Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   561 / 1273
(#) tonio válasza Doncso hozzászólására (») Dec 15, 2011 /
 
A szilikon sapkát kár volt szétvágni, ha szivárog a nagyfesz. cserélni kellene.Egy tisztítás elég lett volna, ha nem akkor csere. Ha csak ennyi a baja, akkor egy ép szilikon sapka segítene.A "nyöszörgést" más hiba is okozhatja.Hogy a képcső jó e?Ezt egy képcső regenerálóval a legegyszerűbb leellenőrizni.
(#) Doncso válasza tonio hozzászólására (») Dec 15, 2011 /
 
Köszönöm a választ. Szerzek egy másik szilikon sapit, és visszaállítom az eredeti állapotot, de azt nem értem, hogy amig nem nyúltam a sapkához, akkor miért nyöszörgött? Nem a sorkimenő vagy a táp adta a hangot, hanem nagyfesz áthúzás, ezt láttam is, nem is tudom hogy írjam le, szóval a nagyfesz nem jött ki a sapka alól, hanem olyan volt, mintha a nagyfesz vezeték belül meg lett volna szakadva, és áthúzott volna, és ennek a fénye látszódott volna át a vezeték szigetelésén, ennek okáért vágtam vissza a piros nagyfesz vezetéket, de ugyanigy nyöszörög. Nem értem. Félek, hogy a sapka nem fogja megoldani, mert ép állapotában is nyöszörgött. Olyan van, hogy a képcső belsejében áthúz? Vagy ez kizárható? Lehet esetleg, hogy ma esett az eső, és párás a levegő zárt de fűtetlen műhelyben?
(#) BarnaPili válasza siadam hozzászólására (») Dec 15, 2011 /
 
Ezt a hibát egyértelműen kiszáradt elektrolitkondenzátorok okozzák.Nézd át a tápegység és a sorvégfokozat kis elkóit.
(#) tonio válasza Doncso hozzászólására (») Dec 15, 2011 /
 
Szia!
A sapka méretével vigyázz, a nagyfesz vezetékek sem egyforma vastagok.Nagyon szorosan lehet csak áthúzni a vezetéket rajta, akkor a jó.Ha nem sikerül szerezned tudok küldeni, nálam rengeteg bontott van.És igen, ha párás a levegő, attól a képcső is le tud párásodni, amit talán nem is lehet szabad szemel látni, akkor is tud "húzni" a nagyfeszültség.Hajszárító, hőlégfúvó(természetesen csak óvatosan szárítani) lehet a megoldás.Esetleg egy konyhai papír kéztörlő is megteszi.Remélem sikerült segíteni.
(#) Doncso válasza tonio hozzászólására (») Dec 15, 2011 /
 
Van néhány sorkimenőm bontva, megpróbálkozok vele, mármint a sapival, illetve a tisztítással, szárítással is, ha esetleg teljesen eredménytelen leszek akkor lehet, hogy igénybe venném a felajánlást, természetesen rendezem a költségeket.
Mindenesetre ezeket megpróbálom, aztán jövök.
Köszönöm.
(#) tonio válasza stempeljozsef1 hozzászólására (») Dec 16, 2011 /
 
Üdv!
Ez így van a készülék hátlapján? "Pana-sonik..."?Azért kérdezem hogy ha igen, akkor ez egy fantázia név így nem fog tudni senki segíteni, az alaplap sasszé száma kellene, ehhez persze le kell venni a hátlapot és az ott lévő felírat alapján lehetne beazonosítani.
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Dec 16, 2011 /
 
Szia!
Tégy a vákumtappancs alá vékony rétegben szilikonzsírt és nyomd a szilikongumit az üveghez. Ezzel meg lehet szüntetni a tappancs alatti-körüli koronakisülést.
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Dec 16, 2011 /
 
Na akkor már értem miért van alatta az az átlátszó trutyi. Okosabb lettem megint, köszi. Ez egyébként lehet gyári, vagy egy szerelő csinálhatta már?
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Dec 16, 2011 /
 
A szilikonzsír alkalmazása egy gyári megoldás.
(#) kalkri válasza karaszbandi hozzászólására (») Dec 16, 2011 /
 
Köszönöm a segítséget, megoldódott a problémám.
Megtaláltam az egyik panelon a PAL dekóder részt és itt találtam két quartz alkatrészt ami mellett ott figyelt két darab trimmer kondi. Na az egyiket a tv működése közben elkezdtem tekergetni (egy erre a célra kialakított műanyag tekerővel) és megtaláltam azt a pontot ahol átváltott színesre, egy kicsit bentebb tekertem a színes tartományba és úgy hagytam. Üdv. Kalkri
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Dec 16, 2011 /
 
Ok, köszönöm.
(#) Paltimer hozzászólása Dec 16, 2011 /
 
Húúú kössz abyka megbeszéljük, megnézem a számot ha van olyanja. és irok.
(#) CIROKL hozzászólása Dec 17, 2011 /
 
Samsung CK 5322 Z TX kapcsolási rajz kellene vagy egy ötlet mihez nyúljak a tv -n vízszintes fehér csík van csak .
(#) BarnaPili válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 17, 2011 /
 
CK5322 "Get manual".
A függőleges IC-t(KA 2131),annak tápellátását(sorkimenőről kap tápot),továbbá a mellette lévő elkókat ellenőrizd.Meg a táp primer oldalán lévő kis elkókat kapásból cseréld ki,elővigyázatosságból.
István
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Dec 17, 2011 /
 
Megoldódott, tényleg a tappancs volt, szépen megtisztitottam alkohollal, alákentem szilikont, és a felhasitott tappancsot jó vastagon bekentem FBS-el, és sikerült, eltűnt a nyöszörgés, el is indult a TV, de ez egy újabb problémát hozott, a TV-nek a fehér színe nem fehér, inkább ilyen lilás, az RGB színtáblát megnézve ha nincs zöld akkor lilás, de zöld biztos hogy van, mert a menü felirat zöld, akkor marad a piros vagy a kék, én a kékre tippelek, de hol kapirgáljak először?
(#) CIROKL válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 17, 2011 /
 
Köszöntem szépen a sorkimenőről menő soros ellenállás volt szakadt ami az ÍC /KA 2131 / tápellátását szolgálja , ezt kicserélve el is indult de nem sokáig ment ,egy pár perc és megint ugyan az a hiba .
A folytatásban kicseréltem szinte az összes IC körül lévő elkót de semmi , a hiba maradt .
(#) petya000 hozzászólása Dec 17, 2011 /
 
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni a tapasztalt TV szerelőktől. Van nálam 2db TV is ugyanazzal a problémával. A sorkimenőnél lévő 1500V-os tranzisztor ment ki mindkettőben. Sajnos magában ennek a cseréje nem oldotta meg a problémát. Köszi előre is.
(#) petya000 hozzászólása Dec 17, 2011 /
 
Az egyiken előtte összeugrott a kép, a másik csak simán elszállt.
(#) tonio válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 17, 2011 /
 
Üdv!
Az az ellenállás nem véletlenül ment tönkre, gyanítom nem úszod meg az IC cseréje nélkül a javítást.
(#) BarnaPili válasza Doncso hozzászólására (») Dec 17, 2011 /
 
Attól,hogy a kijelzés zöldje látszik,még lehet a zöld ágyú gyenge.Ez SONY TV-knél gyakorta megesik.Ha van állítási lehetőség a képcsőlapon,akkor tudsz rajta kicsit javítani,ha nem akkor a szervizmenüben tudod beállítani a színeket.Jó lenne ráakasztani egy képcsőmérő műszerre,megmérni a katódok emisszióját.
(#) BarnaPili válasza petya000 hozzászólására (») Dec 17, 2011 /
 
Ez mind nagyon szép,de milyen TV-k ezek?1500V-os tranzisztor mindben van,van amiben kettő is
(#) BarnaPili válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 17, 2011 /
 
A tápfeszültségek rendben voltak?A kép tetejét nem csíkozta be? A rendszertápfesz mennyi volt? A primer oldali kis elkókat kiszórtad?
István
(#) Doncso válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 17, 2011 /
 
Köszönöm a választ, végül is nem olyan veszélyes, szerintem csak hozzászoktam az lcd monitoromhoz, kicsit néztem rajta dvd-t és végül is elmúlt a rossz érzésem, köszönöm mindenkinek a segítő hozzászólásokat, végül is sikeres volt a javítás.
(#) BarnaPili válasza Doncso hozzászólására (») Dec 17, 2011 /
 
Melegedett a zöld ágyú kicsit,meg a szemed is megszokta.Az a lényeg,hogy műkszik...
(#) BarnaPili válasza stempeljozsef1 hozzászólására (») Dec 17, 2011 /
 
Panasonic TX 21JT1P Chassis Z7 kotta A "Get Manual"-r kattintva lehet letölteni,lehet,kicsit várni kell,mielőtt bejön.Jobb alul.
István
(#) pözsó hozzászólása Dec 17, 2011 /
 
Sziasztok!
Volt egy gondom a TV-vel és végig olvastam a topikot hátha megtalálom a megoldást.

És sikerült!!

A hiba: - változó frekvenciával kicsi csíkok jelentek meg a képernyőn + a színek a hol zöldbe, hol pirosba mentek + a hang nagyon torz lett.

A teljes sötétben történő szemrevételezés során találtam meg a hibát. A nagyfesz trafó oldalán van egy hajszálrepedés és ott fantasztikus szépen repült ki a szikracsóva a legközelebbi fém tartóhoz, mint egy napkitörés, csak kicsiben. A kritikus részt leszigeteltem és már tökéletesen működik.
Remélem megúszom trafó csere nélkül is, tartós marad a leszigetelés.

Mindenkinek köszönöm a segítséget.

Üdv: Pali
(#) Doncso válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 18, 2011 /
 
Hát, ilyen lett, szerintem jó, így másnap megnézve.

DSC03471.JPG
    
(#) CIROKL válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 18, 2011 /
 
Igen a képernyő tetején enyhén csíkos volt még jelet nem adtam rá , mire sor került volna az antenna csatlakozásra addigra ismét el szált , a hiba a vízszintes csikk.
A primer oldalon még nem cseréltem elkót de megejtem ezt is , az ÍC sérülhetett ?
(#) BarnaPili válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 18, 2011 /
 
A teteje csíkozást általában elkók okozzák a képeltérítő IC mellett.A primer oldali elkókat elővigyázatosságból szoktam cserélni,mivel a javítás előtt biztosan van idejük lehűlni,kapacitást veszteni.Ha úgy beindítom,van hogy elszáll a táp.Ha nincs szerencséd,akkor sérült a KA2131.A C305,C307,C308,D302,C309 áramkört nézd át.A fokozat egy 24V-ot kap,ebből csinál magának egy nagyobb feszt a visszafutás számára.A D302 dióda nem vezet-e át?
(#) BarnaPili válasza Doncso hozzászólására (») Dec 18, 2011 /
 
Teljesen jó,névre szóló monoszkóp...kiskoromban nagyon szerettem volna....
Következő: »»   561 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem