Fórum témák
» Több friss téma |
Az azért melegszik mert a végfok meghajtó tranzisztor A osztályban működik! és az táplálja. Szval az teljesen korrekt!
Király mindenkinek dorombol a kicsike..."Akkor előre a Puffin lekvárral"
OFF:
Idézet: „Váááááá elfogyott a cinem” Adj 1 emailcímet és majd küldök rá pár kiló forrasztóónt ON Összeraktam a cuccot, a bd242 maradt, végnek meg lett a 2sd1047. A kis bd-t nem akartam cserélni, majd cserélem ha muszáj lesz, de sztem bírni fogja még jó darabon ha minden igaz... Amúgy meg nekem annyira és olyan szinten teccik a quad hangja, h én magam se hiszem...lehet h ez azért van, mert még nem hallottam jobbat, meg talán elfogult vagyok a saját művemmel szemben, de akkoris... Szerintem anno a quad tervezőmérnökei hatalmasat alkottak ezzel a cuccal. na mindegy nem offolok tovább
Sztem is jó erősítő!
Talán a kapcsolás egy kicsit bonyolult, talán lehetne egyszerűbb is... De most újjítok egy 400W-os Mosfet-es végfokot! Majd meglátjuk annak milyen hangja lesz...
Nem a mosfetre szokták azt mondani véletlenül, h annak a karakterisztikája hasonlít a leginkább a csőhöz? lehet hülyeségre emléxem de mintha ezt olvastam volna vhol. Csak azabaj, h én sajnos még "csöves" cuccot se hallottam szólni...
Abban igazad van,hogy lineárisabb a menete a csőnek meg a fetnek is a "sima" bipoláris tranyókhoz képest!
De sztem kettőnek köze nincs egymáshoz! A csöves hangzáshoz csövek kellenek! Volt már szerencsém hallani egy jópárat a Hódmezővásárhelyi Audiofil találkozón!
Na találtam és majdnem kész a másik oldal is már csak tekercs kell meg TL 071 Nem teszek bele ne5532 mert rossz élményeim vannak vele Meg még kell tekercselnem is még csak az a fekvő tekercs van benne még kell az a két álló is Jah meg elfelejtettem rendelni 100uf-es kondit úgy hogy azt is kell bányásznom de talán azt már kerestem régebben... Nah itt állok meg még be kell indítani a toroidot Jah meg milyen diódákat használjak egyenirányítani? Mert a havernak vannak azok a nem tom hogy hívják azokat de valami erős és... inkább keresek róla valamilyen képet hogy hogy néz ki... Olyan csavaros meg a tetején egy kábel nah olyan
Legalább 25, de inkább 35A-es graetz-híd kell a cuccodba, mert a túlméretezés sosem árt. Nekem 35A-es graetz-kocka van benne, de összerakhatod különálló diódákból is. Egyébként az előző /tda-2030-as/ erősítőmben 25A-es diódák voltak, az általad említett csavaros kivitelben. De ha rám hallgatsz, veszel bele graetz-kockát, azt még hűtőbordára is rakhatod, bár nem szükséges feltélenül. és sokkal kisebb helyen elfér. és azt hiszem olcsóbb is /én ezt a 35A/1000V-os típust asszm 500ért vettem/
Idézet: „Mert a havernak vannak azok a nem tom hogy hívják azokat” na ezt jól megaszondtad Schottky diódára gondolsz? azok a normál diódáknál sokkal gyorsabban kapcsolnak. Azt hiszem szokás olyat is erősítőbe rakni.
Hű ezt télleg jól megmondtam Nah én a táppal vagyok mindig gondba amúgy de mostanába nem Nem tudom a nevét de rákeresek a google-ben és megmondom.
Aha, ilyesmire gondoltam én is... mindjárt küldök képet, h nekem hogy nézett ki az előző erősítőmben.
szerk.: itt a kép, nemtalálom a cuccot mutatok netről egy képet. Tehát ilyeneket raksz majd össze? vigyázz rá nagyon nehogy összeérjen a házuk mert csúnyán fog szikrázni! tapasztalatból mondom...
ááá de hülye vok beírom előző HSZ-be h itt a kép, és nem rakom be!!!
tehát nekem is ilyen tokozású cuccom volt
Szerintem valami ilyesmi lesz... Gondolom ezek fogják bírni a strapát Miért csak volt? Nem voltál megelégedve vele?
Idézet: „Gondolom ezek fogják bírni a strapát ” Ne viccelj, még jó hogy bírják Idézet: „Miért csak volt? Nem voltál megelégedve vele” De, jó kis darab volt, ki volt egészítve egy bd245-246 tranyópárral, így 40W-ot tudott. De az egyik csatornával folyton baj volt, mindig elszálltak benne a végtranyók(5-6 alkalommal, egyszer a tda 2030at is cseréltem). Aztán egyszer végtranyó csere után rosszul csavaroztam fel a bordára a tda ic-t, és fel is tűnt, h a basszusoknál nagyon betorzított. megfogtam az ict, az meg hólyagot égetett az ujjamra! rendesen visszacsavaroztam, és becsületére legyen mondva, utána még egy hónapot üzemelt, utána pedig egy bekapcsolásnál azzal fogadott, h kirakta a féltápfeszt a kimenetre... De a másik csatornája az teljesen jó volt, azzal sose volt baj. egy darabig mélyládában üzemelt, de most nemrég kiszedtem a trafóját, mert másra kellett... meg azért is szedtem ki, mert kezdett kevésnek tűnni abba a ládába, meg a 150W-os trafó picit azé pazarlás a 40W végfokhoz, mikor 60 is elég lenne neki. és így sajnos pénzhiány folytán kénytelen vtam kiszedni a trafót belőle... nah mind1, mára ennyit rólam meg a tda2030-ról...megyek aludni szerk.:látom Te is éjszaka élsz!!! bye all
Jah értem.... Na mindegy holnao szólok a havernak hogy hozza fel azokat a diódákat nézzem meg őket Meek én is aludni mert má álmos vagyok Holnap meg még építgetem a másik oldalt a quadnak meg elkezdem csinálgtni a védelmet ami az oldalon van :yes:
De igen a FET-ek karakterisztikája hasonlít leginkább a csövek karakterisztikájához: a FET-eké négyzetes a csövek 3/2-es. Egyébként szerintem egy tranyós cucc nem nagyon múl felül egy csöves végfokot. ..csak drága a cső, ez a gond
Meg hogy télleg szépen szóljon kell egy "kis" tapasztalat a megépítéskor :yes:
Arra célzol, hogy nincs elegendő tapasztalatom????
Azért akad....
Nem úgy értem.... Úgy hogy most egy quad után nem válalnék be egy csöveset :yes: Nem tudom hogy neked mennyi tapasztalatod van ilyen téren ezért csak a magamról beszélek :yes: Bocs ha félreérthetően írtam a fogalmazás sose volt az erősségem
Ha jó quadot akarsz akkor bizi nem árt a tapasztalat Én régen nagyon sokat szoptam az első javításra hozott Quadokkal mert mindíg nálam kötött ki a következő héten Olvasgattam és méregettem egy kicsit és sok hiba okaára jöttem rá!Abszolút nem mindegy milyenek az alkatrészek miből építve van még ha azok teljesen újak is nem bizti,hogy a quadba meg fognak felelni! Utánna már építettem párat és láss csodát mennek a mai napig kissebb hibák voltak csak velük!
Eddig 6 QUAD-ot építettem. egyszer fordult elő hogy gáz volt és az is az én hibám miatt. Az egyik 200W-osba kommersz(nem válogatott) meghajtó és végfok tranyókat tettem. Második éve egész jól bírja...
Én tegnap elött keltettem életre tegnap egy órán keresztül hajtottak teljes kivezérléssel és bírta eddgi de majd még meglátjuk hogy meddig fog menni a boda az meleg volt de még be sincs dobozolva mert még a dobozba lesz egy venti is
Az a tapasztalatom a QUAD-okkal, hogy ha kapnak ventillátoros hűtést melegszenek akkor is, de elérnek egy hőfokot és megáll a melegedés....csutka hangerőn kb 10-15 perc míg beáll.
Jaja nekem is elért egy hőfokot és attól feljebb se lejjebb nem ment. Amúgy bírja a teljes kivezérlést huzamosabb ideig? Mert én csak egy óráig hajtottam azt bírta Most már szinte kész a másik oldal is Még be kell tenni 2kondit meg forrszekmeket meg kell vennem tl 071et és akko az is mehet
ha azt mondom három éve minden buliban "ami kifér a csövön" akció van, és még mindig megy az megnyugtató válasz??
Nekem az egyik mit csináltam kb 10 éve megy bulikban és a harmadik gazdája van Ebben válogatatt ellenállások spéci kondik és 2db párba válogatott Tesla végtranyó van!Ja és nagyon jó a hangja!És a tojás megsülne ha ráütném a háza a hűtés soha nem lett ventillátorral hűtve még nyári 40 fokban is bírta!
Ezek elég megnyugató válaszok Akko miért hívják alkatrész temetőnek?? Azért mert nem pontosan van megépítve és mindig elszáll valami szerintem ezért hívják alkatrész temetőnek :yes: Nektek mi a véleményetek?
Nagyon kényes az építése ha csak szedett vedett alkatrészek állnak a rendelkezésre!Meg persze kell neki rendes méretes hangfal mert elszáll mid a kettő ha kicsi a hangfal teljesítménye!A védelem mi van hozzá csak a hangfalat védi meg az álltalában a meghibádsodott ,zárlatos végtranzisztorok által a hangfalkimenetre jutó 100v dc-től A quad nagyon kényes a hangfalkimeneti túlterhelésre és rövidzárlatra!Álltalában ezért szállnak el sűrűn mert sokan nem megfelelő körülmények közt üzemeltetik!Szerintem min 200w-os fal kell neki és kb fél hangnál kezdi kiadni magát (akkor kezd el szépen szólni) nem is halk zenehalgatásra van kitalálva
|
Bejelentkezés
Hirdetés |