Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   103 / 244
(#) reloop válasza alexride hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Üdv! A házimozi mélysugárzó kimenetére kösd az erősítőt. Egy kis ügyes leválasztó trafó kéne csak hozzá a biztonság kedvéért.
(#) mraulajos válasza bencikusz hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Hali!
Óriási!!! Ezzel próbálkoztam már korábban is, hogy a hálózati dugaszokat cserélgettem. Nem tudtam eddig rájönni, hogy egyszer tisztán szól, máskor zajosan. Egy elosztóban használtam mindig minden dug-aljat. Most úgy próbáltam ki, hogy először az erősítőt, majd a laptop tápját dugtam földeletlen dug-aljba, és gyönyörűen tisztán szól! Most az a kérdés, hogy mit használjak földelés nélkül. Saját megállapításom szerint inkább a laptop tápját. Vagy ha van valakinek ezzel kapcsolatba más ötlete, szívesen fogadom.
(#) andras1 válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Egyiket sem. Valahol be kell építeni a rendszerbe egy un. ground lift kapcsolót. Ezzel a kapcsolóval szétválasztod a jelföldet a hálózati védőföldtől. Ezáltal az életvédelmileg elengedhetetlen védőföld rajta marad a készüléken, a brumm viszont megszűnik.
(#) szabinyo válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Szia!
bencikusz egész jól közeliti a problémát de én pontositanék egy kicsit. Szóval én is lapirlól zenélek és nálam is jelentkezett ez a zajos probléma. én ezt úgy oldottam meg hogy a laptop töltőjét egy általam készitett kb 20cm hosszú "hosszabbitóba" csatlakoztattam ami annyiban tér el a többi hosszabbitótol hogy egyszerüen a földelést kihagytam belőle. tehát csak a fázis nullát kapja a lapi töltője. és ezzel teljesen megszünt a zajos probléma A hangositó egység többi részének pl: erősitő stb... természetesen kell a földelés!
(#) alexride válasza reloop hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Máshogy kéne ezt megoldani, mert ezzel szoktunk bulizni és van amikor ki szeretnénk egészíteni 2 hangsugárzóval (szélessávban) de nem lehet emiatt. De alapvetően a keverésben is zavaró mert ugye a sima fejhallgatóval sem szól együtt. Tehát valami jel késleltetés kéne feltehetően a sztereó erősítő előtt, ha ez megoldható valamilyen módon. Vagy valami más megoldás ha létezik.
(#) mraulajos válasza andras1 hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Nagyon köszönöm, de ha egy képet tudnál küldeni róla, valamint hol szerezhető ez be.?
(#) reloop válasza alexride hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Így már ismerős a probléma. Nálunk is megy az amatőr dj. Hosszas kínlódás után a házimozi erősítő félre lett dobva. Az csak arra jó amire tervezték, ez a fájó tapasztalatom.
(#) alexride válasza reloop hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Értem. Köszi a válaszokat, akkor megpróbáljuk kikerülni a házimozit.
(#) ozpecs válasza szabinyo hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Ami földelésre készült, azt le kell földelni, nem ez a megoldás, hanem DI box használata azaz leválasztó trafó. Egész olcsón kapható.
(#) andras1 válasza ozpecs hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

A dibox nem megoldás a problémájára mert egy rakás aszimmetrikus halom az egész...Ha bediboxolja akkor a szimmetrikus jel lefogadásával lesz a problémája...
(#) ozpecs válasza andras1 hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Meg tudja vele oldani a földfüggetlen meghajtást én is rendszeresen igy használom hangosítok is laptopot is használunk.
(#) Massawa válasza ozpecs hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Sokkal olcsobb egy kevésbé idiota laptop-táp, ahol a földelés nincs bekötve (mert teljesen felesleges, csak valaki Kinában vonatban olvasta a szabványokat.
Ugy ismered fel, hogy 2-eres csatlakozoval csatlakozik a hálozathoz.(mint a villanyborotva).

Amugy ez a balhé rendszeresen elöfordul a nagyoknál is.
Immár a 4. laptopot koptatom ugyanattol a gyártotol. Az elsö meg az utolsó érkezett ilyen idiota táppal (még szerencse, hogy az öregek mind megvannak, és hibátlanul müködtetik a legujabb lapit is).
(#) ptesza válasza Kovácsgabi hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Sajnos ezt csak úgy lehet megállapítani ,ha felveszed az impedancia görbéjét a hangsugárzónak,és az alapján döntesz. Az ellenállásmérő csak a nulla Hz nél mért impedanciát mutassa. (R-DC) . Az impedancia mérésről olvashatsz bővebben a blogomban. Ez egy egyszerű mérőkábel amivel a helyszínen egy laptop segítségével meggyőződhetsz, a hangsugárzó impedanciamenetéről.
(#) ozpecs válasza Massawa hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Én olyan tápoknál is találkoztam már zavarjelenséggel amit megoldott a DI box
(#) mraulajos válasza szabinyo hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Hali!
Ezt én is pont így képzeltem el ezek után, csak andras1 azzal érvel hogy érintés védelmi szempontból ezt sem lehet kihagyni a földelésből. Valószínű követem a példádat.
(#) Massawa válasza ozpecs hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Persze, hogy a DI box megold sok mindent, de egy olcso PA-ban egy sereg balhét is felvet (szimmetrizálás, majd deszimmetrizálás stb.), konnektorok stb.

A mezei táp meg olcsobb is (többnyire)
(#) mraulajos hozzászólása Dec 12, 2011 /

Hali!
Öt pólusú régi típusú hagyományos tuchel bekötését szeretném pontosítani. Ha forrasztási oldalról nézem, természetesen a középső az árnyék, Melyik kettő a bemenet/kimenet?

Nekem még nem volt vele igazából gondom, laptopra egy olcsó kis sztereo leválasztót szoktam használni nem volt még rá panasz Ezt autórádióhoz hirdették eredetileg. Amugy a kisebb gyáriak is elég egyszerüek, nekem van saját készítésü is az jobb lényegesen. Amugy kb 400Ft/ db áron kapható hangfrekis csatoló kis trafó ami teljesen jó a célra.
(#) reloop válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Hali! A kérdésednek van témája, itt egy kép belőle: Bővebben: Link
(#) andras1 válasza ozpecs hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Ugye nem haragszol meg ha azt mondom, hogy a 400 forintos trafó kb annyit is ér. Se mély se magas se dinamika és csak csöng mint a telefon. Nem azt mondom hogy vegyen profit ami olyan 7k/db, de azért egy olyan trafó ami használható az alsó hangon 2-2,5e forinttól indul.
(#) ozpecs válasza andras1 hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Nem haragszom, meg is néztem az árat, az egyik fel is ment 750 Ft-ra kb a másik még nem (ez BOURNS) az elsőt mértem is és messze jobb mint amit te irtál A saját készítésüek zömmel studiómagnók bemeneti trafójából készültek azok annyira azért nem rosszak
(#) ozpecs válasza ozpecs hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Ja és ha megnézed a 4-6 ezer forintos gyári kacatokat röhejes kis trafó van benne. Sajnos a drágábban se igazán jó
(#) andras1 válasza ozpecs hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Idézet:
„messze jobb mint amit te irtál”
. Nem is írtam semmi konkrétat. Vagy?
(#) Haliapu válasza bajtaig hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Szia, azt szeretném kérdezni, hogy vagy vele meg elégedve. Gondolom, hogy nem csak a kezelésí útmutatója van meg neked? Hanem már ki is probáltad. És még csak annyit milyen a hangja, sokat változtat, ha benne van a rendszerbe? Köszönöm a válaszod.
(#) Massawa válasza ozpecs hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

zömmel studiómagnók bemeneti trafójából készültek azok annyira azért nem rosszak

Azok nem csak ne feledd azok bizonyos feltétetek mellett müködnek ugy ahogy a nagykönyvben irják (pl. megfelelö illesztés mellett). Erre mindenféle mezei PC aligha képes.

(A méregdrága DI boxok is csak adott feltételek mellett müködnek jol.)

Persz ha csak az a lényeg, hogy ne bugjon, akkor teljesen mindegy milyen trafoval választod le...
(#) ozpecs válasza andras1 hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Arra gondoltam, hogy se magasa se mélye, amit mértem az igen jó

Próbáltuk elég sokféle alkalmazásban, meg is lepődtünk rajta, a mérések szerint is igen jók. Ki lehet próbálni
(#) Bassmester válasza andras1 hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Ezeket ismered? neutrik, beag, monacor
Csöves mikrofon előfokhoz szeretnék egy jó trafót.
(#) hangszoros válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Bemenetre, vagy kimenetre?
(#) andras1 válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Ha jót szeretnél akkor mondjuk ez. De ez nem annyiba kerül mint amit linkeltél...Ami jó, az sajnos drága.
Következő: »»   103 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem