Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-tervező programok
Megnézem hogy hová küldtem, lehet hogy rossz címre ment..
A Tina regisztrációja úgy működik, hogy a program feltelepítése után x (30) alkalommal indítható a regisztráció nélkül.
A regisztrációhoz a Tina a számítógép hardver elemeiből képez egy azonosítót és ehez kapsz egy regisztrációs kódot. Tehát a számítógép és regisztrációs kód nem elválasztható. Ha másik gépre akarod átvinni, akkor a regisztrációt meg kell szüntetni (van rá menüpont) és az új gépre újra kell regisztrálni. (úgyanígy, ha jelentős hardver változás történik). Szóval ki van ez találva.... Nem véletlen hogy nem találni 7-es tört verzót. a 6-os is elég sokára volt megtalálható a kiadáshoz képest. Üdv.
Nem értem ! Ha megveszem a programot és mondjuk van x számítógépem (min 2) az egyikre feltelepítem , majd az valami oknálfogva bedöglik (mondjuk elszáll a vinyó) ezekután feltelepítem a programot a másik gépre - és akkor azon nem tudom használni a programot? Hagy döntesem már el én azt, hogy hogyan akarom használni azt a programot amiért pénzt kiadok. Ha rosszul értelmezem amit írtál elnézésedet. Nem mintha speciel megakarnám venni a Tinát de ki tudja.
De jól érted, csak nem szereted, én sem...
Én is jártam úgy hogy jelentősen megváltozott a hardver (egy új CD meghajtó még nem szünteti meg a regisztrációt, de nem tudom és sem hol a határ ) és e-mail, telefon után kaptam új regisztrációs kódot. Részletesebb információt tőlük kaphatsz: http://www.designsoftware.com/hungary/ Én csak egy felhasználó vagyok. Idézet: „(mondjuk elszáll a vinyó) ezekután feltelepítem a programot a másik gépre - és akkor azon nem tudom használni a programot?” Egyik a másikkal nem függ össze, ezért bárhány gépre feltudod telepíteni, legfeljebb a már feltelepitett programot nem tudod működőképes állapotban másolni, egy másik gépre. De telepíteni annyiszor tudod ahányszor akarod, és annyi gépre amennyire akarod. Üdv!
És akkor mi van ha nincs internethozzáférésem? Nem regisztráltok.. Csak megveszem a programot és kész. Gondolom lehet (DOBOZOS szoftverként is kapni a Tinát). Mellesleg olyan programot eszem ágában nincs megvenni amit csak a netről lehet letölteni, majd utána meg arra várjak, hogy emailban elküldjék a licenszkulcsát
Szia !
Minden program kapható dobozban is. Üdv!
Nézegettem a Tina árlistáját még a jó múltkorában és az alapverzió (diák?) azt hiszen 7000 forintnál kezdődik. 100 alkatrészre , vagy forrszemre van korlátozva , valamelyik a kettő közül. Utána van még egy 13000 forintos változat , de ez is korlátozott valamelyest (nagyon). A többinek az ára meg a csillagos ég , olyan drága. Nem tudom miért nem tudnak egy köztes megoldát kitalálni a Tinánál a FEJLESZTŐK ! Tudhatnák, hogy magyaroszágon nem milliomosok élnek többségében. Legalább lenne egy olyan változat ami kb-300 alakatrész elhelyezését tenné lehetővé - mint a Diptrace-nál 250 forrszem.
Szia !
Én nem nagyon gondolkozom ezeken a programokon, mert a S-Layoutot használom, ez egyszerű és jó. Többféle programot próbáltam, igazán egyik sem tökéletes még otthoni használatra sem. Ha mindenképpen olyan programra van szükségem ami szimulációs és sch - PCB-t is konvertál, akkor meg ott van a Multisim 9.0 Üdv!
Meg van nekem is mind kettő. A multisimet nem használom mert a sch és a package pcb része nem passzol egymáshoz. Sok alkatrésznek nem stimmel a lábkiosztása. Már nem tudom mely alkatrészek azok de az tuti, hogy gubanc van a hozzárendeléseknél. Nekem a Diptrace lenne a tökély, csak itthon nem lehet kapni , nincs hazai forgalmazója.. Pedig megvenném. Netről meg nem veszek programot!
Szia !
Én is csak az sch részét haszálom, mert a pcb részben nem találtam pl trimmer potit. De hasonló apróságok miatt nem használom egyik ilyen programot sem. Üdv!
Nem találsz benne potit? Annyi van benne mint a rosseb! Átküldjem az alkatrészbázisát?
Szia !
Potit találtam, csak közönséges trimmert nem. Üdv!
Érdekes.. Pedig lenni kell benne. Vagyis az enyémben vannak ezek a dolgok. Akkor nálad az lesz a helyzet ,hogy vagy szerzel egy másik verziót vagy valahogy frissíted a programodatt. Az elsőre verzióra van megoldásom
Szia !
Ha hazaérek felülvizsgálom a programot, lehet én nem találtam csak meg Jó lenne ha megtalálnám, mert ezenkivül már csak 1 apróság ami kicsit nehézkes, de arra találtam megoldást. Lehet a végén még használni fogom többször a programot. Üdv! Idézet: Üdv: hogy kell crackelni, mert megcsináltam mindent és nem müxik „Már próbáltam a KICAD-ot Nekem nem jön be Most ezt használom: National.Instruments.Circuit.Design.Suite.v10.0.Power.Pro De a Tina 7 jobban tetszett. Na nem baj hátha ezt is felteszik addigis keresek tovább.Bővebben: Link”
Megpróbálom letölteni a Tina 7 változatát. Nem fűzök hozzá nagy reményt, hogy az lesz a zip fájlban ami arra írva vagyon.. Megnézem a Kicad újabb verzióját is. Nekem Kicad 2006 júliusi verziója van a gépen , de vagy a program nem jó, vagy én vagyok béna hozzá. Pedig magyar kezelőfelülete van.
Topi egyszer írt erről valamelyik topicban, hogy a gyártók felpakolnak szándékosan ilyen fájlokat torrent oldalakra, azért, hogy azokat a hamis fájlokat töltsd le, ne az igazit. Végülis, ha 10 közül csak egy az igazi, akkor már nyert ügyük van, mert mire letöltenéd a 10, egyenként sokmegás fájlt, addigra elmegy a kedved az egésztől...
Sziasztok! Segitségre volna szükségem az EWB10-hez, elötte leég sok nyáktervezőt használtam már, orcad, tango, protel, expressz pcb... De evvel most egy kicsit megakadtam. Hogy lehet megcsinálni a multisimben azt hogy ha van egy ellenállásom és megadom neki a tokot azt az összes alkatrészre érvényesítse, és ne kelljen mindnek külön beállítani? Az ultiboardnak hogy lehet megmondani hogy kétoldalon autoroutereljen és ne csak az egyik oldalon szenvedjen orákon keresztül? Előre is köszi
Sziasztok!
Ismer valaki közületek egy olyan nyáktervező programot, mely nem nyákra, hanem pl. ilyen próbanyákra segítene megtervezni a kapcsolást? A neve is elég lenne,vagy az,hogy ilyen nem létezik Köszi mindenkinek!
Szia !
Bármilyen nyáktervezővel tervezheted ezt is, ha tartod az 1,27 es rasztert. Üdv!
Ahan. csak azért gondoltam, hogy esetleg van ilyen spéci progi, mert a próbanyákra inkább egymáshoz közel forrasztjuk az alkatrészeket és minél kevesebb átkötést használunk, nyákon meg szinte mindegy, hogy hol vannak, mert a rézvezetőpálya úgyis összeköti őket. Érted, h mire gondolok? de ha nem kapok választ, úgyis kíváncsi vok már, és megépítem rövid időn belül azt, amit szeretnék. Eddig is fejből logikáztam ki a kapcsolódási pontokat, de kíváncsi vok,h progival mennyivel könnyebb...
Köszi
Elvileg a fejlettebb NYÁK tervezők optimalizálni képesek az alkatrészek helyét, de tapasztalatom szerint még abba is bele kell turkálni kézzel. Szerintem ezt nem érdemes programra bízni, egyszerűbb, gyorsabb, és főleg "testhezállóbb" a kézzel-fejjel-négyzethálós papírral végzett tervezés.
Értem.köszi. azért gondoltam programra,mert elbizonytalanított az a tény, hogy 2db tda7294 is meghalt kezeim alatt...
Köszi!
A te programod a "LochMaster" az ABACOM-tól. Megrajzolhatók vele az átvágások, atkötések, alkatrészek beültetése (foto szerűen), és tesztelheted rövidzárra, szakadásra.
Demója, ill leírás letölthető: www.abacom-online.deBővebben: Link
Úristen!nagyon köszönöm!!!! Bárcsak tudnám vhogy viszonozni a segítséged!
Nincs mit. Ha tudsz nem csak demo verziót, szólj!
Nekem meg van a LochMaster (full). Nero: nrg fájl formátumban kb ~40 mb. Ezt ki kell írni a Nero-val egy cd-lemezre és kész.. Kinek kell?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |