Fórum témák
» Több friss téma |
Azokat az eszközöket hívjuk alkatrésztemetőnek, amiben viszonylag sok elektronikai alkatrész van.
A quadban is sok alkatrész van, ha egy ic-s erősítővel hasonlítjuk össze.
Azt én is észrevettem hogy hallkan nem szól olyan szépen mint amiko télleg odateszi neki az ember
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Idézet: „lehet átkellene írni a topic címét” Aha, ez jó 5let támogatom! ![]() --- Amúgy annyi lenne a kérdésem a quad-guruktól ![]() ![]() ![]()
Miért mentek le a végtranyók??? Amúgy szerintem ha vastag az jobb mint ha vékony aztán teli van bordákkal szerintem
![]() Idézet: „Miért mentek le a végtranyók???” Mert feledékeny vagyok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Idézet: „Amúgy szerintem ha vastag az jobb mint ha vékony aztán teli van bordákkal szerintem” Jah, énis így gondoltam, de nem vok biztos benen. Bár valószínűnek tűnik ![]()
Sziasztok
Csatlakozom hozzátok.A quadot hajtani kell hogy megjöjön a hangja + az is elöny ha már rotyog.
Tényleg tudja valaki a quad az 4ohmon is 100W vagy már 4ohmon több?
Szerintem az csak tápfesztől függ, de ha bírják a tranyóid, akkor 100W fölé is simán megy szerintem. De a quad tudtommal 8ohmra van tervezve.
Az én tuttommal is
![]() ![]() ![]() ![]()
Toshiba 2N3773 ok vanak bent nekem.jelenleg csak probálom ezért nem végleges a trafoja de most +-56-ot kap.
Most indítottam be a toroidot egy 100w-os izzóval és csak az izzó bekapcsoláskor egy nagyon picit villant éphogy felizott a szál benne. Szerintetek akko meg kellne próbálni úgy hogy az izzót kihagyom?? -mert most hírtelen nem találtam itt kapcsolót ami megfelelt volna a célra de még lehet találok és akko még izzóval bekapcsolom és utána ráengedem a 220at ha lesz kapcsolóm :yes:
Primer vagy szekunder körbe tetted az izzót? Egyébként ha müxik /adj rá jelet és hallgasd meg/, akkor nyugodtan kiveheted az izzót, akkor már nagy baj nem lehet
![]() Ja és az izzó a kivezérlés ütemében fog villogni, szal már lesz 1 tök alap kivezérlésjeződ is ![]() ![]() ![]()
A primerhez ahol megy be a 220 tehát a trafóval sorba egy izzó és úgy adtam neki a 220at. Épphogy felvillant az izzó. Aztán ki is aludt most se találtam még egy normális kapcsolót amivel kiszedhetem az izzót a köből és 220 menne rá egyből és nem az izzóval sorba :yes: Azért itt már elég necces lenne hogy amiko áram alatt van akko tekergetem a kábeleket össze
![]()
jaja
![]() ![]() De ha csak felvillant az izzó/bekapcsnál normális/, akkor sztem nyugodtan vedd ki, onnantól kezdve nincs rá szükség. Sztem nyugodtan szabadítsd rá a tápot a quadra ahogy kell ![]() ![]() Ja amúgy én élesztésnél nemszoktam kapcsival vacakolni, csak bedugom a trafó primerét a konnektorba, aztán jól van ![]()
A quadom már rég megy ezt félreértetted :yes: Mert én azt akarom hogy ne lőjjem le a villanyórát
![]() ![]() ![]()
Jaaaaaaaa....már értelek
![]() ![]() ![]() Hát az mindjárt más, nem szóltam.... ![]() szerk.: és ezt hogy fogod megoldani? raksz a trafó elé 1 lágyindítót v mi? ![]()
Jaja talán azt megépíttem ami itt az oldalon van
![]() ![]() ![]() ![]()
TE SOUNDMAN mekkora teljesítményű az a trafó?
Mert nekem PA rendszerbe egyszerre indul egy 700w-os+egy 400w-os toroid, és a 16A-es kismegszakítót nem veri le. ![]() ![]()
Gondolom van előtte lágyindító, nem? A toroid felépítéséből adódóan bekapcskor hatalmas tranziens áramokat vesz fel...
bocsi, tuom h akérdés amúgy nem nekem szólt...
Nem kell egyből megölni csak anyámék nem tudom mit szólnának hogy megy a tv és egyszer semmi egyből mit csináltam
![]() ![]() ![]()
Valóban meghúzza a hálózatot indításkor, de lágyindító nélkül megy már vagy 6 éve a cucc.
Nem akartalak megbántani (szerintem jó fej vagy) csak érdekelt az előkészületeid miatt. Egyébként emlékszem, első nehány bekapcs után már nem verte le a kismegszakítót nekem se.
![]() Idézet: „csak anyámék nem tudom mit szólnának hogy megy a tv és egyszer semmi egyből mit csináltam” Nah, ez ismerős............... Idézet: „lágyindító nélkül megy már vagy 6 éve a cucc” OK, nemszóltam ![]() Amúgy a 450W-os toroid lehet h télleg leverné a 10A-es biztit, mert ott mennek még más fogyasztók is, pl hűtő, mosógép, szgép. Nekem van egy sufnituningos ![]()
Jó lenne amúgy anyámék nagyba nézik a tv-t bekapcsolom a végfokot kis árm ingadozás leszívja a tváramát kikapcs villany elhalványul azt án vissza
![]() ![]() ![]() ![]()
Szamóca!
Csodálkozom,hogy nem veri le a toroid-od az kismegszakítót! Nekem egy 500W is levágta... persze volt amikor sikerült anélkül bekapcsolni,hogy nem vágta le de sztem azért nem árt a védelem! főleg mivel ha nincs lágystart, akkor a kapcsolóban azért húz egy laza ívet mégiscsak, és az előbb utóbb kontakthibássá teszi a kapcsolót és akkor nézelődik az ember,hogy mi a fuck van.... ![]()
Buli elején kapcsolnád be a végfokot aztán sehol semmi
![]() ![]() ![]() ![]()
Amit leirtam tényleg igaz! Mint ahogy az is hogy ma próbáltam ki egy EHT 1500-as torroidot üresbe, az tota leüti a16A C-t.
GÉ!
Az a lényege egy hűtőbordának, hogy a felszerelt, hűteni kívánt alkatrészektől minél gyorsabban elvonja a keletkező disszipációs veszteséget (meleget). Tehát a határfelületen nagyon jó hőátadásnak kell lennie. Be szoktam kenni a csillámlemez alatt egy kis szilikonzsírral (de nem kell fél tubussal odalökni, hogy ússzon benne, csak vékonyan) az javítja a hővezetést(kitölti a keletkező hézagokat). Természetesen papírvékony bordát sem érdemes használni... Egy 100W-os QUAD-nak egy 250*100*30 (ez sacc/kábé) már elég..Ha ventillátorral is hűtöd akkor meg bőven. Az anyag sem mindegy: ne használj pl vasúti síndarabot, mert egyrészt nehéz ![]() ![]()
Szamócának igaza van, mert nálunk egy 800 VA-es toroid trafó mindig lecsapta a kismegszakítót...(seprűnyéllel tartottuk, hogy ne oldjon ki
![]() ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |