Fórum témák
» Több friss téma |
Szép a rajz,mindenesetre,de azért írj ha megvalósul...Nem kicsit látszik egyszerűnek...
Tuti hogy jó!
A haverom csinált vele stroboszkópot!
Nincs valakinek egy villanócsöves stroboszkóp kapcsolása, ami vezérelhető dmx-ről, vagy legalább a zene ritmusára villog?
Megcsináltam tinában próbaképp ezt az automata ütemadós kapcsolást,igaz csak a led-ig tehát a villcső tápját stb nem,de nekem a jóistennek sem akar villogni a led... Minden értéket helyesen írtam,ahogy a rajzon van,mégis csak világít...:S 5let?
Esetleg egy still kép a szimulációról?
Nekem mondjuk működött,első alkalomra,"élőben".
Sziasztok!
Ezt a témát azért nyitottam mert szeretnék tőletek egy olyan dologben segítséget kérni amit neten nem találtam sehol!! Stroboszkóp vezérlőt szeretnék házilag építeni eléggé kezdő vagyok úgyhogy segítség kellene!!! Előre is köszönöm mindenkinek!!!!
Heló!
Az a kérdésem lenne ebben a kapcsolásban a LED-ek előtti előtét ellenállás változik, ha több led-et teszek bele Pl. 90db LED esetén mennyi?
Nem változik, de a tranzisztor és a dióda lehet hogy nem tudja azt a nagyságú áramot.
Miért ne kéne az előtétet csökkenteni hisz több led esetén akkor nem csökken a fényerő?
Ez a dióda jó?: http://www.hestore.hu/prod_10028016.html és ez a tranzisztor?: http://www.hestore.hu/prod_10021009.html
Hello!
Igen jó bele a két eszköz. üdv! proli007
Ezzel csak annyi bajod lesz, hogy nem lesz fényereje. Több darab 3 vagy 5W-os power LED-ből csináld, amikhez foncsor is kell, és illik áramgenerátorról hajtani őket.
Számítógéptáp az nem jó? ha az előtét ellenállásnak egy jóval kisebb ellenállást rakok be, akkor sem lesz fényereje? és mondjuk Power ledből mennyi kell, hogy olyan erős legyen mint 100db sima LED-el?
Bármilyen táp jó ha áramgenerátort csinálsz belőle. Az áramgenerátor azért kell hogy egyrészt védje a LED-eket, másrészt azzal tudsz beállítani megfelelő fényerőt. Ha kisebb áram folyik, kisebb lesz a LED-ek fényereje, ha nagyobb akkor pedig tönkremennek. Ha nem gyújtás állításhoz hanem diszkóba kell, akkor csővel építs. Egy cső áráért (lomexben kb. 1000Ft + 250Ft hozzá a trafó) egyetlen normális LED-et sem kapsz, és akkor hol van még a megfelelő fényerő, ahhoz több tíz LED kell legalább.
Megnéztem a Lomexben. jó ár ,de ez a 8W elég erős lenne? régen gondolkodtam villanócsöves stroboszkópban de az 250W-os lett volna, csak aztán nem találtam sehol akkora csövet meg hozzá trafót. erről van szó:
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/stroboszkop.html?pg=2&Su...%3E%3E
Van nekem egy villanó csövem de nem tudom hány W-os ezt hogy tudom kideríteni?
És mi van ha pl. egy 200W-os vagy 400W-os villanócsövet teszek az említett kacsolásba? http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/stroboszkop.html?pg=2&Su...%3E%3E
Szép lassan elkészül a bika strobim, ami eddig elkészült az már működik szóval közel a vége.
Viszont lenne 2 kérdésem bárkihez aki meg tudja válaszolni: (a képen be van keretezve pirossal a lényeges rész) 1. A 470k trimmer mire jó? Mit lehet vele állítani? 2. 330k potmétereket nem találtam a boltokban, jó lesz helyette egy 250ks LIN potméter? (erre a kérdésre feltételezem igen a válasz.) Előre is köszönöm a választ.
Sziasztok megint!Nem volt időm,és sajna nem is lesz egy jó darabig foglalkozni strobi vezérlővel,viszont hamarosan szükségem lenne egyre!
http://www.flashelectronic.hu/index.php?do=show&select=webshop&acti...d=2095 Egy hasonló funkciókkal,kinézettel rendelkezőt szeretnék,amennyiben valaki meg tudná nekem építeni a kapcsolást,vagy unalmában csak a kapcsolási rajzot,annak hihetetlenül hálás lennék,akár anyagilag is!
Sziasztok!
Problémába ütköztem,van egy régi stroboszkópom.vöröses ív keletkezik nagyobb frekvenciánál 2 elektróda között.Az egyik az ahol az elsütéshez kapja a pár kilovoltot ,a másik szerintem az anód lehet.Mintha begyulladva maradna.260 volt feszültséget kap.Kisebb frekvencián megy,de nagyobb frekvenciánál meg kialakul ez az ív,és addig marad ameddig a tápfeszültség meg nem szűnik egy pillanatra.Ez régi villanócső,még a csöves korszakból.Lehetséges hogy elhasználódott? Nincs másik villanócsövem,szerintetek megoldást jelentene hogy ha egy kis szikraközt tennék a kilovoltos ágba,mert az a pár kilovolt áthúzna a szikraközön és a csőben is és begyújtaná,viszont az a 260 volt nem találna magának utat a szikraköz miatt.Ez hülyeség?
Nekem akkor csinált ilyet, amikor a kondenzátor elpusztult.
Köszi a választ.Van kapacitásmérőm és a kondenzátor az oké.1uF,és annyi is van ráírva.Betettem egy kb fél mm-es szikraközt a kilovoltos ágba.Így már nem húz ívet belül sosem,és megy nagyobb frekvencián is.Köszi a válaszod.
Sziasztok!
Lehet rossz helyre írok akkor előre is bocs. Olyan gondom lenne hogy van egy 1500W villanócsöves stroboszkópom ami vezérlővel megy, de működnie kellene anélkül is de sajnos nem csinál semmit. egyszer kiment benne a cső és azóta a vadi új csővel sem csinál semmit. mi lehet a gond? amit tudtam kimértem a panelon azok mentek viszont van egy fekete kis doboz aminek van 10 lába és fogalmam sincs hogy mi lehet mert nincs feltüntetve rajta semmi. ha valaki tudna nekem segíteni bármi adat kell írok. Előre is köszönöm. Üdv: Tomi
Nekem is ugyanilyen panel volt a nagy strobim belsejében. Abban a kis fekete 10 lábú dobozban lapul tulajdonképp a lényegi rész, azért hogy ne tudd lemásolni. Hogy mi van benne azt én sem tudom, kivágtam az egészet a francba és építettem egy teljes panelt.
Azt már látom hogy csak egy poti van a tiéden (az enyémen 2 volt, az egyik a fényerő a másik villogási frekit szabályozta) Gondolom akkor a tiéd nem fényerőszabályzott... Ha van vezérlőd akkor szerintem ne erőltesd ez az "önálló" működést, örülj hogy még megy.
Köszönöm válaszod. Tudsz nekem adni egy kapcsolást 1500 W ra mert akkor megépítem én is újra de hogy működjön a vezérlővel.
igen ez 1 potis amivel a frekit lehet állítani. Előre is köszi
Szia!
Ezeknél a típusoknál a fényerőt a csatlakozók között található trimmer potival tudod állítani. Üdv.
Valaki akinek van bika strobija vagy másik 1500Wattos aminél lehet fényerőt szabályozni, megmondaná hogy a minimális szinten mennyire fényes.
Mert én a bika strobin nem veszek észre semmilyen változást, hiába állítom a potit vagy a trimmert. Ha a trimmert maximumra tekerem akkor nem villog, de utána szerintem teljes fényen. Ha meg a potit tekerem maxra, akkor meg nem villog hanem csak "villámlik" benne. Jó lenne ha menne ez a fényerő szabályzás.
A saját gyártmányomban szinte a nullától, az anódizzító fényerőig lehetett szabályozni, hogy ezeket a retkeket mennyire lehet szabályozni azt nem tudom, mert mikor vettem már rossz volt az áramkör.
klikk Levettem a nagy strobi fényét, nekem ez a minimum. A ledekhez képest látni így mekkora a fénye
Hát akkor nálam nem megy az már tuti, még a másik szobában is látni ahogy villog.
Nah meg ha kikapcsolom, fél másodpercig még izzik a vége, de lehet mind2. Akkor viszont nem értem mi a gond, a nagyfesz része az megy, a bekötés elvileg jó az icknél, kimértem multiméterrel. Már csak arra tudok gondolni hogy valamiért nem érzékeli rendesen a szinusz hullámot, vagy pedig rosszul kezeli. Talán az lehet a baj hogy, a belső ütemgenerátor van megszakítva egy optoval, és ez meg vezérelve van egy fényorgonával, szóval ha van mély akkor folyamatosan villog a beállított frekvencián ha nincs akkor meg nem villog. De nem hiszem hogy ez bármit befolyásolna. Nah azért átszaladok még1x a bekötésen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |