Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Projektor

Témaindító: VECTOR, idő: Feb 18, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   35 / 45
(#) bbalazs_ válasza Szebence hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Warm white szerintem neked nem lesz jo, sargassa teszi a kepet. A leheto legfeherebb kell neked. Annak a hatasfoka is jobb szokott lenni.
A warm white szobavilagitasra jobb, mert nem kelt annyira 'steril' erzetet.
(#) Szebence válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Nekem nem is kell én nem csinálok ilyet, csak olvasom a témát Az meg csak egy példa volt, az első találatot másoltam be az 50W-os led-re, amit kidobott.
(#) cimopata válasza Szebence hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Amit linkeltél az LCD rendszerű, ott nem kell a fényt összefókuszálni egy kis pontba, hanem maradhat pl 20x20mm-es nyalábban.
Ez megkönnyíti a dolgot.

A videón levő megoldással is van még bőven baj, úgy látom nincsen integrátor használva emiatt a sarkok sötétek.
(#) Szebence válasza cimopata hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Igen, amit linkeltem, ott LCD van hátulról megvilágítva.
Te hogyan , mivel csinálod?
(#) cimopata válasza Szebence hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

olvass vissza
(#) Robchy hozzászólása Máj 30, 2011 /

Hali. Van egy 15"-os samsung lcd monitorból származó lcd panelom, de sajnos az oldalán levő szalagkábel ki van szakadva pont a vezető sávoknál. Így a monitor képe kb a felétől lefelé nincs. Vagyis kifehéredik. A teteje a szakadás fölöttől működik rendesen. Nem lehet azokat a hajszál vezetősávokat valahogy áthidalni, vagy leszedni és kicserélni valamiről?
(#) borvendeg válasza Robchy hozzászólására (») Máj 31, 2011 /

Két megoldás jut eszembe hirtelen.
a, Megkeresed honnan ered a kábel és ha forrasztható akkor odagányolod valahogy.
b,Ha megoldható akkor vezető ragasztóval megragasztod.

Egy jó minőségű fotó sokat segítene.
(#) Robchy hozzászólása Máj 31, 2011 /

Itt a kép

DSC02.jpg

(#) Robchy válasza Robchy hozzászólására (») Máj 31, 2011 /

Mivel nincs rendes nagyítón, így cd olvasó optikán keresztül , de látszik hogy nem, kiszakadt a fóli hanem kiégett sajnos, két vezető sáv között egy centis darabon, és az e kettő sáv meg is szakadt egy-egy helyen.
(#) borvendeg válasza Robchy hozzászólására (») Máj 31, 2011 /

Akk vezetőragasztó talán segíthet, de valami előidézte hogy elégjen...Azt is fel kéne deríteni.
(#) Robchy válasza borvendeg hozzászólására (») Máj 31, 2011 /

Ez a monitor szerintem már javítva volt. Mert néhány kondi meg van jelölve filccel, meg a csatlakozók is. Talán akkor sérülhetett meg, aztán gondolom zárlatos lett a két sáv.
Menyibe kerül a vezető ragasztó?
(#) DRAWS hozzászólása Szept 4, 2011 /

Sziasztok! Ha valakinek szüksége lenne írásvetítőre ,akkor az irjon rám. Nekem van egy felesleges! 24 voltos 250 wattos 2 db izzóval. Tipp topp állapotban.
(#) marciart hozzászólása Szept 23, 2011 /

Sziasztok!

HP VP 6121 DLP projektort szeretnék átalakitani ledes-re?
(#) cimopata válasza marciart hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Épp projektorral szokatlan szarakodas és végül oda jutottam hogy nem lehet elfogadható fényerejűre megcsinálni. Az ok egyszerü: 4x6 mm lyukba a fény max 40-50fok nyilásszöggel bejuttatni lehetetlen.

Egyébként nekem egy SST-90 leddel sikerült kb 200 lumen kimenő fényt csinálni.

Inkább lcd-s projival érdemes próbálkozni.
(#) marciart válasza cimopata hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

200lumen nekem mér elegendő lenne, hol lehet ilyen ledhez hozzájutni?
(#) bbalazs_ válasza cimopata hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Nem tudom, hogy fenytolcsert nem lehetne-e itt alkalmazni?
(#) cimopata válasza marciart hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Én dealextremen vetem. Keress rá. Sst-90.
(#) Benya05 hozzászólása Nov 30, 2011 /

Sziasztok Van egy olyan projekt,hogy 5.1 házimozival,össze kellene kötni egy projektort,úgy hogy minden eszköz képét meg tudja jeleníteni,és hang is legyen.Az eszközök alatt ezeket értem : DVD,PS3,TV,Internet,vagy akármi még.Legalábbis ezeket sorolták fel.A projektor tipusa : Theme Scene HD72i,az 5.1 még nincs megvéve azzal lehet még variálni.Válaszokat köszönöm.
(#) dbase válasza Benya05 hozzászólására (») Dec 1, 2011 /

Komolyabb 5.1 erősítőkön van video bemenetek is.
És azoknak van 1 kimenete. Házimozi távirányítóval váltható a hangforrás és a képforrás is. Egyedül a monitor képet nem tud a számítógéptől kapcsolni azaz a jó minőségűt VGA, helyette a sima rca-s video kimenetet tudja ha olyan a videokártya, hogy van rajta.
(#) Benya05 válasza dbase hozzászólására (») Dec 1, 2011 /

Szia köszi
(#) szalkagyuri hozzászólása Dec 2, 2011 /

sziasztok
nekem lenne egy NEC MT-840 projektor
azt írja a tulaj hogy csíkos a kép mi lehet a baja ha szalagkábeles lenne azt honnan és mennyiért tudok szerezni?
kérlek benneteket válaszoljatok minnél hamarabb mivel meg szeretném venni de addig nem akarok lépni még pontosan nem tudom mi a baja!
a tulaj azt írja hogy biztos nem LCD paneles
várom válaszotokat ötleteteket!
(#) bbalazs_ válasza szalkagyuri hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Szerintem meg de.
Esetleg ha feher kepernyo eseten a csikok feketek es 3LCD-s a proji, akkor fontolando meg, hogy a vezerlesben lehet hiba. de ha a csikok barmilyen szinuek, akkor tutti, hogy LCD-s.
Ha a csikok vizszintesek, akkor is csak esetleg.

En nem vennem meg.
(#) szalkagyuri válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

köszi a választ a projektort 14000 ér adná most megkérdeztem tőle hogy a képen mienek a csíkok fekete vagy színes!!
ha fekete csíkok lennének benne az javítható?
(#) bbalazs_ válasza szalkagyuri hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Akkor nagyobb a valoszinusege.
Akkor inkabb a vezerlesben van a hiba.
De kerlek, gondold vegig, hogy te mit tudnal ez ugyben tenni, ha mondjuk kiderul, hogy vezerlochip a ludas. Nem tudom, lattal-e mar belulrol projectort vagy egyaltalan vannak-e muszereid a hiba megallapitasara.
Ha esetleges potalkatresz kell, azt honnan szerzel?
Tovabbra is fenntartom, hogy nem vennem meg.
(#) b-max válasza szalkagyuri hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Meg persze nem tudni, hogy mennyi üzemóra van az égőjében. Lehet megveszed, kinkeservesen megjavitod, és kiderül, hogy vehetsz is bele égőt izibe.
(#) szalkagyuri válasza b-max hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

szerinted nemérdemes megvenni és szerintem nem is javítható

szia a tulaj ezt irta
A piros lcd panel nem ad képet bizonyos csíkokban,így ott csak zöld és kék szín van.
(#) mizsei.robi hozzászólása Jan 14, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Philips ProScreen 4750-em. Azt csinálja, hogyha nem kap videójelet, vagy kap, de nem váltottsorost akkor lehet látni a képet és rajta ugyanazt a képet mégegyszer, csak eltovla és halványabban, és átalában pirosas, néha zöldes árnyalatban. Ha 43Hz-t adok neki VGA-n, vagy S-video-n kap jelet , akkor hibátlan a képe. Szerintetek mi baja lehet?
(#) EgyGabor hozzászólása Jan 28, 2012 /

Sziasztok ! egy hordozható dvd-m eböl szeretnék csinálni egy kivetítőt! Az elsődleges dolog az lenne szerintem hogy valahogy kellene csinálni rá egy bemenetet arra gondoltam hogy van a dvd-n kimenet valahogy eszt át alakítani bemenetnek és utána jöhet a többi tudnátok segíteni hogy eszt hogyan lehetne meg oldani ?
A segítséget előre is köszi!!
(#) Baxi hozzászólása Feb 24, 2012 /

Üdv Mindenkinek!

Ismét volna egy kérdésem hozzátok.
A projektorom típusa ez: Optoma EP780 DLP Projector

A kezdeti nehézségek után már sikerült beindítanom, minden szép és jó, kép is van, de fekete-fehér. Minden bemeneten megpróbáltam, reset is megvolt, maga a projektor menüben végzett változásokra (kontraszt, fényerő, stb) is jól reagál, de mégis változatlanul fekete-fehér. Ez miért lehet? Valamilyen hardveres vagy inkább szoftveres probléma lehet?
Ha valakinek valamilyen tippje lenne, azt megköszönném!

További kellemes estét mindenkinek!
(#) zolika60 válasza Baxi hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Nincs véletlenül rossz norma kiválasztva ? PAL SECAM?
Következő: »»   35 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem