Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LED működtetése 1.5V-ról
Nekem nem nagyon akar működni a 2. ábrán lévő kapcsolás
![]() Egyszer elnéztem a BC 639-es lábkiosztását,mert középső lábát néztem bázisnak,ahogy majdnem mindegyik tranyónál(holott kollektor ![]() Pedig mindeggyik alkatrész megvan,ami a kapcsoláson szerepel,és újak is :S(nem bontott) Egyedül a 47 értékű kondi lehet a kakukktojás,mert nincs ott semmi,hogy nano,mikro stb stb,de mivel gondolom,hogy az alapmértékegységre gondolnak,ezért az 47 piko. UI:A 100 mikrohenris tekercs is vasmagos,ahogy a rajzon fel van tüntetve. Ötletek? ![]() Köszi előre is
sziasztok
így működhet és milyen tranyót kell használni és hány menetet kell a ferritre tekerni és az baj hogyha a ferrit nagyobb?ez
Szia
Itt a leírása: Bővebben: Link
Azt a kondit jobb kihagyni, legalább is én ezt tapasztaltam. nálam jól müködik kondi nélköl.
2 tekercs, egy BC182B Tranzi, led, dióda, ennyi.
Helló!
A 2. ábrán lévő kapcsolás elbír 9db fehér ledet? Előre is köszi.
Legegyszerűbb címért egyik versenyző: PR4402 adatlap 1db egyszerű tekercs kell csak az IC-n, és LED-en kívül. 10uH-vel kb. 22mA ledáram PR4402 Hestoreban
![]()
Üdv!
Ajánlom figyelmetekbe a Joule Thief nevű egyszerű szerkezetet, mellyel 1 AA/AAA elemről/akkuról is működtethető egy led. Módosított verziói egyes mérések szerint feltűnően jó hatásfokkal működnek. http://www.overunity.com/index.php?topic=10773.0 Én normál módon üzemeltetve 2AA akkuról 20mA-t mértem egy led áramának. A Joule Thieffel 1 akkuról 40mA-t. A fényerősségben nem tapasztaltam változást.
szerintem a legegyszerűbb működtetést úgy lehet elérni hogy szerzünk egy 1,5 voltos elemet egy tranzisztort egy ledet és akár egy kis kábel se árt
![]() De javítsatok ki ha tévedek
Akkor csak azt mond meg miért! Senki sem tudhat mindent
![]()
Szia!
Ezekben az áramkörökben nélkülözhetetlen legalább egy induktivitás. Ugyanis ez emeli meg a feszültséget, a led számára. Ami ugye fontos, mert a mai led-ek igencsak szeretik az 1.5 voltnál magasabb feszültséget. Régen kaphatóak voltak olyan led-ek, ami elmuzsikált másfél voltról, de nagyobb környezeti megvilágítás esetén, a fényük nem volt látható. Tehát a te egy tranzisztoros ![]()
Üdv emberek!
Még új vagyok a fórumon, saját topicom nem lehet, de igazából én is hasonló dolgot szeretnék mint a téma tulaja. Egy nagyon egyszerű alap dologról lenne szó, mégpedig 1 db ledet szeretnék gombelemről működtetni. Végülis szilveszterre gondoltam jópofa lenne a lufikat kivilágítani és ehhez kéne ez a szerkezet. nagyon kezdő vagyok ezért ha lehet ahhoz mérten válaszoljatok ![]() Mit kellene vennem, Milyen ledet? milyen elemet(gombelem is elég?)? Fontos lenne az alacsony ár mindenféleképpen, hiszen csak egyetlen napra kell, és tényleg a lehető legegyszerűbb szerkezet Elrőe is köszi!!
Szia! ha tényleg olcsó és egyszerű kell akkor veszel 12V-os elemet egy kb 1k -s ellenállást és egy ledet.. ha extra dolog is kell akkor veszel automata színváltós ledet ami váltogatja a színét, és sorba kötöd őket..
Nem kell sok cucc : 2db gombelem egy 47ohm os ellenállás
és egy szuperfényes 5mm es led . Mindezt sorba kötöd és beledobod a lufiba ![]()
Jó a 12v os is de elég drága ! Gondolom nem egy db lufit akar kivilágítani
ááá Nagyon köszönöm a gyors választ !
igen mindenképpen a gombepemes lenne a jó, legalább 15-20 lufira gondoltam Bővebben: Link Ezekkel megoldható? Igazából ha 5-6 órát világít már elégedett leszek ![]()
Szia! van vagy 150 Ft, sőt van olyan noname ami 130.. egy gombelem 100 körül van ha 2-t kell venni akkor az már 200.. de szerintem egyik se akkora tétel hogy ne lehessen megvenni.
![]()
Most néztem a vaterán 25ft egy gombelem .
![]()
Egy barátomnál kifeküdt a vásárolt 10db leszúrható napelemes lámpából 2. Pont ez a típus lehet, hogy nem beszerezhető, hát belenéztem...
Közben kiderült, hogy valami nagyon hasonló van 1200Ftért, 4db akcióban, de a kihívás az kihívás... ![]() Egy ANA618-as IC van benne, nem sok minden van róla a neten, ANA608-ról találtam valamit és pár rajzot, ahol összehasonlítják a különböző gyártmányú, de azonos működésű IC-ket. Ez az ANA618 nem volt köztük, itt a plusz vonal a közös, nem a test. Ebben, vagy a másik azonos témájú topicban szerepel a HE-ből két kis kapcsolás, ami nem trafós. A 2 tranzisztoros 1 tekercses rajz tökéletesen illeszthető a lámpához. Kiegészítésként kapott egy PNP tranzisztort, ami addig amíg a soros dióda és a BE átmenet nyit (tehát süt a nap), tiltja a rezgéskeltőt. 5 ponton kapcsolódik az új áramkör az eredetihez. Egy pontot, az ANA618 2-es lábát, ami a LED-et hajtaná, meg kell szakítani a biztonság kedvéért. Az eredeti tekerccsel tökéletesen üzemel. A töltés működőképes maradt, napfénynél mérhető az akku feszültségének emelkedése. Összeépítve és letakarással tesztelve tökéletesen hozza az eredeti működést. Csak érdekességként raktam be, nem igazán éri meg barkácsolni vele...de mégis a javítás öröme... Üdv Inhouse
Csak találtam róla valamit...
Kínai nyelvű leírás, ANA618 és társairól, bekötési rajzzal 85-90% hatásfokot ígér, TO-94 tok, nagyjából ennyi, meg, hogy mennyire egyszerű és jó, ami igaz is lenne, ha nem halna meg idő előtt... Üdv Inhouse |
Bejelentkezés
Hirdetés |
A használat feltételei
• Adatvédelem
• GY.I.K., Használati útmutató és szabályok
• Impresszum
• Elosztó
• Hiba jelentése
K�rlek v�rj...