Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Citromsavat pl. itt de mindenféle multi (és nem multi) élelmiszer áruházban, citromsav néven vásárolhatsz
Befőzéshez, vagy savanyításhoz használatos szer, ehhez már nem értek, de van otthon nekünk is.
Sziasztok
A vegyszerboltban lehet. Múlt héten vettem, 800Ft körül volt kilója, 100g-tól adják.
Sziasztok!
Meglepve tapasztaltam, hogy a sorrendek a fejemben kissé kuszák voltak ahhoz képest, amit a hivatkozott videóban látni:nyakgyartas. Itt ugyanis fúrás az első lépés, majd a maszk felvitele után először galvánónozás, majd maratás következnek, legvégül a lakk. Én egy ideje gyártok itthon paneleket, de most gondolkodóba estem. A galvánónt nem marja meg a sav? Vagy hogyan képzeljem el részletesen ezt a technológiát, mert homályos foltok tarkítják az információismereteim kék egét! Én eddig maszkoltam, marattam, fúrtam, ónoztam, lakkoztam - ebben a sorrendben.
Ha már ki van fúrva a panel, akkor a nyákfilmjén a forrpontok nem lehetnek lyukasok, a furatgalván miatt. Így marad meg a lyukban a réz, illetve a galvánón.
Védőfóliát hol veszik le? 2 módszer van, az egyiknél az ón védi a felületet és olyan maratóval marnak ami az ónt nem bántja.
De a videón fúrnak, furatgalvánoznak, utána galvánónoznak. Így mindenhol lesz ón. Vagyis nem lehet/nem kell a nyákfilmen a forrpontokba lyuk, mert 1.: már ki van fúrva a nyák, nem kell megvezesse a fúrót 2.: a lyuknál lejönne előhívás után a fólia és be tudna folyni a marató
Sziasztok!
Bevallom többször megnéztem a videót. A maszk negatív! Ez azt jelenti, hogy azt a felületet fedik le amit nem akarnak galvánozni, majd a galvánozás után távolítják el a maszkot - hiszen csak így lehetséges a maszk helyén a rezet lemaratni. Azonban ebben az esetben van rézfelület és van galvánozott rézfelület. Tehát csak az a megoldás, hogy a galvánónt nem marja a marató, csak a rezet, vagy még egyszer kellene - immár pozitív maszkolni, de erről egy szó sem esett.
SZia!
OK, hogy írtad, csak éppen a választ nem tudom, mert elfogyott a galvánónom - különben kipróbálnám.. A vasklorid, a gyorsmarató nem marja a galvánónt, csak a rezet? Vagy netán más vegyszer lehet a megoldás?
100ml Pozitív20 kb mekkora felületre elegendő? A vasalásos módszer nekem nem jön be, nem szórakozok többet vele.
Esetleg tud valaki hazai beszerzési forrást fényérzékeny fóliára?
Más vegyszer. Nem jut eszembe a neve, de valami undi barna lötty az is mint a vasklorid, csak nem az, illetve nátriumperszulfátban nem vagyok biztos, van otthon galvánónozóm majd kipróbálom.
Megvan a woodfém, ha sikerül eljutnom délután a vegyszerboltba akkor veszek aszkorbinsavat.
Azon gondolkodom, hogy a fóliát 110 fokon sütjük rá, lehet hogy csak a forrszemeket kéne így megónozni, főleg akkor ha a nyákra megy egy forrasztásgátló lakk, vagy fólia.
Lehet én is beszállnék a fémbe, de még nem tuti fix, mert várom még az árajánlatot hazai cégtől..
Én is itthon vettem. Te kitől vársz ajánlatot? Egyébként meg egy 30 dekás darabot vettem csak, ha beválik max kettőbe vágom, de arra már tikitiki jelentkezett.
Ja, bocs, én azt hittem megrendelted a 2kg-ot kintről. Metalloglobustól várom az ajánlatot, de már csak jövő héten kapom meg. Te kiktől szerezted?
Tőlük.
Akkor mondom az árakat:13800Ft+ÁFA az általuk woodfémnek titulált öntvény, ez 95 fokon olvad. Öntenek akár melbakocka méretűt is, de mivel irgalmatlan nehéz, ezért elég drága.
Köszi. Délelőtt telefonáltam, azt mondták, csak rendelésre készítenek, semmi nincs raktáron az alacsony olvadáspontúakból. Most vagy kamuztak, vagy nem volt kedvük utánanézni, de a háttérben hallott beszélgetésből inkább utóbbi. Nemhiába, péntek van, és csak délig "dolgoznak"...
Nem kamuztak, én hoztam el ezt az utolsó darabot ma reggel, majd öntenek még valamikor, jelentkezz be egy darabra, és szóljanak ha megvan. Itt legalább nem kell 2 kilót venni.
És kipróbáltad már ?? én már citromsavat szereztem .
Szia. Lehet hogy én vagyok nagyon lemaradva, de mire akarod használni a C vitamint?
ez lenne már csak a végeredményre várok , és hogy felezzünk.Ez sokáig elég ,van 2 dobozzal
Szervusz!
Lehet... Az aszkorbinsav (C vitamin, C6 H8 O6), nem citromsav (C6 H8 O7).
Még mindig arra vagyok kíváncsi hogy a C vitamin ebben a témában mire jó.
Id. gulasoft: délután a vegyszerboltba akkor veszek aszkorbin savat. Persze lehet megvan fázva.
Na kipróbáltam. Valami még van abban a lötyiben, mert ott szétolvad a bedobott anyag, nálam citrosmsavval (1500/kiló míg az szkorbinsav 8000Ft/kg) golyókká állt össze. Egyébként elolvadt, és egy kanállal (kell szereznem egy 100 fokot bíró szivacspárnát egy bot végére), mikor hozzáért a golyó a nyákra feltapadt, ahogy döntögettem még folyt is rajta. Végül is akanállal nagyrészt szétterítettem és végén a felesleget lekapartam, amik megint csak golyókká álltak össze.
Végeredmény a képen. Állat jól forrasztható. fut rajta az ón mint a veszedelem, smd.ket simán megfogja míg a másik oldalt beforrasztja az ember. Nem tudom egy nem teli panelen miképpen lehet elteríteni, csak a sűrű szivacsmódszer lehet a megoldás, vagy kitalálni mi volt még a lötyiben van a manus fémjében amitől elolvadt mint a vaj. Nekem eddig tetszik, de az igazi próba az lesz, ha megpróbálok leónozni valami kész panelt (A kutyakajás konzervdoboz kicsit kicsi, kell venni egy nagyobb lábost csak erre) Mondjuk abból a szempontból jó hogy golyókká ugrik össze, hogy a végén össze lehet gyűjteni mikor kihűlt a víz.
ok most már csak az van hátra , hogy ketté vágod , és go ide nekem a felét . Mail cim ha kell megbeszéljük , hogy hova utaljak , és jöhet az anyag , üdv tikitiki
Ha valahogy meg tudnád azt csinálni, hogy nagyon egyenletesen szét teríted, akkor lehetne telibe ónozott panelre laminálni a dry-t. Vagy egy alu vagy vaskádat készíesz, abba beolvasztod az összes ónt és akkor egy pillanatra belemártod egy tartóval a kimart panelt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |