Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   261 / 1148
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Dec 1, 2011 /

Sziasztok.

Egy igen érdekes problémával szembesültem.

Bizonyos AVI fájlokat úgy játssza le a számítógép, hogy van hang kép meg nincs.
Ez a jelenség csak ott fordul elő ahol ATI videokártyával van szerelve a gép, ahol nvidia van ott gond nélkül van kép is!

A lejátszáshoz jetaudio -t használok, de ezért a hibajelenség miatt nem akarok több lejátszó alkalmazást telepíteni fölöslegesen.

Szerintetek mi lehet a probléma?
(#) laszlokunstar válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Inkompatibilitás? VLC-vel nem volt gondom még, ajánlom próbáld ki.
(#) ha9pi.feri hozzászólása Dec 2, 2011 /

Üdv!
Van egy SDR softwer, amit egy idő óta nem tudok elindítani. Régebben elindult, de mivel másik sw- t használtam nem tudom pontosan mióta nem indítható el. Ezt a hiba üzenetet írja ki: Újratelepítést próbáltam. Megköszönném, ha valaki tudna segíteni.
(#) Hx-2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

MIlyen lejatszo? mert lehet hogy azzal van valami gond.
(#) ha9pi.feri válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Elnézést a képet át kellett konvertálni.
(#) eSDi válasza DFerus hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Igazából simán elbírja, csak némelyik táp a hálózatra csatlakoztatáskor, akkora áramot vesz fel (primer oldali kondenzátorok feltöltődése), hogy levágja a biztit. Esetleg érdemes még kicsit lassabb reakcióidejűre kicserélni a kismegszakítót.
(#) eSDi válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Üdv!

Valamelyik .NET komponens hiányzik. A google a WinDriver-t hozta ki erre a hibára. Azon belül is wdapi1020.dll-t. Nem tudom pontosan mi az az SDR, de mintha valami rádiós dolog lenne. Ha van hozzá valami PCI-os vagy USB-s eszköz, azt is újra kellene telepíteni.
(#) _ampervadasz_ válasza laszlokunstar hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Szia VLC -vel minden gond nélkül lejátssza, de most csak ezért nem szeretnék még egy programot feltelepíteni, továbbá a Jetaudio -hoz kifejezetten van távirányító megépítve.
(#) _ampervadasz_ válasza Hx-2 hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Jetaudio a program neve.

Sem belő, sem külső kodek nem segített.
(#) coyote55 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

A program frissebb, vagy éppen régebbi verziója sem jó?
Volt már ilyenre példa...
(#) _ampervadasz_ válasza coyote55 hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Szia. Ezt a későbbiek során meg fogom próbálni majd, mert most éppen egy csöves lemezjátszóval vagyok elfoglalva.
(#) ha9pi.feri válasza eSDi hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Szia!
Köszi a választ. Feltelepítettem a NET Framework legújabb verzióját is, de akkor se ment. Az SDR valóban egy Softwer Defined Radio, ami hangkártyával működik (azt is újra telepítettem). Egy másik verziójával nincs is gond. Majd próbálkozok még, kösz még egyszer.
Üdv Feri.

Gyanitom,hogy W7-est hasznalsz. Ahogy utana olvastam a W7-nel tobb helyen is van vele problema, mivel egybe integraltak egy kupac szolgaltatast. A JAVA jogosultsagokkal van valami de igazandibol nem ertettem mi is. En a helyedben VLC+Nero+Avidemux (sztem minden funkcionak legyen meg a sajat programja nem igen szoktak azok a multifunkcios alkalmarasok bevalni-- lasd Windows )
(#) _ampervadasz_ válasza Hx-2 hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Köszi a segítséget, az avidemux megoldotta a problémát.

Letöltöttem a DivX h.264 kodeket és tökéletesen viszi.
Az Nvidiás gépeken azért működött mert ott alapból hardveresen van támogatva a h.264 kodek, így a hardver meg tudja csámcsogni és ki tudja köpni a monitorra az "értékes" információt az ATI -s kártyáim még nemis halottak rólla, így csak külső kodekkel lehet érhetővé tenni.

Az Avidemux -ot nagyon szeretem igaz en nem a wineset hasznalom igy meg kodekeket sosem szedtem le hozza de gondolom amugy sok kulonbseg nem lehet.
(#) bankimajki hozzászólása Dec 2, 2011 /

Megjavult édesanyám notija. Megröntgeneztem a videokarit és a 2 memória fel volt válva. Egy újraforrasztás megoldotta a gondokat. (Már megijedtem hogy reballozni kell a prociját, mivel ahhoz nincs felszerelés.)
(#) gyök2 hozzászólása Dec 2, 2011 /

Sziasztok!
Úgy néz ki megpusztult az alaplapi hangkártya hátoldali vonalkimenetének a jobb csatornája. Mozgattam forgattam benne a jack dugót de a jobb oldal nem akar megszólalni. Az előlapi fejhallgató csatlakozóba bedugva az erősítő kábelét szól a jobb oldal is. Belekukkantottam a gépbe de reménytelennek tűnik a javítása. Ezért azt szeretném megkérdezni tőletek hogy a pendrive méretű usb-s külső hangkártyákról mi a véleményetek. Szerintetek érdemes ilyet venni? Milyen minőségűek ezek? Egyenlőre nincs szándékom valami komolyabb hangkártya beszerzésére.
(#) laszlokunstar válasza gyök2 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Több hangkártyahibás notebooknál használom, működik. Létezik 7.1-es is akár.
Célszerű ezeket a külső eszközöket usb hub-ról üzemeltetni, mert a gépből kilógó hosszabb merev eszközt az ember könnyen lerúgja.
A Te esetedben még megnézném, hogy a jel eljut-e a hátsó csatlakozóig -a csatlakozó lábain megnézve- utána döntenék. Akár a csatlakozó cseréje is megoldás lehet.
(#) _ampervadasz_ válasza laszlokunstar hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

... Arról nem beszélve, hogy az alaplapi hangkártyának van jumperelése is, amit el kell távolítani, ha az előlapi hangkszoró/mikrofon ki/be menetek is be vannak kötve.
Tehát, könnyedén megeshet, hogy az előlapi jack csatlakozó a rossz.
Neki kettős a szerepe: Csatlakoztatás után elveszi a hátsó jack tól a jelet, ugyan ez a helyzet a mikrofonnál is.
Csatlakozóbó való eltávolításkor, vissza addja a lejet/jelforrást a hátlapi csatlakozókra, és általában itt van probléma. Ez a "fül" el szokott deformálódni, vagy a csatlakozó háza reped el, és ugrik szét a retesz mechanizmus, vagy ha a csatlakozót átkapcsoló mechanizmussal láttál el, akkor meg az átkapcsoló kar kopott eé ami 100% lágy műanyag és nem jön létre kontaktus.
(#) gyök2 válasza laszlokunstar hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Ehhez ki kéne borítanom az egész gépet az asztalra és ott újra összerakni, mert a házban nem lehet hozzáférni a csatlakozó forrasztásaihoz. És a másik hogy ez is 7.1-es és hat darabos jack aljzatos "torony" van benne, és ezt elég problémás kiforrasztani a helyéről. Gondoltam rá utólag hogy az előlapi csatlakozóra menő kábelba berakok egy Y elágazást és azt kivezetem a hátuljára, de nem jack-ra hanem rca aljzatra.
(#) gyök2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Nálam nem ez a helyzet. Szoftveresen lehet konfigurálni hogy hogy működjön. Lehet akár egyszerre is használni a hátoldali és előlapi hangkimeneteket. Most is amikor próbálgattam akkor a hangfalból és a fejhallgatóból is jött egyszerre a hang csak a hangfal jobb oldala néma maradt. Ez egy Abit AN-M2 es alaplap Realtek high definiton hang chip-kel.
(#) _ampervadasz_ válasza gyök2 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Akkor egy aktív elemmel történik az átkapcsolás, ami tönkrement. Mivel biztos egy helyre megy ki a jelforrás, ezért egy átnézés biztos segít.
Amit a jelútban találsz mérjed ki.

Jobb ötletem nincsen.
(#) KTobi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Nézd emg az IC tipusát, megtalálod a netten a katalógusát. Akkor már a lábkiosztás alapján nem nehéz megtalálni ki jön-e a jel az ICből. Komolyabb Realtek ICból függetlenül jön ki a hang előlre és hátra is (akár ugyanaz akár más jel is mehet rajta). Pláne ha hátul megvan a 6 jack helye, ehhez hat kapcsoló biztos tartozik. Próbáld átdugni a mellette lévőbe és azt beállítani hangkimenetnek, ott szól-e? Vagy ez valamiért nem felel meg? A katalógusban benne kellene, hogy legyen a kimenet rajza is, mármint az ICtől milyen elemeken keresztül jut el a gyári ajánlás szerint a csatlakozóig.
Saját alaplapom chipjére kerestem a múltkor, hogy le tudjam gyártani az előlapi csatlakozókat (azóta se csináltam meg).
(#) Axel hozzászólása Dec 3, 2011 /

Sziasztok!

Régi P4-es ATX gépem a következő hibát produkálja. Bekapcsolás után kb. 5 perccel elmegy a kép a monitorról és nem jön vissza még a reset gomb lenyomása után sem. Nemcsak hogy az oprendszer nem tölt be hanem egyáltalán nem reagál semmire. A monitor azt érzékeli, hogy ki van van húzva a jelkábel. Ha egy-két nappal később eszembe jut bekapcsolni akkor működik megint vagy 5 percig. Szerintetek mi a hiba? Táp? Esetleg videókártya? (Egy AsRock P4VM800-asról van szó integrált S3-assal.) Jó lenne ha sikerülne megmenteni mert második gépnek még mindig jó szolgálatot tenne.

Köszi!
(#) _ampervadasz_ válasza Axel hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Szia. A "jó öreg" Asrock deszka VIA csipszetes deszkája abból a szempontból nem rossz, hogy szépen vitt mindent amit kellett, de néhány gyermeteg baja miatt inkább kerültem.
A te esteteben a legelső teendő: Ellenőrizd a tápfeszültséget a RAM moduloknál.
Hajlamos elreccsenni a tápvonalat biztosító 0 Ohmos átkötés is.
Az elkókat nem említem: egyszerűen nem méltó rá (főleg a CPU nál. Próbáld ki: a CPU FET jeit hűtsd közvetlenül egy ventilátorral, egyből nem 5 perc múlva fog fagyni )

* Nem vagy mai gyerek és nem tudod, hogy nem bucimaci képeskönyv vagyunk ? A képet töröltem !
(#) dani-1 hozzászólása Dec 3, 2011 /

Sziasztok!1 hete kb nem tudom az okát miért nem áll le a számítógépem a rendes kikapcsolásnál?Van amikor 4-5 * ujjra indul és semmi hibát nem találok.
Vírust és ilyen problémákat nem találok.A gép sem lassú a működésben.Működik minden rendesen.
De mi okozhatja eszt,hogy leállás helyett ennyiszer újra indul?Mit tippeltek???
Köszönöm a segítségeteket előre is.
(#) _ampervadasz_ válasza dani-1 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Kapcsold ki a az automatikus újraindítást STOP hiba esetén, és jegyezd fel mit dob ki a képernyőre, majd írd ide.
(#) szalkagyuri válasza Placi84 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

szia 100 százalék memória ha bekapcsolod és sípolást hallasz a monitor meg tök sötét!!
én egy párszor már jártam így hány memó van a gépedbe?
ha kettő akkor vedd ki mind a kettőt majd az egyiket tedd vissza ha semmi sem történik akkor vedd ki tedd be a másikat ha akkor sem abban az esetben a memók rosszak
(#) szabol1 hozzászólása Dec 4, 2011 /

Helló!
Kellene egy kis segítség: A gépem bekapcsolásakor mielőtt betöltené a windowst kiírja, hogy ellenőrizni kell a konzisztenciát. Mi ez?
(#) eSDi válasza szabol1 hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Valami kicsit megbabrálta a fájlrendszert. Hagyd, hogy végig csinálja!
Következő: »»   261 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem