Fórum témák
» Több friss téma |
Azokat az eszközöket hívjuk alkatrésztemetőnek, amiben viszonylag sok elektronikai alkatrész van.
A quadban is sok alkatrész van, ha egy ic-s erősítővel hasonlítjuk össze.
Azt én is észrevettem hogy hallkan nem szól olyan szépen mint amiko télleg odateszi neki az ember Én meg az a típus vagyok hogy ha zenét hallgatok akko hangosan ha hallkan kell zenét hallgatni akko inkább nem is hallgatok semmit Én az enyémet próbáltam 4ohm-al hajtnai de inkább hagytam olyan 3/4 húztam oda ekkor még nagy változást nem tapasztaltam hőbe. Utána inkább hagytam nem akartam még hogy most van kész és máris kinyírjam Amú gy lehet átkellene írni a topic címét nem? Valami Quad 405-ös erősítő hibák és tapasztalatok vagy elég lenne simán hogy Quad 405
Idézet: „lehet átkellene írni a topic címét” Aha, ez jó 5let támogatom! --- Amúgy annyi lenne a kérdésem a quad-guruktól , h a hűtőbordánál mi a jó, ha nehéz, tehát sok benne az anyag, v ha inkább jó sok borda van rajta? /v talán a kettő egyszerre? /. Csak azért kérdezem, mert félek h túl kicsi lesz a bordám a quadban. Igaz h kb másfél kiló csak a borda, de inkább csak vastag, nem eléggé bordázott. Esetleg bele 1 pc venti az elég lehet szerintetek? Nem tom mit igényel egy ekkora végfok... A hangfalaim meg egyelőre még sajnos túl kicsik hozzá, úgyhogy addig is csak műterhelésen tudom kihajtani... Szóval amíg nem mondtok vmit, addig nem merek belekezdeni a kísérletezgetésbe, most cseréltem végtranyókat...
Miért mentek le a végtranyók??? Amúgy szerintem ha vastag az jobb mint ha vékony aztán teli van bordákkal szerintem Halihó ha valanelyik moderátor erre jár megváltoztatná a topic címét?????????
Idézet: „Miért mentek le a végtranyók???” Mert feledékeny vagyok Nem akarom mégegyszer leírni, tegnap v tegnapelőtt hajnalban már beírtam ebbe a topicba, a lényeg csak az lenne dióhéjban, h teljes kivezérlést toltam véletlenül a 4ohmos hangfalaimra. És ezt a BD tarnyók nemszerették... Idézet: „Amúgy szerintem ha vastag az jobb mint ha vékony aztán teli van bordákkal szerintem” Jah, énis így gondoltam, de nem vok biztos benen. Bár valószínűnek tűnik
Sziasztok
Csatlakozom hozzátok.A quadot hajtani kell hogy megjöjön a hangja + az is elöny ha már rotyog.
Tényleg tudja valaki a quad az 4ohmon is 100W vagy már 4ohmon több?
Szerintem az csak tápfesztől függ, de ha bírják a tranyóid, akkor 100W fölé is simán megy szerintem. De a quad tudtommal 8ohmra van tervezve.
Az én tuttommal is Valószínú hogy nemsokára leváltom a bd 249c-t d-sre mert akko tuti fogja bírni a teljes kivezérlést szerintem 450va-s toroidról meg aztán fogja adni Jujj télleg még azt is be kellene üzemelni hogy milyen megyek is :yes:
Toshiba 2N3773 ok vanak bent nekem.jelenleg csak probálom ezért nem végleges a trafoja de most +-56-ot kap.
Most indítottam be a toroidot egy 100w-os izzóval és csak az izzó bekapcsoláskor egy nagyon picit villant éphogy felizott a szál benne. Szerintetek akko meg kellne próbálni úgy hogy az izzót kihagyom?? -mert most hírtelen nem találtam itt kapcsolót ami megfelelt volna a célra de még lehet találok és akko még izzóval bekapcsolom és utána ráengedem a 220at ha lesz kapcsolóm :yes:
Primer vagy szekunder körbe tetted az izzót? Egyébként ha müxik /adj rá jelet és hallgasd meg/, akkor nyugodtan kiveheted az izzót, akkor már nagy baj nem lehet Amúgy tápágakba én raktam üvegcsöves biztiket, 4A-est. Az jól jöhet bármi gebasz van...
Ja és az izzó a kivezérlés ütemében fog villogni, szal már lesz 1 tök alap kivezérlésjeződ is
A primerhez ahol megy be a 220 tehát a trafóval sorba egy izzó és úgy adtam neki a 220at. Épphogy felvillant az izzó. Aztán ki is aludt most se találtam még egy normális kapcsolót amivel kiszedhetem az izzót a köből és 220 menne rá egyből és nem az izzóval sorba :yes: Azért itt már elég necces lenne hogy amiko áram alatt van akko tekergetem a kábeleket össze
jaja
De ha csak felvillant az izzó/bekapcsnál normális/, akkor sztem nyugodtan vedd ki, onnantól kezdve nincs rá szükség. Sztem nyugodtan szabadítsd rá a tápot a quadra ahogy kell Ja amúgy én élesztésnél nemszoktam kapcsival vacakolni, csak bedugom a trafó primerét a konnektorba, aztán jól van
A quadom már rég megy ezt félreértetted :yes: Mert én azt akarom hogy ne lőjjem le a villanyórát Nah most már érted? A quadot egy 140va- trafóról máe beindítottam :yes: Azért kötöttem sorba atoroiddal egy izzót hogy nehogy lelőjje az automatát
Jaaaaaaaa....már értelek
Hát az mindjárt más, nem szóltam.... szerk.: és ezt hogy fogod megoldani? raksz a trafó elé 1 lágyindítót v mi?
Jaja talán azt megépíttem ami itt az oldalon van Amúgy először néztem hogy mit írsz itt nekem de utána rájöttem hogy félreértettél mert én nem most indítom az erősítőt hanem a trafót próbálgatom hogy nem nyomjam le a villanyórát A quad már megy már lassan a másik oldal is
TE SOUNDMAN mekkora teljesítményű az a trafó?
Mert nekem PA rendszerbe egyszerre indul egy 700w-os+egy 400w-os toroid, és a 16A-es kismegszakítót nem veri le.
Gondolom van előtte lágyindító, nem? A toroid felépítéséből adódóan bekapcskor hatalmas tranziens áramokat vesz fel...
bocsi, tuom h akérdés amúgy nem nekem szólt...
Nem kell egyből megölni csak anyámék nem tudom mit szólnának hogy megy a tv és egyszer semmi egyből mit csináltam Na akko holnap majd bekapcs de amúgy nekünk csak 10A-es az automata és azt mondta a srác akitől vettem hogy lehet leveri de holnap kipróbálom a kedvedért
Valóban meghúzza a hálózatot indításkor, de lágyindító nélkül megy már vagy 6 éve a cucc.
Nem akartalak megbántani (szerintem jó fej vagy) csak érdekelt az előkészületeid miatt. Egyébként emlékszem, első nehány bekapcs után már nem verte le a kismegszakítót nekem se. (mondjuk a 10A tényleg karcsú.)
Idézet: „csak anyámék nem tudom mit szólnának hogy megy a tv és egyszer semmi egyből mit csináltam” Nah, ez ismerős............... Idézet: „lágyindító nélkül megy már vagy 6 éve a cucc” OK, nemszóltam Amúgy a 450W-os toroid lehet h télleg leverné a 10A-es biztit, mert ott mennek még más fogyasztók is, pl hűtő, mosógép, szgép. Nekem van egy sufnituningos hosszabbítóm, van rajta 2db 6A-es bizti, és mikor teszteltem a quadot a 300W-os toroiddal, nem egyszer levágta bekapcskor, de csak a kicsi 6A-est. Pedig azon nem is volt más fogyasztó
Jó lenne amúgy anyámék nagyba nézik a tv-t bekapcsolom a végfokot kis árm ingadozás leszívja a tváramát kikapcs villany elhalványul azt án vissza Nah már ma nem majd holnap bekapcsolom csak így ahogy van és ha lenyomja akko rádfogom Egy párszor megrázott a 220 azért vagyok ilyen előkészült meg már 1000v volt állítva a multimeter és leégett olyan trafókat kreáltam
Szamóca!
Csodálkozom,hogy nem veri le a toroid-od az kismegszakítót! Nekem egy 500W is levágta... persze volt amikor sikerült anélkül bekapcsolni,hogy nem vágta le de sztem azért nem árt a védelem! főleg mivel ha nincs lágystart, akkor a kapcsolóban azért húz egy laza ívet mégiscsak, és az előbb utóbb kontakthibássá teszi a kapcsolót és akkor nézelődik az ember,hogy mi a fuck van....
Buli elején kapcsolnád be a végfokot aztán sehol semmi többiek mi van? Hát semmi csak őőőő hmmm nemtudom én tuti nem a kapcsolót nézném Biztosítékokt meg ilynek Kapcsolót meg se nézném ahogy ismerem magam Nah holnap kipróbálom a trafós cuccot aztán leírom mi volt :yes:
Amit leirtam tényleg igaz! Mint ahogy az is hogy ma próbáltam ki egy EHT 1500-as torroidot üresbe, az tota leüti a16A C-t.
GÉ!
Az a lényege egy hűtőbordának, hogy a felszerelt, hűteni kívánt alkatrészektől minél gyorsabban elvonja a keletkező disszipációs veszteséget (meleget). Tehát a határfelületen nagyon jó hőátadásnak kell lennie. Be szoktam kenni a csillámlemez alatt egy kis szilikonzsírral (de nem kell fél tubussal odalökni, hogy ússzon benne, csak vékonyan) az javítja a hővezetést(kitölti a keletkező hézagokat). Természetesen papírvékony bordát sem érdemes használni... Egy 100W-os QUAD-nak egy 250*100*30 (ez sacc/kábé) már elég..Ha ventillátorral is hűtöd akkor meg bőven. Az anyag sem mindegy: ne használj pl vasúti síndarabot, mert egyrészt nehéz, másrészt a tranyód lehet 100 fokos míg a borda csak 25. A lényeg az ALUMÍNEUMBAN van...
Szamócának igaza van, mert nálunk egy 800 VA-es toroid trafó mindig lecsapta a kismegszakítót...(seprűnyéllel tartottuk, hogy ne oldjon ki , de ez nem ajánlott).Ezért jobbnak láttuk a hálózati lágyindító bekötését. Így már stimmelt minden és indulhatott a buli
|
Bejelentkezés
Hirdetés |