Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   831 / 1685
(#) hondani hozzászólása Dec 5, 2011 /

Üdv Mindenkinek!
Új vagyok a fórumon, az oldalt már régóta ismerem, és persze érdeklődök valamennyire az elektronka iránt. Hobbiból készítettem is egy erősítőt, amiről most megkérdezném véleményeteket!
Első munkám, tudom még van mit fejlődni!
Egy 225 W toroid trafó és 2 db 10000 µF kondi szolgáltatja a +- 36 V tápfeszültséget a két TDA 7294 IC-t használó végfok számára. Nem akartam semmi extrát, hangszínt, bemenetválasztót stb, elvégre első próbálkozás. Beépítettem egy előerősítő áramkört is, ehhez egy 12V-os táp is kellet. Ez kiszolgálja továbbá a hűtőt, és a kivezérlésmérőt is. Az áramköri lapokat sajnos nem én terveztem, csak a fúrás forrasztás maradt rám. A váz 25 mm szögvas, hegesztve() + plexi borítás, a hátlap perforált lemez. [strapabírót szerettem volna] Még tervezek egy hangszóróvédelmet. A hangfalak is saját készítésűek. Kérlek mondjátok el véleményeiteket!
Köszönet a sok segítségért és a nyáktervekért Morris Pedronak! Remélem nem veszi zokon
(#) Zoli_bácsi válasza hondani hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Üdv!

Ha már plexi a doboz, akkor lehetne sokkal rendezettebb a huzalozás.
(#) qvasz2 válasza hondani hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Szerintem első munkának ez csillagos ötös! Gratulálok hozzá!
(#) Frankye válasza qvasz2 hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Bizony, szép munka, ahhoz képest, hogy első. Az viszont tény, hogy a belső huzalozást szépen össze kellett volna kötögetni, vagy - ahogy a "régiek" csinálták - össze"varrni". Ezzel együtt szép munka.
Hondani: Gratulálok!
(#) neogeo2 válasza hondani hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Tükörben fényképeztél???
(#) hondani válasza neogeo2 hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Ha arra gondolsz hogy nem vettem le a fedőlapját amikor fényképeztem akkor igazad van Vagy hogy érted?
(#) neogeo2 válasza hondani hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Hirtelen megzavart hogy a dvd-lejátszó alatt levő hangfal felirata fejjel lefele van. Azt hittem tükörkép. Már látom hogy nem. Bocsánat!

Nekem tetszik a remekműved, elfogadnám...
(#) zsoltee0001 válasza hondani hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Szia
Szerintem se rossz első nekifutásra.
De mint ahogy írták, ha már átlátszó (és ha nem lenne az, akkor is) kissé rendezettebb kábelezés jól mutatna.
Azon kívül nem értem, ekkora hűtőborda mellett kell-e ventillátor?
Azok a pici lyukak nem fogják nagyon a venti szelét?
Üdv
(#) Doszpot válasza hondani hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Első munkának tökéletes. A plexi doboznak sajnos meg van az a hátránya, hogy a vezetékezést és az egész belteret a szokottnál nagyobb gondossággal kell kialakítani. A hangfalak viszont szépek.
(#) hondani válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Már tervbe van véve egy kábelrendezgetés, egyetértek veletek, tényleg jobban mutatna! A hűtő elé fúrt lyukas megoldástól én is féltem, de nem szerettem volna nagy kivágást, nehogy valami belekerüljön a doboz belsejébe, így maradtam az 5 mm átmérőjű furatoknál(kb 100 db). A kezemet a nyílás elé helyezve érezni a légmozgást, és a hátlapnál is érezhetően közlekedik a levegő. Én sem voltam benne biztos, hogy indokolt, ezért egy kapcsolóval meg lehet szakítani(ott van alatta, remélem látszik). Tervben van még egy termisztor is, ami vezérli. Ti milyen hőmérsékletre állítanátok? A bordával lehet h kicsit besokalltam, ha jól emlékszem 1,7 Kg volt a két borda tömege mikor vettem
(#) dudassandor1 válasza hondani hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Szia!
Nekem is tetszik a projekt! Kicsit rendbe szeded a belsejét és makulátlan lesz!
(#) Mybuster válasza hondani hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Szerintem is nagyon Jól nézz ki Ha egy kis rendet teszel benne még szebb lesz ,gondolok itt kábelkötözőre vagy zsugorcsőre! De nagyon feldobja az a Ledes Ventillátor!
(#) CIROKL válasza hondani hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Szia!
Ha első hanem attól független éléggé szép , emlékeztet engem az én egykori 35 éve épitett erősítőmre amit szintén 25 -ös szögvas keretbe szorítottam .
A kábelek rendezgetése ráfér , de ezt egy apró trükkel meg lehet előzni hogy ne legyenek kesze -kusza és össze -vissza futó vezetékek de ehhez némi tapasztalat kell ami majd nálad is megjön ha túl leszel már a sokadik erősítő építésén !
Sokat segit a helyes és a minél rövidebb huzalozásban a jó előre elgondolt fölépítés , ami a továbbiakban meghozza a gyümölcsét mind az esztétikában és mind a helyes és brumm mentes működés terén .
Az ön ön reklám az egy kicsit büdi szokott lenni de mutatnék neked egy albumot ahol csupa csupasz erősítők vannak és ha figyelmesen nézegeted a fölépítésüket akkor láthatod a szinte vezeték nélküli megoldások tömkelegét , talán némi ötletet meríthetsz a továbbiakban ezen furcsa szerkezetek kialakításaiból .
Bővebben: Link
(#) hondani válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

azt kell mondjam gyönyörűek a munkáid, a nixi lámpás bement választó és hangerő visszajelző, frappáns, és nagyon jól néz ki! addig nem halok meg amíg nem büszkélkedhetek el egy hasonló munkával
(#) Moderátor hozzászólása hondani hozzászólására (») Dec 5, 2011

Légy szíves használd a mondatkezdő nagybetűket! Köszönöm.
(#) Flatlander válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Csak annyit tudok mondani a munkáidra hogy hűűűűha,ritka szépen dolgozol meghozza a kedvem hogy fejleszteni kéne az itthoni dolgokat és nekikezdeni valami igényesebb projektnek.
(#) yohnsee válasza hondani hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

Nagyon szép a végfokod, tetszik a megoldás (szögvas + plexi), szerintem a kivitelezés is igényes, ahhoz képest pedig pláne, hogy első ilyen munkád. Én a saját építésű végfokomnál úgy oldottam meg a hűtést, hogy 60°C-ig fél fordulaton mennek a ventik, 60 és 90 között teljes fordulaton, 90°C fölött pedig lekapcsol a végfok. Ha érdekel, be tudom tenni a kapcsolási és nyákrajzot is erről a védelemről (pluszba tudja még az egyenáram védelmet és relés leválasztás van rajta). Előrebocsájtom, nem az én találmányom, én is csak lemásoltam, de nagyon megbízható szerkezet.
(#) csoka69 válasza yohnsee hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

Szia!
Engem érdekelne a kapcsolás. Már csak okulás szempontjából is.
Köszi! Zoli
(#) alex0 válasza Stynson hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

Én még annyival fejelném meg, hogy ne csak zárlatot tudj vele ellenőrizni két közeli vezetősáv között, hanem a hosszabb vezetősávok szakadását is meg lehessen nézni. Ehhez csak egy külön vezetéken lévő érintkező kell. A kialakítására is vannak ötleteim, de biztosan van Neked is.
(#) yohnsee válasza csoka69 hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

Este, ha nem felejtem el, fel is dobom ide.
(#) sanykaraj hozzászólása Dec 8, 2011 /

A múltkor nem volt tökéletes a dobozolása a hangszórónak ezért csináltam egy újat és praktikusabbat
(#) petemazi hozzászólása Dec 8, 2011 /

Elkészült a legújabb változata a DAC-omnak, TDA1541+DIR9001. Még eléggé prototípus, főleg a képbe belógó 6n2p-s I/V, az még a prototípus jelzőt se érdemli. Viszont a hangja.. Na az nagyon meggyőző. Trafó szinten szétválasztott analóg és digitális táp, TL431-es táp a TDA-nak, shottky egyenrángatás, és jóféle remix kondik a decouplingra
Majd egyszer elnyeri végleges (és szép) formáját, az elsődleges szempont mindig a működés nálam
(#) dudassandor1 hozzászólása Dec 8, 2011 /

Lassan összeállnak a hangfalaim. Nagyjából a Reflex R-250Sub-ra fog hasonlítani. Még a tűfilc hiányzik az anyagok közül és komplett a lista. A hétvégén nekiállok összeépíteni. (A hangjára leszek kíváncsi nagyon)
(#) geri303 hozzászólása Dec 8, 2011 /

Sziasztok!

Jön a karácsony és gondoltam építek egy ablak/szobadíszt, persze valami mikrovezérlővel.
A középső sárga LED-ek pwm-el vannak hajtva, sajnos a videó nem adja vissza jól.
Videó
Az alkatrész oldal nem a legszebb tudom, kicsit sok az átkötés, de az ablakba jól mutat így is.
(#) klemo86 válasza petemazi hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

A Remix kondikat mennyire cserélgetted? Jó konstrukció
(#) zolika60 válasza geri303 hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

De miért nem zöld? Vagy a szemem rossz?
(#) geri303 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

Zöldre gondoltam én is, de láttam az egyik szomszédban egy fenyőt kék égősorral és nem tudtam ellenállni.
(#) Zoli_bácsi válasza geri303 hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

A kék az nagyon nem illik hozzá. Lehet azért, mert nekem a kék LED a gagyi kategóriát juttatja eszembe. Félre ne értsd, az építményed remek lett, csak zöld LED illett volna hozzá.

Üdv!
(#) geri303 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

Én pedig imádom a kéket.
Szerencsére nem vagyunk egyformák
(#) morzsa15 válasza geri303 hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

Nem akarod nyilvánossá tenni a kapcsolást?
Következő: »»   831 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem