Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Minden, ami modell
Sziasztok! Lenne egy Mini Hughies típusú infrás helim,2 hete vettem bele új aksit.Most meg olyan sérülést szenvedett a függőleges rotorja,hogy itthoni restaurálással nem lett 100%-os.Ehhez meg már,mivel kb.5-6 éves,azonos rotort nem lehet kapni.
Néztem egy másikat...mi a véleményetek róla?Bővebben: Link Köszönöm a válaszokat előre is!
Na meg van az első kis helikopter, ami jó játéknak bizonyult. V-max TY901
De az elemeket zabálja. Láttam neten USB töltőt, ami ahogy elnézem egy usb kábel natur. Az a kérdés, hogy tényleg csak egy usba kábel, vagy a fejbe van valami kis elektronika is? Mert ilyen kábelt én is tudok csinálni ha csak sima kábel. Mivel tesco 2 az egyben dobozkában volt így usb töltő nem volt benne pedig az milyen jó dolog. Ha lett volna eszük akkor külön kiteszik 1000 huf áron akkor mindenki veszi.
Szia. Náluk minden beszerezhető hozzá.
A kábelre is rákérdezhetsz,de szerintem az sima usb kábel.Bővebben: Link Viszont nekem van egy tartalék aksim, a tiédhez is jó. Sajnos az én helim olyan balesetet szenvedett,hogy örökre repképtelen lett.Pedig kb.két hete vettem bele az aksit...
Üdv. Lenne egy kérdésem mégpedig adott egy BLS motor 3 vezetékkel és egy szabályzó hogy kössem össze? a Szabályzón van A..B..C jel az Stim de a Mocin nincs jel ! Olyasmit hallotam hogy a középső vezetéknek középen míg a két szélső vezeték megcserélhető (azaz forgásirányváltoztatás) ez igaz?
Hali!
Igen a középső az fix, a két szélső meg a forgás irányt adja meg! Elvileg tönkretenni nem tudod ha netén a középső nem középen van, max nem indul vagy rángatózik! üdv PIXI
Köszi szépen nem voltam biztos benne inkább megkérdeztem mégis csak 4000Ft volt a motor Mégegyszer köszi!!
Üdv.Tamás
Nincs mit!
Elektromosakban otthon vagyok, nekem is van két autóm BL szettel 1/10 truggy HPI Firestorm, és 1/8 monster CEN GSR 5.0, és egy kefés szettes mocsárjáró hajó! Ez utóbbi teljesen házi! üdv PIXI
Nagyon érdekes! Én inkább a repülőzésben vagyok a mostani egy Edge teremrepcsi lesz!
Nekem volt két elektromos vitorlázó, de sosem repültem velük, mert nem volt távom, meg biznisszel jöttek, így gondoltam, hogy egészben többet érnek mint darabokban, így inkább eladtam őket! A repülés nem nekem való, az túl necces, és könnyű összetörni a modellt, az autók meg elvannak a földön, az a tuti!
Hát tudod ez kinek hogy! Na de mindenesetre Jó Modellezést neked!
Sziasztok!
A következő dilemmában szenvedek.Elképzelhető az,hogy egy 41-42cm-es rc heliben csupán 180mAh-ás aksi legyen?Néhány weblap szerint 1000mAh-ás van benne,a forgalmazó szerint meg csak 180.Köszönöm a válaszokat előre is!
Hali!
A mAh lényegében mindegy, csak az nem mindegy, hogy az 1000mAh-s kb 5x tovább bírja! Ugye jelen esetben csak a szervóknak kell az áram, meg egy két kiegészítőnek, mint vevő gyro, de azért én tuti a lehető legnagyobb mAh-est tenném bele ami belefér a tartóba! Nekem pl az 1/8-as nitrós monsterben 1400mAh-ás volt, pedig ott csak két szervó és egy vevő ment róla! üdv PIXI
Szia!
Teljesen egyet értek veled,de azt gondolom,a heli méretével nő a gép tömege,ami nagyobb teljesítményű mocit kíván a felhajtó-erő növekedése miatt,nem? A régi helim kb.13 cm hosszú volt,és néhány gramm,viszont ez 41cm,és 220-260g közötti. És ha a rep-idő kb. egyforma,akkor nagyobb teljesítményű aksi kellene bele,nem? Üdv: Attila
Ez így van! Tuti a motorok is erősebbek, több áramot vesznek fel, így a repidő is rövidül!
De a 180mAh az szinte semmi! Jóval nagyobb kell bele! Nekem is volt egy 70 centis helim, és abban egy 7,4V 1400 mAh-ás akku volt!
Szia!
Közben szert tettem egy Subotech 41cm-es helire. Nagyon király a gép.A szobában lévő könnyebb dolgokat hamar átrendeztem vele.Minden repült,a függöny,az asztalterítők,az álmennyezetet is megdarálta,a gyerek haja is csak úgy lobogott... Stabilnak mondható,jó kis ,,kínai" cucc.Csak azt nem értem,a leírás szerint 3.5CH mit takar?A távján semmilyen freki-sáv váltó nincs.Akkor hogy is van ez? Ez már nem infrás,rádiós.27MHz-en megy.Ez azért milyen kategóriába sorolható? A linken is írja az aksi teljesítményét,de az szerintem képtelenség.Közel 15-18 percig lehet vele szórakozni( lemértem),és a töltési idő valamivel több,mint 1.5óra. Hálózati töltője van,a sec. oldalon 3.7V,800mAh a kimenet.Mi a véleményed? Üdv: Attila Bővebben: Link
Hali!
Jó nak tűnik ez a heli! Igaz ezekkel túl sok mindent nem lehet trükközni, de az áruk is azért annyi amennyi! Azt hogy 3,5Ch mit takar azt nem tudom én sem! Igazából arra tudok gondolni, hogy ami nekem volt annál úgy működött, hogy volt a 2 kar a távon, egyik 4 irányba a másik meg két írányba, így meg van a 3 csatorna, és volt egy kapcsoló amivel a sebességet lehetett felezni! Nekem az volt a gondom az ilyen helivel, hogy nemigen lehet vele mást csinálni mint lebegni, és az előre hátra haladása is lassú! De ugye ami többet tud az olyan 50-60e-nél kezdőik használtba, igaz kb 2x akkora mint ezek! Majd ha 1x sok pénzem lesz, akkor olyat veszek! Keress rá a youtube-on, T-rex 450. üdv PIXI
A fel csatorna a giroszkopot takarja.
Vagyis valoszinuleg koaxod van, ami ket fix lapat es van hatul egy vizszintes propeller, ami megbillenti elore vagy hatra, ha haladni akarsz. A ket lapatot gyorsitva emelkedik, egymashoz kepest allitva a sebesseget pedig fordul valamelyik iranyba. Oldalazni nem tud, azt mar csak a 4 csatornasak tudnak. Szobaba szerintem kicsit nagy.
Szia!
Köszi az infót. Megnéztem pár videót a T-rex-ről... Hát mit mondjak :eek2: Brutál jó gépek. Olyan mozgékony,mint egy szitakötő.De drágák,az tuti! Azt hiszem,még nagyon sokáig be kell érnem az enyémmel.Ezen nincs sebesség felező,de akkor a ,,fél" csatorna lehet,hogy a gyro lesz,ahogy bbalázs említette. További szép napot! Üdv: Attila
Üdv.
Ha a rotor fordulata ingadozik, a hangján is lehet hallani akkor behalt a motor? Vagy más hiba is lehet? Dupla rotoros kis szobai heli.TY901.
Üdv! Ha a gázzal vacakolok,az enyémen hallani lehet,hogy változik a két rotor fordulata.Ezért adtam igazat bbalázsnak is.Nyugalmi helyzetben is változik a tiéd,ha nem adsz gázt neki?
Sziasztok!
Ha minden jól megy holnap este boldog tulaja leszek egy titan t-rexnek, 450 v2 táviránnyal, tokkal vonóval. Már reptettem "gagyi" madaras teszkós modell helit, de ez azért más kategória. Van valakinek tapasztalata vele?? Köszi Zoli
Persze ha fel le emelkedek változik a fordulatszám. Az természetes... ez a dolga.
De ha a gázt nem piszkálom, csak lebegni akarok vele, akkor is fel le emelkedik a heli. Ilyenkor meg is forog maga körül. Kell kicsit kompenzálni.
Sziasztok!
Van egy LM-406FB szabályzóm kefés motorhoz, ami konkrétan be sem kapcsol semmire se reagál feszültséget magából ki sem ad. Elromlásának oka, hogy a szervómban fordítva kötöttem be a potit. Bekapcsoláskor felvillant majd minden megállt. A szervóban elektronika lett cserélve, mert kettőből kellett egyet csinálnom. (Az egyik háza szét van törve másiknak elektronika hibája volt.) Tehát segítséget szeretnék kérni tőletek hogy körülbelül mi romolhatott el benne. Esetleg kapcsolási rajzot valaki tud hozzá? A segítséget előre is köszönöm. Üdv McDeath
Hali!
Általában van bennük egy 5 vagy 6 voltos stabilizátor IC, ami előállítja a BEC feszültséget a vevő és/vagy a szervók számára! Ezt kellene benne meg keresni, mert nagy eséllyel ez ment tönkre! Nekem volt már ilyen hiba! De ha külső BEC-et adtam a szabályzónak akkor működött! Igaz az brushless szabi volt, de egy próbát megér! Vagyis annyi az egész, hogy a 3-as vezetékre ami a vevőbe megy kötsz 5 voltot a piros és fekete szálra, értelem szerinti polaritással! De előtte mérj rá, nincs-e zárlat! Most ennyi jutott eszembe! üdv PIXI
Köszönöm a gyors választ! mindjárt neki is ugrok, hátha igazad van és csak ennyi a probléma.
Tipped helytálló volt. Külső 5V-ról hajlandó működni. Most csak annyi a kérdés, hogy hogyan fogok én az autón belül 5V-ot varázsolni. Vagy esetleg az SMD B772 elevezésű tranzisztor halt meg nagy eséllyel? Cserélhető BD242-re?
Mivel 1A a BEC így ezért gondoltam kapásból erre!
Ha szét tudod szedni, akkor vissza kell mérni a pozitív ágat! Nekem abban a szabiban SMD 7805 volt beépítve! Kérdés hogy ebben is az lenne-e! Nem hinném hogy tranzisztorral oldották meg a stabilizálást! Amúgy ha nincs meg a hibás alkatrész, akkor egy 1,5A-es 7805-tel simán jó, némi hűtéssel, amit az akksira bemenetre kötsz!
Szét tudom szedni, de majd valamikorra megkeresem a hibát. Egyelőre összeraktam egy lm 340t5 7805 p+ ic-vel + némi hűtéssel. Egyelőre így megfelel, de szerintem nagyon melegszik menet közben az ic, szóval meg fogom keresni a hibás alkatrészt és cserélni fogom mindenképpen. A segítségedet köszönöm szépen, örök hálám érte
Üdv McDeath |
Bejelentkezés
Hirdetés |