Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   411 / 728
(#) lamalas válasza kiss.ferenc hozzászólására (») Dec 8, 2011 /
 
Szia!

Ajanlom figyelmedbe a diyaudio.hu forumot. Tobbfele hangfalterv is van a forumon. H2000 hangszoroktol lehet talalni jobbat is valamivel ugyan magasabb aron de megbizhatobb gyartasi minosegben. Ebben a topikban pl. egy olcsobb 2 utas hangfalrol talalsz adatokat.
(#) kiss.ferenc válasza lamalas hozzászólására (») Dec 8, 2011 /
 
Köszönöm az anyagot, végig fogom olvasni! A h2000re azért gondoltam, mert olcsó és vannak róla adatok. Maradnék a h2000nél, ha segitene valaki.
(#) lamalas válasza kiss.ferenc hozzászólására (») Dec 8, 2011 /
 
Az ajanlott hangszorokrol is vannak adatok, de ez nem jelent tul sokat. Ha sajat hangfalat akarsz epiteni akkor erdemes sajat magad megmerni a hangszorokat.

H2000 hangszorokban nem tudok segiteni, tobbszor megjartam veluk azota nem hasznalok ilyen hangszorokat.
(#) reloop válasza kiss.ferenc hozzászólására (») Dec 8, 2011 /
 
Szia! Felújításra került hozzám. Annyira megtetszett a hangja, hogy nem esik jól visszaadni
(#) kiss.ferenc válasza reloop hozzászólására (») Dec 8, 2011 /
 
Ezt ismerem, vagyis láttam már ilyet, csak az kicsit roszabb állapotban volt.

Tényleg nincs senki a forumon, aki használt már h2000 hangszorokat?
(#) strobi válasza kiss.ferenc hozzászólására (») Dec 8, 2011 /
 
Szerintem az egyik legjobb ár-érték arányú hsz a piacon, persze tudni kell közülük válogatni, amit én vettem pl, véleményem szerint jobb paraméterekkel rendelkezik mint jónéhány scanspeak (bár én ezekről csak beszámolók alapján tudok vélekedni ,meg az interneten közölt adatokból) vagy egyéb felsőbb kategóriás termék.
(#) kiss.ferenc válasza strobi hozzászólására (») Dec 8, 2011 /
 
És tudsz mutatni róla pár képet, vagy valamit, esetleg rajzot a dobozról. Pontosan melyik h2000 hangszóróról beszélsz?
(#) strobi válasza kiss.ferenc hozzászólására (») Dec 8, 2011 /
 
Mondhatok típust ,de ezek közül (mély és közép) egyik sem kapható jelenleg. Rajz ,kép van a dobozról ,majd rakok fel amint lehetőségem lesz rá. Viszont el kellene döntened mit is szeretnél valójában, értem ez alatt, hogy mélynyomó + 2utas sztereo, vagy csak sztereo 2utas rendszert (ilyenkor ügye a sztereo hangfalak mélyebbre képesek lesugározni), illetve mennyire fontos neked ,hogy mélyre menjen.. Ezek után tudnánk tippeket adni merre is lenne érdemes elindulni.
(#) kiss.ferenc válasza strobi hozzászólására (») Dec 8, 2011 /
 
Kétutast szeretnék, mert egyszerübb megcsinálni a hangváltóját mint a háromutasnak. Sima sztereót, nem kell a plusz mélynyomó. Azért kértem tőletek tanácsot, mert olyat szeretnék ami minden tartományban jol szól, és nincs nagy lyuk a hangképében, szóval szép tisztán szóljon, de legyen azért érezhető ereje a mély tartományokban is. Menjen le 50-60hzre, mélyebbre elég nehéz lenne megoldani mélynyomó nékül.
(#) strobi válasza kiss.ferenc hozzászólására (») Dec 8, 2011 /
 
2utast mindenképp szerintem is ,csak azért kérdeztem, mert aktív hangváltóval jól vágható egy mélynyomó is.
Azt hiszem ennek van egy továbbfejlesztett verziója, abban nincs ez a rezonancia 1k körül. Nem tudom az miként szerezhető be, írj egy mail-t az illetőnek. 20 liter körüli dobozban, ránézésre 50Hz körül hangolt csővel lemenne 50Hz-ig. Persze a végén nem ártana néhány mérés ha lenne rá módod, ezek irányába el tudsz indulni.
(#) lamalas válasza strobi hozzászólására (») Dec 8, 2011 /
 
Idézet:
„...amit én vettem pl, véleményem szerint jobb paraméterekkel rendelkezik mint jónéhány scanspeak (bár én ezekről csak beszámolók alapján tudok vélekedni ,meg az interneten közölt adatokból) vagy egyéb felsőbb kategóriás termék.”

A T/S parameterek nem mindent "irnak" le egy hangszororol, foleg nem egy 2 utas hangsugarzoba hasznalt mely-kozep hangszororol. Sok mas egyeb jellemezojuk is van a hangszoroknak amikhez semmi kozuk nincs az adatlapi parametereknek.
(#) kiss.ferenc válasza strobi hozzászólására (») Dec 8, 2011 /
 
Köszönöm a választ!Értem hogy 20literes ládába érzi jól magát, de szükségem lenne pontosabb infokra a ládával kapcsolatban, oldalméretekre gondolok. Nem tudom, hogy hogyan szólhat ez a hangszóró, de kicsit kicsinek találom, én először olyan 20cm átmérőjüre gondoltam, ami tud50w rmst kb. Persze lehet hogy ez a kis17cmes zengeti a szobába a berendezést rendesen.

Várom a további segitségeket, tanácsokat.

Előre is köszönöm!
(#) strobi válasza lamalas hozzászólására (») Dec 8, 2011 /
 
Így igaz, ezért tettem hozzá ,hogy scanspeak-et pont nem hallottam szólni, ezek csak személyes koknlúziók,de amit mondani akartam igazándiból nem is a scanspeakről szól ,hanem arról hogy vannak kiemelkedő paraméterű h2000 hangszórók, ez az ami viszont tapasztalat.
(#) strobi válasza kiss.ferenc hozzászólására (») Dec 8, 2011 /
 
Itt például van sok okosság. Bővebben: Link
Tölts le valamilyen doboztervező programot (pl bassbox), véleményem szerint tervezésre nem igazán használható(bár lehet velem van a baj), viszont meg tudsz nézni ezt-azt benne ,mi történik ha a doboztérfogatot növeled, csökkented, szóval ezekre jó szerintem. Ha túl kis dobozméretet választasz, magasan lesz az f3 pont , ha túl nagyot, membrán túlságosan kileng, nem lesz terhelhető. Kell találni egy középutat. A cső méretezésre a linken találsz leírást.
A méretet illetően szerintem nem járnál jobban egy 20cm körülivel. Tegyük fel hogy egy hangszórót egyszer 50, majd 80W-al terhelsz, csupán épphogy hangosabbnak fogod észlelni a dB mértékegység logaritmikus mivolta miatt. Nem hinném ,hogy kevesellned kéne a teljesítményt, persze ha rám hallgatsz azt választod amelyiket akarod.
(#) sadafi hozzászólása Dec 9, 2011 /
 
Sziasztok!
Kb 10 évvel ezelőtt hozzájutottam a képeken látható üres, originál csomagolású hangdobozokhoz. Fogalmam sincs milyen típusúak (talán zenekari...) és milyen értéket képviselnek manapság. Még soha nem voltak összeépítve, a padlásról került elő, * . Aki látott már ilyet vagy ismeri a gyártót kérem segítsen!Köszi!

P1010609.JPG
    
(#) sadafi válasza sadafi hozzászólására (») Dec 9, 2011 /
 
Még egy kép a hangfalról!

P1010611.JPG
    
(#) sadafi hozzászólása Dec 10, 2011 /
 
Sziasztok!
Kb 10 évvel ezelőtt hozzájutottam a képeken látható üres, originál csomagolású hangdobozokhoz. Fogalmam sincs milyen típusúak (talán zenekari...) és milyen értéket képviselnek manapság. Még soha nem voltak összeépítve, a padlásról került elő, * . Aki látott már ilyet vagy ismeri a gyártót kérem segítsen!Köszi!
(#) reloop válasza sadafi hozzászólására (») Dec 10, 2011 /
 
Szia! Kép?
(#) szamóca válasza sadafi hozzászólására (») Dec 10, 2011 /
 
Beag HEC 45-ös stúdió monitor mély-doboza lehet így ránézésből.
(#) szabi992 válasza szabi992 hozzászólására (») Dec 10, 2011 /
 
Megnéznétek légyszíves, hogy jó-e, mert nekem soknak tűnik.
(#) sadafi válasza szamóca hozzászólására (») Dec 10, 2011 /
 
Köszi!
Mérete:65x40x40 cm A hangszóró helye:27cm átmérőjű.
Megpróbálom eladni, két darab van belőle. Milyen árat kérhetek érte?

P1010613.JPG
    
(#) szamóca válasza sadafi hozzászólására (») Dec 10, 2011 /
 
Ez kereskedem, és nem a témához tartozik.
De nem lesz rá vevőd. Mert a bele való hangszóró igen ritka, ráadásul annak az esélye hogy egy ilyen hangszórópárossal rendelkező egyén, pont a te hozzászólásodat olvasva keres a NET-en dobozt hozzájuk, egy a millióhoz. Ha meg valaki csak keres egy akármilyen dobozt a hangszórójához, mert nem érdekli az illesztés, az meg olcsóért akarja majd megvenni, ami neked nem lesz a fogadra való.
(#) kiss.ferenc hozzászólása Dec 10, 2011 /
 
Sziasztok! Támadt egy ötletem, de gondoltam előbb tanácsot kérek a tapasztaltabbaktól. Szóval van egy hangszóróm : Reflex 15r400 de nincs meg a párja egedül van szegény, igy nemigazán tudom semmire sem használni. Nagyon érzékeny 99db 4colos a tekercsátmérője, szóval elég komoly darab, de mivel csak 1 van belőle gondoltam hogy mély-ládába teszem. De sajnos nem szól túl jól, sokkal többet várok tőle. Az a gond szerintem, hogy ezt a gyártó kétutas hangdobozba tervezte és nem megy olyan mélyre amennyire én szeretetném, nagyon jól szól közép tartományban is.
Szóval azt találtam ki, hogy alakitok a hangszórón, gondoltam, hogy kicserélem a membránszélt valami keményebb gumiszélre, úgy hátha keményebb lesz, merevebb a felfüggesztése és lehet hogy jobban szól majd mély hangokon. Mi a véleményetek?
(#) szamóca válasza kiss.ferenc hozzászólására (») Dec 10, 2011 /
 
Minél jobban keményíted a szélfelfüggesztést, annál kevésbé lesz mély hangod. De nem is ez a fő gond, hanem a központosítómembrán anyaga (pille) adja a mechanikai felfüggesztés keménységének a túlnyomó részét.
Ezt a PA hangszórót és nem szub célokra gyártották, ezért nem is tudsz belőle ilyen jellegű hangsugárzót készíteni.
(#) sadafi válasza szamóca hozzászólására (») Dec 10, 2011 /
 
Köszi! A típus stimmel (neten találtam képeket), az árát majd kikalkulálom! Minden Jót!
(#) thedespot0 hozzászólása Dec 11, 2011 /
 
Sziasztok. Hozzájutottam egy JBL GT5-1204BR 12"-os mély sugárzóhoz, a kérdésem az, hogy ez mennyire jó? Valamelyikőtöknek van véleménye róla szívesen fogadom. A gyári ládát építeném meg hozzá.Bővebben: Link
(#) ptesza válasza thedespot0 hozzászólására (») Dec 11, 2011 /
 
Nyugodtan építsed meg. A forma szabadon választott csak a térfogat és a cső méretek passzoljanak.
(#) pjg hozzászólása Dec 11, 2011 /
 
Sziasztok. Egy HS500 hangszóróval építek 70 literes zárt dobozt. Mivel tömjem meg a dobozt? Köszi.
(#) Balaa16 hozzászólása Dec 11, 2011 /
 
Sziasztok!
Van nekem egy pár házi készítésű hangládám. Külső méretei az ORION HS-280-as ládával egyeznek. A magassugárzó 8, a közép 4, a mélysugárzó pedig 8 Ohm-os. A kérdésem az, hogy baj-e, hogy a közép csak 4 Ohm-os?
Üdv! Balázs
(#) ptesza válasza Balaa16 hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
Nem baj . Az eltérő impedanciák szintezhetőek váltótervezésnél.
Következő: »»   411 / 728
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem