Fórum témák
» Több friss téma |
Warm white szerintem neked nem lesz jo, sargassa teszi a kepet. A leheto legfeherebb kell neked. Annak a hatasfoka is jobb szokott lenni.
A warm white szobavilagitasra jobb, mert nem kelt annyira 'steril' erzetet.
Nekem nem is kell én nem csinálok ilyet, csak olvasom a témát
![]()
Amit linkeltél az LCD rendszerű, ott nem kell a fényt összefókuszálni egy kis pontba, hanem maradhat pl 20x20mm-es nyalábban.
Ez megkönnyíti a dolgot. A videón levő megoldással is van még bőven baj, úgy látom nincsen integrátor használva emiatt a sarkok sötétek.
Igen, amit linkeltem, ott LCD van hátulról megvilágítva.
Te hogyan , mivel csinálod?
Hali. Van egy 15"-os samsung lcd monitorból származó lcd panelom, de sajnos az oldalán levő szalagkábel ki van szakadva pont a vezető sávoknál. Így a monitor képe kb a felétől lefelé nincs. Vagyis kifehéredik. A teteje a szakadás fölöttől működik rendesen. Nem lehet azokat a hajszál vezetősávokat valahogy áthidalni, vagy leszedni és kicserélni valamiről?
Két megoldás jut eszembe hirtelen.
a, Megkeresed honnan ered a kábel és ha forrasztható akkor odagányolod valahogy. b,Ha megoldható akkor vezető ragasztóval megragasztod. Egy jó minőségű fotó sokat segítene.
Mivel nincs rendes nagyítón, így cd olvasó optikán keresztül
![]()
Akk vezetőragasztó talán segíthet, de valami előidézte hogy elégjen...Azt is fel kéne deríteni.
Ez a monitor szerintem már javítva volt. Mert néhány kondi meg van jelölve filccel, meg a csatlakozók is. Talán akkor sérülhetett meg, aztán gondolom zárlatos lett a két sáv.
Menyibe kerül a vezető ragasztó?
Sziasztok! Ha valakinek szüksége lenne írásvetítőre ,akkor az irjon rám. Nekem van egy felesleges! 24 voltos 250 wattos 2 db izzóval. Tipp topp állapotban.
Sziasztok!
HP VP 6121 DLP projektort szeretnék átalakitani ledes-re?
Épp projektorral szokatlan szarakodas és végül oda jutottam hogy nem lehet elfogadható fényerejűre megcsinálni. Az ok egyszerü: 4x6 mm lyukba a fény max 40-50fok nyilásszöggel bejuttatni lehetetlen.
Egyébként nekem egy SST-90 leddel sikerült kb 200 lumen kimenő fényt csinálni. Inkább lcd-s projival érdemes próbálkozni.
200lumen nekem mér elegendő lenne, hol lehet ilyen ledhez hozzájutni?
Nem tudom, hogy fenytolcsert nem lehetne-e itt alkalmazni?
Én dealextremen vetem. Keress rá. Sst-90.
Sziasztok Van egy olyan projekt,hogy 5.1 házimozival,össze kellene kötni egy projektort,úgy hogy minden eszköz képét meg tudja jeleníteni,és hang is legyen.Az eszközök alatt ezeket értem : DVD,PS3,TV,Internet,vagy akármi még.Legalábbis ezeket sorolták fel.A projektor tipusa : Theme Scene HD72i,az 5.1 még nincs megvéve azzal lehet még variálni.Válaszokat köszönöm.
Komolyabb 5.1 erősítőkön van video bemenetek is.
És azoknak van 1 kimenete. Házimozi távirányítóval váltható a hangforrás és a képforrás is. Egyedül a monitor képet nem tud a számítógéptől kapcsolni azaz a jó minőségűt VGA, helyette a sima rca-s video kimenetet tudja ha olyan a videokártya, hogy van rajta.
sziasztok
nekem lenne egy NEC MT-840 projektor azt írja a tulaj hogy csíkos a kép mi lehet a baja ha szalagkábeles lenne azt honnan és mennyiért tudok szerezni? kérlek benneteket válaszoljatok minnél hamarabb mivel meg szeretném venni de addig nem akarok lépni még pontosan nem tudom mi a baja! a tulaj azt írja hogy biztos nem LCD paneles várom válaszotokat ötleteteket!
Szerintem meg de.
Esetleg ha feher kepernyo eseten a csikok feketek es 3LCD-s a proji, akkor fontolando meg, hogy a vezerlesben lehet hiba. de ha a csikok barmilyen szinuek, akkor tutti, hogy LCD-s. Ha a csikok vizszintesek, akkor is csak esetleg. En nem vennem meg.
köszi a választ a projektort 14000 ér adná most megkérdeztem tőle hogy a képen mienek a csíkok fekete vagy színes!!
ha fekete csíkok lennének benne az javítható?
Akkor nagyobb a valoszinusege.
Akkor inkabb a vezerlesben van a hiba. De kerlek, gondold vegig, hogy te mit tudnal ez ugyben tenni, ha mondjuk kiderul, hogy vezerlochip a ludas. Nem tudom, lattal-e mar belulrol projectort vagy egyaltalan vannak-e muszereid a hiba megallapitasara. Ha esetleges potalkatresz kell, azt honnan szerzel? Tovabbra is fenntartom, hogy nem vennem meg.
Meg persze nem tudni, hogy mennyi üzemóra van az égőjében. Lehet megveszed, kinkeservesen megjavitod, és kiderül, hogy vehetsz is bele égőt izibe.
szerinted nemérdemes megvenni és szerintem nem is javítható
szia a tulaj ezt irta A piros lcd panel nem ad képet bizonyos csíkokban,így ott csak zöld és kék szín van.
Sziasztok!
Van egy Philips ProScreen 4750-em. Azt csinálja, hogyha nem kap videójelet, vagy kap, de nem váltottsorost akkor lehet látni a képet és rajta ugyanazt a képet mégegyszer, csak eltovla és halványabban, és átalában pirosas, néha zöldes árnyalatban. Ha 43Hz-t adok neki VGA-n, vagy S-video-n kap jelet , akkor hibátlan a képe. Szerintetek mi baja lehet?
Sziasztok ! egy hordozható dvd-m eböl szeretnék csinálni egy kivetítőt! Az elsődleges dolog az lenne szerintem hogy valahogy kellene csinálni rá egy bemenetet arra gondoltam hogy van a dvd-n kimenet valahogy eszt át alakítani bemenetnek és utána jöhet a többi tudnátok segíteni hogy eszt hogyan lehetne meg oldani ?
A segítséget előre is köszi!!
Üdv Mindenkinek!
Ismét volna egy kérdésem hozzátok. A projektorom típusa ez: Optoma EP780 DLP Projector A kezdeti nehézségek után már sikerült beindítanom, minden szép és jó, kép is van, de fekete-fehér. Minden bemeneten megpróbáltam, reset is megvolt, maga a projektor menüben végzett változásokra (kontraszt, fényerő, stb) is jól reagál, de mégis változatlanul fekete-fehér. Ez miért lehet? Valamilyen hardveres vagy inkább szoftveres probléma lehet? Ha valakinek valamilyen tippje lenne, azt megköszönném! További kellemes estét mindenkinek! ![]()
Nincs véletlenül rossz norma kiválasztva ? PAL SECAM?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |