Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   835 / 1685
(#) vicsys válasza zenetom hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Igen. Várjuk a képeket! De szép legyen ám! Külön pontot kapsz, ha kiegészíted a kapcsolást elektroncsővel, vagy izzóval...
(#) zenetom válasza vicsys hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Ok, majd a tápágba berakok egy izzót meg egy elektroncsövet. :hide:
(#) zenetom válasza vicsys hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Komolyra fordítva a szót, még a szoftverén bővítek (csakhát a lustaság nagy úr), aztán a végleges dobozolás előtt kerítek egy mosószeres flakont, és belerakom.
(#) manson1989 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Nem vagyok egy nagy dobozoló mester, szeretek újrahasznosítani is dolgokat, gondoltam ebbe jó lesz és nekem így tetszik. Köszönöm a kritikákat.
(#) skero válasza manson1989 hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Nem rossz! Kár ,hogy a potiszár annyira kilóg . Meg azt a fajta kapcsolót amit használtál én nem szeretem ,pedig elég népszerű típus. De ötletes lett! Gratulálok! A bináris órát mibe teszed? Talán egy kis tv képernyő helyére .
(#) manson1989 válasza skero hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Köszönöm.A potiszárat még szerintem lefogom vágni, a bináris órát meg lehet, hogy egy mosószeres flakonba rakom... najó nem, azt még nem tudom, majd kitalálok neki valamit. Amúgy miért nem szereted ezt a fajta kapcsolót?
(#) skero válasza manson1989 hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Idézet:
„Amúgy miért nem szereted ezt a fajta kapcsolót?”
Igazából a kapcsolóval semmi gond ,elégé tartós konstrukció. Nekem valamiért esztétikailag nem tetszik ez a fajta. Kíváncsian várom az óra dobozát.
(#) bencikusz válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

Nem látok bele az erősítőbe, de van egy SÖRÖM arra hogy ez a Mayan kolléga egyik kapcsolása ahol izzóval lehet szabályozni az áramot.
(#) Flatlander hozzászólása Dec 16, 2011 /

Sziasztok!

Tudom nem egy nagy valami de ezt dobtam össze két délután alatt.123liter 15"mnc bigbull,az oldalai feketére lesznek festve majd, és azért barna mert ezvolt itthon
(#) shield hozzászólása Dec 17, 2011 /

Jövőre még annak is örülni fogunk ha Vimes dobozba tudunk dobozolni, persze azt is csak akkor ha nem teljesen *******.
(#) shield válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Te legalább megőrizted a humorérzékedet. Jó lett!
(#) roland0327 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Valószínűleg el lesz vele
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Szia!
Nagyon cuki! Az ha jól látom a maci orra , ami kikapcsolja??
(#) bankimajki válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Nagyon tetszetős. Mennyit dolgoztál vele? Az én keresztfiam szerintem a 2. bekapcsolás után erőszakkal bekapcsolva tartaná utána meg földhöz vágná. (Majd ha kicsit nagyobb lesz én is készítek neki egy ilyet.)
(#) dudassandor1 válasza Flatlander hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Ügyes! Tetszik!

Ilyen rossz a kutyuli?
(#) Frankye válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Nagyon aranyos!
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Jó lett, gratula!

Ez érdekes. Elég virgonc.

Én bomba órát készítek, H2opok közreműködésével. Ezzel is borzolom a hangulatot Karácsonykor.. Már csak meg kéne pityegtetni..
(#) skero válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Idézet:
„Kész van az unokáknak készült, rendkívül hasznos ajándékom .”
Kár ,hogy én nem vagyok az unokád ,mert mivel én már nagyobbacska vagyok lehet ,hogy kapnék egy quad 405 -öst. Gratulálok ! Ötletes és látványos!
(#) Leadtek hozzászólása Dec 17, 2011 /

Sziasztok!
Elkészítettem életem első normális erősítőjét. Mayan féle AB-osztályra esett a választásom, egyszerűsége és jó hangja miatt. Csináltam egy videót is az első lépéstől az utolsóig. Várom a véleményeket. :vigyor4:
(#) zoly15 válasza Leadtek hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Szép munka első erősítőnek, ám a ventillátornak ebben a formában nincs értelme! Zárt dobozban csak a meleg levegőt keringteti. Illene szellőző furatokat készítened a dobozra
(#) Hp41C válasza Leadtek hozzászólására (») Dec 17, 2011 / 1

Szia!

Szép munka... De a táp panelen nincs meg a min. 7.5 mm szigetelési távolság a panelen a hálózati feszültségen levő primer és a szekunder kör között.
(#) Leadtek válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Köszönöm. Tudom de átvizsgáltam alaposan és nem ér össze sehol plusz tettem alá fél centi vastag szigetelőt így még be se tud gurulni alá semmi. Próbáltam mindent elkövetni a biztonság érdekében.

zoly15: A ventilátor alapból kikapcsolt állapotban van mivel nem melegszik nagyon a borda. Az inkább csak biztonsági megoldás nehogy túlmelegedjen mégis ha nagyobb hangerőt adok neki.
(#) Travolta hozzászólása Dec 17, 2011 /

A tavalyi és azelőtti csillaghoz megcsináltam a hópihét is.
(#) Hp41C válasza Leadtek hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Sajnos a panel kialakítása egyáltalán nem jó:
- Erre a panelre nem szabad tenni kitöltő fóliát, vagy azt is két részből kell feltenni és közöttük is betartani a legrövidebb úton mért 7.5 mm szigetelési tábolságot
- A primer vezetéket nem szabad a szekunder fóliákhoz közelebb vinni, mint 7.5 mm.

Jobb lett volna a transzformátort 90 fokkal elfordítani...

Nem a mostan mérhető szigetelési ellenállások a mérvadóak, hanem évekkel később egy elpiszkolódott, esetleg egy kicsit párás nyákon - amikor a gyermeked, unokád érinti meg. Megérné egy új panelt csinálni...

panel.JPG

(#) Leadtek válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Ebben teljesen igazat adok. Elfordítva tényleg jobb lenne. Lakkozva van úgyhogy elvileg nem tud oxidálódni és a pára sem árt de persze jobb lett volna szabályosan csinálni. Olvastam, hogy kell 7,5mm a primer és szekunder között a rezonális tápegységek topikban így azt hittem csak nagyfesz trafóknál szabály ez de mosmár tudom, hogy nem. Ez már így marad, majd a következő jobb lesz.
(#) Kovidivi válasza Leadtek hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Akkor ha tudod, mard ki a nyákot, hogy legalább levegő legyen a szükséges pontok között, és a réz vezetősáv szélességét is csökkentheted, amennyire csak lehet. Nekem egyébként tetszik a műved, a videó is jó lett!
(#) Hp41C válasza Leadtek hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Sajnos ez minden hálózattal összefüggő és a szekunder oldalon megérinthető berendezésnél előírás. Jelen esetben a szekunder áramkör a jelbemeneti föld csatlakozóknál biztosan megérinthető. Így üzemelteti életveszélyes. Lehet, hogy nem lesz probléma 10 évig sem, de ha egyszer valakit megráz és abból ügy lesz, a készítőt vonják felelősségre.
Következő: »»   835 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem