaszaitok, előre is köszönöm .

mi a véleményetek :érdemes lefújni lakkal a már hűtőbordákra szerelt diódákat, páravédelem szempontjából, természetesen csak hártya vékonyan ,vagy inkább hagyjuk......?
(#) dobo válasza robert0322 hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

A diódát nem kell lefújni lakkal .
A diódavédelemre egy kis kondi szerüség szokott lenni de pontosan még nem elemeztem a bekötését.
A folytót tekerheted bármiből ami kiadja a szekunderrel megegyező vezetékkeresztmetszetet.
A folytót lakkozd is jól le mert rezegni fog!
(#) robert0322 válasza dobo hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

nedvesség elleni védelemre céloztam ,mivel a garázs nem mindig van fűtve. de a hűtőbordákat viszont már láttam hogy lakkozák illetve. eloxálják.ha véletlen bepárásodik egy kicsit és ő vízzé válik, esetleg zárlatot idézhet elő talán, vagy mégsem?
(#) dobo válasza robert0322 hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Az eloxálás az egy vegyi folyamat ami során védőréteg keletkezik az alu felületen ami még esztétikus is .
De a fő célja hogy az alu felülete sokkal jobban átadja a környezetnek a hőt mert az eloxálás során szemmel nem látható érdes felülete lessz ami nagyobb felületü mint a sima borda.
A párától nem lessz zárlat gondolj az autó generátorra az gyakran a víz alatt is működik ha akkora tócsába megy a zsiguli!
(#) nyekk válasza kralikandras hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Szia,nem tudok róla ,hogy ki volna próbálva,én is csak áttanulmányozásra adtam kölcsön .
(#) erbe válasza robert0322 hozzászólására (») Nov 19, 2011 / 1

Diódákkal vagy csak kondit, vagy kondi és soros ellenállást szokás párhuzamosan kötni. A számítási módszer megtalálható az interneten. Ezen a feszültségszinten 10 nF, 47 nF+10 Ohm-tól kezdve 150 nF+100 Ohm-ig sok mindent találtam már.

A fojtót bármiből tekerheted, ha a keresztmetszet megfelelő és a menetek elszigetelése biztosított. Akár 25-ös csupasz alu vezetékből is. Ha biztonságosan be tudod kötni. !!!

kvadrátot hogy kell kiszámolni egyszerűbben? kérlek segíts!
(#) erbe válasza robert0322 hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Körnél r négyzet*Pi. Négyszögnél a*a vagy a*b.
Ennél egyszerűbben???
(#) robert0322 válasza dobo hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

köszönöm szépen üdv

Elnézést a helyesírási hibáért.
(#) kopasz11 hozzászólása Nov 20, 2011 /

Üdv mindenkinek.Kérnék egy kis segítséget.A fojtó trafóról lenne szó.Azt szeretném kérdezni hogy.Milyent rakjak a gépembe?Zárt vagy sima vasmagút,melyik a jobb?Előre is köszönöm.
(#) jóbi81 hozzászólása Nov 20, 2011 /

üdv mindenkinek! nem tudom írhatok-e ilyet hogy van profil vörösrézhuzalom tekercsnek mielőtt leadom méhbe megkérdem hátha valakit érdekel. 15*4 mm -es. sajnálom leadni méhtelepre.
(#) mpisti válasza kopasz11 hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Ha Co hegesztőbe akarod tenni, bármelyik variáció jó lehet. De "zárt"magnál kell légrés. Hogy mennyi, azt kísérletileg majd megállapítod, de általában 2-5mm között szokott lenni.
(#) erbe válasza jóbi81 hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Huh! Ez ~400 A. Hogy mik vannak!
Egyébként többször is majdnem sírvafakadtam a MÉH telepen. Mióta nem adnak el semmit, csak vesznek, azóta ilyen nem fordulhat elő.
(#) kopasz11 hozzászólása Nov 20, 2011 /

Az a problémám, hogy nem tudok semmit mérni,mert az előbb dobta le az unoka a műszerem. Szerintem ennek annyi.Tudna valaki esetleg egy kisebb :Volt mérőt ?
(#) Mate78 hozzászólása Nov 20, 2011 /

Sziasztok,

TRACONIC 160 (Trakis gyártmány) CO hegesztő gépen meghibásodott a tolómotor vezérlés.A képen látható vezérlő panel van benne.Van valakinek rajza hozzá?
Vagy bármilyen egyéb információ is jól jönne.
Ezt a fajtát nem találtam meg neten.
Előre is köszi.

Bővebben: Link
(#) fongab válasza Mate78 hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Szia
A itt található rajzon annyi az eltérés hogy a tiednél a motort tranzisztorok vezérlik.
Míg a rajzon, a relé. Ha elengeded a pisztolyon a kapcsolót, akkor itt a tranzisztor rövidre zárja a motort, hogy kifutása ne legyen. Az most jó kérdés melyik tranzisztor nekem TO3 ok voltak a panelbe. A tüskék bekötése, egyezett ezzel a rajzzal.

Bővebben: Link
üdv.
Következő: »»   63 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem