Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-T - Földfelszíni digitális problémák
Lapozás: OK   21 / 82
(#) moele válasza pucuka hozzászólására (») Dec 13, 2011 /

Hét ingyenes digitális televízió- és négy rádiócsatornát kínáló, tető- vagy szobaantennával fogható MinDig TV szolgáltatás !
(#) MAGA VAN válasza Steven84278 hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Üdv Steven84278
Érdemes megnézni a linket ahol a szabadon vehető műsorok egy része a 38-as csatornán van, ezt megtalálta a vevő a 62-es csatornán vannak a kodoltak között a szabadon vehető RTL és TV2 stb. Ezt nem találta meg. Oka több is lehet.

Bővebben: Link
(#) siki12 hozzászólása Dec 14, 2011 /

Sziasztok!

Nemrégiben vettem egy antennát, ami digitális tv adás vételére alkalmas 3000ft os volt . Az utcafrontra raktam és akárhányszor elmegy egy kocsi, kamion az adás bekockásodik a tv-n. Mit lehet csinálni, hogy ez megszűnjön, minek a hibája??

Több megoldási javaslati is érdekelne!

ÜDV
(#) kadarist válasza siki12 hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Szia!
Helyezd át, emeld magasabbra, pontosítsd az irányt. Ezeket lehet csinálni ilyen zavartatott helyzetben az antennával.
(#) barna_viktor válasza satlokk hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Ja én tudom! De a mo-i forgalmazó nem és rásózza fűre fára.
(#) Steven84278 hozzászólása Dec 15, 2011 /

Hali, köszi mindenkinek a gyors választ.
A lejátszáshoz a "Splash" lejátszót használom.
Utána jártam és a legközelebbi a Hármashatárhegyi adótorony. Ha minden igaz innen tudom fogni az előzőekben felsorolt tv csatornákat (MUX A) Érdekes, hogy u.a. adótorony sugározza a (MUX C)-t amin az rtl, tv2, infó, euronews, neo fm van. MUX A 100% jelminőséggle bejön, míg a MUX C 0-10%. Tiszta vicc, mert a magasabb frekit sugározzák kisebb teljesítménnyel. Bővebben: Link
(#) Steven84278 hozzászólása Dec 15, 2011 /

Úgy gondolom, hogy a "digitális földfelszíni videó adás" elterjedésével szükséges lehet -nem csak számomra, de más számára is- egy nagy nyereségű irányított antenna megépítése.

Konkrét problémám, hogy az USB-s DVB-T vevővel+gyári antennájával a hozzám legközelebb lévő adótorony jelét csak 0-10% közt tudom befogni:

Hármashatárhegy MUX: "C" Csatorna: 62 Frekvencia: 802 MHz

Erre a frekvenciára épített már valaki antennát? Ha igen az kérem ossza meg velünk!
(#) pacadee hozzászólása Dec 20, 2011 /

Vásároltam egy Strong SRT 8110 beltéri egységet, és hozzá egy Funke Margon 5.1combo Bel/és kültéri egyben antennát
elvileg itt van lefedettség de az összeszerelt eszköz nem talál jelet a jelerősség és jelminőség mutató nem mutat egyáltalán jelet ,kültérre helyezve is megpróbáltam úgy sem működik az antenna a tápellátást a beltéri egységből kapja. Az antennán egy működést jelző led világít is.

Segitséget szeretnék kérni hogy ezen eszközökkel fogható e a szabad 7 földi digitális adó valamint hogy mi lehet az oka hogy nem találok jelet (holnap az antennát kipróbálom egy (samsung smart gyárilag DVB tuneres tv-n ha az fogja a jelet akkor nem az antenna a hibás).
Segítségüket előre is köszönöm!
(#) Geri86 hozzászólása Dec 22, 2011 /

Hali. A húgom vett pesten egy hama usb dvb-t sticket, hozzá való gyári kis antennával. Be is üzemelték rendesen megy is, elég sok csatornát fog még olyat is aminél szolgáltatónál fizetni kell. De viszont most hazajött pestről , szabolcsba és itt nem, hogy nem fog semmit de még jelerősség sincs rákötöttem egy másik antennát azzal se csinál semmit szerintetek mi lehet a probléma? Előre is köszi.
(#) Ricsi89 válasza Geri86 hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Azért nem ártana tudni, hogy merre Szabolcsba? Ettől függ, hogy hová kellene állítani az antennát, melyik adó van hozzátok közelebb és milyen esély van a vételre, meg milyen antenna kell.
(#) Geri86 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Köszi a gyors választ am balkányi vagyok. Nyíregyházától dél-keletre 25 km-re. Mindig-tv oldalán olvastam, hogy jó itt a lefedettség.

Ezt írja:
A kiválasztott hely vételi lehetőségei:

MUX A: tetőantennás vétel
MUX B: tetőantennás vétel
MUX C: tetőantennás vétel
(#) pucuka válasza Geri86 hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

A "tető antennás vétel" nem éppen a jó térerősségre utal. Nem ártana tudni, az irományban mit jelent a tetőantenna, aminek a nyeresége lehet 0 -tól huszonakárhányig. Ha beltéri lefedettséget írna, (ha egyáltalán létezik ilyen) az jelentené a jó ellátottságot.
Neked külső, nyereséges tetőantennát kellene használnod Tokaj felé irányítva. Lehet még próbálkozni Debrecen, vagy Fehérgyarmat felé is.
(#) Geri86 hozzászólása Dec 22, 2011 /

Milyen antennát lenne érdemes építenem vagy vennem szerintetek? Valami rajzot tudnátok csatolni? Amúgy csak sajnos ennyi infót írtak az oldalon.
(#) Ricsi89 válasza Geri86 hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Nos ide egy jófajta tetőantenna kellene. Debrecen, vagy Tokaj felé kellene próbálkozni. Szerintem a fehérgyarmati adó kilőve a távolság miatt.
(#) Geri86 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Köszi a gyors választ. Talán egy ilyen jó lenne.

Antenna
(#) kakas imre hozzászólása Jan 1, 2012 /

Szép Napot Mindenkinek és BOLDOG ÚJ ÉVET!

Kis kiegészítés szeretnék a földi DVBT vevőkkel kapcsolatban.Nekem is van egy ORION DVBT-R665 vevőm ami tökéletesen veszi az adásokat,csak éppen van ezekkel egy kis probléma(a többi típussal is).Nevezetesen az hogy a felvételi funkciót el lehet felejteni ezeken a készülékeken mivelhogy szoftver gondjaik vannak.Egy órás felvétel után kikapcs.majd a visszakapcsolása után folytatja a felvételt ugyan,de már egy új fájlba.Aztán a rögzített formátum amit kreálnak ezek az un. TS fájlok,amiket semmilyen player nem viszi hibák nélkül,és a konvertálást meg mindegyik progi csak hibásan csinálja meg.Én vagy 30 félét kipróbáltam,és ugyanaz a szitu.Sokan szembesültek ezzel a problémával,nem csak jómagam.

Ezért most ugy döntöttem hogy mindenütt és mindenkivel közlöm,és mindenki gondolja meg hogy mit vesz,és mire akarja használni.Az egész egy nagy szemfényvesztés!Egy jó nagy beetetés.Ezért fölösleges volt USB portot be építenijük ezekbe a szutykokba.A felvételeket SCART-ról videomagnóval készítem,mjd bedigizem és konvertálom.Ez legalább biztos módszer.
Úgy néz ki hogy ezek teljesen hülyének nézik az embert,és bármit megtehetnek.
Nem ártana ha a fogyasztóvédelem ezeket is ellenőrizné néha,és nem csak az élelmiszereket meg sorolhatnám tovább.Érdekes hogy ezekről sehol nem tesznek említést??? Hogy van ez akkor?

Tisztelettel:italoimre
(#) karaszbandi válasza kakas imre hozzászólására (») Jan 1, 2012 /

Az egyórás kikapcsolaás az az automatikus kikapcsolás miatt van, amit a menüben sziveskedj kikapcsolni!

A több fájlba történő rögzítés az pedig a FAT32 miatt van, ami szintén nem a parasztvakítás miatti probléma!

tehát a te sorsjegyedre az van írva, hogy: NEM NYERT
(#) bozsokiandras hozzászólása Jan 2, 2012 /

Mindigtv-t szeretnék fogni Nagykanizsáról. Rövid kábellel (kb 25) egy 6 méteres zártszelvényre rakva az antennát próbaképpen működött (24-es csatornán közepes vétel 64-esen rosszab de éppen akadásmentesen jött az adás).
Az antennát fix helyre telepítve (kb 7-8 méterrel arrébb kicsit magasabban rálátást nem akadályozza semmi) meg kellett toldani a kábelt kb. 15 méterrel rendesen f csatlakozós toldót használva. Ekkor már csak a 24-es csatornán van vétel ott is bekockásodik néha a másik két csatornán éppen csak mutat egy kis jelerősséget.
Segítene ezen a problémán ha az antenna után közvetlenül bekötnék egy erősítőt? Milyen típus ajánlott?
(#) pucuka válasza bozsokiandras hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Nem. A csatlakozót javítsd meg, bár az a 25+15 m egy kicsit soknak tűnik. Inkább cseréld ki kisebb veszteségű (vastag) kábelre, és toldás nélkül. Ha még így se jó, akkor használj erősítős antennát.
(#) bozsokiandras válasza pucuka hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

A vastagabb kábel az melyik? Az RG 11? Most HFC RG660 TRI CCS kábellel van bekötve.
(#) pucuka válasza bozsokiandras hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Például. Az adatlapjaikon olyat keress, aminek kicsi a csillapítása 400, 1000 MHz -en
(#) StMiklos válasza kakas imre hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Szép napot, Boldog Új Évet!
Az 1 órás felvételre kaptál választ, én a másikra reagálnék.
Panaszt akkor tehetsz a felvétellel kapcsolatban, ha a leírásban (a műszaki adatokban) azt írták volna, hogy a felvett anyag BÁRHOL lejátszható. De ezt nem írják, akkor nincs miért reklamálni, a felvett anyagot ugyanott lejátszhatod, azaz működik.
Amúgy: nem szeretnék tálcán kínálni azt, hogy jogvédett anyagot egy szimpla felvételt követően, szokványos sokszorosítással elérhetővé tegyék mindenki számára.
Hogy ez tetszik nekem vagy sem az más kérdés, de megértem azt, aki szeretné a tulajdonát képező "terméket" eladni és nem közprédává tenni.
Mondhatod, hogy de a dolgot meg lehet oldani, ez igaz, de akkor már a felhasználni kívánok nagy köre ismeretek híján elesik ettől a lehetőségtől.
Üdv: StMiklos
(#) proba válasza bozsokiandras hozzászólására (») Jan 3, 2012 /

Amikor ez a problémám volt ,azon gondolkodtam ,van parabola antennákhoz távtáplálható erősítő talán az jobb lenne mint egy sima antenna erősítő ,de nekem mindkét mux a felső részében van a sávnak.
Addig ne legyen nyugtod ,amíg legalább 75-80% körüli jelszintet nem érsz el,mert esős párás időben a felső sávon legalábbis könnyen beesik a jelszint a dekódolási határ alá.
(#) concierge válasza kakas imre hozzászólására (») Jan 3, 2012 /

A Freemake röhögve átkonvertálja avi-ba, de ki kell kapcsolni valami gyorsítóizét, mert az elrontja.
(#) djzorro hozzászólása Jan 7, 2012 /

ÜDV!

Nekem egy olyan kérdésem lenne , hogy van egy Acoustic Solutions, LCD32761HDF tv-m amiben a DVB-T mpeg2.Lehetséges az , hogy a készülék tunerjét valahol kicseréljék mpeg4-esre , hogy az itthoni Földfelszíni digitális tv adást is tudjam fogni? Egyáltalán ez megoldható egy tuner cserével? Vagy egy ilyet kell vennem?Bővebben: Link
(#) kadarist válasza djzorro hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Szia!
Csak külső set top box-al tudod megoldani az mpeg4 vételt.
(#) moele válasza djzorro hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Szia !
Szerintem a tv tuner cseréje többe kerülne mint ha egy Wayteq-et veszel (10-ezer körüli ár ). Ez mpeg4- és nagyon sok mindent tud !
Üdv.: moele
(#) elektromos hozzászólása Jan 7, 2012 /

Üdv!
Le szeretném cserélni a digi tv előfizetésemet, a mindigtv családi csomagra. Akinek van ilyen azt kérem írja meg, hogy milyen a 7 szabadon fogható csatornák utánni minőség, nagy LCD Tv-n. Mennyire kockásodik a kép? Azért kellene a tapasztalat, mert a diginél vannak a legjobb csatornák, de borzaszto sokszor a kép minősége, nem is beszélve a hang leállásokról.
Tehát akkor milyen a kép minőség, érdemes cserélni?
(#) kadarist válasza elektromos hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Szia!
Nem kockásodik és a HD adások valóban HD minőségűek. Viszont normális antenna kell neki és jó térerő a megbízható vételhez.
(#) karaszbandi válasza djzorro hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Nem a tunertól függ a vétel!
A készülék digit része csak MPEG2, ezért nem jó. Teljes alaplap cserével lehetne csak megoldani, tehát felejtős.
Következő: »»   21 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem