Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Sok hozzáértő írását olvasom itt. Tudja-e valaki a DÉG Colibri kke kazánnak a ledes kódjait? A kazán indításkor egy sárga villanással kezd, aztán üzemkész lesz. Ez még nem volna baj, de rapszódikusan fogja magát, és piros kóddal leáll. Gondolom, valamelyik érzékelőt kellene cserélni. Köszönöm
Úgy van!
Nem nehéz cserélni és kapható. Jó munkát.
Köszönet! Szombaton pucolom.
Tisztelt GAZSZERES!
Köszönöm a megerősítést. Kérnék még némi tanácsot. A készülék (DÉG colibri KKE) bekapcsoláskor úgy tűnik, valamilyen elektronikus tesztelést végez, amikor ritmusosan villog a LED. Éppen az első villanása nem zöld, hanem narancs színű. Ez pontosan melyik alkatrész elégtelenségét jelzi? Ha a többi villanáshoz tartozó egységekről is kaphatnék adatot, talán nem hadititok, nagyon hálás lennék. Köszönöm
Sziasztok4
Segítséget várok valami hozzáértő embertől, van egy Yunkers Euroline turbos kombi fali kazánunk. 2005- ben vettük és kb: 2 éve szórakoztat minket. A szakszervizes megnézi cserélget benne apróságokat, majd elkér egy vagyont, és fél év múlva kezdjük előről. A problémám fűtés után amikor eléri a programozott hőmérsékletet kikapcsol, majd hirtelen elkezd villogni rajat a 45 és 90-es kijelző. Mi lehet ilyenkor a hiba? Sajnos nő létemre nem értek hozzá, de a szakembernek nevett sem aki hozzánk jár. Szinte már családtag.
Szia!
Meg szeretném köszönni a segítő szándékodat, de a múltkor a rendszer nem hagyta... . A kolléga azt mondta, hogy a szikráztatás működött, csak a gázt nem engedte: milyen feliratok szoktak lenni a tekercsre menő csatlakozónál? Itt én a következő feliratokat látom: ZIG, V3V, P1, R, FAN, ALIM230V, H6, TA, a panelre IRIS 1.0 van írva. Steve
Sziasztok!
Persze mikor romoljon el a kombi cirkóm... A típusa: Hermann MICRA 23 E A jelenség az,hogy meleg vizet csinál rendesen,de amikor fűtenie kéne,akkor kb.20 másodpercre beindul,majd a láng kialszik,de a szivattyú jár tovább. Hibával nem áll ki,a hőmérő normális tartományban van (arra a rövid időre),és a nyomás mérő is jó helyen áll. Ha valaki esetleg egy kapcsolási rajzzal tudna segíteni a kontroll panelról,vagy találkozott már ilyennel,azt nagyon meg köszönném...
Szia! Ha minden igaz, akkor ez komoly problémát jelent, mert amit leírtál az a füstgáz visszaáramlásra utaló jelzés a turbós változatnál is. Nem tudom, hogy előzőleg mit kellett rajta javítani és a szerelő mit cserélt de ez most más probléma lesz. Lehet kémény de inkább ventilátor probléma.
Köszönöm a gyors válaszodat.
Nem kéményes, így a kémény nem lehet, mint írtam nem vagyok szakember így csak körbe tudom írni, az udvar felé nyilik egy szellőző szerűség, ami bekapcsoláskor füstöl( hideg időben látom).Lehet, hogy ezt a nyilást kellene kitakarítani? A ventilátort nem kellene egy szakszervizesnek felfedeznie? Amit kicserélt az valami apro alkatrész, amely a hőfokot szabályozza. legalább is ezt mondta nekem.
[/OFF] Valami csövön azért csak ki kell engedni az égésterméket. Akkor legyen füstgázelvezető csőszakasz![OFF]
Szia Kedves Szakértő Toro!
Megelőlegezett szakmai diagnózisaidért minden tiszteletem és elismerésem Tiéd! A "setét" megfejtés tömören: az új panellel sem lett életképes az SD. annak ellenére, h. 1 -1 gáz-, és villanyszerelő 3 /három/!!! órán vallatta a készüléket műszerekkel, és a Kométa szakmai segítségével, de a készülék a panelről meg sem kapott jelekre nem indította a turbót, - és viszont! Ami érdekes: az egységek, - mint a turbóventillátor, szivattyú, - direktre kapcsolt teszteléssel működtek, de egységben, sajnos nem! A bevezetés, tárgyalás után itt a számunkra "húzós" megoldás: az 5 /ÖT/!!! éves SD ThemaClassic F 24 E5 típusú parapetes kazán helyére BOSCH készülék került, remélhetőleg hosszabb élettartammal, amellyel azt is kimondom: az SD készülékeit senkinek nem ajánlom, még ingyen sem!(( Nem is maradt a háznál! Az előző Ocean Nordgas is 15 évig bírta . . . . Az SD. + menjen a téli tizen . . . fokos francia Aranypartot fűteni . . . . Kedves Toro, köszönöm korrekt szakmai segítségedet! Üdv.! kulináris
A Kft. korrektségéről is írnom kell, teljes megelégedettséggel!
A 3 órás hiábavaló "vizitelés", és a köztesen betesztelt, beépítésre szánt csere panel árát, és a kiszállási költséget sem kérték, és nem fogadtak el semmit, - mert dolgavégezetlenül távoztak. Az összes további, megoldást kívánó költség nem rajtuk múló, azaz az SD Mo.-on kidobnivaló konstrukció.:
Azért is befejezem! >
". . . azaz az SD Mo.-on kidobnivaló konstrukció.((((("
Ezért kidobni egy készüléket,mert 3 szerelő csak panelt tudott cserélni és itt megállt a tudomány.Sokkal egyszerűbb azt mondani hogy szar francia.Amúgy két panel van benne.Főleg ha nyomógombos akkor tud ilyen hülyeségeket csinálni.Pl: F2 F13 és nem indít semmit.
Szívesen segítek - nem várok érte elismerést.
A felvetésedre most nem tudok válaszolni, utána nézek.
1. Azért a Bosch-sal ne nagyon dicsekedj!
E "kiváló termék" Portugáliában készül. 2. Az egységek külön azért működnek, mert mindegyik jó! A vezérlő panelnek a feladata egy programot végrehajtani. A szobatermosztát rövidzár kapcsolása után indul a szivattyú-, áramlás kapcsoló-, ventillátor-, levegőnyomás kapcsoló-, gyújtás-, gáz-, láng kialakulás majd ionokus ellenőrzés - röviden! Az NTC/termosztát, reteszek segítik ebben. Ha valami kimarad - nem kapcsol - megáll az egész és zavart jelez!
Én elvből (a trianoni szerződés miatt) semmilyen francia holmit nem veszek!
Nem olyan rossz az a kazán, csak sokszor a szervíz háttérrel van probléma.
Sziasztok!Sanuer Duval F24 kombi kazánom van,és hol ad hol nem forró vizet!Hőcserélőt ki savaztam,váltószelep tengelyét megtisztitottam a szorulása miatt esetleg ez nem vált vissza megfelelően!Már kifogytam az ötletekből!Tud valaki segiteni ebbe a kérdésben?
A füstgáz kivezetőt el ne takard, mert leáll - mivel a levegő nyomás kapcsoló lekapcsol. Valószínű NTC-t cserélt.
Sziasztok!Sanuer Duval F24 kombi kazánom van,és hol ad hol nem forró vizet!Hőcserélőt ki savaztam,váltószelep tengelyét megtisztitottam a szorulása miatt esetleg ez nem vált vissza megfelelően!Már kifogytam az ötletekből!Tud valaki segiteni ebbe a kérdésben?
ezt hogy érted?Langyos viz jön de nem forró!Valamikor meg hibátlaul müködik és forró vizet ad,bár az utobbi töbször fordul elő,és egyszerűen nem jövök rá a hibára
Köszönöm előre is, főleg, hogy nem "csuklóból" jön és utána kell nézned. A kollégám ideadta a két panelt, de ezek sem teljesen egyformák ( noha mind a kettővel évekig ment a készüléke), készítsek esetleg fényképet róla?
Egyébként nekem is SD készülékem van, azt hiszem hivatalosan 3 pontosnak mondják(gyújtó, kis és nagy láng), egy garanciában cserélt szivattyún kívül semmi baja, a 13. szezont húzza ( igaz minden évben szezon előtt kitakarítom a portól és egyszer már volt savazva is!)! Minden jót! Steve
Üdv.
-ZIG (Gyújtótrafó) ebből is első az ionáram -V3V (Váltószelep motor) -P1 (Fűtési szivattyú) -FAN (Ventilátor) -ALIM230V (Betáp +kapcsoló) -R,H6,TA jelen esetedben nem használatos (az egyik az isotwin HMV szivattyú A gázszelep a bal oldalon csatlakozik J1 vagy J2, amint megnézem megírom melyik lábon van.Eredetileg a régi Thema classic,Renova Star,Isotwin ezzel a nagy trafós panellal jött ki,majd kiváltották egy újabbra.Ezért nem egyezik első látásra a két panel.
Üdv.
Mi a pontos típusa?Mert jelen esetben csak annyit tudunk hogy Saunier Duval 24kw turbo.
Szia!
Köszi a segítséget, ennél mind a kettő nagy trafós, mégsem egyforma...! Steve |
Bejelentkezés
Hirdetés |