Fórum témák
» Több friss téma |
köszi osi hogy irtál de arra lennék kiváncsi hogy a gomb forgásának mi az oka és a villogásokat hogyan kell számolni honnan
A gomb azért forog mert az elektronika hibát észlelt, és ezáltal adja a felhasználó tudtára
![]() 1-2 sec szünet tart a hibakód végén, és ujrakezdi. Célszerű legalább kétszer ua számot kapni ![]()
sziasztok! ariston AVFT129 mosogép sokáig szivattyuzik. Viz már nem jön de mág szivattyuzgat ,Amugy a program végig megy.szürö tiszta , félek,hogy el fog valami romlani benne. mit javasoltok ? köszi Somys.
Osi légyszives segíts megszámoltam és kettöt villog de nem tudom hogy mit jelent és sehol nem találom a jelentését
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, tönkrement a AEG Lavamat 41270 update mosógépem elektronikája, egyszer már segítségetekkel javítva lett, de most nincs tovább. Ha valakinek bontásból, vagy elfekvőben lenne egy, legyen szíves jelezni. Sajnos az eredeti javíthatatlan, a gép pedig jó állapotban van. Előre is köszönöm!
"Motor blocked or motor tacho open or short circuited"
A mocival van gyíkja ![]() Ha nem forgatja meg egy picit sem akkor a szénkefék kopottak. 1. Motor ki, szénkefék le a mociról, ha kb 1cm a kinyúlása a szénnek az már necces (kb 5cm az új szénkefe hossza) 2. Motor ki . 230-at neki. Ha a szénkeféknél körbeér a szikra = szénkefe kopott. Ha a motort forgatja egy ideig akkor a tacho generátor v. az elektronika fordulatszám érzékelő áramköre lehet rossz. A szénkefék a mai világban 2-3 év használat után simán el tudnak kopni. Gari időben nem egy mocit kellett már cserélni emiatt ![]() (taco generátor hibával én még nem találkoztam) (minden hibakód után oda van írva az elektronika hiba lehetősége is ![]()
Szia !
Köszi megnéztem , de vagy nem értem vagy nem jó nekem ,mert az arsl 105 lámpái függőlegesen vannak egy sorban máramik villognak a hibánál. A vízszintes nem jelez semmit. Itt a rajzon két függő sor van . Üdv: Krisz UI:Ha tudsz még segíthetsz ![]()
A fukcio gombokkal(ledekkel) jelzi ki a hibát + Az alsó folyamat led.
Alsó = 1 Utána = 2 Utána = 4 A felső = 8 A folyamat led a 15-nél nagyobb hibákhoz kell. A villogásban szereplő ledek összeadod & megkapod a hibakódot.
osi köszi holnap megnézem, szoval csak a motor lehet oda szénkefét lehet kapni hozzá hogy meg lehessen itthon csinálni?
Belevalót biztos nem.
(De tudok küldeni ha ha az a baja, és van címem ![]()
Szia!
Most nem tudom tesztelni már alszik a gyerek . Amit nem értek az az hogy nekem az alsó vízszintes sorban nem villog semmi csak a függőben . Bármilyen progit választok elkezdi kb 10 percig végre is hajtja , aztán ugyanazt a problémát mutatja. A változás csak annyi amelyik funkciót használom annak a lámpáját villogtatja . Ezután kihúzom hagyom pihizni és újra indításnál már csak a vizet eresztem le azt megcsinálja gond nélkül (2 perc), a 15 perces gyors progi már nem megy végig, a többiről ne is beszéljünk. Ha jól értem a lámpák villogását mindenféleképpen számoljam meg (ok) csak a kapott link-ben nem tudom értelmezni .Segíts ha tudsz ![]()
osi köszi holnap megnézem és négy órakkor fent leszek megadom a cimem és ha rá van írva a számát meg egy fényképet
Nem. A te gépednél már nam a villogás száma számít.
Hanem hogy a 4 led közül (amiket be tudtál kapcsolni egy mosáshoz) melyik(ek) villog. Egy fénykép sokat segítene ![]()
Szia !
Így már értem. Ok,délután 5-6 óra között küldöm a képet is . Ha jól emlékszem bármilyen progit használok mindig ugyanazok villognak. köszi a segítséget ![]()
szia! nem tudom .ha segitenél , hogy hol van .Na meg ,hogy hol találom ,és milyen modon probáljam ki a szint szabályzot?
Ilyesmi alkatrészt keress: Bővebben: Link Egy vékony cső csatlakozik rá. Először azt fújd ki, hátha abban van hab. Utána a kapcsolót megfújva a cső helyén keresztül Hallhatod, hogy kattog-e. Ha rendben meg is mérheted, hogy kapcsol-e ilyenkor.
köszönöm igy már könyebb. teszem amit mondtál. aztán majd meglátjuk. Belefujáskor kattognia kell? A mérést ,hogy nem értek anyira de ha leirnád ?
Kattognia. Nem tudom a tiédben milyen van, egyet kettőt vagy hármat kattan. Mérni meg úgy kell mint egy kapcsolót, mert tulajdonképpen az, csak egy membrán kapcsolgatja.
Sziasztok! A bal felsö led villog mega retesz és gyorsan, a fütőtest nem zárlatos, viz nem csepeget rá, aprogram végén nem öblit és nem centnrifugál
És jó is ???
![]() kb 30 ohm hidegen. A fütöszál hibát a mosási folyamat végén jelzi ki (????) amikor kinyomta a vizet (további rész kimarad - öblítés & centri) Teszeld le. 1. Program elindít. 2. Elkezd mosni - konrktorból ki. 3. Fűtésnek 230 (föld nélkül). kis idő után hallani hogy serceg a víz (füt) 4. fáziscerka fűtőszál testre világít = túl nagy szivárgó áram (fűtőszál kuka) Minden OK fűt & nem világít = fűtés relé v. elektronika hiba
A szintszabályzót is le kéne tesztelni legalább egy belefujással, kattani kell neki oda vissza és a hozzávezető vékony csőbe is , hogy nincs e eltömődve.
Laci!
osi kivettem a szénkefét és kisebb mint egy centiméter küldök egy fényképet róla és a számát a száma:
2903 L94MF7
A száma nem érdekes, csak a mérete. Nem tudom Kistormáson van-e mosógép alkatrész, de Szekszárdon biztosan kapsz minta alapján. Nekem szerencsésebb a helyzetem, mert itt sok ilyesmivel foglalkozó üzlet van.Például:
a szintszabályzó müködik már teszteltem
A fütőszál hidegen 30-32 Om.
Végig csináltam amit irtál,és testre nem világit de a viz hőfok 1-es program 90C nál a viz csak langyos. Afaziscerka menet közben világit a fütőtest mind két végén de testre nem
A fütőszálat nemtudod csak egy fázis ceruzával bemérni,
Állisd a gépet egy centrire ,indisd el, ha a fütőbetét a hibás akkor a szivatyuzás után nemsokra leál és villogni fog, aztán ujra indítod a centrit de úgy, hogy lehuzod a vezetékeket a fűtőszál mindkét végéről, ha az a hibás akkor a gépnek centrizni kell. Laci!
Hello.Van egy awe 7516 mosogépem.A F23 majd F12 hibakodot jelzi.Mi lehet a gond?
A műa. résszel együtt kellene a kép.
Egyébként ez már csak rajzolni jó ![]()
osi lefényképeztem több oldalról
|
Bejelentkezés
Hirdetés |