Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   149 / 400
(#) reloop válasza CHZ hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

Üdv! Így jó lesz?
(#) CHZ válasza reloop hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

Szia!
Köszönöm. Csak azért jeleztem a hibát, nehogy valaki valóban úgy próbálja megépíteni.
(#) Moszkvai válasza Dr Endugu hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

Ebből a két fajtából sikerült vásárolni. A jobb oldali két darab elég jónak tűnik. A baloldali jóval gyengébb és elég gyanús is.

2SC5200.jpg

(#) reloop válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

Jogos észrevétel, mindössze kiutat kerestem az alacsony bétájú végtranzisztorok problémájából. Sima darlington - félek - rosszabb eredményt hozna.
(#) Dr Endugu válasza Moszkvai hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

El kell keserítselek, de a fényképen a bal okdali egy hamisítvány, azaz utángyártott tranzisztor! A középső, és a jobb oldali, az hibátlan, eredeti!Bővebben: Link Itt olvass utána!
(#) Moszkvai válasza Dr Endugu hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

Gondolom valami tömeg tranyó, amit olyanná feliratoznak amilyenre éppen szükség van.
(#) Ge Lee válasza Moszkvai hozzászólására (») Dec 20, 2011 /

Ez úgy működik, hogy amelyik típusból sok fogy azt elkezdik hamisítani (mert azt megéri, amiből keveset vesznek azt nem éri meg). Ezért pl. a BD249, 2SC3281, 2SC5200, 2N3773 kerülendő. Persze 100W feletti végfokot nem is érdemes tranyóval csinálni, de szobahangerőre a hamis tranyó is jó lehet.
(#) ThomAce válasza hangszoros hozzászólására (») Dec 20, 2011 /

A poén csak annyi, hogy a tranzformátor mintegy fele olyan nehéz lett, mintha réz huzallal készítettem volna el. A másik dolog, hogy a panelon is ugyanez a helyzet. Könnyebb, ragasztott tekercset készítettem. Szerintem szebben is szól. Ennyi. Szubjektív megítélésem az elsődleges.
(#) szamóca válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 20, 2011 /

Persze 100W feletti végfokot nem is érdemes tranyóval csinálni
Mégis mivel érdemes akkor?
(#) Ge Lee válasza szamóca hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

Fettel. Egy normális 200V-os tranyó minimum 2x annyiba kerül mint egy hasonló tudású FET. Illetve a FET sokkal strapabíróbb is. De 200W felett már a pwm a jobb megoldás, és olcsóbb is.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

Hát ez az!
Azt hittem valami IGBT-s fun-ba botlottam.
(#) szamóca válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

Ez felhasználás, és megítélés függő.
(#) Ge Lee válasza szamóca hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

Ami szintén tranyó (szigetelt kapujú bipoláris tranzisztor).
(#) Doncso hozzászólása Dec 23, 2011 /

Sziasztok. Egy apró kérdésem lenne, mi van akkor, ha 2SC2751-es tranzisztort használnék a végére?
Mikkel kellene számolnom?
(#) Dr Endugu válasza Doncso hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

A hivatkozott tranzisztor, ha jól látom egy kapcsolási feladatokra kifejlesztett példány! Egyenáramúlag stimmel minden, de a bétája roppant alacsony! 500 V-os feszültségtűrésre nincs szükség ennél az erősítőnél, 16 Ampert, meg sok más típus teljesít/túlteljesít! Ha ingyen adják, próbáld ki a Quadot ezzel a végtranzisztorral.
(#) Doncso válasza Dr Endugu hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Konkrétan ezekből van itthon, és elég szűk a keret mostanság, ezért kérdeztem. Látom én, hogy kapcsiüzemre van, ez kitünt az adatlapból, a kérdés inkább arra irányult, hogy mi van ha ezt használom, tehát mik lehetnek a buktatói, ha kapcsoló tranyó fittyen bele?
(#) Norba19 hozzászólása Dec 23, 2011 /

2N3442 vagy BD249C?
Mindkét fajtából van itthon pont 8-8db tehát már csak az a kérdés melyiket tegyem bele a gépbe...?

Javaslatok és ellenjavaslatok?
(#) Doncso válasza Norba19 hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Ha mindkettőből van, és feltételezem, hogy eredetiek, akkor egyértelműen a 3442-est! Erősebb tranyó.
(#) reloop válasza Norba19 hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Szia! Válaszd a nagyobb erősítésűt. Ha egyformák, a TO-3 tokra szavazok. Nekem meggyűlt a bajom a BD-k hűtésével.
(#) kukac_24 válasza reloop hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Nekem MJ15003-makkal pörögnek a Quadjaim, igen jók velük-
(#) Norba19 válasza Doncso hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Köszi a válaszokat. Én is arra szavaztam volna és igen,mindegyik eredeti.
(#) zoly15 válasza kukac_24 hozzászólására (») Dec 24, 2011 /

Nekem is MJ15003-ak vannak a Quadokban, elég jó hangja van velük
(#) Doncso válasza kukac_24 hozzászólására (») Dec 24, 2011 /

Na, a másik tippem még az MJL21194 - lett volna, mert van itthon 3db. de ha elhasználom őket, akkor a párjaik (MJL21193) egyedül árválkodnának. Majd inkább egy PNP/NPN erősítőbe kapnak majd helyet.
(#) soos csaba hozzászólása Dec 24, 2011 /

Sziasztok, az volna a kérdésem hogy EZ a toroid trafó elegendő egy Ludvig féle sztereó Quad meghajtására, vagy elegendő egy kisebb is?. Üdv.
(#) Moszkvai válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 24, 2011 /

Ha ki akarod venni belőle a 2x100watt-ot, akkor nem tennék bele kisebbet.
(#) ferike123 hozzászólása Dec 25, 2011 /

Sziasztok!Ti melyik mjl jelű tranzisztort ajánlanátok a megépítéshez?A fentebb említett is egy megoldás,úgy emlékszem,hogy van még nem is egy ebből a típusból.Egyébként bd 249c-vel akartam,de láttam néhány helyen és ismerősöm javasolta,hogy inkább mjl legyen.Kérdés,hogy melyik a jó?Ár nem lényeg.Ja annyit még,ha a végtranyó mjl lesz akkor meghajtót is kell cserélni (bd242c) vagy maradjon?Ha kell javasoljatok már valamit.4 db nyákot szeretnék megépíteni kedves ismerősöm adott 4 db-ot ő bd-vel építette meg!Nekem is ez van itthon,de ha az mjl jobb akkor egye fene,ennyit megér ez a végfok!Szóval köszönöm előre is a segítséget!Kellemes ünnepeket mindenkinek!
(#) kiss.ferenc hozzászólása Dec 25, 2011 /

Sziasztok!A quad405-ös erősitőm elé szeretnék csinálni egy előfokot, hangszinszabályzót ami jól illeszkedik hozzá, és még szebb hangzást ad a quadnak. Valami olyasmi érdekel amivel szép mélyhangokat tudok kicsalni a quadbol, szép lágy, dinamikus hangzást. De azért ne legyen nagyon bonyolult alkatrésztemető sem. Tudom hogy a legjobb a csoves előfok lenne, de eszméletlenül sokba kerül a megépitése. Van valakinek valami bevált rajza?
(#) Panhard válasza kiss.ferenc hozzászólására (») Dec 25, 2011 / 1

Ha igazán szép hangzást akarsz, akkor elfelejted a hangszínszabályzót, attól csak rosszabb lesz. Ha már szabályozni kell a hangszínt, hogy jól szóljon, akkor ott valami nem ok. Szerezz valami Lossless zenét, és azzal hallgasd meg, ne MP3-al.
Nekem egy ilyen van:Bővebben: Link de csak a bemenetválasztó miatt használom.
(#) soos csaba válasza Moszkvai hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Kösz a választ, mindenképp azt veszem meg hozzá.
(#) soos csaba válasza kiss.ferenc hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Szevasz Ferenc, ITT van ez a rajz, és ez mindent tud ami neked kell. Üdv
Következő: »»   149 / 400
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem