Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » POE (Power over Ethernet)

Témaindító: Mate12345, idő: Nov 18, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 5
(#) Mate12345 hozzászólása Nov 18, 2010 /

Sziasztok!
Szeretnék egy Power over Ethernetről 3.2V-ot leszedni.
A gond az, hogy a szabvány szerint a PoW mehet 5-48V-ig, és nincs semmi olyan ötletem sincs, ami ilyen tág határok között stabil 3.2V-ot adna. Tudtok segíteni? Ui.: A legjobb egy kész megoldás lenne... (Valamilyen IC formájában.)
(#) (Felhasználó 1947) válasza Mate12345 hozzászólására (») Nov 18, 2010 / 4

LM2592HVT-ADJ, ez max.2A-ig használható.Adatlap:

http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/8746/NSC/LM2592HVT-ADJ.html
(#) Mate12345 válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Jól néz ki, de az adatlab tipikus felhasználásra 12V-t ír, és maximumnak 63-at. El fogja viselni hosszú távon az 57V-ot?
(#) Zsora válasza Mate12345 hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Esetleg LTC3805...
Motoroláék is ezt használják a PTP-SYNC kütyüben.
(#) Sebi válasza Mate12345 hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Igen. Erre való.
(#) lidi válasza Mate12345 hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Csak egy kérdés: honnan jött az 57V ?
Amúgy házi használatra én egyszerűbben oldottam meg: az ethernet által nem használt két szálra simán rákötöttem a modem dugasztápját. Persze korrektül , a kábel mindkét végén csati. Ja és a maradék 2 szálon meg telefon jön az adsl splitterről Legalább ki van használva a kábel.
(#) (Felhasználó 1947) válasza Mate12345 hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

El fogja viselni.
Hasonló beállitásban nyúzódik kültéren, egy dobozban
másfél éve egy példány.
De más, hasonló HVT jelzésű stabilizátort is használhatsz,
a kapcsolóüzemű kivitel a hatásfok miatt ajánlott.
Vannak ennél jobbak is, nézz körül a gyártó oldalán.
(#) (Felhasználó 1947) válasza Mate12345 hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

A legkorrektebb megoldás-ha a körülmények lehetővé teszik,- egy külön stabil táp lenne.(230V AC-3,2V DC)
(#) Mate12345 válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Köszönöm a válaszokat. Sokat segítettetek. Holnap mindnek utána nézek, és lezárom a témát.

Idézet:
„A legkorrektebb megoldás-ha a körülmények lehetővé teszik,- egy külön stabil táp lenne.”

Igazából egy hibrid megoldás lesz. Lehet majd használni Poe-vel is és hálózatról is. Ami épp egyszerűbb lesz.

Köszönöm még egyszer a segítséget mindenkitől.
(#) Mate12345 hozzászólása Nov 30, 2010 /

Sziasztok!
Sikerült magam csúnyán megszívatnom.
Terveztem egy nyák-ot ezzel a LM2592HVT-es IC-vel (adatlap)-

Itt a Typical Application szerint kötöttem be. (Ott van mindjárt az első oldalon.)
Le is gyártattam a nyákból pár példányt és csak utána jöttem rá, hogy lehet, ez így nagyon nem lesz jó.

Az a bajom, hogy nem tudom, mi miért van ott, ahol.

Hálás lennék, ha valaki elmagyarázná, hogy mi a szerepe a tekercsnek, az 1N5824-nek és a kondenzátoroknak.
Két gond van:
Egyrészt itt 12V-os bemenetet ír, de nekem 57V a maximum. Ez a kapcsolás ahhoz is jó? (Nem sokkal lejjebb azt írja, hogy 5-től 60-ig bármit megeszik. Majd kap egy hűtőbordát.)

A kondenzátorokkal vagyok a legjobban meglőve, mert ilyenekből csak batár elektroliteket találtam, és elég kis helyre kéne a kapcsolást bezsúfolni. Tartok tőle, hogy nem fognak beférni a kondik. Nagyon fontosak oda?
A bemenet szabályos lesz, az biztos, tehát azt szűrni nem kell. A kimeneten muszáj akkora szűrőkondit rakni?

Tudom, hogy gondolkodhattam volna előbb is...
Ha tudnátok válaszolni a kérdéseimre, nagyon hálás lennék.

Szép napot mindenkinek és köszönöm az eddigi segítséget is.
(#) lapose válasza Mate12345 hozzászólására (») Nov 30, 2010 /

Szia!

Ez egy kapcsolóüzemű stabilizátor. Mi a gond?
(#) dB_Thunder válasza Mate12345 hozzászólására (») Nov 30, 2010 /

Nem magyaráznám a működését , de kell minden alkatrész bele !! Az autó sem használható kormány nélkül)

Pici hűtőborda ajánlott, de egyébként alig melegszik.
SMD-ben kell gondolkozni az némileg csökkenti a méreteket.
Elkóknak szigorúan low-ESR ( alacsony belső ellenállás) kell lennük !!
Szerintem az egész összerakható kb egy gyufásskatulya méretben bár a bemeneti 63 voltos kondi biztos nem lesz kicsi, elvileg elég 470mikro is nem kell oda 680as..
(#) Mate12345 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Nov 30, 2010 /

Idézet:
„a bemeneti 63 voltos kondi biztos nem lesz kicsi”

Ez nekem is a bajom. És a gyufás skatulyával nem vagy messze. Talán még 2-vel meg lehet szorozni a magasság miatt, de nem biztos.

Az alkatrészek okai már csak kíváncsiságból is érdekelnének. Nem szívesen tervezek és használok olyan eszközt, amivel nem vagyok 100%-ig tisztában. Az is elég lenne, ha egy leírást tudnátok róla linkelni.

Köszönöm.
(#) dB_Thunder válasza Mate12345 hozzászólására (») Nov 30, 2010 /

...az előző hozzászólásomban a működése nem véletlenül van "aláhúzva" !
Nagyon pozitív hogy megakarod érteni a működését!!
(#) Mate12345 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Nov 30, 2010 /

Elsiklottam fölötte. Köszi.
(#) fizso0222 hozzászólása Dec 12, 2010 /

Sziasztok

Van egy olyan problémám, hogy DC 12V-rol kellene meghajtani két ceruza, elemel működő eszközt.
Erre van valamilyen IC , vagy csak egy egyszerű feszültség osztót használjak?

Köszönöm
FiZso
(#) lidi hozzászólása Dec 13, 2010 /

Áruljátok már el hogy honnan szeditek ezt az 57, meg 63 V-ot ?
(#) Mate123456 hozzászólása Feb 22, 2011 /

Sziasztok!
Van egy eszközöm, amibe egy Ethernet kábel csatlakozik egy RabbitCore RCM4100-ba.
Ez igényel 3.3V tápot is, amit szeretnék neki POE-n keresztül eljuttatni.

Ezt jelenleg úgy tervezem megoldani, hogy beépítek egy TPS2375-öt, de ehhez valahogy le kell választanom a bejövő Ethernet-kábelt, le kell róla szednem az áramot, a jeleket pedig rá kell vezetnem egy másik ethernet-kábelre, amit visszavezetek a RabbitCore-ra.
Ezt gányolásnak érzem.

A RabbitCore is és a PoE is elég elterjedt technológiák. Nincs rá valami elegáns mód, hogy a PoE-t leválasszam anélkül, hogy a dobozon belül kellene dugdosnom az ethernet-kábelt?

Még egy ilyen is jó lenne: http://www.hestore.hu/prod_10027510.html

De ha jól látom, erről nincs kihozva semmi. Nincs valami kész megoldás a POE leválasztására?

Onnantól, hogy a megfelelő kábelt leválasztottam, a jeleket pedig továbbküldöm a RabbitCore-nak, már tudok mit kezdeni a jellel, de a leválasztást nem tudom szépen megoldani.

Az a gond, hogy a RCM4100-as (meg a többi hasonló RabbitCore-os termék) az Ethernetet csak a bemenetén fogadja el, a lábai között nem találtam olyant, amiről rá lehetne kapcsolni az ethernet megfelelő lábait.

Ha van bármi ötletetek a feladat elegáns megoldására, szívesen fogadom. Akár egy másik fajta RabbitCore-t is szívesen használnék, ami erre fel van készítve.

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) jym válasza Mate123456 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Üdv!

Power Over Ethernet Injector/Splitter-t keressél, és annak a dobozába férjél bele.

Linear Tech HV-s IC-kel jó a tapasztalat, bár igaz, mi 50V fölé nem mentünk.

A nagy álló elkót fektesd le igy:Bővebben: Link

Nézd meg ezt és ezt.

Imi.
(#) jym válasza Mate123456 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Üdv!

Itt van gyári cucc: 12W, itt pedig válogathatsz kedvedre.

Imi.
(#) Mate123456 válasza jym hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Sziasztok! Az a gond, hogy a doboz adott, amibe bele kell férni, és azon belül kell megoldani a leválasztást. Az egyetlen ötletem az, hogy a dobozon belül csinálok egy kis leválasztót, de valahogy nem érzem elegánsnak...
(#) dB_Thunder hozzászólása Jún 23, 2011 /

Helló Mindenki!

Úgy hozta a sors, hogy újra Kell építenem POE-t, viszont mostmár szeretném ha gigabites lenne! Tehát muszáj adatszálra tenni a feszültséget. Régen találtam már ilyen kapcsolásokat, de most már sehol nem lelek.
Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném!
(#) pintad válasza dB_Thunder hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Hello
Pont ma nézegettem fantomtápos kapcsolásokat. Egy villanás és mondom magamban, hogy óó, minek PoE-nél két külön vezetéket használni, mikor semmi baja nem lenne ha kis elektronikával, az adatvezetékeken menne a +48V is? Hiszen elvileg le lehet választani róluk a jelet egy egyszerű trafóval ugyanúgy, mint ahogy XLR esetében a fantomtáplálás is teszi... Házi megoldásban, természetesen.
Vélemény?
(#) dB_Thunder válasza pintad hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Pontosan úgy csinálják, leválasztják trafóval ! Gigabites kapcsolatnál ugyanis mind a 8 eret használja adatátvitelre, ezért muszáj az adatvezetékre tenni a tápot.POE wikipédia

Ehhez csak megfelelő trafót kell szerezni.
(#) dB_Thunder válasza dB_Thunder hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Valóban, az éjszakában később aztán én is megtaláltam a wikipedia cikket, igazolva hogy tényleg nem én találtam fel a spanyolviaszt.. ezekután a kérdésem inkább gyakorlati, mint elvi jellegű: vajon az átlaghobbibarkácsoló meg tudja oldani ezt a leválasztást? esetleg a hálókártyákban általában alkalmazott balunokat lehet használni erre a célra, vagy azok nem bírnák? gondolom 1:1-es leválasztótrafók nem...
Esetleg valami aktív elektronika a trafó helyett? (nem teljesen értettem, hogy az általad küldött LM5070 és társa mit tud működni, de ha jól érettem ahhoz is köll trafó...)
(#) dB_Thunder válasza pintad hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Szerintem meg lehet csinálni otthon is, de az smd kivitel elkerülhetetlen.
Igazából nem tudom, hogy a mostani balunok mennyire bírnák, talán a régiek jobban azokban több az anyag..

Ami a gondom:
-elsőnek fogadni kell a jelet egy sima ballunnal,
-majd kondicionálni / erősíteni ( itt a gond hogy azt mivel, és hogy, elég gyorsnak kell lennie)
-majd beküldeni egy POE-s ballunba..

Az eszköznél pedig fordítva.

hmm, nem érzem át a problémát... mért kéne végpontokként 2 balun? egy is elég, szerintem...
(#) dB_Thunder válasza pintad hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Minden hálókártyán van balun, azon keresztül fogadják/küldik az adatot.
Nézzük a mi esetünket: jön a jel táp nélkül. Ezt jelet fogadjuk egy balunnal (mint egy hálókártyán) aztán kicsit helyrepofozzuk, majd ráküldjük egy olyan balunra amivel feltesszük rá a tápot.
(#) pintad válasza dB_Thunder hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Tudom, hogy minden hálókártyán van balun, azt nem értem, hogy miért ne tehetnénk meg azt hogy a bejövő jelet a balun primerére tesszük (már ha így hívják balun esetében is), a szekunder pedig egyből a kimenet, táppal együtt? Megkapná a feszt a primeroldali hálóeszköz is?
Következő: »»   1 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem