Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba

Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 77
(#) hapro válasza Charx hozzászólására (») Márc 17, 2011 /

Vízkő?
Talán ahol melegít ott már vízköves, és azon keresztül nem melegíti át a vizet, de a hőérzékelő meg már olyan forró szerinte mint ha normál üzemi állapotban lenne.
Csak logikázok. Egy ránézést megér szerintem.
(#) Charx válasza hapro hozzászólására (») Márc 17, 2011 /

Szia! Vízkő kizárva, szinte új kávéfőző. De van egy tippem mi lehet a gond. A cső amin felnyomja a vizet az egy gumicső ami leér a kazán aljáig. De a cső vége ferdére van vágva, mint egy injekciós tű. És talán nem mindegy hogy merre áll, mert a kazán legalján, középen van egy kis mélyedés. Lehet ez, vagy csak én komplikálom túl?
(#) attotti hozzászólása Máj 15, 2011 /

Üdv mindenkinek!

Olyan problémám lenne, hogy szétszedtem egy Szarvasi (fém) kávéfőzőt felújításra, de a kapcsoló csatlakozási sorrendjét (3 vezeték) nem tudtam megjegyezni. Ha valaki leírná a pontos csatlakozási sorrendet, megköszönném! Atti
(#) scaglietti12 hozzászólása Júl 3, 2011 /

Sziasztok!
Nekem olyan gondom lenne a Szarvasi kávéfőzőmmel, hogy be se kapcsol. A probléma úgy jelentkezett, hogy napi használatban volt, és egyszer csak elkezdett olyan tüneteket produkálni, mintha vízköves lenne. Ki lett tisztítva, de a probléma nem múlt el, már nem csak keveset főzött le, hanem a vizet sem melegítette rendesen. Így ment pár napot, azóta be se kapcsol. (a kapcsolásokkal, érintkezésekkel elvileg minden rendben van).
Segítséget előre is köszönöm
(#) Cicow hozzászólása Júl 14, 2011 / 1

Hello egy kávéfözőt kellene megjavítanom és sajnálatos módon rövidzárlatot okoztam.

Se kép se hang

Krups XP7220

Az lenne a kérdésem, hogy a szokványos trafo Graetz-hidat nem látom, hogy csinál itt egyenáramot a panel mit lenne érdemes mérnem?

A VIPer-t gyanítom, hogy megégett, a diódákat is kondikat esetleg, tartalék alkatrész van rendeltem mindet.

Egyébként a grinder daráló, heater kazán, pump vizpumpa 230 AC vel müködik(szerintem 2 tranzisztor vagy triac?? müködteti) van egy kis dc motor a meleg-vízpumpa hajtására kimenet a szenzoroknak.
És egy display panel melyet remélek nem ment tönkre ahhoz nincs semmim esetleg mikrokapcsolók...

eszközeim vannak sajnos service manualt nem találtam.

Kösz a segítséget
(#) lukovicsek hozzászólása Aug 18, 2011 /

Sziasztok. kellene egy kis segitség egy kv.főzőhöz amire ez van ráirva: Supréma delux silver, Azt csinálja, hogyamikor bekapcsolomelindul a mehanika de a darálója nem megy, aztán tovbb fordit, vagy 2mp.re beindul a pumpa és leál pirosat villogni. Nagyából átnéztem mindent amit tudtam,pl a kazán melegit, mk.kapcsolók jók,szelep, a darálómotor nemkap áramot, alul az áramlás gátló müködik, de mondjuk a szenzort nem tudtam bemérni.
Jó volna valami kis segitség.
Kösz mindenkinek. Laci!
(#) Bakonyjani hozzászólása Dec 4, 2011 /

Sziasztok.

Nekem is van egy darálos kv.főzőm,ill.volt,mert legutób főzni szerettünk volna vele,- meg is indult ahogy máskor is szokott,és darálás közben egyszer csak, a daráló felgyorsult,és nem darálta meg a kv.-t.Ebböl adódóan a főzet barnás víz lett,minden műkődik ahogy kell,csak nem darál,bár a daráló búg csak gyorsan. Mit tegyek? Köszi előre is.A neve SPIDEM BELLEZZA
(#) VIM válasza Bakonyjani hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Szia! A kávé szemek akadálytalanul lejutnak a darálóhoz? Amit írtál, abból az jött le, hogy a darálóból kifogyott a kávészem, vagy összeálltak a szemek és csak az őrlődött meg ami a dobon belül volt.
(#) Bakonyjani válasza VIM hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Szia,
És köszönöm a hozzá állást,de ma mire haza értem,már elvitték tőlem a gépet,így megoldódott.Mégegyszer köszönöm.
(#) agica2 hozzászólása Jan 2, 2012 /

Segítséget szeretnék kérni,mert vadonatúj a kávéfőző,új gumi van benne,minden új,de a kávé nem jön le,ha mégis alig jön le belőle.
már 250 gramm kávét elpocsékoltam,kivettem a régiből a szűrőt és a régi gumit,de azzal se jön le.
Ez nálam állandó gond,új kotyogósnál.
Mit csináljak vele?

Típusa.Expresso Cofee Maker-Expressó kávéfőző

Vadonatúj,de papír nincs benne.
Kérem segítsenek.
(#) agica2 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Finom kávét teszek bele,és nem tömöm tele.
Rizs nincs itthon sajnos.
Ha elővettünk mindig új kávéfőzőt mindig ezt csinálta 1 ideig,aztán lejött.

Egy kis búzadara nem jó bele?
Sajnos csak az van itthon.
Köszi

Esetleg próbáljam meg csak sima vízzel és a szűrőbe semmit nem raknék.
Hogy mi jön le belőle?
Mindig kimosom előtte a kávéfőzőt,ezért nem tudom miért nem jön le a kávé.
mit gondolsz?
Köszi a segítséged.
(#) Band válasza agica2 hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Expresso Cofee Maker kávéfőző nem létezik.
(#) agica2 válasza Band hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

A dobozán ez volt,régebben vettünk 2 db-ot.
(#) Band válasza agica2 hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Espresso Coffee Maker van vagy százféle. Pontos típust kell keresni a dobozon.

Egyébként 10-20%-os ecettel minden kávéfőzőt át lehet főzni, kávé és zacc nélkül!

espcofmak.jpg

(#) agica2 hozzászólása Jan 3, 2012 /

Kaptam 1 ismerősömtől 1 ötletet hogy főzzem ki ecetes vízzel 3* a kávéfőzőt,le is jött a víz.
Viszont ma tettem oda kávét és alig jött le belőle.
Otthon kávét tettem bele,lehet hogy az nem finom,mint a jacobs kávé,azzal kéne még kipróbálnom,nem?
más ötletem nincs sajnos.
(#) liderces válasza agica2 hozzászólására (») Jan 3, 2012 /

Elnézést hogy beleszólok, ilyenkor mikor nem jön le a kávé a viz hova lesz a gépből, benn marad? Van neki egy biztonsági szelepe az meg lett nézve? üdv
(#) agica2 hozzászólása Jan 3, 2012 /

Igen benne marad a víz
A külső szélen lévő szelepre gondolsz,olyan mint 1 csavar
Bocsi de én nem értek hozzá
Köszi a segítségedet
(#) VIM válasza agica2 hozzászólására (») Jan 3, 2012 /

Szia! Megmutatnád, hogy itt a sok közül melyik típusról van szó? Elektromos készülékről van szó?
(#) poles hozzászólása Jan 20, 2012 /

Igen érdekes dolog történt. A barna színű klasszikus szarvasi kávéfőzőn felül a kazántömítés eresztett. Tettem bele egy újat, most már nem szörcsög mellette, de azóta a kifolyó kávé alig langyos! Egyszerűen nem értem a dolgot. A kazán fűt, a hőkioldó is csak akkor kapcsol le, amikor a kávé már lejött. Aki megfejti a titkot, nyer egy virtuális csokit! (Vagy kávét )
(#) agica2 válasza VIM hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

Szia.
A felső sorban az 5.
Volt itthon 1 másik ugyanilyen vadonatúj,azzal simán lejött.
Amivel nem jön le,az is vadiúj.
Próbáltam már kifőzni ecetes vízzel is többször,azzal lejött a víz.
Szerintem elviszem szervízbe,mást nem tudok.
(#) merciabc hozzászólása Feb 6, 2012 /

Sziasztok! Ha valaki találkozott már Krups xp v. at széria disztribútor szelep hibájáva(amit persze csak egybe lehet cserélni!) azaz házrepedés,annak van egy gazdaságosabb és örökéletű megoldásom! Zoli
(#) viragos hozzászólása Feb 7, 2012 /

Sziasztok!
Érdeklődnék, van e valaki aki jártas a Krups kávéfőző javításába?
(#) kaqkk válasza poles hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

A búvárcső részlegesen dugult visszahajlitott búvárcsőnél a felső furat részleges vagy teljes dugulása szokott ilyen tüneteket produkálni (egy erősebb tű segít a problémán)
(#) agica2 válasza VIM hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Szia VIM.
Megmutattam melyik típus,de még nem írtál vissza.
(#) kaqkk válasza agica2 hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Nézd meg hogy a tölcsér csöve nem lötyög mozog ? Ha ott
a cső és a kávétartó között a átenged akkor az lehet a hiba oka (nyomd a tenyeredre a tölcsér száját és fújj erősen a csövébe ,ha sziszeg valahol akkor vegyél új tölcsért hozzá)
Ha ecettel átfőzted akkor vedd le a felső szűrőt (két pici csavar tartja) és nézd meg nincs e eldugulva ,az ecet vihetett oda valami csúnyaságot)
(#) attrax hozzászólása Feb 7, 2012 /

Rowenta kávéfőzőben van egy ntc vagy mi az ami akkora mint egy 1N4148 és hőre változtatja ell. át?Utálom ,hogy IC-s elektronikát tesznek egy kv főzőbe!
(#) scaglietti12 hozzászólása Feb 9, 2012 /

Sziasztok!
Nekem olyan gondom lenne a Szarvasi kávéfőzőmmel, hogy be se kapcsol. A probléma úgy jelentkezett, hogy napi használatban volt, és egyszer csak elkezdett olyan tüneteket produkálni, mintha vízköves lenne. Ki lett tisztítva, de a probléma nem múlt el, már nem csak keveset főzött le, hanem a vizet sem melegítette rendesen. Így ment pár napot, azóta be se kapcsol. (a kapcsolásokkal, érintkezésekkel elvileg minden rendben van).
Segítséget előre is köszönöm
(#) kaqkk válasza scaglietti12 hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Vagy a hőkapcsoló -vagy a hőbiztosíték ment tönkre (én a hőkapcsolóra tippelek a leírtak alapján)
Következő: »»   4 / 77
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem