Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Vatelint használj , és ne az oldalakra tegyed rá hanem lazán töltsed meg az egész dobozt. Az a 70 liter az biztos?
Köszi. A vatelinbe nem megy bele a moly?
Mi baj a 70 literrel? Sok, vagy kevés. Itt a fórumon mondta valaki, hogy 50-70 literes doboz jó ennek a hangszórónak. A BassBox6Pro szerint is jó, ha jól megtömöm. Szerinted?
Szia!
Köszönöm a válaszod! A hangváltó gyári, 8 Ohm-os. Tehát, mit kell rajta változtatnom, hogy jó legyen? Szerintem most túl sok a közép a hangban. Kössek sorba a hangszóróval egy ellenállást? Üdv! Balázs
Nem biztos,hogy az a megoldás. 4 ohm-os hangszórónál máshova kerül a keresztezési freki. Általában úgy szokták ahogy írtad,de ehhez a minimum az impedancia mérés. Anélkül neki sem szabad állni.
A vatelin műszál.Nem tudom mit eszik rajta a moly?
Jó sok kell bele ,de kitömi keményre nem szabad. Csak lazán. Minél nagyobb a doboz annál kisebb lesz a terhelhetőség ,de cserébe mélyebbre megy majd. A zárt dobozoknak nem erősségük a mélyhangzás, az 50 Hz az nagyon jó értéknek számít.
A vatelin eredetileg pamut, amit a molyok szeretnek nyam-nyam.
HS280 mellé lesz mélysugárzó. HS500 hangszóróval. Csak lejjebb megy....
Én úgy tudom , hogy a vatta a 100% pamut. A vatelin az műszál. De megnézegettem újra közelebbről is , ez bizony műszál.
Sziasztok, éjjeli szekrényből szeretnék mély ládát építeni, egy 30 centis mélyhez mekkora cső kell?
Szia! Nem tudjuk milyen hangszóród van, nem ismerjük a szekrényedet, de az éjjeliszekrények átlagos méretét nézve és abban egy 30centis mélynyomót elképzelve ne várj sokat.. Veszel egy állítható hangolócsövet és fülre beállítod..
Sziasztok.
Nekem is van egy tervem.Nemtudom, hogy jó-e.Mondjatok véleményt.Nem vagyok nagy szakértő a ládakészítésben, ezt is ajánlották nekem. A mélnyomóimon azt irja 250W 4/8ohm (két bemenetük van) Köszönöm a válaszotokat.
Ennek az elrendezésnek nem volna sok értelme. Inkább csinálj sima reflexet belőlük.
A hangszórótól függ hogy egyáltalán alkalmas e reflex dobozhoz.
Sziasztok!!!
Szeretnék 2db 3utas bass-reflex ládát építeni!! Melyben egy: http://autohifioutlet.hu/termekek/hangszoro---melysugarzo/t:159/ken...-w112s mély lenne, Egy :http://www.wattvill.hu/index.php?page=termek&product=10374 közép, Valamint egy http://hangszoroshop.hu/spd/MM29/MPT165_piezo_magassugarzo_magas_hangszoro ilyesmi piezo !!!! Mindezt egy:http://hangshop.hu/spd/vk-s1000/VoiceKraft_S1000_vegerosito végerősítővel hajtanám !! ;) Első kérdésem: mekkora ládára is lenne szükség ??!! Második,és egyben fő kérdés: a hangváltó....ha valaki tudna ebben segíteni,azt nagyon megköszönném!!! Nem programokra vagyok kíváncsi,mert azokhoz nemértek!!!Konkrét számokra,h milyen ellenállás,milyen tekercs,stb...!! Vagy ha gyári a hangváltó akk az is megfelel!!! Előre is köszi!!! Használd a LINK gombot, azért van!
Szia! Kár volt új topicot nyitnod van már néhány,ami ezzel foglalkozik. Például. Bővebben: Link
Ez szerintem nem teljesen jó párosítás semmilyen szempontból. Személyes véleményem most nem fejteném ki a bizonyos márkájú hangszórókról szóval... Első: miért akarsz 3utast? Teljesen fölösleges ez a "közép" alá még mélynyomó ha az is lemegy 40Hz-ig. vagy fordítva, miért mélyközép egy mélynyomó fölé. De ez mind szerintem lényegtelen, két utas rendszerben gondolkozz inkább szerintem. Sokkal több sikerrel járnál ha készítenél egy középmagas hangsugárzót (80Hz-20kHz) és egy mélyládát külön, aktív hangváltóval. Egy passzív hangváltó megtervezése se túl könnyű feladat, nem hogy, kettő.
Illetve itt lenne érdemes folytatni a témát
(Hangfal, hangsugárzó nem feltétlen egy dolog)
Elválasztva akarom építeni...alul a mély, fent a közép a magassal... ezért a hangváltót úgy kéne belőnni, h a mélyre max 500Hz.ig engedjen, a középre szűrőkkel csak pl 500-tól olyan 2500-ig, a magas pedig fölötte.... namármost ezek nem végleges hangszórók, ha esetleg tudsz jobbat hasonló árfekvésben, akk azt szivesen veszem azért köszi !!!
Igen ott is lehetne folytatni. Ha beírta volna a keresőbe csak azt,hogy hangfal már nem is nyitott volna új topicot. mert van már néhány. Bővebben: Link
Üdv!
Az autós mélynyomó HSZ-t szerintem sztornózd. Jól hangzik az a 28Hz alsó határfrekvencia, meg a 90dB SPL sem rossz, viszont TS paramétereket csak méréssel tudnád(?) megállapítani. Lehet, hogy nagyon kedvezőtlen értékek jönnek majd ki. Nekem egy Magnat Transforce 1200 van a szobámban. Elvileg 16Hz től kéne sugároznia 500Hz-ig. Természetesen 30Hz alatt meghal, mert autóba való.
Hali!
Totál rosszak az elképzeléseid a hangsugárzókkal kapcsolatban, nem így kell a dolgokat elkezdeni és főleg nem ránézésre kell a tetszetős kinézetű hangszórókat összeválogatni. Az első és egyben fő kérdés ne a hangváltó legyen, hanem az hogy mire és hol akarod majd használni. Ha nem értesz a programokhoz akkor kezdd el őket tanulmányozni, olvass bele az ide vonatkozó témákba hogy találkozz egy-két "hangszórós" alapfogalommal. Fél óra utánanézést követően már teljesen máshogyan fogod megközelíteni a kérdést.
Főleg itthoni használat+pár kisebb házibuli Lehet igazad van!! Ha van pici időd ajánlj valamit,hasonló árfekvésben!!! Nagyon köszi!!!
Mennyit szánsz az egészre (2 db komplett hangsugárzóra)? Gondolkozz inkább kétutasban, annak jobb kilátásokkal tudsz nekiállni.
Mindenképpen építeni akarsz? Ha a használati érték fontosabb a saját építésnél akkor inkább venni volna célszerű és költséghatékony.
Durván egy 50-est a hangszórókra és egyebekre!!
Viszont!!Ezt is lehetne 2utasként kezelni...olvastam olyat, h a piezo-t nem szükséges hangváltóra kötni, csak egy bizonyos kondi kell elé,amivel lehet hangolni....szal 2utas hangváltó kell,mélyre és középre, de mégis 3utas lesz a plusz piezo-val. Így nemlenne célszerűbb szted???
Bocsi, Bassmester...
Nem, nem lenne célszerűbb, mert úgy maximum bulibox lenne belőle. A piezzóknak nagyon rossz a hangjuk. Miért nem jó neked a 2 utas? Annak elvileg egyenletesebb lehet a fázismenete, és még olcsóbban is jönnél ki. Milyen zenét szeretnél hallgatni a hangdobozokon?
A mélyládákat nem érdemes 150, de inkább 100Hz felett vágni, mert ott már kezd irányított lenni a hang ,bár ez csak részletkérdés. Olyat tudok mondani szerintem mi lenne jó, viszont azt nem tudom te mire szeretnéd használni, mik az igényeid és számodra mit jelent a jó.. Így látatlanban nehéz segíteni. Mindenesetre amiért MNC-t például nem választanék az az, hogy nem megbízható, érzékenysége divergál a nullához ,adatai nehezen hihetőek átvitele még az adatlap szerint se túl egyenletes. Kenwoodot nem ismerem . A másik dolog ,hogyha a "top" csak 100Hz felett kap kraftot kihasználhatnád hogy keresel kicsit érzékenyebb hangszórót.
Udv mindenkinek.Ezt es Ezt hangszorokbol kettot kettot vettem.Mekkora ladat kellene neki epiteni hogy a legjobbatt kilehessen belole hozni?Kisebb bulikra kellene,es inkabb top hangszoro lenne.Namost azon gondolkodom nagyon hogy zart vagy reflex lada legyen.[tobb informaciot nemtudok nyujtani,mintamennyit az oldalrol letudtok olvasni.]Valaszokat elore koszonom.
Ezen infó kevés a meghatározásához. TS kell mérni rajta. Olvass vissza a témában.
Üdv!
Kis segítséget szeretnék kérni. A 3. pár HS 40-esem nem szól olyan szépen, mint a többi, a középhangjaik rosszabbak, zavarosabbak, a terük is rosszabb és azt hiszem, rájöttem, miért. A másik két, korábbi párban lévő mélyeknek (PD207S) a pilléje (azt hiszem, így hívják, amire a membrán fel van alul fogva) sokkal engedékenyebb, rugalmasabb, mint ezekben, bár kinézetre ugyanabból a sárga anyagból készültek, viszont a többiekéhez képest egészen meg vannak keményedve. Mit lehetne tenni, hogy ezeknek is ugyanolyan legyen a pilléje, mint a jó példányok esetében, mivel locsoljam meg vagy ki kellene cseréltetni? Köszi... |
Bejelentkezés
Hirdetés |