Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Rázod: összezár
Ügy kell elképzelni, hogy van egy fém rúd és körőlötte egy rugó, ami csak az egyik végén van rögzítve. Ha mozgatod, vagy nekiütöd valaminek akkor kileng, és hozzáér a fém rúdhoz, azaz zár.
Hát én akár hogy mozgatom rázom a multiméterem nem csipog ki. Vadi új a páka a héten vettem.
Persze, mert csak egy pillanatra ér őssze, mérd ki szkóppal.
Az sajnos nincs.
Akkor csinálj egy 555 időzítőt, amit a pákával el tudsz indítani. Vagy csak egyszerűen hidd el, hogy igy működik
Nincs esetleg egy 555 -s kapcsolásod?
Sziasztok,
szeretném megépíteni ezt a kapcsolást, de nem nem a forrasztó pákához hanem máshoz. Bővebben: Link Kérdésem az lenne hogy milyen hőelemet lehet erre rákötni amivel működik, tudnátok ajánlani egyet? köszi
Helló!
Én ott ahol dolgozom csak JBC pákát/állomást használok/használunk, véleményem szerint jobb mint a Weller, de ez természetesen ízlés függő
Ki mit gondol az ERSA márkáról?
Mondható, hogy egyszinten van a Weller el csak kevésbé ismert és elterjedt?
Az Ersa egy eléggé ismert és nagy márka. Szerintem a termékeik elterjedtebbek és hasonlóan jók, mint a Welleré. (Én pl. inkább használok Ersát, mint Wellert. A Wellert valahogy mindig is rühelltem.) Mi a hullámforrasztó gépeit ill. forrasztóállomásait használtuk korábban.
(Jelenleg melóban Metcal forrasztóállomásokat használunk, otthon nekem pedig Ersa és OKI cuccaim vannak.)
Annyit lehet elmondani, hogy elméletileg hasonló paraméterű termékeket vizsgálva, az ERSA olcsóbb. Hosszú távon, a hegyek és egyéb tartozékok ára, beszerezhetősége viszont már átlendítheti a mérleg nyelvét a túloldalra... Így általánosságban feltéve elég értelmetlen a kérdésed - már ne haragudj.
Hi Mesterek!
Erről a pákáról van valakinek tapasztalata, és vajon menyire lehet kompatibilis evvel a pákával a solomon féle vezérlések amik itt megtalálhatók? Válaszokat tapasztalatokat előre is köszönöm.
Nekem van egy ERSA iCON1-esem iTool-lal.
Valóban olcsóbb ugyanolyan tudással, mint a Weller és nem mondanám, hogy a hegye drágább. Sőt. A hegye is olcsóbb (márkaképviseleti árakat nézve, nem vaterás és egyéb árakat). SMD forrasztáshoz sokkal jobb, mint a hőfokszabályzós 50W-os Wellerem (nem kattogós). Igaz viszonylag vékony hegyem is van hozzá. Viszont normál forrasztáshoz a Weller sokkal jobb annak ellenére, hogy papíron sokkal kissebb a teljesítménye. Ha vastagabb vezetéket (2,5mm2), lemezt, stb. kell forrasztani, tehát amikor nagyobb felületet kell átmelegíteni. Azt mondjuk hozzá kell tenni, hogy a Wellerbe egy vastag hegy van, ami sokkal jobban viszi a meleget. Ami tetszik az ERSA-ban: - gyorsan felfűt (kb. 7-8 sec) - nagyon könnyű a páka - könnyű használni, smd-t szépen lehet vele forrasztani - standby, power off mód
Nem egy csúcs minőség talán német gyártmány.
Ezért a pénzért barkács célokra elfogadható. Mindennapos gyakori használatra már nem javasolnám. 4-5e ért már ott van hasonló Weller be vagy Ersa ba ha fontos a minőség.
JAJ Elnézést azt hittem ez 230V os páka.
Tárgytalan amit előtte írtam, figyelmetlen voltam.
Van egy aAoyue int 909-es forrasztóálloásom, amiben a belső kis táp, elszállt, elméletileg áramkorlátos 0-15 volt-ot tudott de most csak 24 volt jön belőle permanensen.
Ezt találtam benne: Bővebben: Link Javítsam vagy adjam el?
Hello! Pákát szeretnék, mert a mostani SR-965-B-vel nem vagyok megelégedve. Az ón nem terül szét rajta, 5mp-enként bebarnul Iskolalátogatáson tcp24-et vagy tcps24-et láttam. 10mp alatt felfűt és 5 perc múlva is szét fut rajta az ón Nem tud valaki ilyen tulajdonságokkal rendelkezőt, olcsót?
Interneten újként Van aki megveszi hibásan, azzal a reménnyel, hogy megjavítja.
Szia!Az apróhirdetésben van egy eladó szerintem megbeszélhető az ár Bővebben: Link
Amennyiben még aktuális a kérdésed, úgy azt tudom mondani, hogy egy csúcs kategória. Nekem egy Digital 2000A típusú állomásom van. Egyszerűen elképesztő élmény dolgozni vele. Viszont azt tudnod kell, hogy nem olcsók a hegyek. A "normál" hegyek mint pl. véső és ceruza forma ca. 7000,-. Most ha azt nézed, hogy mindkét formából legalább 3 félét használ az ember az már ugye 6×7000,-. A kétféle SMD hegyről nem is beszélek. TechWell névre hallgatnak és az egyenes típus, ha jól emlékszem 16000,-be került. Viszont úgy forrasztod vele a százlábúakat mintha gyári lenne és mindenféle macera nélkül. Az első százlábúnál amit forrasztottam vele, nem akartam elhinni, hogy ilyesmire képes vagyok. Én csak ajánlani tudom. Tudom, hogy elrettentő lehet az ár, de szerszámoknál a saját káromon kellett megtanulnom, hogy az olcsó néha nagyon drága tud lenni.
Az iTool-hoz a 0102PDLFxxx hegyek ára 2000-3500Ft között mozog, de inkább a 2000-2500Ft a jellemző.
Nekem a Digital 2000A állomáshoz a TechTool páka volt a tartozék és ami belevaló az a 612-es sorozat. És ha megnézzük az árlistákat, akkor láthatóak az általam fent említett árak. Után gyártott hegyet meg nem találtam, igaz nem is kerestem. Tehát ezek az árak az eredeti ERSA gyártmányokra vonatkoznak. Viszont a minőségük is ennek megfelelő.
Helló!
Ilyen solomon pákám nekem is van már jó pár, éve eddig megvagyok vele elégedve! Meg hegyet is sok félét lehet venni hozzá viszonylag olcsón. Üdv Petjaa
Nekem az SL-10 van immár 10ensok éve.Megbízható,olcsó,sok TV-t megjavítottam már vele.Dolgoztam Wellerrel is pár évet,nekem nem tűnt föl,hogy sokkal jobb lenne.
Hobbi célra teljesen tökéletes.
Még annyit, hogy szerintem elég a pákát megvenni. Rengeteg kapcsolást lehet találni az állomáshoz és szerintem olcsóbban kijön mintha veszel.
Köszi! Pákát hányszor cseréltél és volt-e olyan problémád sok használat után, mint nekem?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |