Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   699 / 1385
(#) tikitiki válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Akkor megnyertem a fogadást ?
De amúgy tényleg erre elég nehéz volna még forró levegős állomással is , mert ha lötstopos lenne , akkor esetleg , és nyilván a nyák nincs arra készítve , hogy könnyedén fel lehessen rá forrasztani a BGA át.
Egyébként már ha kellene , de nem kell ilyen csak ki akartam próbálni , akkor már lehet nem kellene 15x csinálni mondjuk 6x 7x még biztos.
(#) pcroland válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 26, 2011 / 1
 
A legtöbb világos, de a microvia az micsoda?
(#) tikitiki válasza pcroland hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Na meg 12 rétegű nyák ez itthon felejtős mármint házi nyák készítésnél. .
Pcroland mit szósz egyébként milyen lett ?
(#) pcroland válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Zsír lett, direkt nincs lyuk a forrpontokban? Amúgy mekkora baromság már ez a BGA csatlakozó. Hogy lehet kivezetni mind a 100 lábat rendesen?
(#) tikitiki válasza pcroland hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Nem tudom , hogy kell e forrpont nem az én alkotásom volt a rajz , csak kipróbáltam , hogy ez még itthon létrehozható e nyák + maratás , de igen bár tudom , hogy sose lesz ilyenre szükségem még is kihívás volt , és még ha nehéz is volt örültem neki , hogy sikerült.
(#) pcroland válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Ja értem. Tudom, hogy nincs rá szükség. Egy olyan tervet sem láttam itt az oldalon, amiben van BGA-s alkatrész.
(#) tikitiki hozzászólása Dec 27, 2011 /
 
Na csak ,mert hogy egy kicsit még ha lehet fokozni a dolgot , akkor nézzétek csak mintha be lenne futtatva valamivel , hát ez sem egyszerű már ennél a méretnél .
(#) Frankye válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Na, azért itt már - szemre - látszanak nem kívánatos "átkötések", de ez valóban a legeslegvége a technikádból kihozható maximumnak.
Mindvégig élvezettel kísértem figyelemmel, hogy hogyan fejlődik ki az Általad kikísérletezett technológia, de az éppen Általad (is) említett mechanikai kialakítási/átalakítási nehézségek miatt vélem úgy, hogy nem fog tömegesen elterjedni. Persze, ha valaki lát benne fantáziát, van kedve, ideje, pénze, tehetsége, szerszámozottsága, lelkesedése, akkor "nagyot alkothat" vele, ahogyan Te is tetted, de ezzel együtt az az érzésem, hogy a hobbisták körében inkább marad a két legnépszerűbb módszer a levilágítás, és a vasalás.
Mindazonáltal irigylem a kitartásod és az ügyességed, és szívből gratulálok hozzá!
(#) gulasoft válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Bekented a viziónnal?
(#) tikitiki válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Be bizony
(#) tikitiki válasza Frankye hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Köszönöm szépen , és tényleg írtam is korábban , hogy nem hiszem , hogy csak ezért valaki a már megszokott bevált technikájáról áttérne erre miért is tenné , Tulajdonképpen az ár a nyák készítésnek ebben a formájában drágább sokkal , ha már csak a festéket nézzük , bár megmarad a nyomtatónak az a tulajdonsága is , hogy ugyan úgy lehet vele normálisan is nyomtatni mint az előtt .
A viziónozásról még annyit , hogy ennél a kis méretnél , és vonalaknál alig akart rajta maradni mert annyira nincs már felület , de azért meg lett.
(#) Attila86 hozzászólása Dec 27, 2011 /
 
Erről a víziónozásról nem akar valaki egy cikket írni?
(#) tikitiki válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Tulajdonképpen nem olyan nagy dolog , csak az anyag kell hozzá , a többi ugyan az mint a korábban linkelt videón .
Valamilyen edény lehetőleg fém , meleg vízbe citrom savat elkeverni kb egy fél evő kanálnyi elég, mondjuk 5x5 nyákmérethez, amikor már a citrom sav feloldódik , és majdnem kezd gyöngyözni a víz , akkor mehet bele az ónozó anyag .Amikor ez is megolvad mehet bele a nyák, először rajzolattal felfelé , hogy a citromsav érje előbb tisztítás miatt, utána a nyákot ki kell emelni, aztán rajzolattal lefelé beletenni , hogy az edény alján a már olvadt ónozó anyag hozzá tapadjon .Utána meg lehet megint fordítani , és egy fa pálcika végére rögzített anyag , vagy szivacs segítségével finoman el kell dolgozni a nyákon az ónt, persze ezt mind víz alatt, nem kell félni nem fog össze folyni az ón , csak ott tud megmaradni ahol réz felület is van.Én annyival toldottam még ezt a dolgot meg , hogy amikor kész , akkor a forró levegős állomással utána még szebbé tehető illetve szép fényes lesz , az ón felületi vastagsága mikronokra tehető tehát nem lesz vastag , illetve ki hogy . csinálja.Korábban lettek képek feltéve az eredményről .http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_178_584_ASC.html
(#) roland0327 válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Szerintem ilyen minőség leginkább a nyomtatótól függ.. Ami takar és jó minőségben nyomtat. Utána már nem nehéz a lamináló hőfokával szórakozni és azzal, hogy ne lapitsa szét a festéket. Én mikor megcsináltam az Attila86 féle lamináló II-t kb. egy éve, azóta nem álltottam rajta semmit! A hőfokot szoktam a panel méretétől függően, ha kisebb lejjebb veszem ha nagyobb feljebb. 10mil-el tízből tíz panel sikerül. Szerencsére.. De egyébként szép lett, és ahogy figyeltem nem nagyon van szakadás benne
(#) baloghzoli1 hozzászólása Dec 27, 2011 /
 
Sziasztok
Az P-20 elöhiváshoz milyen háztartási vegyszer jó?A wolf-os volt csak elfogyott
(#) tikitiki válasza roland0327 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Van benne egy két hiba talán egy pixelnyi itt ott , de olyan kicsi , hogy szinte nem is látszik.Igen a nyomtató nagyon lényeges , és a tinta ami tény , és való , hogy nem mindegy , hogy milyen,persze itt nem játszik szerepet a lamináló , és a vasló sem, de örültem , hogy így is sikerült ahogy .
(#) roland0327 válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Hobbi szinten elég ha már 10mil-t tudsz stabilan. Sajnos a nyomtatóm már haldoklik.. Most arra gyűjtök én is, majd keresgélek valamilyet. Esetleg javaslatokat kérnék, hogy melyik nyomtató a nyerő Tudom, hogy mindenkinek a sajátja de mégis
(#) tikitiki válasza roland0327 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Most nézem , hogy te név rokonom vagy , mármint ha az az igazi neved , hogy Maczkó
(#) gulasoft válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Lefolyótisztító, (SZITI), kék szögletes dobozban árulják háztartási boltban
(#) tikitiki válasza roland0327 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Epson stylus C86 tal sikerült az ez alattiakat is próbáltam , vagy 5 - 6 ot de azokban nem ilyen a fej, a mechanika hasonló, illetve a fej pályájánál is vannak eltérések , nem mindegy , hol vágja az ember át a magasítás miatt, és papír továbbító hengerek miatt sem, és persze a festék kazetták ezek TO - 440 es sorozatúak .
(#) baloghzoli1 válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Köszi
És az arány, kb?
(#) roland0327 válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Az a vezeték nevem igen! Mindenképp olyan nyomtató kell ami olcsó és hozzá a toner vagy tonerpor is olcsó.
(#) tikitiki válasza roland0327 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Na csak , mert én is Maczkó vagyok , csak Istvánba.
Hát nem szeretnélek elkeseríteni , de ehhez a technikához az eredeti tinta ku... drága szóval nem igen éri meg , én is csak kíváncsi voltam , hogy megvalósítható e , ja és milyen nyomtatód van és mi a baja?
(#) roland0327 válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Nincs baja, csak kifog fogyni és nem akarok tonert venni hozzá inkább veszek újat! Espon EPL5800 600DPI. Egy 1200DPI-st akarok venni mindenképp!
(#) tikitiki válasza roland0327 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Lehet után tölteni a tonert az úgy nem jó ?
(#) Attila86 válasza roland0327 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Azt ugye tudod hogy az új nyomtatóhoz adott toner sokkal kisebb kapacitású mint ha külön vennél egy tonert?

Én is két hete vettem egy új tonert. A gyári Samsung 21000Ft, az utángyártott pedig 6500Ft. A most kifogyott három évig(!) bírta, úgyhogy a 6500Ft szerintem nem sok. Bár nem tudom hogy a te nyomtatódhoz mennyi a toner.
(#) roland0327 válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Nem foglalkozok vele. Lehet eladom, lehet megtartom tartaléknak. Egy 1200DPI-s veszek
(#) tikitiki válasza roland0327 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Értem te tudod , ha sok nyákot csinálsz nem tudom ,és hogy csak ahhoz akarod e venni igazából , hogy megér e annyit áldozni rá, bár nem tudom milyen árba mozognak az ilyen lézerek .
(#) gulasoft válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Keverj egy 20%-ost és egy pillanatra lógasd csak bele panelt, utána sima vízben lögyböld. Ezt ismételd amíg fémtiszta lesz ott ahol lennie kell. Ha nem megy higítsd 10-esre. Régen használtam, nálam ez már csak a dry lemosója.
(#) janikukac válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Kíváncsi lennék, hogy az utángyártott toneroddal is tudsz -e olyan szépen nyákot laminálni mint előbb...?!
Következő: »»   699 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem