Fórum témák
» Több friss téma |
Vízkő?
Talán ahol melegít ott már vízköves, és azon keresztül nem melegíti át a vizet, de a hőérzékelő meg már olyan forró szerinte mint ha normál üzemi állapotban lenne. Csak logikázok. Egy ránézést megér szerintem.
Szia! Vízkő kizárva, szinte új kávéfőző. De van egy tippem mi lehet a gond. A cső amin felnyomja a vizet az egy gumicső ami leér a kazán aljáig. De a cső vége ferdére van vágva, mint egy injekciós tű. És talán nem mindegy hogy merre áll, mert a kazán legalján, középen van egy kis mélyedés. Lehet ez, vagy csak én komplikálom túl?
Üdv mindenkinek!
Olyan problémám lenne, hogy szétszedtem egy Szarvasi (fém) kávéfőzőt felújításra, de a kapcsoló csatlakozási sorrendjét (3 vezeték) nem tudtam megjegyezni. Ha valaki leírná a pontos csatlakozási sorrendet, megköszönném! Atti
Sziasztok!
Nekem olyan gondom lenne a Szarvasi kávéfőzőmmel, hogy be se kapcsol. A probléma úgy jelentkezett, hogy napi használatban volt, és egyszer csak elkezdett olyan tüneteket produkálni, mintha vízköves lenne. Ki lett tisztítva, de a probléma nem múlt el, már nem csak keveset főzött le, hanem a vizet sem melegítette rendesen. Így ment pár napot, azóta be se kapcsol. (a kapcsolásokkal, érintkezésekkel elvileg minden rendben van). Segítséget előre is köszönöm
Hello egy kávéfözőt kellene megjavítanom és sajnálatos módon rövidzárlatot okoztam.
Se kép se hang Krups XP7220 Az lenne a kérdésem, hogy a szokványos trafo Graetz-hidat nem látom, hogy csinál itt egyenáramot a panel mit lenne érdemes mérnem? A VIPer-t gyanítom, hogy megégett, a diódákat is kondikat esetleg, tartalék alkatrész van rendeltem mindet. Egyébként a grinder daráló, heater kazán, pump vizpumpa 230 AC vel müködik(szerintem 2 tranzisztor vagy triac?? müködteti) van egy kis dc motor a meleg-vízpumpa hajtására kimenet a szenzoroknak. És egy display panel melyet remélek nem ment tönkre ahhoz nincs semmim esetleg mikrokapcsolók... eszközeim vannak sajnos service manualt nem találtam. Kösz a segítséget
Sziasztok. kellene egy kis segitség egy kv.főzőhöz amire ez van ráirva: Supréma delux silver, Azt csinálja, hogyamikor bekapcsolomelindul a mehanika de a darálója nem megy, aztán tovbb fordit, vagy 2mp.re beindul a pumpa és leál pirosat villogni. Nagyából átnéztem mindent amit tudtam,pl a kazán melegit, mk.kapcsolók jók,szelep, a darálómotor nemkap áramot, alul az áramlás gátló müködik, de mondjuk a szenzort nem tudtam bemérni.
Jó volna valami kis segitség. Kösz mindenkinek. Laci!
Sziasztok.
Nekem is van egy darálos kv.főzőm,ill.volt,mert legutób főzni szerettünk volna vele,- meg is indult ahogy máskor is szokott,és darálás közben egyszer csak, a daráló felgyorsult,és nem darálta meg a kv.-t.Ebböl adódóan a főzet barnás víz lett,minden műkődik ahogy kell,csak nem darál,bár a daráló búg csak gyorsan. Mit tegyek? Köszi előre is.A neve SPIDEM BELLEZZA
Szia! A kávé szemek akadálytalanul lejutnak a darálóhoz? Amit írtál, abból az jött le, hogy a darálóból kifogyott a kávészem, vagy összeálltak a szemek és csak az őrlődött meg ami a dobon belül volt.
![]()
Szia,
És köszönöm a hozzá állást,de ma mire haza értem,már elvitték tőlem a gépet,így megoldódott.Mégegyszer köszönöm.
Segítséget szeretnék kérni,mert vadonatúj a kávéfőző,új gumi van benne,minden új,de a kávé nem jön le,ha mégis alig jön le belőle.
már 250 gramm kávét elpocsékoltam,kivettem a régiből a szűrőt és a régi gumit,de azzal se jön le. Ez nálam állandó gond,új kotyogósnál. Mit csináljak vele? Típusa.Expresso Cofee Maker-Expressó kávéfőző Vadonatúj,de papír nincs benne. Kérem segítsenek.
Finom kávét teszek bele,és nem tömöm tele.
Rizs nincs itthon sajnos. Ha elővettünk mindig új kávéfőzőt mindig ezt csinálta 1 ideig,aztán lejött.
Egy kis búzadara nem jó bele?
Sajnos csak az van itthon. Köszi
Esetleg próbáljam meg csak sima vízzel és a szűrőbe semmit nem raknék.
Hogy mi jön le belőle? Mindig kimosom előtte a kávéfőzőt,ezért nem tudom miért nem jön le a kávé. mit gondolsz? Köszi a segítséged.
A dobozán ez volt,régebben vettünk 2 db-ot.
Espresso Coffee Maker van vagy százféle. Pontos típust kell keresni a dobozon.
Egyébként 10-20%-os ecettel minden kávéfőzőt át lehet főzni, kávé és zacc nélkül!
Kaptam 1 ismerősömtől 1 ötletet hogy főzzem ki ecetes vízzel 3* a kávéfőzőt,le is jött a víz.
Viszont ma tettem oda kávét és alig jött le belőle. Otthon kávét tettem bele,lehet hogy az nem finom,mint a jacobs kávé,azzal kéne még kipróbálnom,nem? más ötletem nincs sajnos.
Elnézést hogy beleszólok, ilyenkor mikor nem jön le a kávé a viz hova lesz a gépből, benn marad? Van neki egy biztonsági szelepe az meg lett nézve? üdv
Igen benne marad a víz
A külső szélen lévő szelepre gondolsz,olyan mint 1 csavar Bocsi de én nem értek hozzá Köszi a segítségedet
Szia! Megmutatnád, hogy itt a sok közül melyik típusról van szó? Elektromos készülékről van szó?
![]()
Igen érdekes dolog történt. A barna színű klasszikus szarvasi kávéfőzőn felül a kazántömítés eresztett. Tettem bele egy újat, most már nem szörcsög mellette, de azóta a kifolyó kávé alig langyos! Egyszerűen nem értem a dolgot. A kazán fűt, a hőkioldó is csak akkor kapcsol le, amikor a kávé már lejött. Aki megfejti a titkot, nyer egy virtuális csokit! (Vagy kávét
![]()
Szia.
A felső sorban az 5. Volt itthon 1 másik ugyanilyen vadonatúj,azzal simán lejött. Amivel nem jön le,az is vadiúj. Próbáltam már kifőzni ecetes vízzel is többször,azzal lejött a víz. Szerintem elviszem szervízbe,mást nem tudok.
Sziasztok! Ha valaki találkozott már Krups xp v. at széria disztribútor szelep hibájáva(amit persze csak egybe lehet cserélni!) azaz házrepedés,annak van egy gazdaságosabb és örökéletű megoldásom!
![]()
Sziasztok!
Érdeklődnék, van e valaki aki jártas a Krups kávéfőző javításába?
A búvárcső részlegesen dugult visszahajlitott búvárcsőnél a felső furat részleges vagy teljes dugulása szokott ilyen tüneteket produkálni (egy erősebb tű segít a problémán)
Szia VIM.
Megmutattam melyik típus,de még nem írtál vissza.
Nézd meg hogy a tölcsér csöve nem lötyög mozog ? Ha ott
a cső és a kávétartó között a átenged akkor az lehet a hiba oka (nyomd a tenyeredre a tölcsér száját és fújj erősen a csövébe ,ha sziszeg valahol akkor vegyél új tölcsért hozzá) Ha ecettel átfőzted akkor vedd le a felső szűrőt (két pici csavar tartja) és nézd meg nincs e eldugulva ,az ecet vihetett oda valami csúnyaságot)
Rowenta kávéfőzőben van egy ntc vagy mi az ami akkora mint egy 1N4148 és hőre változtatja ell. át?Utálom ,hogy IC-s elektronikát tesznek egy kv főzőbe!
Sziasztok!
Nekem olyan gondom lenne a Szarvasi kávéfőzőmmel, hogy be se kapcsol. A probléma úgy jelentkezett, hogy napi használatban volt, és egyszer csak elkezdett olyan tüneteket produkálni, mintha vízköves lenne. Ki lett tisztítva, de a probléma nem múlt el, már nem csak keveset főzött le, hanem a vizet sem melegítette rendesen. Így ment pár napot, azóta be se kapcsol. (a kapcsolásokkal, érintkezésekkel elvileg minden rendben van). Segítséget előre is köszönöm
Vagy a hőkapcsoló -vagy a hőbiztosíték ment tönkre (én a hőkapcsolóra tippelek a leírtak alapján)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |