Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Idézet: . Ebben a sorrendben. Ne felejtsd ki a primer oldali rész apró elkóinak ellenőrzését is. „de vajon táp, vagy sorvég környékén kapirgáljak? ”
Sziasztok!
Goldstar CKT 9902 X: bekapcsoláskor alul, felül fekete, kb. 3 perc alatt megnyúlik normálisra, ezután minden jó. Emlékeim szerint valahol a sorvégfok körül kell keresgélnem. Tudtok konkrét alkatrész hibát?
Szia!
A függőleges végfokozat körül cserélj elektrolitkondenzátorokat.
Van ott egy 20 mikro 400V-os. kicsit pupos. Itthon nincs majd megveszem. Más.......... most vettem észre, hogy a távszabbal kikapcsova a LED világít, hang elmegy, de kép marad... Ez mi a gyík?
Rossz helyen keresgélsz, mert az a hálózati tápegység pufferkondija lehet, aminek a műanyag teteje szándékosan púpos
Közvetlenül a sorkimenő mellett van, azért gondoltam...., a hálózati rész pedig eléggé el van kerítve. Közben találtam egy rajzot, valami hasonlóról, relé adja a sorkimenő felé a tápot, lehet, hogy az van beragadva.
Az a 400V-os a katódtápfeszültség szűrője lehet. Cseréld ki, ha fémtetejű a kondi és púpos.
úgy látszik, neked van igazad, műanyag és púpos. A kondi hiba egyébként átvezetésként jelentkezik? Mert a környéken mindegyik mellé forrasztottam 4,7 mikro 400V-ost, semmi változás.....
Tiszta béna vagyok, utoljára kb. 15 éve javítottam Tünde TV-t
Sziasztok! Kaptam egy Panasonic TX-C74UR tipusú televiziót,azzal a hibával hogy néha nehézkesen jön meg a kép,illetve üzem közben bekékül visszafutási csikos lesz,ilyenkor képtartalom sincs.. majd újra letisztul.. és ezt piros szinben is csinálja néha,csak akkor marad némi képtartalom.. Most mikor elhoztam,állitólag már be sem kapcsolt,tehát se kép,se hang csak mutatta hogy hányas csatornára kapcsolja az ember. Haza hoztam bekapcs,és semmilyen hibajelenséget sem produkál.. müködik szépen.. igaz nem járattam sokáig.. most teljesen hideg állapotban van. Levettem a hátlapot,ami elsőre szemet szúr hogy van egy nagy tárcsakondi,ami olyan mintha szurokkal lenne leöntve.. A készülékhez nincsen rajzom,de gondolom hogy rajz nélkül is csere érettek ezek az ELKO-k a készülékben.. meg tudnátok jelölni a képen hogy melyek az elsődlegesen kritikus elemek,ilyen jellegü hiba esetén? Előre is köszönöm a segitséget.
Én eddig azt hittem, hogy értessz is hozzá.
Sziasztok!
Van egy Orion t2160-stx típusú tv-nk, ami elkezdte random módon változtatni a hangerejét. hiába van 20-on a hangerő, van hogy ordít, aztán lehalkul, majd újra visszhangosodik. Bekapcsolás után pedig nem is ad hangot, csak kb. 1 óra után. Így gyakorlatilag használhatatlan. Mi lehet a probléma megoldás?
Szia! Nincs hozzá rajzom.. a tanyán rajta van,de csak a regisztráltak férnek hozzá. Igazad van,mert ezt a fajta készüléket még nem javitottam,sőt nem is láttam.. végül is csak egy pár "korszerü" fajtát javitottam eddig.. kb 4-5 fajtát maximum.. a többiek mind múzeális korosztályban tartoznak.
Ilyen jellegü hibát a szekunder köri kondik is okoznak akár..
Sziasztok!
Nekem is lenne 2 problémás TV-m. Az egyik az előző lap alján található a másik egy Nordmende Color Stereo 6208 IMC. A panel: F 19-11F A problémája az hogy nem kapcsol be. A PTC zárlatos volt de csere után se akar elindulni. A tápban hallatszik hogy megy valamelyik trafó de a nagy trafó után nincs semmilyen feszültség. A táprtanyó (s2000) C-E között mérek 300V körüli feszültséget (pontosan nem emlékszek). Valami ötlet?
Nem, általában kapacitásvesztést jelent, tehát mintha nem lenne ott gyakorlatilag semmi.
Egy képet készíthetnél arról a tájékról.
A kapacitásvesztést azért nem értem, mert 3-4 perc múlva mitől húzódik szét a kép? Most elküldöm a rajzot amit találtam és megyek fényképezni. Ja és köszönöm a segítségedet!
Üdv! Még működik,milyen a képe? A relé szokott rosszalkodni/összeég/,az áramköre is. A kép méret változást a legjobban a fagyasztó spray szemléltetné,de inkább hallgass a kollégára és cserélj kondikat a függőleges eltérítő részben. Ha pedig már így szétszedted kicserélheted a tápban is az elkókat. A hálózati szűrőt nem feltétlen kell,a mostaniak nagyon keveset bírnak. Mondjuk megmérném az értékét,az a biztos.
Az elkó a melegedés hatására megnöveli a kapacitását. Ez a titok nyitja. És ott a púpos kék alukondi a táptrafótól balra.
Ha ALPHA1W a sasszi száma,akkor vendégként le lehet tölteni a tanyáról.
http://elektrotanya.com/panasonic_alpha2w_cahssis_tx24w1d_tv_d.pdf/...d.html
Ezt esetleg az én problémámra írtad? Illetve nincs kapcsolási rajzod a tv-hez (orion t2160-stx)? én nem találtam hozzá.
Ha a kondicsere nekem szólt, akkor ha lesz időm megjátszom.
Nem,nem csak hangot adtam a gondolataimnak,de nem neked szólt.. ott más probléma lesz..
1000mikro 16V másikkal ugyanaz. (sajnos) Holnap fojt. köv.
Sejtettem, hogy nem lesz egyszerű. Mikor belekukkantottam, semmi rendellenes nem volt. Van benne egy soklábú vezérlő IC, úgy gondolom, abban történik a hangerőszabályzás is többek közt. Kapcsolási rajzzal többre jutottam volna. Remélem hogy a vezérlőn kívül van a baj, de akkor lehet, hogy szépen lassan hal meg.
Igen ez lesz az.. köszönöm.
Nézd át a függőleges eltérítőben az elkókat.Ott lesz a gond.
Szia én ismerem ennél ezt a hibát.
Az első és lényeges a trafó és a relé körüli kék kondikat mind cseréld ki. Hidd el meg fog javulni
Üdv!
A Nordmende-nél zárlatos a tirisztor. TAG9005 volt benne de olyat nem lehet kapni. A rajzán pedig ESM740G2 van de olyat se lehet kapni. Milyet lehet betenni a helyére?
Sziasztok! Van egy Grundig SE 6334 PCC CUC 3410 TV A biztosíték kiment T 800Ma azóta se kép se hang.Valaki megtudná mondani mi okozhatta a zárlatot ?bejelölnetek a rajzon hogy melyik alkatrésszel kezdjem a hibakeresést.előre is köszönöm a segitséget.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |