Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » BiopTron lámpa
Lapozás: OK   4 / 5
(#) megawatt hozzászólása Máj 28, 2010 /

Hali! Nekem otthoni körülmények között kellene javítanom egy bioptron lámpát. Tudna valaki infót adni,hogy hol vásárolhatok egy TOP224y-t?
Köszi.
(#) kadarist válasza megawatt hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Szia!
Gyakorlatilag mindegyik alkatrészforgalmazó árul ilyet.
Bővebben: Link
(#) laza válasza megawatt hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Feltételezem hogy nem sokat javítottál még ilyesmit, ezért javasolnám, hogy mielőtt megcélzol egy alkatrészkereskedőt, nézz szét az áramkörben rendesen! Mert valószínűleg a 200V-os tranziens szupresszor és a vele szemben lévő dióda is elköszönt, és a top melletti kis kondit is kicserélném, ha már szét van szerelve... És még lehet egy optocsatoló, és egy 4148 is kell
Sok sikert!
(#) szlacus hozzászólása Szept 4, 2011 /

A Bioptron lámpa 2 perc után kikapcsol (lámpa, LED elalszik) és utána nem lehet visszakapcsolni.
Mi lehet az oka?
(#) bumburuc hozzászólása Szept 14, 2011 /

Sziasztok!
Szeretnék egy bioptron lámpát építeni, egyszerűt minden kényelmi rész(automat kikapcs.)nélkül.
Tud Valaki ebben segíteni? pl. rajz.
Fontos lenne a sérülésem miatt.
(#) Inhouse válasza bumburuc hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

Szerintem pont abban a részben van a "lényeg" amit nem tudsz megépíteni. Az automatikus kikapcsolás csak egy időzítő...

Üdv
Inhouse
(#) bumburuc válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

Kösz!" Sokat segítettél!"
(#) Inhouse válasza bumburuc hozzászólására (») Szept 18, 2011 /

"Szívesen!" Mégis mit vártál? Van bioptron lámpába való izzód és lencséid? Jobbulást!

Üdv
Inhouse
(#) mihalyicsaba hozzászólása Dec 12, 2011 /

Sziasztok
A segítségeteket kérném. Van egy kis kézi bioptron lámpánk, a minap használat közben csak elaludt. Szétkaptam az izzó rendben a vezérlés rendben, ezt onnan gondolom, hogy megtápláltam ATX tápról és működik. Már csak a kapcsoló üzemű része maradt, szerintem a trafóval lesz a gond de nincs rajta semmi épkézláb jelölés ami azonosítaná. Bemenete DC 320V kimenete DC 12V, ja bemeneti oldalon még van két pólus ami a szabályzásé szerintem. Ha valaki tud segítsen, hogy milyen ez a trafó és honnan lehet beszerezni. Előre is köszi
(#) reloop válasza mihalyicsaba hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Szia! Van már témája, ott érdeklődj.
(#) zzolii válasza mihalyicsaba hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

helló
ugyan ilyen problémával küzdök. a kapcsoló üzemű táp egységben már kicseréltem a trafó körül az összes alkatrészt. viszont bekapcsoláskor elindul majd pár másodperc múlva a 200V-os zeener elszáll.Ezek után csak próbálkozik indulni mintha feltölteni egy kondit és azután kisütné. Ilyen trafó a kereskedelmi forgalomban állítólag nincs, tájékoztatott az alkatrész kereskedő. Tehát marad a trafó javítása? A trafón nem látszik semmi gyanús. Valaki tud-e valami infót. /Bioptron lámpa/ TOP224-el vezérelt táp.
(#) ha5ct hozzászólása Dec 27, 2011 /

Tiszteletem a fórum olvasóinak!
Sajnálatos eset történt egy Bioptron 2 lámpával, amit kölcsönben kaptam. A lámpa semilyen életjelet nem ad kivülröl nézve. Mérések alapján eljutottam odáig, hogy a benne lévő kapcsolóüzemű tápegység nem működik.
Kérdésem: van e valaki birtokában kapcsolási rajz ezen lámpa tipushoz, amit valamilyen formában megkaphatnák. Segitséget előre is köszönöm.
(#) abcdabcd válasza ha5ct hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Szerintem, ha a trafó nem égett le benne, annak márpedig szaga van, akkor csak nem azzal van a gond... Esetleg a vezérlő ic körüli kisebb kondikat is érdemes lehet kicserélni az ic működéséhez lényeges... gondolom nem bonyolultabb szerkezet ez, mint egy dvd lejátszó tápja...

Tényleg az ic-t magát próbálta már valaki cserélni?
(#) ha5ct hozzászólása Dec 27, 2011 /

Köszönöm szépen az ötletet, de nem szeretnék "vak tyúk is talál szemet" módszerrel nekiesni, ha a saját tulajdonom volna, talán már igy vagy úgy müködne.
Nem akarok alkatrész cserékkel inditani, a kapcsolási rajz után mérésekkel biztosan eltudnám dönteni, hogy mit cseréljek ki. Köszi mégegyszer.
(#) abcdabcd válasza ha5ct hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Hát akkor próbáld meg visszarajzolni a kapcsolást, én nem láttam még ilyet, de az ic adatlapját, ha letöltöd, gondolom az abban lévő mintakapcsolás van esetleg valami egyszerűbb módosítással megépítve, és ott a működés is le van írva egyébként, hiszen azért adatlap
(#) proba válasza ha5ct hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Sajna a kapcsolóüzemű tápok jó része olyan hogy vak tyúk is talál szemet,meg minden gyanús alkatrész csere...Néha próbálgattam a méréseket ,de a gyakorlat azt mutatta a néhány alapmérésen túl nem igazán van rajtuk mit mérni.(táp IC kap e tápot /,a kimenet visszatáplálva az opton megjelenik e a szabályzó jel... fet, dióda zárlatos e,A bemeneti soros ellenállás szakadt-e..stílusú mérésekkel végzel mire a rajzot megtalálod hozzá.(és a verziószám meg már végkép kétséges.) Csak ha nagyon szenvedős az alkatrészekhez hozzáférni/több panelből áll az egész /panel lekövethetetlen akkor térül meg a keresésre fordított idő esetleg.
(#) ha5ct hozzászólása Dec 28, 2011 /

Köszönetet mondok bátoritó szavaitokért. Valószínű, hogy marad a számításba jöhető alkatrészek cseréje, remélhetően sikerrel.
(#) Arnika hozzászólása Okt 26, 2012 /

Sziasztok!
A mellékelt képen a lámpa kapcsolójának modulja látható, a megjelölt alkatrész ment tönkre véletlen polaritás csere miatt, de nem tudom beazonosítani.
lámpa kapcsolómodul

biop_k_03.jpg

(#) attrax válasza Arnika hozzászólására (») Okt 26, 2012 /

az szerintem a csipogót hajtó tanzisztor báziskörében egy ellenállat.Nem gondolnám hogy nagyobb 10k-nál.Próbálj beletenni 10k-t és gyere lefelé.
(#) Arnika válasza attrax hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Köszi az ötletet. Közben kaptam egy eredeti képet a panelről, így már jobban be lehet azonosítani.

IMG_0117m.jpg

(#) Inhouse válasza Arnika hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Az inkább egy 10µF 20V kondenzátor lesz.

Üdv
Inhouse
(#) Arnika válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 31, 2012 /

Köszönöm, tényleg az volt és működik.
(#) Inhouse válasza Arnika hozzászólására (») Okt 31, 2012 /

Szívesen.

Üdv
Inhouse
(#) szabics válasza bumburuc hozzászólására (») Nov 1, 2012 /

A Bioptron lámpában a polarizált fény és a színszűrő lényeg. Volt szerencsém kivesézni egyet. Amit házilag nem lehet megoldani az a szűrő. Azt venni kell. A többi házilag megvalósítható.
(#) pjg válasza szabics hozzászólására (») Jún 8, 2015 / 2

Nekem is volt szerencsém megvizsgálni.
A polarizált fényt egy másik polárszűrön keresztül nézve, azt a polarizálás irányára 90 fokkal elfordítva, elsötétedik. Na ez nem. Polarizált fény kizárva.
A lámpában van:
egy trafó. 230/12V,
Egy kicsi ventillátor, 12V-os,
Egy 12V/20W-os halogén izzó.
Kapcsoló
Ennyi.
A színszűrő pedig közönséges színes üveg.
A gagyiknál műanyag.
Ennél sokkal jobb megoldás 1-1 db 3W-os színes LED. Szűrő sem kell és garantált a szín.
Az eredményben szkeptikus vagyok. Placebo hatás.
(#) bbalazs_ válasza pjg hozzászólására (») Jún 8, 2015 /

Letezik cirkularis polarizacio is...
Attol fuggetlenul a Bioptron (sebgyogyulas es bortunetek enyhitese kivetelevel) vilag csalasa.
(#) Gafly hozzászólása Jún 8, 2015 /

Ezt most igy három év távlatából hogy kapartátok elő
(#) nedudgi válasza Gafly hozzászólására (») Jún 8, 2015 /

Most kaparintott a markába egy ilyen lámpát.
(#) topi48 hozzászólása Jún 11, 2015 /

Üdvözlet Mindenkinek!
Van egy BIOPTRON 2 lámpám,ami egy nemrég történt alaplap csere után ismét elromlott,A jelenség a következő:
1. Hálózati csatlakozó bedugva.a kijelző világít,a + és a - gombbal előre és hátra léptethető.
2.A START gomb megnyomásakor egy sípoló hang és a második kijelző jobb alsó sarkában egy villogó pont és a ZÖLD LED világít,majd néhány másodperc után egy rövid sípolás, a LED és a villogó pont kialszik.Akijelző értéke közben nem változik.
3.Mindeközben sem az égő nem világít,sem a ventilátor nem forog.
4.Amennyiben a néhány másodperc alatt a STOP gombot megnyomom,úgy a kijelző melletti villogás és a ZÖLD LED elalszik.
Építő jellegű hozzászólást,véleményt segítséget várok tisztelettel!
(#) mikiszm46 hozzászólása Nov 4, 2015 /

Szia!
Bioptron lámpa hálózati tápegységet keresek 12V AC... Valaki meg tudná mondani, hogy Budapesten melyik üzletben lehet megvásárolni? A 11.-ben lakom.

Köszi a segítséget. Miki
Következő: »»   4 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem