Fórum témák
» Több friss téma |
Procit már cseréltem,de semmi változás!
Ramot cseréltem kivettem,de semmi változás! A gép mindenfélekép bekapcsól,venti pörög power led világít!
Valami zárlat táp részen (alaplapi szabályzó), hogy az USBn nincs fesz?
Ha proci nelkul is csinalja ezeket, akkor proci valamelyik feszultsege. Korulotte vannak tekercsek, FETek,diodak, kondik. Az egyik cucc a sokbol pukkanhatott el. Mindenfele alacsony feszultsegu stepdownok vannak ott, ilyen 3.3V, 2.5V, 1.6V stb.
A kimeneti kondin merd oket vegig, ahol nem talalsz feszt, ott kell tovabb vizslatni. A proci hatalmas aramokat vesz fel azon az alacsony feszultsegen.
Nos!
A proci körűl atmértem ott 1,7v van,A FET-en 2,2v. Diodákon is 1,7v-ot mérek! Usbken meg van az 5 v,de más nincs!
Na találtam egy procit ami 1,5GHz 400FSB 1Mb Cache
Ezzel is elindúl,de ki is kapcsól!!! Ezt még nem csinálta! Ami benne volt 1,8GHz 533FSB 2 Mb Cache ezzel csak megy folyamatosan!
Ilyen proci kell bele a leírás alapján!
Processor Intel Pentium M 740 / 1.73 GHz Data Bus Speed 533.0 MHz
Ha utananezel a procinak a neten, ott latszik majd, hogy milyen feszultsegek kellenek neki.
Elkepzelheto pl. hogy a proci maga elindul, de nem tud az eeprommal kommunikalni, mert ahhoz mas fesz kell es az nincs meg. A 3.3V mindenkeppen kell, hogy legyen, azt sokminden igenyli. Altalaban NEM a proci mellett allitjak elo, hanem meg a fo tapban valahol, az 5V kozeleben. Jo nagy tekercs es FET tartozik hozza. Az 5V ertelemszeru, de ezt lattuk, hogy van, meg az inverter eseteben.
Meg van a 3,2V
A tekercsben,alatta van 2 FET is! Teszek fel képet!
Mondom, megnezed, hogy a procinak milyen feszek kellenek es azokat megkeresed mind.
De proci nelkul is ugyanezt csinalja? Tehat ha kiveszed, akkor is porget, akkor is megvan az inverter 2.laban a vezerlojel, stb? Egyebkent ha mindent kiveszel belole, ami nem kell, akkor mit csinal? (CD, memoria, HDD, egyeb kiszedheto dolgok, pl akkuk). Csak akkurol mit csinal? Megprobalhatod az insertet nyomva tartani bekapcsolaskor. Te lattad mar mukodni vagy hozzad mar hibasan kerult?
Midjárt megnézem minden nélkűl!
Nem láttam üzemelni,így hibássan kerűlt hozzám!
Inverteren:
10,6v 5.1v 0v 1,65v 0v Ha van benne proci,ha nincs! Ha kiveszek belőle mindent (HDD,ODD,RAM,PROCI) Akkor is bekapcsól,és a Power led világít,venti pörög! Keresem,hogy a procinak milyen fesz kell!
Ennyit találtam a prociról!
Pentium M 740 Clock: 1.73 GHz L1: 32KB + 32KB L2: 2048KB Multipiler: 13x Package: 479-pin Socket: 479 organic mPGA Core: 90nm SOI Vcore: 1V/1.35V
Helló! mindenki adott egy fujitsu simens p2550i laptop az gond hogy bekapcsoláskor fehér az egész kijelző külső monitorral pedig ment egészen addig amíg bevittem szervizbe és azóta külső monitorral se megy ott azt közölték , hogy videó kártya ment tönkre előre is köszönöm vállaszótok!
Helló! Az eredeti probléma is a videó kártya volt, ami valószínüleg egy alapba beépített. A szervizben megpróbálkoztak egy melegítéssel, vagy jobb esetben egy újraraforrasztással. De sajnos ez nem sikerült. Ha ezeket szakszerüen csinálták az alaplapod nem károsodott és egy jobb szaki újraforrasztással a gondodat megoldja.
Helló ! az lenne még a kérdésem ,hogy pi2550 be véletlenül nem ki vehető videó kártya van mert a szervizbe azt mondták ,hogy ki kell cserélni 26000ft !
Fejből nem tudtam ... A videokártyán csinálták azt amit mondtam. Ezek a videokártyák elég drágák és ritkák is. Jó lenne ha olyat vennél ami nem volt javitva.
Sziasztok,
15,6 LED kijelzővel van gondom. Új, de beszerelés után villant egyet és elment a háttér világítás. A panelen találtam egy biztit ami kiment, azt rövidrezártam, így a következő indításkor az utána lévő 5*5 lábú fesszabályzó lefüstölt. Azt egy másik kijelzőről pótoltam és így a ledekhez ki is jut a tápfesz, viszont világtítás továbbra sincs. A ledekhez lefutó szalagkábel 3 szál közösítve a táp (ezt mértem és ez rendben van) + 19V), tudja valaki, hogy a többi 6 szál mi lehet? Köszi Attila
Sziasztok! HP laptopom monitora hűtő takarítás (szétszedés, összerakás) után összetört, olvashatalan, hibogós képet ad kezdetben egy, később akár öt képet is. VGA kimenetről külső monitorral tök jó. Mi lehet a baj?Képet csatoltam.
Üdv!
Először is nézd át a vezetékeket ( szallagkábeleket)! Lehet hogy csak a szallagkábelek kicsusztak! Mivel takarítottad?
Sürített levegővel, de csak a ventillátor, levegőszűrő részét. A vezetékeket átnéztem igazgattam több körben, de a hibajelenség stabil. A monitor kábelköteg másik végéhez még nem férek hozzá, elbátortalanodtam a monitor szétszedését illetően.
Nem feszítetted meg az alaplapját véletlen?
Ezt úgy tudod megállapítani,hogy a VGA (BGA) chip-nél egy picit megnyomva tartod,és úgy kapcsolod be! Elvileg kellene egy kis változást lás! Vigyázz Meleg lesz! Mihelyt van változás kapcsold ki a gépet,nem szabad erőltetni a VGA-t! Valoszínüleg VGA (BGA) Hibás!
De ezt nem zárja ki, hogy a VGA csatlakozóról külső monitor jól működik?
Nálam volt egy iyen gép,egy istenért sem jöttem rá mi a gond vele!
Majd egy pillanatra egy billentyű lenyomásáta más alakzatot vett fel a képe! BGA-zni kellet! Ettől még szép képe volt a kűlsö monitoron!
Elsősorban vezetékek,Felbontás állítás,amit próbálnék!
Érintkezés problémára gyanakszom! Nem szoktak olyan könnyen tönkremenni ezek! Írd le a típusát!
szétszedni a kijelzőt nem éri meg, nem fogod tudni úgy összerakni, ahogy volt. plusz ha az nem volt piszkálva, akkor nem is az a hibás. Onnantól kezdve, hogy külső kijelzőn működik a videókártya hiba is kizárható (pedig a vga ram szokott szépségeket művelni). én annak ellenére, hogy megnéztél minden kábelt, mégis arra gyanakodnék. ha megtört egy szalagkábel, akkor az mozgatásra sem reagál, nem olyan mint egy kontakthibás vezeték
esetleg annyit megtehetsz hogy !gyengén! nyomást gyakorolsz valami sík felületű dologgal (pl egy kis könyv) a kijelzőre. ha ekkor megjavul, vagy változik a kép, akkor a kijelző a hibás (pl. a rétegek közé levegő került)
Kijelződ nem meleg a széleken,illete az inverter?
Köszönöm a segítséget, akkor megint szétszedem és ezeket kipróbálom. Majd jelentkezem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |