Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-tervező programok
 
Témaindító: (Felhasználó 449), idő: Nov 10, 2005
Lapozás: OK   4 / 30
(#) Doky586 válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Júl 1, 2007 /
 
Az EAGLE magyar oldala ITT található (v4.16r2), Magyar manual és a program is magyarosított a (#83747) hozzászólás szerint.
Ahogy látom a KICAD-nak is van magyarosítása, az ftp-szerint.
(#) raron válasza yyy hozzászólására (») Júl 1, 2007 /
 
Én is úgy keztem, aztán megtaláltam a DipTrace nevű programot elindítottam s kb 3 perc múlva tudtam vele egyszerű nyákot rajzolni.Van Freeware verziója is.
Letölthető: DipTrace
Made-home magyarosítás a DipTrace magyarosítása című topicról.
Sok sikert!
(#) yyy hozzászólása Júl 4, 2007 /
 
kezdek barátkozni ezzel a Sprint-Layout nevü progival. ugy néz ki házasság lesz a dologbol. ez az elsö ilyen valami amiben némi logikát vélek felfedezni. csak egy dolgot (meg még sokat) nem értek. ezzel kapcsolási rajzot nem lehet csinálni? vagy legalább idegen rajzot megetetni vele. mert kifele marha szuper. de befele?
(#) PCB válasza yyy hozzászólására (») Júl 4, 2007 /
 
Szia !

Befelé csak a saját formátumát fogadja el mint a programok 99,9% -a.

Idegen nyákrajzot úgy tudsz bevinni, hogy csinálsz belőle egy *.bmp fájlt és azt teszed háttérnek, utána átrajzolod a programmal.

Idézet:
„kapcsolási rajzot nem lehet csinálni?”


Nem

Üdv!

(#) PCB válasza yyy hozzászólására (») Júl 4, 2007 /
 
Szia !

Idézet:
„csak egy dolgot (meg még sokat) nem értek.”


Ha felteszed a kérdéseidet, akkor tudunk válaszolni rá.

Vagy pedig
Képpel hangal, programbemutató

Üdv!
(#) Gábor488 hozzászólása Júl 8, 2007 /
 
Üdv

Meg van a Sprint Layout 5. Ha kell valakinek elküldöm mert több mint 2mb ezért ide nem tudodm feltölteni. Jah és nem demo hanem teljes verzió. Kell valakinek írjon privátba. Ha valaki már adott linket akko nem szóltam
(#) PCB válasza Gábor488 hozzászólására (») Júl 8, 2007 /
 
Szia !

Abacom oldaláról letölthető, egy verzió aminek nincs korlátozott része.

Ez az ? Ha nem légyszi küld el.

Üdv!
(#) trtk hozzászólása Júl 8, 2007 /
 
én olyan progit keresek amiba csak a kapcsolást viszem be (se a típusokat csak a lábkiosztás hogy melyik hova kapcsolódik) és a kapcsolásból megcsinálja a nyáktervet és le tudja menteni *.lay fájlba


thx
(#) Gábor488 válasza PCB hozzászólására (») Júl 8, 2007 /
 
Nem tudom én a torrentel töltöttem le. Milyen korlátozásra gondolsz? Nem tuom csak azt hogy van hozzá egy crack aztán bemásolod és má teljes verzió is.
(#) orizon válasza trtk hozzászólására (») Júl 8, 2007 /
 
A lay. fájl az a Sprint Layout munkafájlja. Ennek a programnak nincs kapcsolásirajz szerkesztője. Vagyis van sPlan6 névvel de ez nem konvertálható be a SprintLayout egyik verziójába sem. Szóval mindkettő külön-külön program. Ha jól olvasom a soraidat ,akkor te kapcsolásirajzot akarsz konvertálni nyák tervé. Ehhez rengeteg program van - Proteus - Diptrace - Eagle- Pcbwizard- Protel. Ez csak egy pár a sok közül. Neked kell eldöntened, hogy melyiket használd. A legegyszerűbb szerinten a diptrace. Bár ez korlátozott alkatrészbázissal rendelkezik, de használható.
(#) orizon hozzászólása Júl 8, 2007 /
 
Rosszul írtam: nem az alkatrészbázisa korlátozott , mert az rengeteg van benne , hanem limitálva van, hogy mennyi alkatrészt rakhatunk a nyák tervünkbe. Azt hiszem 200 forrszemet engedélyez. De lehet hogy tévedek..
(#) PCB válasza trtk hozzászólására (») Júl 8, 2007 /
 
Szia !

Nem ismerek minden programot, de álltalában ezek úgy működnek, hogy a programban megrajzolod, és tudod átkonvertálni PCB-re.

Idézet:
„se a típusokat csak a lábkiosztás hogy melyik hova kapcsolódik)”


Hogyan, mi alapján fog a program bármit is rajzolni ?

Nem hiszem, hogy létezik olyan program ami alapvető információk hiányában bármit is rajzolna.

Üdv!
(#) trtk válasza orizon hozzászólására (») Júl 8, 2007 /
 
és ez a diptrace azér pl.: 8 kábu ic-ket azért tud?
és honnan tudom letölteni?
(#) orizon válasza trtk hozzászólására (») Júl 9, 2007 /
 
(#) watt hozzászólása Júl 9, 2007 /
 
Éni s kipróbáltam néhány PCB szerkesztőt. Az Eagle akkor esett ki a pikszisből, mikor nem tudtam elég finom rajzolatot készíteni, mert az alaktrész furatméretei igen érdekesek. Ezen kívül van egy csomó tervem, amiket a későbbi verziókkal nem tudok megnyitni! Kompatibilitási probléma igen nagy probléma!

Nekem a CircuitMaker2000 jött be, de ennek csak a PCB szerkesztőjét használom, mert rajzolni szerintem a legprofibb a DesignWorksProf4! Mivel én nem bízom az automata rajzolókban, így nem érekes, hogy külön rajzolót használok. Ha ki akarjátok próbálni ezeket, akkor az oldalamról letölthetitek azokat a verziókat, amikhez meg lehet találni a neten, ami kell...
Megjegyzem évek óta használom őket, soha nem volt velük semmi bajom, könnyű új alkatrészeket kreálni(Design-ben kicsit macerásabb), és igen komoly rajzolatokat lehet alkotni velük! Merem ajánlani!
(#) PCB válasza watt hozzászólására (») Júl 9, 2007 /
 
Szia !

Idézet:
„Mivel én nem bízom az automata rajzolókban,”


Nálam a bizalom meglenne, de olyant nem találtam ami alapvetően jó lenne.
Mindegyikből hiányzik valami amitől nem jó.
(nincs egyoldal, bonyolult, alkatrészek hiányzonak...stb)
2-3 programot kellene összerakni egynek, hogy alapvetően használható legyen.

Persze minden programot nem próbáltam ami létezik, és csak azokról a programokról beszélek aminek a schematikus része átment a "vizsgán"

Üdv!
(#) raron válasza PCB hozzászólására (») Júl 9, 2007 /
 
Diptrace autoroute-ja egész jó. Be lehet állítani 1 oldalra, átkötéseket, lyukgalvánt...
(#) yyy hozzászólása Júl 11, 2007 /
 
valaki segitsen!!! megszerettem ezt a Sprint Layout 5. már nyákot is csináltam vele. egész normálisat. de meg kellene oldani egy problémát. kapcsolácsi rajzot is kellene csinálni valamivel és ezt át kellene rakni nyákrajzá. mint abban a szutyok eagleben, csak idegbaj nélkül.
(#) orizon hozzászólása Júl 12, 2007 /
 
Nem talán egy Pass végfok készül? YYY! Nem olyan rossz az Eagle. Amúgy szinte minden programot (projektet) azzal kell kezdeni, hogy kapcsolásirajzot készítesz. Majd azt vagy beviszed abba a programba ami át is tudja konvertálni pcb formátummá . Egy pár hozzászólással előrébb olvashatod a programokat melyekk el lehet elvégezni ezt a műveletet. Nagy választásod nem lesz , ki kell kötnöd valamelyik programnál és azt használni. De ha nem akarsz a kapcsolásirajzból nyáktervet konvertálni, akkor csainálj kapcsolásirajzot valamelyik ilyen szerkestővel. Pl : Abacom -Splan. De ha mégis kapcsolásirajzot akarsz pcb-be konvertálni akkor a Diptrace. Ez eléggé könnyen kezelhető program, bár sok alkatrésze nincs egymáshozrendelve a programban (sch alkatrész a hozzátartozó pcb alkatrésszel) de ezt az Attacted pattern opcióval orvosolhatod. Ezt azért írom , mert mikor megszerkesztjük a kapcsolásirajzunkat és árkonvertáljuk pcb formátumba, akkor ér a meglepetés bennünket, hogy hiányzik egy két alkatrész a pcb tervből. Szóval oda kell figyelni, hogy ez a jelenség ne forduljon elő. De ezt már észrelehet venni akkor mikor az sch alkatrészeire kattintva nem jelenik meg a kis ablakban a hozzátartozó pcb alkatrész. Remélem érthetően írtam (sietnem kell, megyek gürizni)..Ha valakinek kérdése van a programmal kacsolatban amire tudok megpróbálok válaszolni. Amire meg nem, azt meg majd én kérdezem
(#) yyy hozzászólása Júl 12, 2007 /
 
igazábol az lett volna a kérdés hogy a Sprint Layout 5. höz lehet e találni valami rajztervezöt amivel ez együtt tud müködni. egyébként már azt hittem hogy teljesen idiota vagyok amiért nem birok ezekkel a programokkal. (eagle protel...) aztán kiprobáltam a Sprint Layout és öt perc után csináltam azt a nyákot. bár ennél ez nem probléma mert ilyet ugysem tud egyik program sem automatikusan annyira speciális. viszont nem akarok minden átlagos tervet manuálisan csinálni.
(#) orizon válasza yyy hozzászólására (») Júl 12, 2007 /
 
Nincs a sprint layouthoz ilyen program. Ez rajzoló program amiben van egy egyszerű autoroute funkció amit egyenként lehet vezetősávvá alakítani. A kreatív rajzoláshoz viszont tökéletes. Azért is az a neve ami. Szerintem még a legprofibb nyáktervező programban is utána kell igazítani a huzalozásnak, úgy hogy már nem is tudok mit mondani..
(#) Benzol hozzászólása Júl 26, 2007 /
 

Helló !!!
Van egy fantasztikus nyák tervező program a TINA 7 ben. Nagyon könnyü használni, berajzolja könnyen az összekötéseket, van 3D megjelenítés, szóval nagyon jó . :yes:
Ajánlom mindenkinek . csak ez a fránya demóverzióban sok a korlát (nem lehet menteni , nyomtatni)
Valaki tudna esetleg erre működő cracket, vagy valamit.
(#) orizon válasza Benzol hozzászólására (») Júl 26, 2007 /
 
Nekem lenne egy ötletem a Tina 7 megoldására. Összekellene állni vagy tizen , vagy akár többen, és megvennénk a programot közösen. Majd a létszámnak megfelelően ki-ki kifizeti a ráeső összeget. Minél többen lennénk, annál kevesebből jönne ki a program. Más ! A kicad-hoz mit szóltok? Használja már valaki?
(#) p_istvan válasza orizon hozzászólására (») Júl 26, 2007 /
 
Üdv.

A legális Tinát csak egy gépre tudod telepíteni.

(#) orizon hozzászólása Júl 26, 2007 /
 
Ez biztos?
(#) Benzol válasza orizon hozzászólására (») Júl 26, 2007 /
 
Már próbáltam a KICAD-ot
Nekem nem jön be :no:
Most ezt használom: National.Instruments.Circuit.Design.Suite.v10.0.Power.Pro
De a Tina 7 jobban tetszett.
Na nem baj hátha ezt is felteszik addigis keresek tovább.Bővebben: Link
(#) orizon válasza Benzol hozzászólására (») Júl 26, 2007 /
 
Az NI az nem a Multisim lenne? Meg van ez program, csak még nem próbáltam ki.Nem akarok úgy járni mint a Multisim 2001 -el (ezt nagyon szerettem) kipróbáltam az MS9 -et ami nem tetszik, és nem bírom visszatelepíteni miatta az MS2001-et. Oda akarok kilyukadni , ha feltelepítem az NI programot akkor elszáll miatta a multisim 9, amit nem szeretek de biztosan működik..A Tina fenn van egyes torrent oldalakon, csak nem az van abban a fájlban amit letőltünk kínkeservesen. Hogy mi van benne? Nem tudom , de biztos nincs 300-400 mb -os mint ahogy a letőltésnél látható a fájlmérete. Pont olyan mikor annak idelyén letöltöttem a sprintlayout 5.0 fullt, és mikor kicsomagoltam valami video baromság volt a program helyett a zip fájlba. Egyszer talán lelehet tölteni majd..
(#) PCB válasza orizon hozzászólására (») Júl 26, 2007 /
 
Szia !

Az S-Layout programot már régóta le lehet tölteni.
google-ban megtalálható

Üdv
(#) orizon válasza PCB hozzászólására (») Júl 26, 2007 /
 
Megvettem hivatalosan az SL5.0 -öt. Legalább lehet frissíteni , nem döglik be frissítés után mint a crackolt változat. PCB! A jómúltkorában küldtem egy új szerzeményt. Nem nézted még meg a mail postádat?
(#) PCB válasza orizon hozzászólására (») Júl 26, 2007 /
 
Szia !

Mit küldtél, nem kaptam semmit.
Hova küldted ? pcb@freemail.hu -ra ?
Küld el légyszi újra.

Üdv!
Következő: »»   4 / 30
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem