Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális Kamera LCD kivezetékelés

Témaindító: Colt13, idő: Dec 6, 2011
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Colt13 hozzászólása Dec 6, 2011 /

Üdv

Nem vagyok túl jártas a témában, ezért fordulok hozzátok segítségért. Egy ötlet megvalósításához szeretnék ötleteket kérni. Egy digitális videokamera LCD kijelző részét szeretném leválasztani magáról a készülékről és kivezetékelni, hogy egy 1,5 méterre levő pontból lehessen azt nézni. Gondolom sok kábel van ott és nem hiszem, hogy egyszerű lenne a művelet, ezért megkérdezném, hogy hogyan lenne ez megvalósítható?
Válaszotokat előre is köszönöm

Üdv: Colt
(#) Balaa16 válasza Colt13 hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Szia!
Elméletileg lehetséges lenne szalagkábellel. De lehet, hogy 1,5 méteren már sok lenne a feszültségesés.
Üdv! Balázs
(#) pucuka válasza Colt13 hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Szerintem egyszerűbb ha a vídeó kimenetére ráakasztasz egy vezeték nélküli vídeó átjátszót, és rendes monitoron (TV -n ) nézed
(#) Colt13 válasza pucuka hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Az a helyzet, hogy mobil használatra kellene és 2"-os maximum, amilyen a kamera kinyitható lcd-je, az pont optimális. Esetleg valamilyen csatlakozós megoldás ésszerű ebben az esetben?

Persze az is jó lehet, ha találsz megfelelő méretű monitort, pl. egy navi (kompozit)vídeó bemenete.

Ez részletesen, hogyan kivitelezhető? Esetleg egy másik kamera leszerelt LCD-jét csatlakozóval rá lehet kötni? És akkor az alapkamerát sem kellene megbontani. Nagyon macerás lenne?

A kamera LCD -jében egyáltalában nem biztos, hogy szabványos vídeó jel van. Különben az információkat elég bonyolult módon lehetne kiíratni rá. A kompozit (összetett) vídeó jelnek elég egy érpár, amit többnyire RCA (sárga) svideo, scart csatlakozókon kivezetnek. Ennek használata a legegyszerűbb megoldás. A kamera kijelzője egy sokpólusú csatlakozón van, amit nem lehet egyszerű módon "lepárhuzamosítani".
A másik oldalon olyan monitort kell használni, amiben benne van a vídeó kompozit jelből a kijelző részére történő megfelelő jel átalakítása. Ezt házilag elég nehéz megoldani, a szükséges információk hiányában.

Tehát akkor szimplán a vezetékek meghosszabbítása nem vezet célhoz ugye? Akkor mi a LEGEGYSZERŰBB megoldás?
(#) nedudgi válasza Colt13 hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

A kamerának nincs TV kimenete?
(#) Zoli_bácsi válasza Colt13 hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Ne is próbálkozz ezzel. Inkább egy 7" TFT monitor, RCA videó bemenet. A legegyszerűbb és legjobb megoldás.

Üdv!
(#) Colt13 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

De mint feljebb leírtam, a 7" túl nagy lenne. 2-3" a maximum amit használni szeretnék. Erre mit javasolsz?

Nézz körül autós navigációs rendszerek között.
(#) Colt13 válasza pucuka hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

3,5"-nál kisebbet nem találtam. Esetleg tud valaki?
(#) nedudgi válasza Colt13 hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

(#) Colt13 válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

Tökéletes? Neked van vagy tudsz valahol?
(#) nedudgi válasza Colt13 hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

Ott a link a hozzászólásomban. Katt rá! (Ha nem ismered őket, akkor tudnod kell, hogy az idén már nem elérhető az ünnepi csúcsforgalom miatt...)
(#) Colt13 válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

(#) nedudgi válasza Colt13 hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

Ez egy 2.5 collos, videobemenetű monitor 480x234 pixeles felbontással. A bemenete PAL vagy NTSC szabványú videojelet fogad. Beépített akkumulátora van, ami hálózatról és autóakumulátorról tölthető.
Te egy 2-3 collos monitort szeretnél egy digitális kamerára kötni, amiről én nem tudom, hogy rendelkezik-e videó kimenettel. Nem tudom azt sem, miért nem jó egy videó bemenetű PNA. (Mondjuk ez olcsóbb.)
Ezt neked kell eldönteni.
(#) Colt13 hozzászólása Dec 8, 2011 /

Azért lenne ez jobb, mert kisebb, vékonyabb és van akkuja. Általában az ilyen kamerák rendelkeznek videokimenettel. Akkor hol itt a baj?
(#) nedudgi válasza Colt13 hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Nincs baj. Szinte semmit nem tudunk a jelforrásodról és a körülményekről, ezért fogalmazok óvatosan.
(#) STcastoro hozzászólása Dec 13, 2011 /

Üdv: Nem találtam a kérdésemnek megfelelő topikot,igy ha nem nagy off,kérlek segítsetek!Egy megfigyelő rendszert szeretnék csinálni.ami megvan, tv készülék AV bemenettel és egy webkamera.Kérdés:Lehet-e?a webkamerát AV kimenetre átalakítani ,hogy működjön megfigyelő módban a TV készülékkel. Köszönöm.
(#) nedudgi válasza STcastoro hozzászólására (») Dec 13, 2011 /

Röviden: nem. Pontosabban nem érdemes. A webkamerák általában USB, digitális kimenettel rendelkeznek. Ehhez mindössze egy PC, vagy komolyabb mikrokontrolleres áramkört kell építeni. Mindenestől alig lesz duplája egy normál, riasztó/megfigyelő rendszerekben használt kamera árának.
(#) STcastoro válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Köszönöm a válaszodat.
(#) kimiadam hozzászólása Nov 22, 2013 /

sziasztok
egy olyan kérdésem lenne,hogy régi telóból szeretném kivezetékelni a kamerát,de minden maradna az eredeti funkciójának megfelelően,csak nem benne a készülékben,hanem kb 80 centire.
megvalósitható valahogy egyszerűen?

Mondateleji nagybetű használata nem fáj.
Próbáld ki!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2013
(#) Medve válasza kimiadam hozzászólására (») Nov 23, 2013 /

Szia, végül is egyszerű a dolog, de -az én esetemet figyelvén- a kamerára és az alaplapra való csatlakozás igen biztos kezet és jó eszközöket igényel, és ott vannak még a hosszú vezetékelés keltette zavarok is. Bizonyára már szétbontottad a telefont, látod a csatlakozását, neked mi a véleményed?
(#) kimiadam válasza Medve hozzászólására (») Nov 23, 2013 /

KOnkrétabban?
Nem vagyok elektronikai szaki,és nem bontottam meg a telót,nem akartam feleslegesen szétszedni addig míg nem kapok érdemleges válaszokat,sőt még sosem szedtem szét ilyesmit,szóval nem tudom mi vár benne rám
(#) Medve válasza kimiadam hozzászólására (») Nov 23, 2013 /

Konkrétan, az ilyen munkához kell eszköz, tudás és gyakorlat. Ha nem vagy "szaki" ne kezdj hozzá.
(#) kimiadam válasza Medve hozzászólására (») Nov 23, 2013 /

Értem
Azért kiváncsiságból szétszedtem a telót, és azt kell acceptáljam,hogy a kamcsi szalagkábellel csatlakozik a panelhez,és akkor itt el is akadt a tudományom
(#) Colt13 hozzászólása Dec 6, 2013 /

Üdv

Másik kérdésem lenne.
Lehet e egy digitális fényképező LCD kijelzőjéből videobemenetű monitort csinálni egyszerűen?

Üdv: Colt
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem