Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Üdv! A házimozi mélysugárzó kimenetére kösd az erősítőt. Egy kis ügyes leválasztó trafó kéne csak hozzá a biztonság kedvéért.
Hali!
Óriási!!! Ezzel próbálkoztam már korábban is, hogy a hálózati dugaszokat cserélgettem. Nem tudtam eddig rájönni, hogy egyszer tisztán szól, máskor zajosan. Egy elosztóban használtam mindig minden dug-aljat. Most úgy próbáltam ki, hogy először az erősítőt, majd a laptop tápját dugtam földeletlen dug-aljba, és gyönyörűen tisztán szól! Most az a kérdés, hogy mit használjak földelés nélkül. Saját megállapításom szerint inkább a laptop tápját. Vagy ha van valakinek ezzel kapcsolatba más ötlete, szívesen fogadom.
Egyiket sem. Valahol be kell építeni a rendszerbe egy un. ground lift kapcsolót. Ezzel a kapcsolóval szétválasztod a jelföldet a hálózati védőföldtől. Ezáltal az életvédelmileg elengedhetetlen védőföld rajta marad a készüléken, a brumm viszont megszűnik.
Szia!
bencikusz egész jól közeliti a problémát de én pontositanék egy kicsit. Szóval én is lapirlól zenélek és nálam is jelentkezett ez a zajos probléma. én ezt úgy oldottam meg hogy a laptop töltőjét egy általam készitett kb 20cm hosszú "hosszabbitóba" csatlakoztattam ami annyiban tér el a többi hosszabbitótol hogy egyszerüen a földelést kihagytam belőle. tehát csak a fázis nullát kapja a lapi töltője. és ezzel teljesen megszünt a zajos probléma A hangositó egység többi részének pl: erősitő stb... természetesen kell a földelés!
Máshogy kéne ezt megoldani, mert ezzel szoktunk bulizni és van amikor ki szeretnénk egészíteni 2 hangsugárzóval (szélessávban) de nem lehet emiatt. De alapvetően a keverésben is zavaró mert ugye a sima fejhallgatóval sem szól együtt. Tehát valami jel késleltetés kéne feltehetően a sztereó erősítő előtt, ha ez megoldható valamilyen módon. Vagy valami más megoldás ha létezik.
Nagyon köszönöm, de ha egy képet tudnál küldeni róla, valamint hol szerezhető ez be.?
Így már ismerős a probléma. Nálunk is megy az amatőr dj. Hosszas kínlódás után a házimozi erősítő félre lett dobva. Az csak arra jó amire tervezték, ez a fájó tapasztalatom.
Értem. Köszi a válaszokat, akkor megpróbáljuk kikerülni a házimozit.
Ami földelésre készült, azt le kell földelni, nem ez a megoldás, hanem DI box használata azaz leválasztó trafó. Egész olcsón kapható.
A dibox nem megoldás a problémájára mert egy rakás aszimmetrikus halom az egész...Ha bediboxolja akkor a szimmetrikus jel lefogadásával lesz a problémája...
Meg tudja vele oldani a földfüggetlen meghajtást én is rendszeresen igy használom hangosítok is laptopot is használunk.
Sokkal olcsobb egy kevésbé idiota laptop-táp, ahol a földelés nincs bekötve (mert teljesen felesleges, csak valaki Kinában vonatban olvasta a szabványokat.
Ugy ismered fel, hogy 2-eres csatlakozoval csatlakozik a hálozathoz.(mint a villanyborotva). Amugy ez a balhé rendszeresen elöfordul a nagyoknál is. Immár a 4. laptopot koptatom ugyanattol a gyártotol. Az elsö meg az utolsó érkezett ilyen idiota táppal (még szerencse, hogy az öregek mind megvannak, és hibátlanul müködtetik a legujabb lapit is).
Sajnos ezt csak úgy lehet megállapítani ,ha felveszed az impedancia görbéjét a hangsugárzónak,és az alapján döntesz. Az ellenállásmérő csak a nulla Hz nél mért impedanciát mutassa. (R-DC) . Az impedancia mérésről olvashatsz bővebben a blogomban. Ez egy egyszerű mérőkábel amivel a helyszínen egy laptop segítségével meggyőződhetsz, a hangsugárzó impedanciamenetéről.
Én olyan tápoknál is találkoztam már zavarjelenséggel amit megoldott a DI box
Hali!
Ezt én is pont így képzeltem el ezek után, csak andras1 azzal érvel hogy érintés védelmi szempontból ezt sem lehet kihagyni a földelésből. Valószínű követem a példádat.
Persze, hogy a DI box megold sok mindent, de egy olcso PA-ban egy sereg balhét is felvet (szimmetrizálás, majd deszimmetrizálás stb.), konnektorok stb.
A mezei táp meg olcsobb is (többnyire)
Hali!
Öt pólusú régi típusú hagyományos tuchel bekötését szeretném pontosítani. Ha forrasztási oldalról nézem, természetesen a középső az árnyék, Melyik kettő a bemenet/kimenet?
Nekem még nem volt vele igazából gondom, laptopra egy olcsó kis sztereo leválasztót szoktam használni nem volt még rá panasz Ezt autórádióhoz hirdették eredetileg. Amugy a kisebb gyáriak is elég egyszerüek, nekem van saját készítésü is az jobb lényegesen. Amugy kb 400Ft/ db áron kapható hangfrekis csatoló kis trafó ami teljesen jó a célra.
Hali! A kérdésednek van témája, itt egy kép belőle: Bővebben: Link
Ugye nem haragszol meg ha azt mondom, hogy a 400 forintos trafó kb annyit is ér. Se mély se magas se dinamika és csak csöng mint a telefon. Nem azt mondom hogy vegyen profit ami olyan 7k/db, de azért egy olyan trafó ami használható az alsó hangon 2-2,5e forinttól indul.
Nem haragszom, meg is néztem az árat, az egyik fel is ment 750 Ft-ra kb a másik még nem (ez BOURNS) az elsőt mértem is és messze jobb mint amit te irtál A saját készítésüek zömmel studiómagnók bemeneti trafójából készültek azok annyira azért nem rosszak
Ja és ha megnézed a 4-6 ezer forintos gyári kacatokat röhejes kis trafó van benne. Sajnos a drágábban se igazán jó
Idézet: . Nem is írtam semmi konkrétat. Vagy? „messze jobb mint amit te irtál”
Szia, azt szeretném kérdezni, hogy vagy vele meg elégedve. Gondolom, hogy nem csak a kezelésí útmutatója van meg neked? Hanem már ki is probáltad. És még csak annyit milyen a hangja, sokat változtat, ha benne van a rendszerbe? Köszönöm a válaszod.
zömmel studiómagnók bemeneti trafójából készültek azok annyira azért nem rosszak
Azok nem csak ne feledd azok bizonyos feltétetek mellett müködnek ugy ahogy a nagykönyvben irják (pl. megfelelö illesztés mellett). Erre mindenféle mezei PC aligha képes. (A méregdrága DI boxok is csak adott feltételek mellett müködnek jol.) Persz ha csak az a lényeg, hogy ne bugjon, akkor teljesen mindegy milyen trafoval választod le...
Arra gondoltam, hogy se magasa se mélye, amit mértem az igen jó
Próbáltuk elég sokféle alkalmazásban, meg is lepődtünk rajta, a mérések szerint is igen jók. Ki lehet próbálni
Bemenetre, vagy kimenetre?
Ha jót szeretnél akkor mondjuk ez. De ez nem annyiba kerül mint amit linkeltél...Ami jó, az sajnos drága.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |