Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-tervező programok
 
Témaindító: (Felhasználó 449), idő: Nov 10, 2005
Lapozás: OK   5 / 30
(#) orizon válasza PCB hozzászólására (») Júl 26, 2007 /
 
Megnézem hogy hová küldtem, lehet hogy rossz címre ment..

crocodile.JPG
    
(#) p_istvan válasza orizon hozzászólására (») Júl 26, 2007 /
 
A Tina regisztrációja úgy működik, hogy a program feltelepítése után x (30) alkalommal indítható a regisztráció nélkül.
A regisztrációhoz a Tina a számítógép hardver elemeiből képez egy azonosítót és ehez kapsz egy regisztrációs kódot. Tehát a számítógép és regisztrációs kód nem elválasztható.
Ha másik gépre akarod átvinni, akkor a regisztrációt meg kell szüntetni (van rá menüpont) és az új gépre újra kell regisztrálni. (úgyanígy, ha jelentős hardver változás történik).
Szóval ki van ez találva.... Nem véletlen hogy nem találni 7-es tört verzót. a 6-os is elég sokára volt megtalálható a kiadáshoz képest.

Üdv.
(#) orizon válasza p_istvan hozzászólására (») Júl 26, 2007 /
 
Nem értem ! Ha megveszem a programot és mondjuk van x számítógépem (min 2) az egyikre feltelepítem , majd az valami oknálfogva bedöglik (mondjuk elszáll a vinyó) ezekután feltelepítem a programot a másik gépre - és akkor azon nem tudom használni a programot? Hagy döntesem már el én azt, hogy hogyan akarom használni azt a programot amiért pénzt kiadok. Ha rosszul értelmezem amit írtál elnézésedet. Nem mintha speciel megakarnám venni a Tinát de ki tudja.
(#) p_istvan válasza orizon hozzászólására (») Júl 26, 2007 /
 
De jól érted, csak nem szereted, én sem...

Én is jártam úgy hogy jelentősen megváltozott a hardver (egy új CD meghajtó még nem szünteti meg a regisztrációt, de nem tudom és sem hol a határ ) és e-mail, telefon után kaptam új regisztrációs kódot.

Részletesebb információt tőlük kaphatsz:
http://www.designsoftware.com/hungary/
Én csak egy felhasználó vagyok.
(#) PCB válasza orizon hozzászólására (») Júl 27, 2007 /
 
Idézet:
„(mondjuk elszáll a vinyó) ezekután feltelepítem a programot a másik gépre - és akkor azon nem tudom használni a programot?”


Egyik a másikkal nem függ össze, ezért bárhány gépre feltudod telepíteni, legfeljebb a már feltelepitett programot nem tudod működőképes állapotban másolni, egy másik gépre.

De telepíteni annyiszor tudod ahányszor akarod, és annyi gépre amennyire akarod.

Üdv!
(#) orizon válasza PCB hozzászólására (») Júl 27, 2007 /
 
És akkor mi van ha nincs internethozzáférésem? Nem regisztráltok.. Csak megveszem a programot és kész. Gondolom lehet (DOBOZOS szoftverként is kapni a Tinát). Mellesleg olyan programot eszem ágában nincs megvenni amit csak a netről lehet letölteni, majd utána meg arra várjak, hogy emailban elküldjék a licenszkulcsát
(#) PCB válasza orizon hozzászólására (») Júl 27, 2007 /
 
Szia !

Minden program kapható dobozban is.

Üdv!
(#) orizon válasza PCB hozzászólására (») Júl 27, 2007 /
 
Nézegettem a Tina árlistáját még a jó múltkorában és az alapverzió (diák?) azt hiszen 7000 forintnál kezdődik. 100 alkatrészre , vagy forrszemre van korlátozva , valamelyik a kettő közül. Utána van még egy 13000 forintos változat , de ez is korlátozott valamelyest (nagyon). A többinek az ára meg a csillagos ég , olyan drága. Nem tudom miért nem tudnak egy köztes megoldát kitalálni a Tinánál a FEJLESZTŐK ! Tudhatnák, hogy magyaroszágon nem milliomosok élnek többségében. Legalább lenne egy olyan változat ami kb-300 alakatrész elhelyezését tenné lehetővé - mint a Diptrace-nál 250 forrszem.
(#) PCB válasza orizon hozzászólására (») Júl 27, 2007 /
 
Szia !

Én nem nagyon gondolkozom ezeken a programokon, mert a S-Layoutot használom, ez egyszerű és jó.
Többféle programot próbáltam, igazán egyik sem tökéletes még otthoni használatra sem.
Ha mindenképpen olyan programra van szükségem ami szimulációs és sch - PCB-t is konvertál, akkor meg ott van a Multisim 9.0

Üdv!
(#) orizon hozzászólása Júl 27, 2007 /
 
Meg van nekem is mind kettő. A multisimet nem használom mert a sch és a package pcb része nem passzol egymáshoz. Sok alkatrésznek nem stimmel a lábkiosztása. Már nem tudom mely alkatrészek azok de az tuti, hogy gubanc van a hozzárendeléseknél. Nekem a Diptrace lenne a tökély, csak itthon nem lehet kapni , nincs hazai forgalmazója.. Pedig megvenném. Netről meg nem veszek programot!
(#) PCB válasza orizon hozzászólására (») Júl 27, 2007 /
 
Szia !

Én is csak az sch részét haszálom, mert a pcb részben nem találtam pl trimmer potit.

De hasonló apróságok miatt nem használom egyik ilyen programot sem.

Üdv!
(#) orizon válasza PCB hozzászólására (») Júl 27, 2007 /
 
Nem találsz benne potit? Annyi van benne mint a rosseb! Átküldjem az alkatrészbázisát?
(#) PCB válasza orizon hozzászólására (») Júl 27, 2007 /
 
Szia !

Potit találtam, csak közönséges trimmert nem.

Üdv!
(#) orizon válasza PCB hozzászólására (») Júl 27, 2007 /
 
Érdekes.. Pedig lenni kell benne. Vagyis az enyémben vannak ezek a dolgok. Akkor nálad az lesz a helyzet ,hogy vagy szerzel egy másik verziót vagy valahogy frissíted a programodatt. Az elsőre verzióra van megoldásom
(#) PCB válasza orizon hozzászólására (») Júl 27, 2007 /
 
Szia !

Ha hazaérek felülvizsgálom a programot, lehet én nem találtam csak meg

Jó lenne ha megtalálnám, mert ezenkivül már csak 1 apróság ami kicsit nehézkes, de arra találtam megoldást.

Lehet a végén még használni fogom többször a programot.

Üdv!
(#) K.Leslie válasza Benzol hozzászólására (») Júl 29, 2007 /
 
Idézet:
„Már próbáltam a KICAD-ot Nekem nem jön be Most ezt használom: National.Instruments.Circuit.Design.Suite.v10.0.Power.Pro De a Tina 7 jobban tetszett. Na nem baj hátha ezt is felteszik addigis keresek tovább.Bővebben: Link”
Üdv: hogy kell crackelni, mert megcsináltam mindent és nem müxik
(#) orizon válasza K.Leslie hozzászólására (») Júl 29, 2007 /
 
Megpróbálom letölteni a Tina 7 változatát. Nem fűzök hozzá nagy reményt, hogy az lesz a zip fájlban ami arra írva vagyon.. Megnézem a Kicad újabb verzióját is. Nekem Kicad 2006 júliusi verziója van a gépen , de vagy a program nem jó, vagy én vagyok béna hozzá. Pedig magyar kezelőfelülete van.

tinav7.JPG
    
(#) orizon hozzászólása Júl 29, 2007 /
 
Sajnos ez is a Tina 6xxx verzió.

tinav7ki.JPG
    
(#) Frankye válasza orizon hozzászólására (») Júl 29, 2007 /
 
Topi egyszer írt erről valamelyik topicban, hogy a gyártók felpakolnak szándékosan ilyen fájlokat torrent oldalakra, azért, hogy azokat a hamis fájlokat töltsd le, ne az igazit. Végülis, ha 10 közül csak egy az igazi, akkor már nyert ügyük van, mert mire letöltenéd a 10, egyenként sokmegás fájlt, addigra elmegy a kedved az egésztől...
(#) gorbelabda hozzászólása Aug 13, 2007 /
 
Sziasztok! Segitségre volna szükségem az EWB10-hez, elötte leég sok nyáktervezőt használtam már, orcad, tango, protel, expressz pcb... De evvel most egy kicsit megakadtam. Hogy lehet megcsinálni a multisimben azt hogy ha van egy ellenállásom és megadom neki a tokot azt az összes alkatrészre érvényesítse, és ne kelljen mindnek külön beállítani? Az ultiboardnak hogy lehet megmondani hogy kétoldalon autoroutereljen és ne csak az egyik oldalon szenvedjen orákon keresztül? Előre is köszi
(#) Kovidivi hozzászólása Aug 13, 2007 /
 
Sziasztok!
Ismer valaki közületek egy olyan nyáktervező programot, mely nem nyákra, hanem pl. ilyen próbanyákra segítene megtervezni a kapcsolást? A neve is elég lenne,vagy az,hogy ilyen nem létezik Köszi mindenkinek!
(#) PCB válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 13, 2007 /
 
Szia !

Bármilyen nyáktervezővel tervezheted ezt is, ha tartod az 1,27 es rasztert.

Üdv!
(#) Kovidivi válasza PCB hozzászólására (») Aug 13, 2007 /
 
Ahan. csak azért gondoltam, hogy esetleg van ilyen spéci progi, mert a próbanyákra inkább egymáshoz közel forrasztjuk az alkatrészeket és minél kevesebb átkötést használunk, nyákon meg szinte mindegy, hogy hol vannak, mert a rézvezetőpálya úgyis összeköti őket. Érted, h mire gondolok? de ha nem kapok választ, úgyis kíváncsi vok már, és megépítem rövid időn belül azt, amit szeretnék. Eddig is fejből logikáztam ki a kapcsolódási pontokat, de kíváncsi vok,h progival mennyivel könnyebb...
Köszi
(#) Frankye válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 13, 2007 /
 
Elvileg a fejlettebb NYÁK tervezők optimalizálni képesek az alkatrészek helyét, de tapasztalatom szerint még abba is bele kell turkálni kézzel. Szerintem ezt nem érdemes programra bízni, egyszerűbb, gyorsabb, és főleg "testhezállóbb" a kézzel-fejjel-négyzethálós papírral végzett tervezés.
(#) Kovidivi válasza Frankye hozzászólására (») Aug 13, 2007 /
 
Értem.köszi. azért gondoltam programra,mert elbizonytalanított az a tény, hogy 2db tda7294 is meghalt kezeim alatt...
Köszi!
(#) joci válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 13, 2007 /
 
A te programod a "LochMaster" az ABACOM-tól. Megrajzolhatók vele az átvágások, atkötések, alkatrészek beültetése (foto szerűen), és tesztelheted rövidzárra, szakadásra.
Demója, ill leírás letölthető: www.abacom-online.deBővebben: Link
(#) Kovidivi válasza joci hozzászólására (») Aug 13, 2007 /
 
Úristen!nagyon köszönöm!!!! Bárcsak tudnám vhogy viszonozni a segítséged!
(#) joci válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 14, 2007 /
 
Nincs mit. Ha tudsz nem csak demo verziót, szólj!
(#) orizon hozzászólása Aug 14, 2007 /
 
Nekem meg van a LochMaster (full). Nero: nrg fájl formátumban kb ~40 mb. Ezt ki kell írni a Nero-val egy cd-lemezre és kész.. Kinek kell?
(#) Benzol hozzászólása Okt 10, 2007 /
 
Egy diptrace keygen
Következő: »»   5 / 30
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem