Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Lenne egy érdekes kérdésem .Ismeri valaki a tens készüléket ?Hogyan működik ? Lehet-e ilyent otthonilag készíteni? Igazat megvallva elég sokat betegeskedem és most is épp a nyaki imaim és az idegek vannak kiakadva és állítólag ezzel mint egy fizikoterápia lehet gyógyulni.Neten olvasgattam de csak a használatához szükséges dolgokat találtam konkrét műszaki akármit semmit.Illetve elég borsos áron adják ezt a cumót és gondoltam hátha össze lehet dobni házilag valahogy. Komolytalankodók kíméljenek a (fogd meg a 220-at ) hasonlóktól.
Szerintem izomstimulátorra gondosz.
Igen-igen valami hasonlóra gondoltam!
De most ezt a fajtát hogy kell használni? Illetve a gyáriban vannak valami programok azok mit csinálnak?
Szerintem a szokásos kütyük. Mikor hadja abba magától, milyen sűrű impulzussorozatban adja az áramot.stbstbstb
Vegyél egy olyan ABtronikos hasövet (Cora, 3500 HUF). Le lehet csatlakoztatni róla az egységet (kék bigyó). Ráraksz egy elemtartót, abba tölthető akukat raksz. A két kivezetéseére, meg segédeszköz boltban veszel két-négy-hat tapadókorongot, rávezetékeled és kész is. Van benne 12 program, sokat kibír. kb 4500-ból megvan, biztos nem vág agyon.
Ezzel csak az a bajom hogy vidéki vagyok ezek nekem messze vannak hogy elrohanjak ilyenért.
Ezt a kapcsit amit belinkeltél szerinted már megépítették?
Biztonságos lehet? Mennyi cucc jöhet ki a trafóból?
Csak példaként említettem a helyet! Sok helyen lehet kapni, rendelni ezt az "izomstimulátort". -->Google -->"ABtronic"
Épített dolgokkal csak az a baj, ha elcseszel valamit, akár agyon is vághat... Nekem nem érne annyit...
Igen, biztos már sokan megépítették, mert egy 2005-ös rádiótechnika újságban volt.
De!!! Epilepsziások és szívbetegek nem használhatják!
Aki tud adhatna bőven róla infót mert most ez engem kegyetlenül érint és érdekel.
Ha nem lenne rá szükségem bizos nem kértem volna, sőt eszembe sem jutott volna ez a vacak.
Nem tudnád nekem az egész cikket előkeríteni?
Szia!
Vettem valamilyen kis olcsó izomstimulátort,de még annyiba se kerül mint a feljebb említett.A kedvedért most szétszettem,van benne egy IC, 4 tranyó,5 ellenálás,egy dióda(nem Te),3 kondi,ami közül kettő akkora mint a gombostű feje,és a harmadikon,pedig azt írja:104J 250V ,és négy LED,meg három lemezkapcsoló.És ez úgy hozza ki az erős áramot,hogy azt a 250V-os kondit feltölti az IC,majd kisüti rajtunk . Remélem segítettem . Üdv.Megavolt.
Akkor a pet álltal belinkelt is jó lehet?
Elkezdtem jobban nézegetni és furcsának tartom hogy 6/230-as trafó van benne az nagyon meg tud rázni ha megkapja a 6V-ot. Azon gondolkodom hogy nem lehetne-e beletenni helyette 9/230-ast? Kisseb lenne a fesz ugyan de talán biztonságosabb. Illetve mennyit számít az hogy mien a trafó? Nekem van egy 9/230-as 1A-es trafóm az jó lenne hozzá?
1A-es trafó :eek2: ?
Az tényleg megcsab,és belehalhatsz.Én építettem egy leválasztó trafót két csökkentő trafóbol,és 180V hoz ki,és 25mA erölködve,és egyszer megfogtam a kimenetelét,és olyan érzés volt,mintha egy bottal fejenvágnak ,szóval izomstimulátorhoz 1A-es trafó nem jó,legfejebb villamosszékhez .Szerintem keress egy 250V-os 104J kondit,és töltsd fel,és süzsd ki az egyik ujjadon,de vigyázz,hogy a J-je ne legyen nagyobb 104-nél,de ha akarod,vegyél egy elemes gázgyújtót,ami kihoz pár kilovoltot,és a szekunder tekercséből tekerj le,és kísérletezd ki,hogy a neked megfelelő áramerőséget hozza ki,és a kisérletezéshez csak egy kezed használd,úgy nem halálos .Én is rázattam magan a made in china elemes gázgyújtókkal,és két kézzel is megfogtam,és mint látod még mindig élek . Ja,és NE LEGYÉL EPILEPSZIÁS VAGY SZÍVBETEG!!!
Az a 104J az 100nF-ot jelent.... a J jóformán semmit se jelent...
Idézet: „Az tényleg megcsab,és belehalhatsz.” Ha a primer oldalon nem kap elég energiát az a trafó, akkor ugyan nem fog soha az életben senkit megcsapni! Akár lehetne egy 800 milliárd W-os trafót is bekötni az áramkörbe...ha a primer oldalon nem kap elég teljesítményt, akkor a veszteségek miatt a szekunder igencsak lágy tapintású lesz, és barátkozós kedvében lesz mindig mindenkivel... Azt megnézted Megavolt kolléga, hogy miről is van táplálva a korábban csatolt kapcsolás? Egy 9V-os elemről...aki ismeri valamennyire is az elemek típusait, az jól tudja, hogy a 9V-os elemek igencsak a gyengeségükről híresek inkább, mint a nagyáram leadási képességükről...
Főleg hogy 4.7 k-s ellenálláson keresztül megy az áram a trafóba
Akkor szerinted jó lehet a kapcsi?
Le tudná nekem valaki modellezni mit művel a kimenetén?
Jó jó,nem kap elég áramot a primer,tehát nem csap meg,csak én azért mégis figyelmeztettem Dióda kollégát,hogy 1A-es izomstimulátor veszélyes lehet,és szerintem azon a kapcsoláson,ha módosításokat végzel meghajthatja azt az 1A-es trafót is.Igaz?
És megcsab helyett megcsap .
Istenem mindenki eltünt?
Ennyire érdektelen a téma?
Nem érdekltelen a téma, csak mindent elmondtak már itt.
Én továbbra is tartom azt, hogy ez veszélyes, mármint barkácsba ilyet csinálni. Kis hiba, valami elromlik és agyonvág a barkácsod... Én még mindig egy gyári mellett tenném le a voksom amiben van védelem.
Megha télleg komoly cucc a gyári akkor akár orvosok is segíthettek a kifejlesztésébe és azok biztos tudnak olyat amit mi nem
De mi is tudunk olyat,amit az orvosok nem .
Mi elkészítjük az orvosok meg leelenőrzik hogy biztonságos-e.Persze nem az IC-ket meg a tranyókat nézok az orvosik,hogy milyen fajta . De a gyári kisseb,mint a barkácsolt cucc,és sokkal biztonságosabb(jobbik esetben).
Üdv Nektek!
Anno sokkolót akartam gyártani vagyis valami bénító félét amitől nem ájjul el az ember de kellemetlen görcsöt okoz. Sokra nem jutottam én sem, mer nem volt alany és tekercsem sem. Mindenesetre találtam egy kapcsolást amit megosztok: http://www.redcircuits.com/Page42.htm hátha hasznotokra lesz. Ötletnek esetleg: kedvelt üzletláncunkban (nem irok nevet) vettem egy pillangóra hasonlító izomstimulátort, asszem 999Ft volt, gondoltam majd lemérem szkóppal (ami ugyan nincs), de elmaradt. (asszem régebben tv ben is reklámozták. Sok sikert a cucchoz. (Egyébként hallottam oat is ha nem jól használod elég kellemetlen izom huzódás szerü fájdalmakat okoz utólag.)
Szerintetek a tlc555-öt lehet helyettesíteni sima 555-el?
Nem akarok kukacoskodni, de van egy barátom aki kis híján belehalt egy ilyen kilenvoltos akcióba...Csak óvatosan!
Üdv: McG
erről mesélnél bővebben?mert én is ismerek pár embert,aki ilyet használ...
Mivel az egyik CMOS a másik tranyos 2-6-7 lábán lévő alkatrészek változhatnak, ( kis mértékbe ) ha azt a időzítést akarod, ami CMOS –nál van. De működni fog a IC, csak, csere esetén is.
De mint előttem írták vigyáznék a KAPCSOLÁSSAL!
Kész lettem a kapcsolással !
Összeépítettem és működik rendesen . Vettem hozzá tappancsokat is és tökéletesen megy amugy megsúgom ami föl lett téve rajz az at1 rajza amit lehet kapni gyárilag is.Bár tlc555-öt nem kaptam de működik sima ne555-el is tökéletesen de ha valaki tud nekem szerezni és el tudja küldeni a tlc-t azt is kipróbálnám benne mivel másabb. A kimenete nagyon barátkozós és tökéletesen be lehet állítani az erősséget és az impulzusokat is.Kimenetén mérve nem jön ki belőle egy hatalmas fesz a műszer 1-2V között ugrál de gondolom hogy hülyeséget mér azaz nem azt ami valóban kijön. Tehát le kell szögezzem működik a kapcsolás és tökéletes.Ajánlom mindenkinek akinek iesmire lehet szüksége. |
Bejelentkezés
Hirdetés |