Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Szeretnék egy Power over Ethernetről 3.2V-ot leszedni. A gond az, hogy a szabvány szerint a PoW mehet 5-48V-ig, és nincs semmi olyan ötletem sincs, ami ilyen tág határok között stabil 3.2V-ot adna. Tudtok segíteni? Ui.: A legjobb egy kész megoldás lenne... (Valamilyen IC formájában.)
LM2592HVT-ADJ, ez max.2A-ig használható.Adatlap:
http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/8746/NSC/LM2592HVT-ADJ.html
Jól néz ki, de az adatlab tipikus felhasználásra 12V-t ír, és maximumnak 63-at. El fogja viselni hosszú távon az 57V-ot?
Esetleg LTC3805...
Motoroláék is ezt használják a PTP-SYNC kütyüben.
Csak egy kérdés: honnan jött az 57V ?
Amúgy házi használatra én egyszerűbben oldottam meg: az ethernet által nem használt két szálra simán rákötöttem a modem dugasztápját. Persze korrektül , a kábel mindkét végén csati. Ja és a maradék 2 szálon meg telefon jön az adsl splitterről Legalább ki van használva a kábel.
El fogja viselni.
Hasonló beállitásban nyúzódik kültéren, egy dobozban másfél éve egy példány. De más, hasonló HVT jelzésű stabilizátort is használhatsz, a kapcsolóüzemű kivitel a hatásfok miatt ajánlott. Vannak ennél jobbak is, nézz körül a gyártó oldalán.
A legkorrektebb megoldás-ha a körülmények lehetővé teszik,- egy külön stabil táp lenne.(230V AC-3,2V DC)
Köszönöm a válaszokat. Sokat segítettetek. Holnap mindnek utána nézek, és lezárom a témát.
Idézet: „A legkorrektebb megoldás-ha a körülmények lehetővé teszik,- egy külön stabil táp lenne.” Igazából egy hibrid megoldás lesz. Lehet majd használni Poe-vel is és hálózatról is. Ami épp egyszerűbb lesz. Köszönöm még egyszer a segítséget mindenkitől.
Sziasztok!
Sikerült magam csúnyán megszívatnom. Terveztem egy nyák-ot ezzel a LM2592HVT-es IC-vel (adatlap)- Itt a Typical Application szerint kötöttem be. (Ott van mindjárt az első oldalon.) Le is gyártattam a nyákból pár példányt és csak utána jöttem rá, hogy lehet, ez így nagyon nem lesz jó. Az a bajom, hogy nem tudom, mi miért van ott, ahol. Hálás lennék, ha valaki elmagyarázná, hogy mi a szerepe a tekercsnek, az 1N5824-nek és a kondenzátoroknak. Két gond van: Egyrészt itt 12V-os bemenetet ír, de nekem 57V a maximum. Ez a kapcsolás ahhoz is jó? (Nem sokkal lejjebb azt írja, hogy 5-től 60-ig bármit megeszik. Majd kap egy hűtőbordát.) A kondenzátorokkal vagyok a legjobban meglőve, mert ilyenekből csak batár elektroliteket találtam, és elég kis helyre kéne a kapcsolást bezsúfolni. Tartok tőle, hogy nem fognak beférni a kondik. Nagyon fontosak oda? A bemenet szabályos lesz, az biztos, tehát azt szűrni nem kell. A kimeneten muszáj akkora szűrőkondit rakni? Tudom, hogy gondolkodhattam volna előbb is... Ha tudnátok válaszolni a kérdéseimre, nagyon hálás lennék. Szép napot mindenkinek és köszönöm az eddigi segítséget is.
Szia!
Ez egy kapcsolóüzemű stabilizátor. Mi a gond?
Nem magyaráznám a működését , de kell minden alkatrész bele !! Az autó sem használható kormány nélkül)
Pici hűtőborda ajánlott, de egyébként alig melegszik. SMD-ben kell gondolkozni az némileg csökkenti a méreteket. Elkóknak szigorúan low-ESR ( alacsony belső ellenállás) kell lennük !! Szerintem az egész összerakható kb egy gyufásskatulya méretben bár a bemeneti 63 voltos kondi biztos nem lesz kicsi, elvileg elég 470mikro is nem kell oda 680as..
Idézet: „a bemeneti 63 voltos kondi biztos nem lesz kicsi” Ez nekem is a bajom. És a gyufás skatulyával nem vagy messze. Talán még 2-vel meg lehet szorozni a magasság miatt, de nem biztos. Az alkatrészek okai már csak kíváncsiságból is érdekelnének. Nem szívesen tervezek és használok olyan eszközt, amivel nem vagyok 100%-ig tisztában. Az is elég lenne, ha egy leírást tudnátok róla linkelni. Köszönöm.
...az előző hozzászólásomban a működése nem véletlenül van "aláhúzva" !
Nagyon pozitív hogy megakarod érteni a működését!!
Elsiklottam fölötte. Köszi.
Sziasztok
Van egy olyan problémám, hogy DC 12V-rol kellene meghajtani két ceruza, elemel működő eszközt. Erre van valamilyen IC , vagy csak egy egyszerű feszültség osztót használjak? Köszönöm FiZso
Sziasztok!
Van egy eszközöm, amibe egy Ethernet kábel csatlakozik egy RabbitCore RCM4100-ba. Ez igényel 3.3V tápot is, amit szeretnék neki POE-n keresztül eljuttatni. Ezt jelenleg úgy tervezem megoldani, hogy beépítek egy TPS2375-öt, de ehhez valahogy le kell választanom a bejövő Ethernet-kábelt, le kell róla szednem az áramot, a jeleket pedig rá kell vezetnem egy másik ethernet-kábelre, amit visszavezetek a RabbitCore-ra. Ezt gányolásnak érzem. A RabbitCore is és a PoE is elég elterjedt technológiák. Nincs rá valami elegáns mód, hogy a PoE-t leválasszam anélkül, hogy a dobozon belül kellene dugdosnom az ethernet-kábelt? Még egy ilyen is jó lenne: http://www.hestore.hu/prod_10027510.html De ha jól látom, erről nincs kihozva semmi. Nincs valami kész megoldás a POE leválasztására? Onnantól, hogy a megfelelő kábelt leválasztottam, a jeleket pedig továbbküldöm a RabbitCore-nak, már tudok mit kezdeni a jellel, de a leválasztást nem tudom szépen megoldani. Az a gond, hogy a RCM4100-as (meg a többi hasonló RabbitCore-os termék) az Ethernetet csak a bemenetén fogadja el, a lábai között nem találtam olyant, amiről rá lehetne kapcsolni az ethernet megfelelő lábait. Ha van bármi ötletetek a feladat elegáns megoldására, szívesen fogadom. Akár egy másik fajta RabbitCore-t is szívesen használnék, ami erre fel van készítve. Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv!
Power Over Ethernet Injector/Splitter-t keressél, és annak a dobozába férjél bele. Linear Tech HV-s IC-kel jó a tapasztalat, bár igaz, mi 50V fölé nem mentünk. A nagy álló elkót fektesd le igy:Bővebben: Link Nézd meg ezt és ezt. Imi.
Sziasztok! Az a gond, hogy a doboz adott, amibe bele kell férni, és azon belül kell megoldani a leválasztást. Az egyetlen ötletem az, hogy a dobozon belül csinálok egy kis leválasztót, de valahogy nem érzem elegánsnak...
Helló Mindenki!
Úgy hozta a sors, hogy újra Kell építenem POE-t, viszont mostmár szeretném ha gigabites lenne! Tehát muszáj adatszálra tenni a feszültséget. Régen találtam már ilyen kapcsolásokat, de most már sehol nem lelek. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném!
Hello
Pont ma nézegettem fantomtápos kapcsolásokat. Egy villanás és mondom magamban, hogy óó, minek PoE-nél két külön vezetéket használni, mikor semmi baja nem lenne ha kis elektronikával, az adatvezetékeken menne a +48V is? Hiszen elvileg le lehet választani róluk a jelet egy egyszerű trafóval ugyanúgy, mint ahogy XLR esetében a fantomtáplálás is teszi... Házi megoldásban, természetesen. Vélemény?
Pontosan úgy csinálják, leválasztják trafóval ! Gigabites kapcsolatnál ugyanis mind a 8 eret használja adatátvitelre, ezért muszáj az adatvezetékre tenni a tápot.POE wikipédia
Ehhez csak megfelelő trafót kell szerezni.
Ezt most találtam:Designing Power Over Ethernet...
Valóban, az éjszakában később aztán én is megtaláltam a wikipedia cikket, igazolva hogy tényleg nem én találtam fel a spanyolviaszt.. ezekután a kérdésem inkább gyakorlati, mint elvi jellegű: vajon az átlaghobbibarkácsoló meg tudja oldani ezt a leválasztást? esetleg a hálókártyákban általában alkalmazott balunokat lehet használni erre a célra, vagy azok nem bírnák? gondolom 1:1-es leválasztótrafók nem...
Esetleg valami aktív elektronika a trafó helyett? (nem teljesen értettem, hogy az általad küldött LM5070 és társa mit tud működni, de ha jól érettem ahhoz is köll trafó...)
Szerintem meg lehet csinálni otthon is, de az smd kivitel elkerülhetetlen.
Igazából nem tudom, hogy a mostani balunok mennyire bírnák, talán a régiek jobban azokban több az anyag.. Ami a gondom: -elsőnek fogadni kell a jelet egy sima ballunnal, -majd kondicionálni / erősíteni ( itt a gond hogy azt mivel, és hogy, elég gyorsnak kell lennie) -majd beküldeni egy POE-s ballunba.. Az eszköznél pedig fordítva.
hmm, nem érzem át a problémát... mért kéne végpontokként 2 balun? egy is elég, szerintem...
Minden hálókártyán van balun, azon keresztül fogadják/küldik az adatot.
Nézzük a mi esetünket: jön a jel táp nélkül. Ezt jelet fogadjuk egy balunnal (mint egy hálókártyán) aztán kicsit helyrepofozzuk, majd ráküldjük egy olyan balunra amivel feltesszük rá a tápot.
Tudom, hogy minden hálókártyán van balun, azt nem értem, hogy miért ne tehetnénk meg azt hogy a bejövő jelet a balun primerére tesszük (már ha így hívják balun esetében is), a szekunder pedig egyből a kimenet, táppal együtt? Megkapná a feszt a primeroldali hálóeszköz is?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |