Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Igen. Várjuk a képeket! De szép legyen ám! Külön pontot kapsz, ha kiegészíted a kapcsolást elektroncsővel, vagy izzóval...
Ok, majd a tápágba berakok egy izzót meg egy elektroncsövet. :hide:
Komolyra fordítva a szót, még a szoftverén bővítek (csakhát a lustaság nagy úr), aztán a végleges dobozolás előtt kerítek egy mosószeres flakont, és belerakom.
Nem vagyok egy nagy dobozoló mester, szeretek újrahasznosítani is dolgokat, gondoltam ebbe jó lesz és nekem így tetszik. Köszönöm a kritikákat.
Nem rossz! Kár ,hogy a potiszár annyira kilóg . Meg azt a fajta kapcsolót amit használtál én nem szeretem ,pedig elég népszerű típus. De ötletes lett! Gratulálok! A bináris órát mibe teszed? Talán egy kis tv képernyő helyére .
Köszönöm.A potiszárat még szerintem lefogom vágni, a bináris órát meg lehet, hogy egy mosószeres flakonba rakom... najó nem, azt még nem tudom, majd kitalálok neki valamit. Amúgy miért nem szereted ezt a fajta kapcsolót?
Idézet: Igazából a kapcsolóval semmi gond ,elégé tartós konstrukció. Nekem valamiért esztétikailag nem tetszik ez a fajta. Kíváncsian várom az óra dobozát. „Amúgy miért nem szereted ezt a fajta kapcsolót?”
Nem látok bele az erősítőbe, de van egy SÖRÖM arra hogy ez a Mayan kolléga egyik kapcsolása ahol izzóval lehet szabályozni az áramot.
Sziasztok!
Tudom nem egy nagy valami de ezt dobtam össze két délután alatt.123liter 15"mnc bigbull,az oldalai feketére lesznek festve majd, és azért barna mert ezvolt itthon
Jövőre még annak is örülni fogunk ha Vimes dobozba tudunk dobozolni, persze azt is csak akkor ha nem teljesen *******.
Te legalább megőrizted a humorérzékedet. Jó lett!
Valószínűleg el lesz vele
Szia!
Nagyon cuki! Az ha jól látom a maci orra , ami kikapcsolja??
Nagyon tetszetős. Mennyit dolgoztál vele? Az én keresztfiam szerintem a 2. bekapcsolás után erőszakkal bekapcsolva tartaná utána meg földhöz vágná. (Majd ha kicsit nagyobb lesz én is készítek neki egy ilyet.)
Ügyes! Tetszik!
Ez érdekes. Elég virgonc.
Én bomba órát készítek, H2opok közreműködésével. Ezzel is borzolom a hangulatot Karácsonykor.. Már csak meg kéne pityegtetni..
Idézet: Kár ,hogy én nem vagyok az unokád ,mert mivel én már nagyobbacska vagyok lehet ,hogy kapnék egy quad 405 -öst. Gratulálok ! Ötletes és látványos! „Kész van az unokáknak készült, rendkívül hasznos ajándékom .”
Sziasztok!
Elkészítettem életem első normális erősítőjét. Mayan féle AB-osztályra esett a választásom, egyszerűsége és jó hangja miatt. Csináltam egy videót is az első lépéstől az utolsóig. Várom a véleményeket. :vigyor4:
Szép munka első erősítőnek, ám a ventillátornak ebben a formában nincs értelme! Zárt dobozban csak a meleg levegőt keringteti. Illene szellőző furatokat készítened a dobozra
Szia!
Szép munka... De a táp panelen nincs meg a min. 7.5 mm szigetelési távolság a panelen a hálózati feszültségen levő primer és a szekunder kör között.
Köszönöm. Tudom de átvizsgáltam alaposan és nem ér össze sehol plusz tettem alá fél centi vastag szigetelőt így még be se tud gurulni alá semmi. Próbáltam mindent elkövetni a biztonság érdekében.
zoly15: A ventilátor alapból kikapcsolt állapotban van mivel nem melegszik nagyon a borda. Az inkább csak biztonsági megoldás nehogy túlmelegedjen mégis ha nagyobb hangerőt adok neki.
A tavalyi és azelőtti csillaghoz megcsináltam a hópihét is.
Sajnos a panel kialakítása egyáltalán nem jó:
- Erre a panelre nem szabad tenni kitöltő fóliát, vagy azt is két részből kell feltenni és közöttük is betartani a legrövidebb úton mért 7.5 mm szigetelési tábolságot - A primer vezetéket nem szabad a szekunder fóliákhoz közelebb vinni, mint 7.5 mm. Jobb lett volna a transzformátort 90 fokkal elfordítani... Nem a mostan mérhető szigetelési ellenállások a mérvadóak, hanem évekkel később egy elpiszkolódott, esetleg egy kicsit párás nyákon - amikor a gyermeked, unokád érinti meg. Megérné egy új panelt csinálni...
Ebben teljesen igazat adok. Elfordítva tényleg jobb lenne. Lakkozva van úgyhogy elvileg nem tud oxidálódni és a pára sem árt de persze jobb lett volna szabályosan csinálni. Olvastam, hogy kell 7,5mm a primer és szekunder között a rezonális tápegységek topikban így azt hittem csak nagyfesz trafóknál szabály ez de mosmár tudom, hogy nem. Ez már így marad, majd a következő jobb lesz.
Akkor ha tudod, mard ki a nyákot, hogy legalább levegő legyen a szükséges pontok között, és a réz vezetősáv szélességét is csökkentheted, amennyire csak lehet. Nekem egyébként tetszik a műved, a videó is jó lett!
Sajnos ez minden hálózattal összefüggő és a szekunder oldalon megérinthető berendezésnél előírás. Jelen esetben a szekunder áramkör a jelbemeneti föld csatlakozóknál biztosan megérinthető. Így üzemelteti életveszélyes. Lehet, hogy nem lesz probléma 10 évig sem, de ha egyszer valakit megráz és abból ügy lesz, a készítőt vonják felelősségre.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |