Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   22 / 257
(#) sooty válasza lesliegold hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Lehet, hogy célszerű lett volna fordítva csinálnod. Én vásároltam a DX-től, de nem kellett külön regisztrálnom, mert a átvette a Paypaltól az adatokat. Pénzt sem utaltam még sohasem a paypal számlára, egyszerűen beregisztráltam egy bankkártyát (akár hitelkártya is lehetne), amin csak annyi pénz van amit erre a célra szánok. A kártyát egy gyors tranzakcióval visszaellenőrzi a paypal (levon egy dolllárt, megterheli vele a kártyát és az üzenet rovatban küld egy kódot ami megjelenik a bankszámlakivonaton vagy az online banki felületet, amit visszaírva a paypal használhatóvá teszi a (hitel)kártyát ) és utána fizethetsz vele bármit. A paypalnál megadott címet is lehet visszaellenőriztetni, de nekem az még nem sikerült. Némely árus háklis rá, de nekem még nem jelentett gondot. (Vásároltam így közvetlenül Amerikából is és persze az ebayon rendszeresen használom)
(#) lesliegold hozzászólása Nov 19, 2011 /

Kinéztem egy terméket, amiből 2 db-ot akartam rendelni. Van egy ugynevezett BULK RATE lehetség, amit, ha jól értek egy félig-meddig nagykereskedelmi vásárlás. Amint a kupon kód helyére ezt beírom és érvényesítem, úgy 3 db-tól olcsóbb árat ad. Nem gond, úgyis jön a karácsony, elajándékozom a harmadikat. De így most beléett egy ilyen költség is, amit segítsetek értelmezni:
Registered Air Mail ##
1.70 Package Tracking Service is mandatory for BULKRATE orders.

Apropó ennél a DealExtremenél nincs mód a gyorsatott szállításra a drága EMS-en kívül?
(#) toto válasza sooty hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Az a bankkártya, amit vásárlásra használsz, biztos nem tud negatívba futni?
Én anno úgy jártam egy kimondottan "Internet kártya"-ként ajánlott bankkártyával, hogy én is mindig annyit töltöttem a kártyához tartozó bankszámlára, amennyiért a neten éppen vásárolni akartam.
Történt egyszer, hogy a bankközi tranzakciók során véletlenül kétszer szedték le az összeget, amennyiért vásároltam, és simán lement negatívba a számlám. Tehát onnantól a bank hitelezett nekem, és tuti, hogy jó kis kamattal tette.
Felhívtam a bank ügyfélszolgálatát, hogy mi az, hogy negatívba menő internetes számláról is teljesítenek kifizetést. A választól majdnem seggre estem: "A Bank feltételezi, hogy nekem a megvásárolt árura szükségem van, és ezért teljesíti a kifizetést negatív folyószámla esetén is."
Aztán elmagyaráztam neki, hogy éppen az internetes vásárlások során előforduló lopások, csalások ellen használnám az internetkártyát, végül elismerte, hogy ez a számla nem alkalmas ezek kivédésére. Persze ezek után felszámoltam az egész marhaságot.
Azért azt még hozzátette az ügyfélszolgálatos, hogyha valamilyen illegális pénzleemelést tapasztalok, akkor két hónapon belül jelezhetem, és kivizsgálás után visszateszik az összeget a számlámra. (én azért már ebben is csak fenntartással hiszek).
Kínai vásárlásról: Kínából még mindig úgy jött meg a csomagom, hogy a valódi értéktől kevesebbet írtak rá. Szerintem ez apró figyelmesség részükről, így csökkentve az esetleges ÁFA-t, meg adót. Persze az is lehet, hogy így a saját postaköltségüket is csökkentik (amikor free shipping-gel veszel valamit).
Egyébként már egyszer kellett vámot és ÁFÁt fizetnem, de akkor 150$ felett vásároltam.
Még mindenhonnan megjött a csomagom, de egyszer, mikor fülhallgatót rendeltem, hamisítványt küldtek. Direkt USA-ból akartam rendelni, gondoltam, hogy onnan csak eredeti jön, a weboldalon California szerepelt, de a tracking szerint mégis Kínából postázták. Akkor már kicsit paráztam, és mikor megjött, akkor láttam, hogy tényleg nem eredeti. Persze azt válaszolták, hogy ha nem tetszik, akkor küldjem vissza. Olyan címet írtak a levélben, hogy nem lehetett eldönteni, hogy az egy valódi cím, vagy inkább egy kínai kaja receptje.
Szóval óvatosan a rendelésekkel, de mindent egybe vetve én továbbra is rendelek a netről, csak kicsit körültekintőbben teszem, mint korábban.
(#) sooty válasza toto hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Hát egyszer hamarabb vásároltam vele, mint ahogy a pénz átment volna rá a másik számlámról és kaptam egy üzenetet, hogy elutasították fedezethiány miatt. Aztán ezt az üzenetet elküldték postán is. Mivel szinte mindent netbankon intézek először nem is tudtam, hogy miért írnak levelet nekem. Hitelkeret nincs a kártyához, ha vásárolok vele és nincs rajta elég pénz elvileg el kell, hogy utasítsák az igényt.
(#) nedudgi válasza lesliegold hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

A BULK RATE tartozéka ez a $1.70,, ezért csak akkor érdemes használni, ha nyersz a bolton . Azt jó, ha tudod, $25-30 felett automatikusan regisztrált levelet küldenek, ami jó, mert tudod, mennyit dekkolt a vámon.
Nincs más lehetőség, vagy légiposta, vagy EMS.
(#) lesliegold válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Köszi! Két utolsó kérdést engedjetek meg:
A kétféle PayPal fizetési lehetőségnél melyik mit takar? Melyiket mikor válasszam majd?

És ha a Dx-en ezt olvasom:
Typically ships in 4 to 7 days* (7 to 10 during new year season)

Ez nem azt jelenti, hogy 1 héten belüli a szállítás? Visszaolvasva mindenki több hetet írt, vagyis ez csak marketing duma és ne is reménykedjek 1 hétben?
(#) nedudgi válasza lesliegold hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

A "Tipically ships..." azt jelenti, hogy általában a megadott időn belül tudják postázni a címedre. (Mivel nem saját raktárból dolgoznak, ez extrém esetben lehet akár több hónap...)
A tényleges megérkezés attól függ, mennyi ideig kering a kínai posták raktáraiban, ami lehet pár hét is. Ezenkívül ehhez hozzájön még az utazás ideje, a NAV tötymörgése, és a Magyar Posta 1-3 napja.
A kétfajta fizetés közötti különbséget nem tudom, talán nincs is érdemi különbség. Én az "Express Checkout".ot szoktam választani.
(#) telectro hozzászólása Nov 24, 2011 /

Hogyan tudok két független paypal számlát nyitni egymagam ?
Van rá valakinek ötlete ?

Köszi
(#) webinas hozzászólása Nov 24, 2011 /

A 11.02 én megrendelt MAX038 IC-ket ma kaptam meg Hong Kong-ból. 22 nap alatt ideért és negyed áron, mint ha itthon vettem volna meg.
(#) Szebence hozzászólása Nov 25, 2011 /

Sziasztok!

Kedden raktam a paypal számlámra 8000Ft-ot, ami tegnap rajta volt, így kifizettem a hétfőn vásárolt termékemet, mire ma kaptam egy email-t:

Idézet:
„Unfortunately, your recent PayPal transaction was declined because you do not have a valid payment method attached to your PayPal account.

If you have used PayPal to make a payment before, it may be that the credit or debit card you had attached to your account has now expired.”

Most mit tegyek? Pár nappal ezelőtt még tudtam vele fizetni! Ma mindenféleképpen le kellene bonyolítanom a fizetést! Viszont a termék árát amit kifizettem levonta a számláról!

Mit tudok ost csinálni?

pp.png

(#) Szebence válasza Szebence hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

A képen látható email jött. Ha azt próbálom csinálni amit javasol, akkor egy meglévő bankkártyát kell hozzákapcsolnom a paypal accountomhoz, amit nem szeretnék! Eddig nem volt rá szükség, a továbbiakban, hogyan lehet ezt megoldani?

Kb 2 óra múlva jövök haza, utána nekifekszem, mert nagyon fontos lenne.

pp2.png

(#) sooty válasza Szebence hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

És ha lenyitod a completed után a details fület, akkor ott miket ír, vagy már a tranzakció státuszai is megváltozott valami másra? Mert elvileg a completed azt jelenti, hogy a pénzt megkapta a címzett...
(#) Izeg. hozzászólása Nov 25, 2011 /

Sziasztok.
Nekem az lenne a kérdésem, hogy valóban két dollár lenne a szállítás az ebay-en rendelt dolgokhoz?
Valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
(#) epyn válasza Izeg. hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Mielőtt rákattintasz a pay now gombra,kiirja a teljes összeget,amit levon(ellenérték+járulékos költségek,mint szállitás)
Ha mást ir mint 2 dollár,akkor valamit elnéztél...
Egyébként,tapasztalat mindig azt kell fizetni,amit ki irtak,egy kanyival sem többet,sőt.
Volt már hogy 5$-val megjutalmaztak,csak mert ebay-es oldalukról vettem(szemben a site shopping oldaláról)
(#) epyn válasza Izeg. hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

De hogy ne értsd félre:
Mindig ellenőrizni kell a szállitási költségeket Magyarországra és több tétel esetében is(ha nem egy darabot rendelsz)
Az,hogy 2$ a szállitás,az eladótól függ.
Lehet 50-100$ is,attól függ,mit veszel.
(#) webinas válasza Izeg. hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Szia!
Nekem tegnap jött meg.
18,50$ volt az árú, és 3$ a szállítás.
A számláról 4800.- valamennyit vontak le.
De ha körül nézel, akkor láthatod, hogy elég szélsőséges árak vannak mint a termék árakban, mint a szállítási díjakban. Én ezt a két IC-t többszörös áron is megkaphattam volna. Fene se érti.

PayPal kártyával meg nem szarakodom.
A biztonság az a Bank dolga. Aggódjanak ők.
(#) Szebence válasza sooty hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Hazaértem... Ahogy a képen is látható csak a 8000Ft-os befizetés melletti Complete-en van hivatkozás, arra tudok kattintani, a felette lévő -20$ Complete gombján nincs hivatkozás...
(#) epyn válasza Szebence hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Valami olyasmit olvasok,ellenőrizd a kártya számot ill. annak lejárati idejét.Márha adtál meg ilyet,ellenkező esetben marad az email a Paypal-hoz ill rákérdeznék az eladónál is,kapott e pénzt.
ám én a jelenlegi árfolyam mellett nem vennék semmit sem paypal-val
(#) Szebence válasza epyn hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Ha azt kapom amit vettem, akkor így is megérte. Igen ebben a pillanatban küldtem email-t az eladónak, csak kicsit problémát jelent az angol. :no:
Nem adtam meg semmilyen bankkártyám szmát, se semmit. Nem volt összekapcsolva semmivel ezért sem értem, mi a probléma.
(#) bandij válasza toto hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Szia, melyik banknál történ az affér?
(#) lesliegold hozzászólása Nov 25, 2011 /

Sziasztok.

Dealextreme-ről történt rendelésem állapotát nézném meg. Itt kell, ahol a képen látom? Ebből mit tudtok kiolvasni? Köszi!

Status.jpg

(#) sooty válasza Szebence hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

A details-ra kell kattintani, az a hivatkozás... :yes: (Nem a completed hivatkozás megnyomása után hanem a felirat mellett szereplő hivatkozás jobbra)
(#) sooty válasza lesliegold hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Bár az alja lemaradt, de ebből annyi látszik, hogy összeállították a csomagot és elküldték az ottani postára...
(#) Szebence válasza sooty hozzászólására (») Nov 26, 2011 /

Akkor azt mondod, hogy ha a következőt látom, akkor biztos, hogy megkapta a pénzt?

Csak azért kérdezem, mert ma írtam neki a 3. levelem és még egyre sem válaszolt és még nem látok semmilyen tracking number-t, ebből arra következtetek, hogy még nem adta fel.

Miért nem jelenik meg a feltöltött kép? Másodjára át is méretezem.. Átkonvertálva már jó lett...
(#) sooty válasza Szebence hozzászólására (») Nov 27, 2011 /

Ebből úgy tűnik, hogy megkapta... csak az utolsót tudtam megnyitni
(#) telectro hozzászólása Nov 27, 2011 /

Ezt modja a paypal:

Your account access is limited. Learn how to remove this limitation

Találkozott már valaki vele ?
(#) lesliegold hozzászólása Nov 30, 2011 /

Sziasztok.

2. ízben rendeltem a DX-ről, bár még az első szállítmány sem érkezett meg de ott látom hogy halad rendben. Most viszont valami nem stimmel. Nem kapom a create order succesful mailt, és a 18 számjegyű order No-t, csak egy olyan mailt, amiben megköszik a rendelést, és kérik, hogy ellenőrizzem a szállítási címet.
Ha belépek a "order tracking"-be, a mellékelt két képet látom. Valamit rosszul csináltam, vagy nincs egyik termék sem raktáron? Természetsen a Paypal levette a pénzt és vissza is igazolta ezt. Ha törölném a rendelést jól olvasom, hogy 2 hét mire visszadnák a pénzt? Köszi a segítséget!
(#) lesliegold hozzászólása Dec 1, 2011 /

Ma reggel ismét rendeltem pár dolgot, a helyzet ugyanaz. Immáron két rendelést látok a my account alatt, amivel nem tudom mit kéne csinálni, de csak ott áll magának...Mit kell ilyenkor csinálni?

DX-4.jpg

(#) bbb válasza lesliegold hozzászólására (») Dec 1, 2011 /

Menj be az invoice részbe és ott láthatod termékenként, hogy mi a helyzet. ha valami megérkezik nekik, akkor képesek és külön feladják a rendelésből.
Arra viszont nem árt odafigyelned, hogy van olyan termékük, amikre szó szerint hónapokat kellett várni annak, aki megrendelte, mert éppen kifogyott és csak utána küldték. Ezt általában az adott termék melletti fórumban olvashatod.
Egyelőre nyugi, majd 1-2 hét múlva nézz rá ismét (persze az invoice részt mindenképen nézd meg most, ha érdekel mi van vele).
(#) lesliegold válasza bbb hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

De akkor hogy van ez végülis. 5 rendelést adtam le 1 hét alatt. Ebből 2 rendelés 15 perc múlva már indult is, háromnál viszont csak fogadták a rendelést, de nem történik semmi. Ráadásul az egyik termék amit sikeresnek neveztem már hajón van, de most miután megint rendeltem belőle most bekerült a 3 "nem történik semmi" rendelésbe. Nem nagyon értem akkor ez most hogyan van. Most akkor pl a csatolt képen található rendelés teljesen rendben van, csak legyek türelemmel?
Következő: »»   22 / 257
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem