Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! B.U.É.K! mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. 6 éves a kazánunk Beretta super exclisive 24 C.A.I. A problémám a következő. Kb 2 éve a kazánban a viznyomás folyamatosan emelkedik kb 0,5 bar/ óra, ha eléri a nyomás a 3bart akkor elkezd csöpögni a túlfolyó szelepnél. 3-4 naponta 10liter viz. Hivtam szerelőt aki felpumpálta a kiegyenlítő tartájt és kitisztítta a kazánt. Sajnos probléma nem szünt meg. Megnézte egy fűtésszerelő aki szerint a töltőszelep a hibás.
SZia!
A kiegyenlítő tartályt ha felpumpálják, attól még a benne lévő labda lehet rossz. 3,5Bar-on pedig le is kell fújnia a vész szelepnek. 1,5-2 bar között kellene működnie a rendszernek hőmérséklettől függően üzemszerűen. Nem teljesen értem egyébként. 2 éve folyamatosan rossz? Mert akkor alá van méretezve a kiegyenlítő tartály. Töltőszelepet ha lezárod és eleve nő a nyomás akkor lehet maga a szelep, de ezt csak akkor tudod ellenőrízni, ha nem megy a kazán folyamatosan, mert a hibának akkor is fenn kell állnia. Azaz ha hideg a rendszer és nincs nyomásnövelő más tényező, csak a szelep. Legegyszerűbb módszer, ha fűtési időszakban ledugózod a fűtésszelepet. Ettől a rendszered működőképes merad, csak a feltöltés macerás. Ha így is megvan a jelenség - a rendszerben a hiba, ha nem - akkor a feltöltőszelep. Magát a szelepet is cserélheted eleve - persze ehhez venni kell újat. Az mondjuk gyanús, hogy 3,5Bar fölé megy a nyomás, mert nem tudom így hirtelen a hidegvíz nyomásnak mennyinek kellene alapból lennie nálatok, mert nálam 3,5 Bart nem tudott a hidegvizes töltőág, így nem keletkezhet túlnyomás.
Szia!!!
azért gondolom,hogy a töltőszelep a rossz, mert alatta van még egy szelep és ha elzárom nem emelkedik a nyomás, de viszont nincsen melegvíz csak fűtés.
Sziasztok,
sajnos úgy látszik, hogy mégis sztrájkol a Berettánk: víznyomás rendben, de tegnap este óta nem fűt egyáltalán (most van 14 fok...). Az őrláng ég és a fűtés is elindul, de csak 1-2 másodpercre, aztán rögtön ki is kapcsol. Félek, hogy ezt már szakember kell, hogy lássa...
Sziasztok!
Van egy remek cirkónk Saunier Duval renova star.Kb most ott tartok , hogy felgyújtom.3 hete kint volt egy szerelő mert nem kapcsolt be a cirkó megnézte kitakarította , utána egy hétig működött is majd reggel már elaludt ,délután úgy szintén.Azt vettük észre hogy láng jön ki a cirkó jobb oldalából.Nagy nehezen találtam egy gyors szervízt akik ki is jöttek , kiderült a tömítést nem rakta vissza a szerelő rendesen és ráborult az örlángra azért nyomta ki a lángot.Volt melegvíz , fűtés is kb 10 percig.Vissza hívtuk a szerelőket akik közölték cserélni kell a 3 érzékelőt valószínű megégett.Másnap kicserélték majd míg itt voltak és ki is próbáltuk működött.Elmentek ki kapcsolt.Ezt el játszottuk párszor majd jött egy másik szerelő brigád aki közölte a panel romlott el.Nagyon felmelegíti a vizet utána leáll a piros világít majd pár perc múlva újra indul.Fűtésnél a keringető szivattyú megy ha ég a piros akkor is .Csak a víz hőfokkal van baja.Tud valaki segíteni mi lehet a probléma?Én azt látom a szerelőknek fogalmuk sincs csak találgatnak.Egy csomó pénzt kifizettünk és még mindig nem jó.
Szia!
Boldog Új Évet Mindnyájatoknak! Ez esetben egyértelmű, hogy a töltőszelep enged át! Volt már rá példa. Kameleon2: A hálózati víznyomás településenként, sőt településrészenként változó. Nálunk 5,5 Bár!!!
Szia B.U.É.K! Azt mondanám így elsőre, hogy nincs lángőrzés. A lángőr elektródát kellene megtisztogatni (finom szemcsés csiszoló papírral) és a csatlakozó vezetékeit meghúzni a csokiban (sorkapocsban). A vezetékek lazulása előfordulhat a többi csatlakozásnál is, ezért nem árt megnézni mindet és ha kell utána kell húzni. A fázishelyesség az ennél a típusnál alapkövetelmény, remélhetőleg a légtelenítés után nem dugtad vissza fordítva a dugvillát. A lángőr elektróda környékét is meg lehet egy kicsit tisztogatni a csiszoló vászonnal, hogy az ellenőrző áram megfelelő legyen. A szemcsék ne kerüljenek be a fúvóka térbe.
Szia, B.U.É.K! A töltő szelepet minden bizonnyal ki kell cserélni. Ha a nyomás ilyen magasságokba emelkedik a vízhálózatodon. Ajánlott volna beszerelni egy nyomáscsökkentőt, ami a többi készülékedet is védené a túlzott igénybevételtől.
Meleg víz készítésnél tökéletesen működik a kazánod? Ha igen, akkor lehet a fűtési rendszered szűrője, iszapleválasztója- ha van ilyened- lehet eldugulva, vagy a csöved- osztód környéke tömődött el, vagy a váltószelep nem nyit ki rendesen a fűtési köröd felé- elsőre ez a meglátásom.
Fűtőköri bemenő oldalon van gyárilag egy szűrőd betéve, erre is ránézhetsz. Kazán előre- visszatérő kizárni, nyomást leengedni a kazánból, szűrőt kiszedni, majd fordított sorrendben vissza.
Ha a fűtési köröd fűtés módban hirtelen melegszik fel, a kikapcsolási érték felé, akkor nincs megfelelő áramlás- feltéve, ha TÉNYLEG meleg a víz. Áramlás hiánya dugulás, váltószelep probléma, szivattyú nem szállít elég vizet - lehet
A meleg víznél csinálja , hogy elalszik egy idő után.Ha nem használjuk a meleg vizet akkor a fűtés megy rendesen.Ha már mosogatunk vagy folyik a meleg víz akkor a fűtésnél is jelez a piros de a keringető szivattyú megy tovább.majd ha lehül a víz újra eltünik a piros jelzés.
a kazánod nem tud egyszerre fűteni, és meleg vizet készíteni. vagy ezt, vagy azt csinálja. Fűtéskor, ha megnyitod a meleg vizet, akkor a szelep átvált melegvíz készítésre. Ha elzárod a melegvíz csapját, a kazán leáll, vár egy kicsit, majd újra begyújt- most már fűtési módban.
Ha a melegvíz vételnél a mosdó csap teljesen nyitva, akkor is ki- be kapcsol- hány fokra van állítva a melegvíz készítés hőfoka, és elég meleg a melegvized, amilyenre be van állítva?
55 fokra van állítva a szerelők azt mondták valamiért túl fűt és azért tilt le a készülék.Ilyenkor hagyjuk és 5 perc múlva mikor hűl egy kicsit akkor megint elindul.
Elnézést kérek tőled, neked nincs váltószeleped, így az nem lehet probléma,mert bitermikus hőcserélőd van.
Melegvíz vételnél elég mennyiségű- nyomású vized van? Zuborgó hang nem jön a kazánból? Kicserélték az NTC érzékelőket? Ha nem, mennyi az értéke- kiszerelt állapotban ( ellenállás mérővel mérve szobahőmérsékleten )
cserélték rajta
fűtési hőmérséklet szabályzót,túlmelegedés elleni védelmet,hmv hőmérséklet szabályzót.a nyomás az jó a csapoknál.Senki nem mért semmit. Cseréltek, és nem mértek! Gyönyörű szerviz! Lassan van egy vadi új kazánod! Mivel már az olcsó alkatrészeket teljesen kicserélték, nem mard más csak: bitermikus hőcserélő dugulás, szűrő dugulás, (szivattyú normálisan működik, forog rendesen, nem szorul?) Zuborgást akkor nem hallani a kazán hőcserélőjétől? Nem is merem megkérdezni, ÉGŐNYOMÁST mértek-e? Nézd meg a fűtési, hideg víz szűrőket- amúgy is aktuális már. Én a hőcserélő eltömődésére tippelek. Milyen kemény a víz? Sok vízkő van a csapokon, gyakran tisztítjátok?
Nem mértek semmit az ég világon 2 nap alatt kifizettem 65000Ft és nem jó......de az előtte lévő szerelő sem volt jobb!!!!Zubogást nem hallok.Hát szerintem kemény a víz de az is most rendesen le lett tisztítva.Most néztem amit küldtél szürőt sem szették ki nem néztek semmi ilyesmit
"szerintem kemény a víz de az is most rendesen le lett tisztítva."
Kitisztították a hőcserélőt, vagy mit értesz ez alatt? Akkor jól lehúztak téged! Miért nem mondtad, cseréljék vissza az alkatrész, ha nem oldották meg a problémát?
Az érzékelőket amit kicseréltek azt mondták , hogy nem baj tény hogy el voltak már szenesedve.Legalább a biztonsági rendszere működik de a probléma nem oldódott meg.A csapoknak a szűrőjére gondoltam.Most órák óta nem engedünk vizet és tökéletesen működik a fűtés nem ég a piros.
Tehát a problémád akkor jelentkezik, amikor a meleg vízcsapot megnyitod ( fűtés nem megy), illetve fűtés alatt nyitod meg a meleg vízcsapot. Tehát a hiba oka CSAK a meg vízcsap megnyitásánál lép fel? Légyszi, ha írsz - és pl azt írod meleg víz- (nem egyértelmű melyik meleg víz) - írd teljesen ki melyikről beszélsz a félreértések elkerülése miatt. Fűtési melegvíz, vagy HMV melegvíz ( használati meleg víz ). Köszi.
BUÉK.
Abban az esetben, amikor a bemenő vizet is elzárod és nem emelkedik a rendszer nyomás, a lemezes hőcserélő a rossz. A tágulási tartály nyomását, a kazán fűtőkörének nyomás leengedése után lehet felpumpálni 08 - 1,0 bár nyomásra, majd a rendszer nyomását 1,0-re felengedni!
Szia!
Valamilyen kódot ki kell, hogy írjon "F"-el.
2x szerelési díj , a 1x kiszállási díj ,3 érzékelőre.
Nem ír ki semmit mert nyomást és a víz hőfokát jelzi ki.
Igen a probléma ez .Bocsi nem igazán értek hozzá és nekem így egy értelmű volt.
állítólag a 3 érzékelő a telepes utcában 18000 ft volt
"Tisztességes árak"!
Azért küldtem a gépkönyvet, hogy nézd meg, mit ír ki! Az érzékelők hibáját is kiírja kóddal. A Renova bitermikus hőcserélővel készült, így a HMV oldala, a vízkő miatt gyorsan szűkül ill. elrakódik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |