Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   68 / 600
(#) toro válasza briki hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Mérj rá az ion áramra!
HMV gyártásnál a gázszelepen beállított max. nyomáson megy a kazán, majd az NTC-k leszabályozzák a motoros szelepet. Nézd meg a láng nem "lebeg-e" le az égőről, ill. belelóg-e az ionikus elektróda rendesen a lángba!
(#) toro válasza briki hozzászólására (») Dec 22, 2011 / 1

Írtam Neked, hogy a Vaillant kazánok a beépített aquasensor miatt mérni tudják az átfolyó víz mennyiségét (is)!
Természetesen ehhez kell a szoftver is!
Ha érted a kazánkör NTC-k szabályzását, ezeknél a rendszereknél a HMV is ugyanaz, mert a lemezes hőcserélő falán keresztül ugyanaz játszódik le, mintha fűtene.
(#) briki válasza toro hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Köszönöm!
(#) briki válasza toro hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Ennek az áramláskorlátozónak a hiánya okozhat problémát-ha igen milyet ( ha nincs beépítve )?

CIMG5021.JPG

(#) toro válasza briki hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

A nevében van, hogy áramláskorlátozó!
Ha kiveszed vagy nem építed be, óhatatlanúl magasabb lesz az átfolyó víz mennyisége és ezáltal csökken a kilépő vízhőfok!
(#) toro válasza toro hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Plusz még zajosabb is lesz!
(#) Libus válasza toro hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Az enyémhez állíthatót adnak gyárilag, azzal kell visszavenni a vizmennyiséget.....
(#) Libus hozzászólása Dec 22, 2011 /

Kérdés: primer hőcserélőről a zöldes lerakódást mivel lehet leszedni károsodás nélkül? Próbáltam vízzel lemosni, lejött nagyjából, de csak a körömkefe segített igazán, ám azzal a lemezek közé mélyebbre nem érek be
(#) mugab válasza Libus hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Elvileg trisós víz meg ecset lehet jó, de én nem erőlködnék feleslegesen ha a nagyja lejött, úgyis újraképződik. Ha átlátsz rajta (a kis ablakokon is) akkor nem forszíroznám a dolgot...
A lényeg hogy ne maradjon rajta- benne morzsalék, kosz.
(#) latya73 hozzászólása Dec 23, 2011 /

Sziasztok!
Westen Boyler digit 240 Fi hibám van. A melegvíz zuhanyzás közben is elfogy, de a legrosszabb kádtöltés közben, akkor kb 3 és fél percig van melegvíz. Kínomban megcseréltem a HMV és a fűtés NTC-t de így sem történt változás, de lehet hogy mindkettő rossz.
Falun lakom, a gázszerelő nem jön ki mert messze van neki a 21km.
(#) toro válasza latya73 hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Egy kérdés, fűtésed van?

A kijelzőn milyen hibakódot ír ki?
(#) briki válasza latya73 hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Falun laksz, és e miatt nem megy ki a szerelő? Szerinte akkor ott csak fával kell fűteni? Még szerencse, hogy a mentősök nem így gondolkoznak, és még azt mondják, válság van. Esetleg vidd el hozzá a kazánt!
(#) latya73 válasza toro hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Fűtés van, hibakód nincs
(#) latya73 válasza briki hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Megyeszékhelytől 21 km sztem nem a világvége...

Milyen a fűtésrendszered: müa.-, réz-, vas?
Hány éves a kazánod és a rendszered?

Pont azt mondom, röhej az ilyen kifogás. Mond meg neki, hogy egy nagy városon belül nem 21 km-t, hanem 50-et megy az ember ha kell, és nem 30 percet utazik, hanem 1 órát a dugóban!!!
(#) latya73 válasza toro hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

2 éves múlt, 5 rétegű csőből van

A bojler felfűtésénél- amikor csak a tárolót fűti, és nem kell a radiátorokat neki fűteni- hogy megy a kazán? Kínlódva megy a ker. szivattyú, ki be kapcsol a kazán, alacsony lángon fűt, vagy megy mint az őrölt, ha kihűlt a tárolóból a meleg víz?

Amikor elkezded kiengedni a meleg vizet a csapon, forró jön, vagy langyos? Hány fokra van beállítva a bojler meleg víz készítés? Annyi is van a tárolóban,. amennyi be van állítva? Kád töltéskor érthető, hogy hamarabb elfogy a víz, mivel egységnyi idő alatt több is jön ki rajta. Lehet a bojler hőmérséklet érzékelője halott.

Teljes lánggal megy, viszonylag hamar csinál is újra meleg vizet, de szerintem nem normális, hogy egy kád megtöltése (nem medenceméretű) 3 nekifutásból 5 perces szünetekkel történjen meg.
Nekem egyébként az a gyanúm, hogy a HMV fűtés a csap megnyitása után túl későn kapcsol be. Most direkt nem írom le hogy mennyivel, de hány másodperc a normális?

65 fokra van most állítva mert ha lejjebb veszem még tragikusabb a helyzet. Amíg van melegvíz addig a hőfokával nincs gond csak az idő nagyon kevés...

Akkor ha jól értem a beállított hőfokot el is éri a bojleredben a víz hőmérséklet- te esetedben a 60 C°-ot. Amikor be lett szerelve, akkor jól működött- nem kellett 3X megállni a kár töltésével? Persze kérdés, mekkora az a kád?

Igazából sohasem volt jó a kádtöltés, de az utóbbi időben már zuhanyzás közben is elfogy a víz.

Bár én nem vagyok ebben a kazánban otthon, de először én a bojlerben lévő érzékelőt nézném meg ellenállás mérővel. Sajnos azt nem tudom neked megmondani, hány fokon, mennyinek kell lenni, az is lehet, hogy nagyon későn reagál a változásra. Vízkőlerakódás is lehet rajta-, és a hőcserélőn is . 55 C° felett intenzív a vízkőlerakódás. Milyen kemény a használati víz? Van vízlágyítód? Ha az rendben van, akkor a hőcserélőre gyanakodnék- ennek ellent mond viszont az, hogy nagy lángon, gyorsan felfűt a kazánod- feltéve ha nem kapcsol gyakran ki-be.

A kád 100x140 es sarokkád

Azért ez a kád min. 150 literes. Ha 60C°-os vized van a tárolóban ( és ha 60 literes a tárolód, nem 40 liter ) akkor is kb 100 liter 40 C° vizet tudsz kivenni, ami ugyebár nem sok- szerintem, de vannak tőlem többet tudók is a fórumon.

Kivettem az NTC-ket, szobahőmérékleten az egyik 9,7, a másik 10,3 KOhm értéket mutat.

Idézet következik:
(#1123631) gazszeres válasza zsolti720 hozzászólására (#1123534) Válasz ? Hé, 20:26 [gazszeres jelenleg nincs az oldalon] [Moderációt kérek!]
Szia!
Nem írtad le pontosan milyen hibát produkál a kazánod.
Az NTC ellenállása 2-12 K ? közt kell hogy legyen.
Támpontként: szobahőmérsékleten 10-11 K ?.
Írj bővebben!

Gondolom te a primer kör 2 NTC-jére gondoltál. Én a bojlerben lévő érzékelőre gondoltam.

A primer köröd NTC-inek értékei ezek
Következő: »»   68 / 600
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem